Raven Noorwegen Festival okt 2023

in Saltstraumen met Hendrik Jan Verheij en John Smit!

Raven Noorwegen Festival okt 2023

in Saltstraumen met Hendrik Jan Verheij en John Smit!
 
RAVEN NOORWEGEN FESTIVAL IN SALTSTRAUMEN 
 
De plek in Noord Noorwegen waar je altijd kan vissen!
 
Van donderdag 12 tm 19 oktober 2023
Minimaal 14 en maximaal 50 deelnemers
 
Inschrijven is mogelijk tot medio juli 2023 maar vol = vol
 
De reis bestaat uit:
 • Centrale eerste bijeenkomst begin september 2023
 • Persoonlijke begeleiding ter plaatse 
 • Retourtransfer Bodo naar Saltstraumen
 • Verblijf in moderne en comfortabele 4 en 8 persoonswoningen met tweepersoons slaapkamers
 • Handdoek, bedlinnen en eindschoonmaak inbegrepen
 • Boot Kvaerno 20 voet 80 PK 4 takt motor en GPS / fishfinder met max 4 vissers per boot
 • Startset met shads, pilkers etc ter waarde van 50 euro
 • Afsluitend gezamenlijk diner in het restaurant
 • Persoonlijk fotoboek na afloop van de reis voor iedere deelnemer
 • Boekingskosten zijn inbegrepen
Kosten van deze reis bedragen € 995,-  per persoon exclusief vlucht.
 
Bijkomende kosten zijn brandstof voor de boot, eigen verzorging en drankjes tijdens het afscheidsdiner.
 
Zo ging het er tijdens de afgelopen editie aan toe:

Deze reis wordt begeleid door Hendrik Jan Verheij en John Smit! Deze mannen hebben op deze locatie al vaker gevist en beschikken gezamenlijk over een dijk aan ervaring! En dat is Noorwegen algemeen maar juist ook specifiek op deze locatie! Dus wil jij je PR koolvis, kabeljauw en of heilbot verbeteren dan heb je met deze mannen een goede kans dat voor elkaar te krijgen!

 
 
Klik hier voor de uitgebreide brochure of vraag hier direct een vrijblijvende offerte aan.
 
Vlak onder de Lofoten in een imposante en mooie omgeving ligt de grootste en sterkste getijdestroom ter wereld. Saltstraumen! Deze toplocatie ligt hier direct naast. Praktisch iedere visser heeft deze locatie op zijn bucketlist staan en wij hebben bieden je de mogelijkheid om hier te kunnen vissen. De Saltstraumen zorgt voor een immense getijde stroom waardoor zich op deze locatie onder water een waar banket aandient voor de aanwezige jagers. Ze hangen in de stroom en wachten rustig af tot een er een geschikte maaltje voorbij komt en slaan dan genadeloos toe. Hier verzamelt zich altijd vis. Kabeljauw, koolvis en heilbot zijn de voornaamste rovers in deze stroom. Maar reken ook op roodbaars, schelvis, lom en leng op andere stekken. Je gaat het hier allemaal vinden.
 

 

We hebben hier de beschikking over moderne 4 en 8 persoonswoningen die allemaal vlak bij het water en dus ook bij de boten liggen. De woningen zijn voorzien van gratis draadloos internet en bieden veel comfort. De keukens zijn volledig ingericht met koffiezetter, fornuis, waterkoker, koelkast, borden, bestek en de grotere modellen beschikken ook over een vaatwasser. Tevens is er een vriezerruimte, fileerplaats met stromend water en afstelruimte in het service gebouw. Het complex ligt direct aan het water en dus ook bij de boten.

 

De door ons gereserveerde woningen zijn:

 • 3 nieuwe appartementen voor 4 personen ; max 4 personen, 2 slaapkamers elk met twee eenpersoonsbedden, woonkamer, keuken en een douche/toilet combi
 • 4 grote en nieuwe appartementen: elk max 8 personen, 4 slaapkamers met elk twee eenpersoonsbedden, woonkamer en een douche / toilet combi, keuken

 

Qua boten maken we gebruik van 20 voet aluminium boten met 80 PK motor. Alle boten zijn standaard uitgerust met fishfinder en GPS plotter, zeekaart, peddels, zwemvesten en 10 hengelhouders. Het tanken voor de boten vindt plaats in het viscamp zelf en is na afloop van de vakantie cash af te rekenen. Deze boten laten niets te wensen over en bieden een hoge mate van vaarcomfort en de 80 PK biedt voldoende kracht om snel en comfortabel op de gewenste visstek te geraken. Er wordt gevist met maximaal 4 personen per boot.

 

Qua boten maken we gebruik van 20 voet aluminium boten met 80 PK motor. Alle boten zijn standaard uitgerust met fishfinder en GPS plotter, zeekaart, peddels, zwemvesten en 10 hengelhouders. Het tanken voor de boten vindt plaats in het viscamp zelf en is na afloop van de vakantie cash af te rekenen. Deze boten laten niets te wensen over en bieden een hoge mate van vaarcomfort en de 80 PK biedt voldoende kracht om snel en comfortabel op de gewenste visstek te geraken.

Indien gewenst kan je ook nog voor een upgrade van je boot kiezen als je met je eigen groep gaat en dan de 21 voet 100 PK boot boeken. De meerprijs is 250 euro voor een week.

Het vissen gebeurt met hengels van 20 tot 30 lbs. Het beste contact heb je met dyneema. Je voelt dan namelijk precies wat er onder aan je lijn op grote diepte gebeurd. De trekkracht van de dyneema is 25 kilo + om serieus weerstand te kunnen bieden aan een grote vis tot 100 kilo. Het beste is het om minimaal 300 maar liever nog 500 meter lijn op je reel of molen hebben. De onderlijnen die hier gebruikt worden hebben een dikte van 1 tot 1,2 mm. Pilkers / shads variëren van 250 tot 500 gram afhankelijk van de diepte en de stroming. Als je het jiggen zat bent kun je makkelijk overschakelen op haring, makreel of koolvis als aas aan een takelsysteem. Dit systeem werkt uitstekend voor heilbot en grote kabeljauw of koolvis. De grootste vissen worden over het algemeen met dit systeem gevangen.

 
We vertrekken op donderdag 12 oktober 2023 vanaf Schiphol met SAS  naar Oslo en van daaruit direct door naar Bodo. Daarbij heeft iedere reiziger recht op 46 kilo bagage en 8 kilo handbagage. De kosten voor de vlucht zijn additioneel en hoe eerder je boekt hoe voordeliger deze is!
 
In Bodo staat de bus op ons te wachten en die zet ons na een ongeveer 30 minuten durende rit door de indrukwekkende omgeving af bij onze locatie in Saltstraumen. We verblijven een week in het complex en je vist 6 volle dagen op een boot met een maximum van 4 vissers. Voor het doen van de benodigde boodschappen is er een supermarkt met een prima assortiment op loopafstand (ongeveer 15 minuten) beschikbaar. Na afloop van de reis ontvangen alle deelnemers een fotoboek als persoonlijke herinnering.
 
Vanzelfsprekend zijn er weer leuke prijzen te winnen voor de mooiste en grootste vissen! Deze editie belooft een gezellige en mooie visreis te worden dus wacht niet te lang en schrijf je in want VOL = VOL!
 
Klik hier voor de uitgebreide brochure of vraag hier direct een vrijblijvende offerte aan.

Bekijk de ligging op de kaart