Tufjord Havoysund

Tufjord Havoysund

 

71° Noord! DE heilbot hemel! 

 

Visreis.nl presenteert exclusief voor klanten uit de Benelux deze absolute toplocatie in noord Noorwegen. Dit is het absolute mekka voor Noorwegen liefhebbers midden in het visgebied met korte aanvaarroutes naar de beste visstekken! Tufjord ligt op het eiland Rolvsøya direct naast het eiland Havøysund. Het grote voordeel is dat je hier niet iedere dag eerst naar toe hoeft te varen maar dat je direct midden in een van de beste visgebieden van Noord Noorwegen kan vissen.

 

De regio staat bekend om de grote hoeveelheid vis en in het bijzonder de heilbot. Er zijn hier veel plateaus die in combinatie met de grote getijverschillen zorgen voor ideale omstandigheden voor de heilbot. Er worden hier jaarlijks meerdere heilbotten van boven de 2 meter gevangen. Maar ook de koolvis, zeewolf en kabeljauw zijn hier bijzonder goed vertegenwoordigd. Zeker ook omdat het eiland rondom is voorzien met plateaus die ideaal zijn voor de heilbot maar verder uit de kust zijn er perfecte drop offs waar de kabeljauw en koolvis zich graag in grote scholen ophouden. Voor de liefhebbers van grote schollen is het ook zeker de moeite waard om de Trollvika baai met zandbodem gericht en op actieve manier deze schitterende vissen na te jagen.

 


Vanaf de basis in Tufjord is het hier ook goed mogelijk om naar het westen te varen naar het plateau Tubaen. Dit plateau doemt vanuit het niets op uit de diepte en werkt voor vissen als een magneet. Hier kan je naartoe als het goed weer is. Verder is natuurlijk nog de Trollsund. Deze engte scheidt het eiland Rolvsoya van Ingsoya en is van 6 tot 40 meter diep. Hier worden veel heilbotten gevangen. Zeker tijdens de grote verschillen tussen eb en vloed stroomt het hier vol met krabben, zandaal, kleine koolvissen en nog veel meer aas. Dan is het een grote voermachine die hier aan het werk is. Een groep ving hier in drie dagen met drie man met dan 30 heilbotten.

 

Op het noordelijke deel van Ingsoya bevindt zich op het kleine eiland Fruholmen de meest noordelijke vuurtoren van Europa. Voor degenen die op deze locatie hebben gevist weten dat je deze plek en de overweldigende natuur nooit meer gaat vergeten. Het is ook heel goed mogelijk om af te zakken naar het zuiden en rond Skipsholmen  en Austergrunnen te vissen. Deze locaties zijn vanuit Havoysund lastig te bereiken en daarom vrijwel alleen voor de gasten van Tufjord weggelegd. Maar ook ten Noorden van Havoysund liggen de Akkarfjord en de Kjerkenesgrunnen te wachten. Al met al is dit het gedroomde visgebied waarbij de vaartijden kort zijn omdat je te midden van de beste visstekken bevindt.

 

De reis erheen neemt 1 dag in beslag zonder extra overnachting en je bevindt je op een werkelijk unieke locatie. Geen drukte van andere vissers maar schitterende appartementen met uitzicht op het fjord, goede boten en de allerbeste visserij! En dat voor bedragen die voor dit soort toplocaties erg gunstig genoemd mogen worden.

 

 

 

Deze locatie ligt in het westen van het eiland Rolvsoya in het vissersdorpje Tufjord. De twee woningen Balder Bua en Anna Mathea Bua staan direct naast elkaar in de haven op palen gebouwd zodat je letterlijk boven de zee verblijft. De woningen zijn omgeven met een ruim terras en bieden een fenomenaal uitzicht op het fjord. Op het terras is er tevens een hot tub die je verblijf verder kan veraangenamen.

 

Achter deze twee woningen bevindt zich de gemoedelijke Villa Aurora die net als de Balder en Anna Mathea Bua geschikt is voor maximaal 6 personen. Verder zijn er direct aan het water ook twee woningen gebouwd in 2017. De woningen zijn Glod en Havet en zijn geschikt voor elk 4 personen.  Hiermee bevinden zich alle verblijven zich op korte loopafstand van de visboten. Alle verblijven beschikken over Wifi en TV. Tevens is er een overdekte fileerplaats met stromend water. Voor het invriezen van de vis beschikt ieder verblijf over zijn eigen vriezer.

 

De woningen Balder Bua en Matthea Bua zijn beiden 50 m2 en geschikt voor maximaal 6 personen met 3 slaapkamers. Een slaapkamer heeft een stapelbed met onder een 1.2 meter breed bed en de andere twee slaapkamers beschikken over elk 3 bedden. Balder Bua heeft 1 stapelbed en Ane Mathea Bua heeft 2 stapelbedden. De woonkamer heeft een gemoedelijke eethoek en de keuken is voorzien van alle gemakken met vaatwasser, koelkast, 3 pits fornuis met oven, waterkoker en koffiezetter.  Er zijn twee douches beschikbaar met vloerverwarming  en er zijn twee vriezers in de afstelruimte.

 

De woning Villa Aurora is 80 m2 en beschikt over 2 niveaus met volledig ingerichte keuken, woonkamer met houtkachel en 3 slaapkamers. Op de begane grond heb je een de entree, 1 slaapkamer en badkamer met douche toilet. Op de eerste verdieping is de woonkamer, keuken en 2 slaapkamers. In totaal zijn er 3 stapelbedden en kunnen er maximaal 9 personen verblijven. We adviseren echter een maximum van 7.  

 

De woningen Glod en Havet zijn in 2017 opgeleverd. Ze beschikken over twee slapkamers met elk 2 bedden, een woonkamer met eethoek en TV, een douche toilet unit, een volledig ingerichte keuken en een opslagruimte met vriezer en de woning is complet voorzien van vloerverwarming. Bij de huur van de woningen zijn bedlinnen, handdoeken, water en  elektriciteit inbegrepen.

 

Op deze locatie beschikken we over 6 ruime 20 voet (4 x) en 21 voet (2 x) aluminium visboten met 75 PK 4 takt motoren. De boten zijn perfect voor deze locatie en bieden goede vaareigenschappen. Ze zijn geschikt voor maximaal 4 personen. Er zijn 10 hengelhouders op de boot en de benzinetank is geschikt voor 73 liter maximaal.

 

De benzine voor de boten is op het eiland bij de locatie zelf te verkrijgen en kan met credit card of cash worden afgerekend.

 

Verder is er op het eiland ook een winkel waar boodschappen gedaan kunnen worden.

 

Ter plaatse kan je hengels met molens huren. De hengels die hier te huur zijn zijn Beastmaster CX Boat 30-50 lbs in combinatie met  een Shimano TLD 20 reel. Daarnaast zijn er ook visoveralls te huur. De kosten hiervoor bedragen voor elk 65 euro per week. Ook is het mogelijk om een visgids te huren en deze kost 70 euro per uur met een minimum van 4 uur. ​Op het eiland is een kleine supermarkt die 7 dagen per week geopend is. De openingstijden zijn: maandag 11-18, dinsdag 11-18, woensdag 11-19, donderdag 11-20, vrijdag 11-19, zaterdag 11-14 en zondag 18-21.30 uur.

 

Om op het eiland te komen kan je het beste de veerboot van Havoysund naar Gunnarnes nemen. De beste overtochttijd is op vrijdagavond. Het strekt ter aanbeveling om de veerbootovertocht op voorhand te reserveren omdat er een beperkt aantal boten de veerboot op kunnen en daarbij zijn we je natuurlijk graag van dienst. De kosten van de veerboot bedragen ongeveer 15 euro persoon en 50 euro per auto (max 6 meter) voor een retourtje. Je kan echter ook vanaf Hammerfest en vanaf Alta oversteken naar het eiland. Dit stemmen we graag persoonlijk met je af. Let op: op zaterdag gaat er geen veerboot! Op 1 dag heen en terug reizen kan bijvoorbeeld op vrijdag heen en maandag een week later terug. Dan heb je meteen 9 dagen vissen te pakken!

 

 

Woning                          # personen          prijs

Aurora                                  4                  1490
                                              5                  1625
                                              6                  1775
                                              7                  1935
                                              8                  2085
Balderbua                             4                  1490
                                              5                  1625
                                              6                  1775
                                              7                  1935
                                              8                  2085
Anna Mathea Bua                4                  1490
                                              5                  1625
                                              6                  1775
Havet                                    4                   1490
Glod                                      4                   1490
   

Visboot 20 voet, 75 PK, GPS, Fishfinder 1125

Visboot 21 voet, 75 PK, GPS, Fishfinder 1275

 

Verplichte eindschoonmaak bedraagt 245,- euro per woning

 

Er bestaat ook een mogelijkheid om een eigen auto van de locatie te huren vanaf Alta. Het gaat hier om een Saab 9-5 stationwagon. Voor een bedrag van 550 euro kan je deze een hele week gebruiken exclusief de brandstof. En het is ook mogelijk om een retourtransfer te verzorgen voor 4 personen voor een bedrag van 5000 NOK  (ongeveer 550 euro) welke ter plaatse direct te betalen is. Wil jij komend jaar naar deze toplocatie? Neem dan snel contact met ons op.

Bekijk de ligging op de kaart