Raven Roofvis Festival mei 2020

Raven Roofvis Festival mei 2020

 

in 2020 organiseren we ism Herman Schuurman, Jan Boomsma en Raven Hengelsport het Raven Roofvis Festival in zuid Zweden van zaterdag 9 tm 16 mei 2020

 

Ben je dat gesloten seizoen ook zo zat? Dit is je kans om met een gezellige groep roofvissers en visgidsen Herman Schuurman en Jan Boomsma in zuid Zweden (Getno Gard) een mooie week door te brengen en je helemaal uit te leven met de lokale roofvis! Heb jij zin in een gezellige week met vismaten met hetzelfde doel? Ga dan onder begeleiding van Herman en Jan mee naar deze unieke toplocatie en stap 2 halve dagen ook bij hen aan boord!

 

KLIK HIER VOOR DE BROCHURE + INSCHRIJFFORMULIER

 

Bij 10 deelnemers gaat Herman mee als begeleider maar als deze visreis wordt volgeboekt met 20 deelnemers dan gaat ook Jan Boomsma mee om deze visreis te begeleiden. Twee absolute topvissers en topgidsen die de klanten persoonlijk gaan begeleiden en alle fijne kneepjes van het vak gaan meegeven.

 

 

 


De Reis:

Zaterdag 9 mei 2020 Heenreis met eigen vervoer

Zaterdag 16 mei 2020 Terugreis met eigen vervoer


Bij aankomst: toewijzing van de kamers in de woningen en uitleg boten. Zes dagen vissen met twee personen per boot in 4 meter boten met 4 pk motoren waarvan 2 x halve dag persoonlijke begeleiding aan boord bij Herman en / of Jan.

Minimaal 10 en maximaal 20 deelnemers + 1 begeleiding door Herman Schuurman bij 10 deelnemers en Jan Boomsma erbij bij 20 deelnemers. Inschrijven is mogelijk tot eind december 2019 en vol = vol.


De reis bestaat uit:

– Logies in woning Rättarebostaden en of Vrigstad Gård
– Respectievelijk 6 en 7 slaapkamers (tweepersoons met 2 enkele bedden)
– Ruime woonkamers en volledig ingerichte keuken, badkamer met douche / toilet
– Bedlinnen en handdoeken zijn inbegrepen
– Kosten voor water, stroom, verwarming inbegrepen
– Eindschoonmaak inbegrepen (echter wel graag woning “bezemschoon” achter laten)
– 1 visboot per twee personen 4 pk motor
– Inclusief lokale visvergunning
– Inclusief startpakket ter waarde van € 50,-
– Inclusief 2 halve dagen persoonlijke begeleiding aan boord bij Herman en of Jan

 

Kosten van deze reis bedragen € 795,- per persoon

Individuele inschrijving is ook mogelijk! Indeling blijft op basis van 2 personen per woning, en gedeelde tweepersoonskamers. Het is ook mogelijk om met je eigen boot hier heen te gaan. De kosten bedragen dan € 655,- euro per persoon op basis van 2 deelnemers. Bijkomende kosten: eigen vervoer naar locatie, eigen verzorging en benzine voor de boten.

 

 

Herman Schuurman

 

Bijna vijftig jaar vist hij al op snoekbaars. Het is niet zomaar een hobby, vissen is zijn grote passie. Professioneel visgids zijn is daar nu een deel van. Zijn hele leven kan je hem al aan de waterkant vinden. Daarnaast heeft hij met grote regelmaat meegedaan met grote en belangrijke viswedstrijden. De resultaten kwamen ook: een groot aantal eerste en podiumplaatsen tijdens het NK snoekbaars werden er gehaald. Hij heeft altijd top tien gevist in de competities met in 2018 een tweede plek als hoogtepunt. Ook met de Luremasters heeft hij met een tweede en een vijfde plek niet onverdienstelijk gevist in dit internationaal sterke deelnemersveld. Snoekbaars vissen is zijn specialiteit maar hij gidst ook op baars en snoek. Alle mogelijke technieken kan je bij hem beoefenen; verticalen, dropshotten of werpend vissen alles is mogelijk. Of old-school met een dobber of een sleepje of trollen op baars of snoek zijn voor hem bekende methoden. Naast de verschillende technieken is stekkeuze het belangrijkst.

 

Jan Boomsma

 

Visgids Jan Boomsma vist al van jongs af aan op alle denkbare vissoorten die in Nederlandse wateren rond zwemmen. Van kleine witvis tot grote karpers, snoekbaarzen en snoeken. In ruim 20 jaar vissen heeft hij een enorme kennis en expertise opgebouwd van hoe de vis zich gedraagt, waar hij zich ophoud en met welke technieken en materialen deze het beste te vangen is.

 

Met hun enorme dosis ervaring is het dan ook een perfecte gelegenheid om kennis te maken met deze kennis en expertise tijdens het gesloten seizoen in deze speciaal georganiseerde groepsreis naar zuid Zweden. Dit is een unieke visreis onder begeleiding van professionals. Dus meldt je zsm aan!

 

 

Het Åsnenmeer, in het hart van Småland, is na het Vanern meer een van de Zweden’s grootste meren met een oppervlakte van circa 1.000 hectare. Het meer telt 740 kilometer kustlijn en je vindt er maar liefst 360 eilandjes. Er wordt gezegd dat het Åsnenmeer een van Zwedens beste vismeren is, vooral bekend om de snoek, baars en snoekbaars. Daarnaast is er een grote hoeveelheid paling, witvis als brasem, voorn en zeelt. Maar ook de regenboogforel is aanwezig en zelfs karpers worden hier gevangen. Deze laatste is niet makkelijk te vangen maar ze zitten er zeker. Naast de voortreffelijke visserij biedt deze regio, rust, ruimte en natuurbeleving. Het is een waar eldorado voor vissers, natuur- en vogelliefhebbers. Je bevindt je dus midden in een van de beste viswateren van Zweden.

 

 

 

 


Rättarebostaden

Deze schitterende woning beschikt over 170 M2 en biedt plaats aan 12 personen. Het ligt vlak bij de receptie en heeft 2 verdiepingen, 7 slaapkamers, ruime woonkamer, een keuken met koelkast en vriezer, magnetron en vaatwasser, 3 badkamers elk met douche / toilet en houtkachel in de woonkamer als ook een TV met DVD en radio. In de kelder is een sauna, wasmachine en droger. Het terras is 15 m2 en beschikt over tuinmeubilair en een BBQ plaats. Er is een privé aanlegsteiger bij het meer.

 

Vrigstad Gård

Deze woning is met 200 m2 ruim van opzet en biedt plaats aan 12 personen in 6 slaapkamers. Eventueel kunnen twee extra bedden geplaats worden waarmee het maximum aantal gasten verhoogd kan worden tot 14. Het uitzicht over het meer is fenomenaal met een ruime tuin en een afstand tot het meer van 150 meter. De woning is oorspronkelijk in 1900 gebouwd en ademt nog de sfeer van Pippy Langkous. De twee badkamers zijn gerenoveerd. De woonkamer heeft TV en een open haard en je kan gebruik maken van de sauna in het buurhuis Rättarebostaden. De keuken is volledig ingericht met magnetron, vaatwasser, koelkast en vriezer. Het terras is 20 m2 en beschikt over tuinmeubilair en een BBQ plaats en er is een privé aanlegsteiger bij het meer.

 

De locatie beschikt over 20 visboten (410 Linder en 400 Sportman) elk met 4 PK Yamaha motoren en we hebben voor deze reis standaard een dieptemeter op de boot geregeld. Bij de boot ontvang je een waterkaart van de meren rondom de locatie. En daarnaast beschikken de boten over twee hengelsteunen om te trollen en 4 om hengels rechtop in te plaatsen. Daarnaast is het ook mogelijk om hier je eigen visboot mee naar toe te nemen en beschikt men over een eigen trailerhelling. Er zijn ook nog 3 Tootega Huntsman fishing kajaks met peddel te huur. Dit zijn speciale sit on top kajaks ontwikkelt voor het vissen. Indien je hier gebruik van wilt maken kan dat tegen meerkosten.

 

Ieder land zijn eigen gewoontes en zoals altijd ook hier weer andere gewoontes en materialen. Vooral ondiep lopende pluggen zijn succesvol. Rapala Super Shad Rap, Storm Shallow Thunder, etc. zijn perfecte pluggen. Maar ook grote lepels, shads en bucktailspinners doen het (langzaam gevist) in deze wateren ook erg goed. Mocht je na al het driften en werpen ook eens willen verticalen zoek dan de diepere stukken op en daarbij geven shads ook goede resultaten. Opvallend is daarbij om te zien dat de natuurlijke kleuren de beste resultaten geven en dat door het kunstaas op een jerk achtige manier binnen vissen (korte rukjes aan de hengel) productiever is dan simpelweg binnen draaien. Laat je door de gids voorlichten welke aasvissen in jouw periode aanwezig zijn en pas je aas en manier van vissen hier op aan. Neem vooral ook je jerk baits en shads mee want die leveren ook goede resultaten op

 

Reis & Prijs

– Logies in woning Rättarebostaden en of Vrigstad Gård
– Respectievelijk 6 en 7 slaapkamers (tweepersoons met 2 enkele bedden)
– Ruime woonkamers en volledig ingerichte keuken, badkamer met douche / toilet
– Bedlinnen en handdoeken zijn inbegrepen
– Kosten voor water, stroom, verwarming inbegrepen
– Eindschoonmaak inbegrepen (echter wel graag woning “bezemschoon” achter laten)
– 1 visboot per twee personen 4 pk motor
– Inclusief lokale visvergunning
– Inclusief startpakket ter waarde van € 50,-
– Inclusief 2 halve dagen persoonlijke begeleiding aan boord bij Herman en of Jan


Kosten van deze reis bedragen € 795,- per persoon


De huidige prijzen zijn gebaseerd op volledige bezetting van de woningen. Het is dan ook mogelijk om met 10 of met 20 deelnemers hierheen te gaan. De reis kan doorgang vinden wanneer er 10 deelnemers hebben ingeschreven. Voor de tweede woning hebben we ook 10 deelnemers nodig om deze prijs te kunnen garanderen. Mocht dat aantal lager zijn voor de tweede groep dan kan de reis alsnog doorgaan maar kan er wel sprake zijn van meerkosten voor de tweede groep ban 10 of minder deelnemers.


Deze reis is bedoeld voor een groep enthousiaste vissers en is zeker geen wedstrijd. Het gaat om kameraadschap, plezier en lekker vissen. Maar aan het einde van de week worden nog een paar leuke (grappige) prijzen uitgedeeld voor de meest bijzondere en grootste vangsten.


Wil je informeren naar de beschikbaarheid van deze speciale groepsreis, neem dan contact op met:

 

Visreis.nl                                     of                    Visgids Herman Schuurman
Joris Nieuwenhoff                                              E-mail : info@hermanschuurman.nl

E-mail : info@visreis.nl                                      Mob : 0646 – 173 274
Mob : 0628 – 308 345

 

of

 

Visgids Jan Boomsma

E-mail : info@predatorfishingguide.nl

Mob : 0654 – 608 668

—————————————————————————————————————

Of vul direct het inschrijfformulier in! KLIK HIER VOOR DE BROCHURE + INSCHRIJFFORMULIER

Bekijk de ligging op de kaart