Toppsundet

Toppsundet

 

Rust, relaxen en genieten met topvisserij in het noorden van de Lofoten!

 

Deze gerenoveerde oude lokale school is de ideale plek waar je windbeschut kunt vissen in het Noordelijke deel van de Lofoten. De schitterende natuur met zijn bergen en eilanden biedt veel bescherming voor mogelijke wind en zodoende is er al tijd wel een ander stek om goed en beschut te kunnen vissen. Vanuit Toppsundet (de naam zegt het al) is het een genot om te vissen. Rust, ruimte, relaxed en goede visserij door een bijzonder interessante bodemstructuur.


Praktisch alle vissen worden in een omgeving van maximaal 30 minuten varen gevangen. En daar zitten ook hele grote formaten bij. Een blik op de zeekaart maakt duidelijk dat er door de continue stroom vanuit Kongsvika hier een goede aan- en afvoer is van voedselrijk zeewater en dus is er een ruime hoeveelheid aan kabeljauw, koolvis, schelvis, roodbaars, zeewolf, heilbot etc aanwezig. Maar ook het feit dat er zeer weinig viscamps in deze buurt zitten maakt het extra aantrekkelijk door de lage visdruk.


Vanaf de luchthaven van Evenes is het nog geen uurtje rijden! Deze korte transfer maakt het dan ook helemaal af. Het is een kleine en authentieke locatie die het bij de gasten een zeer geliefde plek maken. Wil je hier dus reserveren moet je er op tijd bij zijn! Voor de prijs en de visserij hoef je het zeker niet te laten!


De Anfjord ligt tussen Vesteralen en het eiland Senja en hier worden met grote regelmaat mooie aantallen heilbot, kabeljauw, zeewolf, koolvis en andere soorten vis gevangen. Je treft in deze regio dan ook een veelvoud aan verschillende plateaus (waarvan een groot aantal van zand!) maar ook aan onderwater dieptes die er voor zorgen dat met het komen en gaan van het getij een perfecte stroming verzorgen. En dat dus niet alleen op engtes maar ook midden op de fjord en op minder voor de hand liggende locaties. De perfecte stekken voor klein aas en dus ook de grotere vissen. Het is dan ook noodzaak om grote shads mee te nemen zodat je op grote vis kunt selecteren. Hoe kleiner je aas hoe groter de kans dat je een kleine vis vangt.

Er zijn verschillen onderwaterbergen als Mefjordingen, Vester,- Inner- en Medbåen maar ook Daggrunnen und Skotskallen waar altijd vis op te vinden is. Ind e zomer en herfst zijn de koolvissen hier in grote getalen aanwezig. En op de “afgronden” onder water zijn de roodbaarzen snel gevonden

 

 

De woning is 130 m2 en beschikt over 6 + 3 slaapplaatsen en ligt op slechts 30 meter van het water. De woning is tegen de berg aan gebouwd waardoor je een schitterend uitzicht hebt over de fjord. Er zijn 4 slaapkamers beschikbaar waarvan 1 met 2 eenpersoonsbedden, 2 kamers met een stapelbed en 1 aparte zomerwoning (15 m2) met 3 eenpersoonsbedden. Verder is er nog een sauna aanwezig en deze is inbegrepen in de prijs. Evenals elektra, water, bedlinnen, handdoeken en eindschoonmaak. Vanzelfsprekend is er ook een douche en toilet en een volledig ingerichte keuken met alle denkbare benodigdheden als vaatwasser, koelkast, vriezer, fornuis, oven, koffiezetter en waterkoker.

 

De woning ligt op 10 minuten rijden van Harstad waar ook boodschappen gedaan kunnen worden. Maar als je de eigenaar je boodschappenlijst meegeeft haalt hij het ook graag voor je. De eigenaar verblijft op dezelfde locatie en staat je met raad en daad terzijde tijdens je verblijf.


De boten liggen op slechts 30 meter afstand waar je ook de fileerplaats met stromend water aantreft als ook de grote vriezer in het servicehuis waar je de zelf gevangen vis kan invriezen. Mocht je meer plek nodig hebben is er ook nog een grote vriezer in de woning aanwezig. In het servicehuis is ook de benzine beschikbaar die de eigenaar graag voor je aanvult. Deze extra kosten zijn lokaal aan het einde van de visreis cash te voldoen.


Op deze locatie is het toegestaan om 20 kilo filet per persoon mee te nemen en je ontvangt ter plaatse ook een lokale zeekaart met de meest relevante stekken.


Mocht je interesse hebben om eens een dagje forel te gaan vissen zijn er in de nabije omgeving 4 kleinere meren waar je met een lokale vergunning je lol op kan. Deze forellen hebben nog nooit een vlieg of blinkertje gezien!

 

 

Er zijn op deze locatie 3 boten beschikbaar.


2 x 19 voet Kvaerno boten met 50 PK Honda motor en GPS/fishfinder
1 x 17 voet Kvearno boot met 50 PK Honda motor en GPS / fishfinder

 

De boten zijn uitgevoerd in de standaard versie met stuurconsole en worden elektrisch gestart. Ze hebben 10 hengelsteunen per boot aan boord. Het zijn comfortabele en veel gebruikte boten die veel in Noorwegen worden gebruikt en tot de top behoren. Ze zijn makkelijk te besturen en de bijbehorende benzine is ter plaatse aan te vullen door de lokale gastheer. Ze zijn geschikt voor maximaal 4 personen. De kosten voor de boten bedragen 640 euro per week exclusief brandstof

 


Woning      € 1649,- week bij 6 personen en elke persoon meer € 95,- week
Visboot      €   667,- week
Transfer     €   300,- enkele reis


Deze locatie is te boeken vanaf begin mei tm eind oktober en het is mogelijk om hier 7, 10,12 of 14 dagen te verblijven. Wil jij komend jaar naar deze toplocatie? Neem dan snel contact met ons op.

 

Een transfer vanaf de luchthaven Evenes is mogelijk voor een bedrag van 310 euro enkele reis. Dit bedrag is voor 2 tot 8 personen gelijk. Een andere optie is dat we een huurauto voor je verzorgen.

 

Bekijk de ligging op de kaart