Alaska zalm kamp

Alaska zalm kamp

 

De Nushagak rivier is sinds jaar en dag eenm van de meest productieve zalmrivieren. Nadat er in het verleden veel vis werd meegenomen zijn er tegenwoordig duidelijke regels voor het meenemen en terugzetten van deze perfecte sportvis. Deze maatregelen hebben er toe geleid dat er momenteel weer grote aantallen zalmen de rivier op zwemmen om hun eitjes af te zetten. Tussen de 100.000 en 180.000 koningszalmen per seizoen vinden hun weg op deze rivier. Daarmee is het de grootste zalm van de koningszalm ter wereld.

 

Naast de koningszalmen komen ook afhankelijk van het seizoen de andere soorten als chum, pink, sockeye en zilverzalm voor. Daarnaast is de natuur in deze regio is overweldigend. Ongerept met hoofdletter O. Het zomer zalm kamp wordt al vele jaren georganiseerd en is volledig ingericht voor het vissen. Deze bijzondere locatie heeft een terugkeerpercentage bij de gasten van 90 %. Dus weet waar je aan begint en wees er snel bij! Gemiddeld is er 18 uur licht per dag en dat maakt het mogelijk om lange dagen te maken en veel en grote vissen te vangen. Voor de fanatieke visser is dit dus een walhalla.

 

 

Het kamp bestaat uit een aantal zware en luxe tenten voor 2 elk personen en een hoofdtent waar gegeten wordt. De tenten zijn direct aan de oever van de rivier opgezet op een houten ondergrond en je slaapt op stevige britsen.

 

Er wordt hier op twee manieren gevist: 1. Slepend Vanuit aluminium boten met 25 tot 40 pk motoren wordt er door de gids gevaren en zijn er maximaal 3 vissers aan boord. De boten zijn 5 meter en bieden ruim plaats aan de gasten. 2. Vanaf de oever Afhankelijk van je wensen kan je je eigen wandelvissafari ondernemen of je laten afzetten op een goede plaats op de rivier. Vandaar uit kan je dan werpend de zalm achter de schubben aan zitten. Daarbij is het verstandig om de adviezen van de gids op te volgen aangezien zij een absolute meerwaarde bieden op deze reis en eigenlijk doorlopend aanwezig zijn om je te ondersteunen.

 

 

Je verblijft direct aan de rivier in luxe tweepersoonstenten die op houten vloeren geplaatst zijn. Verder is al het eten inbegrepen en hoef je alleen maar aan te schuiven in de grote tent. Dus geen lange aanreistijden maar je bed uit, eten en vissen maar. Deze bijzondere locatie heeft een terugkeerpercentage bij de gasten van 90 %. Dus weet waar je aan begint! Gemiddeld is er 18 uur licht per dag en dat maakt het mogelijk om lange dagen te maken en veel en grote vissen te vangen.

 

 

Ter plaatse staan je Shimano hengels en reels ter beschikking en deze zijn evenals het kunstaas inbegrepen in de prijs. Het zijn medium zware spinhengels tot 2,4 meter en allen uitgerust met rechtshandige reels met 20 tot 30 lbs mono lijnen. Voor de liefhebber van de linkshandige reel geldt dus dat je die zelf moet meenemen. Het materiaal laat niets te wensen over en zal voldoen aan alle wensen van iedere visser. Naast het vissen met de spinhengel is dit ook een prachtige locatie voor de vliegvisser. Ook voor deze vissers is dit een waar paradijs.

 

Voor de actieve vissers die vanaf de oever willen vissen is het aan te bevelen om je waadpak mee te nemen. Laarzen zijn sowieso een must. Het meebrengen van je eigen materiaal naar deze locatie is vanzelfsprekend mogelijk.

 

Het seizoen begint met de run van de koningszalm en de sockeye (rode zalm) in de maanden juni en juli. De run van de zilver zalm begint in juli en duurt tot en met september. Al met al is het dus een relatief korte maar heftige periode. Het weer is hier vergelijkbaar met Nederland. Het is dus zaak om regenkleding mee te nemen om een mogelijke regenbui te weerstaan en ook aan het begin van het seizoen is het aan te raden een warme trui of fleecejack bij de hand te hebben. Zoals voor alle vislocaties is het ook belangrijk om je zonnebrandcrème mee te nemen evenals de polariserende zonnebril. Want ook hier geldt dat het over het algemeen vaker droog is dan dat het regent.

 

De reis bestaat uit 2 delen.

1. Amsterdam – Dillingham. Je vliegt in ongeveer anderhalve dag naar Dillingham in Alaska. Dit is afhankelijk van de beschikbare vluchten en de bijbehorende tijden. Hierbij zullen we voor u de beste verbinding voorstellen.

2. Dillingham – Zalmkamp: Het tweede deel gaat per watervliegtuig van Dillingham naar het zomer zalmkamp waar je rond de klok van 16.00 uur aankomt. Alle maaltijden zijn inbegrepen in de prijs als ook de gidsservice, logies en bedlinnen, al het hengelsportmateriaal en de visverwerking indien gewenst.

 

De richtprijs voor deze bijzondere visreis bedraagt bij 6 dagen vissen € 3.950,- per persoon exclusief vlucht Amsterdam - Dillingham. Andere bijkomende kosten zijn: fooien voor de gidsen, vergunning en "salmonstamp".

 

Het kamp mag zelf geen alcoholische dranken verkopen in verband met de lokale wetgeving. Indien je dat wenst is het wel toegestaan om deze zelf mee te nemen. Het handigste is dan om deze in Dillingham in te kopen. Indien je voor deze locatie wilt boeken wees er dan vroeg bij want er zijn slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Bekijk de ligging op de kaart

Bekijk de diepte op de kaart