Nipro Noorwegen festival juni 2020

Lauklines

Nipro Noorwegen festival juni 2020

Van vrijdag 5 tm 12 juni 2020 tijdens het springtij!


Het gaat weer gebeuren! De derde editie van het Nipro Noorwegen festival. In 2020 gaat de reis naar het illustere Lauklines. Bekend en geroemd om de vangst van grote vissen. Dit is absoluut een van de top 3 vislocaties in Noord Noorwegen. De jacht op de grote exemplaren wordt hier geopend. Heb jij zin in een gezellige week met vismaten met hetzelfde doel? Ga met ons mee voor een superweek visserij op heilbot, kabeljauw, zeewolf, koolvis en ga zo maar door! Daarbij propageren wij catch & release! En natuurlijk is Jeroen er bij voor de persoonlijke begeleiding. Deze groepsreis is gericht op de mix visserij met alle soorten vissen.

KLIK HIER VOOR DE BROCHURE + INSCHRIJFFORMULIER

 

Vrijdag 5 juni 2020 Amsterdam – Oslo - Tromso met SAS en 2 x 23 kilo bagage + 10 kilo handbagage. Bustransport van Tromso naar Lauklines. Bij aankomst: toewijzing van de woningen en uitleg boten en gebruik boordapparatuur. Zes dagen vissen in 23,5 voet luxe Arronet boten met centre console en 150 motor en kleuren fishfinder / GPS. Vrijdag 12 juni 2020 Bustransport van Lauklines naar Tromso, Tromso- Olso - Amsterdam met SAS als op de heenreis Maximaal 11 deelnemers Inschrijven is mogelijk tot eind januari 2020 maar vol = vol. 

 

 

De reis bestaat uit:
- Bustransfer van Tromso naar Lauklines
- Centrale eerste bijeenkomst in Nederland februari / maart 2020
- Nederlandstalige begeleiding ter plaatse
- Zes deelnemers per woning (3, 2 en 1persoonskamers) en 4 per boot (indeling door organisatie)
- Handdoek, bedlinnen en eindschoonmaak inbegrepen
- Natuurlijk zijn er ook weer leuke prijzen te winnen
- Persoonlijk fotoboek na afloop van de reis voor iedere deelnemer

Kans op mooie prijzen en nog mooiere herinneringen!

De kosten van deze reis bedragen € 1095,-- per persoon exclusief vlucht en boekingskosten

 

Lauklines staat al geruime tijd bekend als toplocatie in Noord Noorwegen en ligt net iets ten zuiden van Torsvag. Ook op deze bestemming richt de visserij zich op soorten als grote kabeljauw, koolvis, zeewolf en ga zo maar door, maar de kansen op heilbot zijn hier aanmerkelijk groter dan elders. De visserij begint hier vanaf april en duurt tot oktober. Het complex ligt direct aan het water, met de boten dus letterlijk voor de deur.

 

De visserij is hier optimaal. Er zijn heel veel plateaus van verschillende dieptes en daarnaast is er ook veel structuur aanwezig. het is dus een komen en gaan van heel veel mogelijkheden op deze locatie. Al met al zijn alle voorwaarden voor een perfecte visserij aanwezig. Je vist op dieptes van 20 tot 150 meter waar zowel grote als kleine vissen rondzwemmen. Om gericht te kunnen vissen, is het formaat van je (kunst)aas doorslaggevend. Er geldt hier dus letterlijk: klein aas - kleine vis en groot aas - grote vis.

 

Er worden ook hier bovengemiddeld veel heilbotten gevangen! Maar vergis je niet: de heilbotvisserij is er een voor doorzetters en het maken van uren is de sleutel tot succes. Vanaf juni tot en met oktober zijn deze prachtige platvissen regelmatig te vangen en met name de grote jongens hebben deze regio bekend gemaakt. Vroeger in het jaar kun je vaak ook al voor de heilbot terecht, maar dan moet je geluk hebben met de watertemperatuur. Ter plaatse is een zeer ervaren lokale gids beschikbaar die Engels spreekt en twee Nederlandstalige ervaren vissers van de organisatie kunnen je voorzien van de laatste informatie met betrekking tot de hotspots en de te gebruiken vistechnieken en materialen. Ook worden deze technieken op de centrale bijeenkomst nadrukkelijk besproken en toegelicht.

 

We hebben 2 woningen voor elk 6 personen afgehuurd zodat we allemaal bij elkaar zitten. Dat bevordert de gezelligheid zullen we maar zeggen. Al deze appartementen zijn geschikt voor 6 personen en hebben 3 slaapkamers met 1 x 3, 1 x 2 en 1 x 1 eenpersoonsbed. Daarnaast is er een woonkamer met sofa en Sat TV, een volledig ingerichte keuken met vaatwasser, koelkast, magnetron, fornuis en oven en vanzelfsprekend een badkamer met douche en wc.

 

De woningen zijn comfortabel en bieden uitzicht over het fjord. Verder is er ook een terras waar we na het vissen een biertje kunnen drinken en de dag evalueren en meer van dat soort ‘mannendingen’. Er is ook een algemene ruimte met een kleine winkel voor eventueel verloren gegaan materiaal als shads. 

 

Direct bij de haven staat het overdekte fileerhuis met meerdere tafels, stromend water en een ruime vriezer. Verder is er een verwarmde ruimte waar je de visoveralls na de visdag kunt ophangen zodat je de volgende dag weer een droog pak aan kunt trekken.

 

De Arronet boten zijn 23.5 voet lang en zijn voorzien van 150 pk motoren. De boten zijn daarnaast standaard uitgerust met een fishfinder, GPS en zwemvesten. Alles is er op op ingericht om zelfs de meest ervaren bootvisser te overtuigen. De boten zijn geschikt voor 4 vissers te meer omdat ook het voordek gebruikt kan worden tijdens het vissen.

 

Er wordt gevist met boothengels in de 20 tot 30 lb-klasse. Wil je zeker weten dat je de echt grote vissen ook naar boven kunt krijgen, adviseren we om voor die 30 lb hengels te kiezen. Onze gidsen ter plaatse gebruiken zelf de Jig Sticks 20 tot 40 lbs van Savage Gear in combinatie met een Okuma molen uit de serie Raw II, Celina of Cedros. De liefhebber van een reel kan met een Andros, Cortez of Solterra van Okuma perfect uit de voeten.Het beste contact heb je met Dyneema. Met een gevlochten, rekloze lijn van dit materiaal voel je namelijk precies wat er onder aan je lijn op 50 tot 100 meterdiepte gebeurt. De trekkracht van de Dyneema dient rond de 25 kilo te zijn om serieus weerstand te kunnen bieden aan een grote vis tot100 kilo. Het beste is het om minimaal 300, maar liever nog 500 meterlijn op je reel hebben. De onderlijnen die hier gebruikt worden, zijn van heavy duty nylon met  een dikte van 1 tot 1,2 mm.

 

Er wordt hier zowel met kunstaas als met natuurlijk aas gevist. Pilkers/ shads variëren van 250 tot 500 gram afhankelijk van de diepte en de stroming. Als je het jiggen zat bent, kun je makkelijk overschakelen op haring, makreel of koolvis als aas aan een takelsysteem. Dit systeem werkt uitstekend voor heilbot en grote kabeljauw. De grootste vissen worden over het algemeen met natuurlijk aas gevangen. Naast het zware werk op kabeljauw en heilbot is het overigens beslist ook leuk om met een “lichter” setje te gaan spinneren / pilkeren op wat bescheidener soorten. In de ondiepere gedeeltes is met bijvoorbeeld een medium spinhengel van 50 tot 150 gram en bijbehorende een attractieve visserij op gul en koolvis te beleven en je zult versteld staan wat je met dergelijk licht materiaal naar boven kunt brengen .Als je zelf niet in het bezit bent van zaken als een drijfpak/visoverall en of zwaar hengelmateriaal kun je dit ter plekke  tegen een prijs van respectievelijk € 75,-  en € 125,- per week huren. Mocht je daar behoefte aan hebben dien je dit bij je reservering direct aan te geven in verband met een beperkte beschikbaarheid van deze materialen. 

 

Evenals afgelopen jaar stellen we mooie prijzen beschikbaar via Nipro hengelsport. En het is een eeuwenoude traditie dat wie een heilbot van 50 kilo of meer vangt een sprong in de haven doet. Aan deze traditie geven we tijdens deze reis dan ook graag opvolging!

 

Het seizoen begint in april en loopt door tot oktober. Het weer is in deze regio altijd een dominante factor. Derhalve raden we je dringend aan om een warme visoverall of zelfs een drijf- cq. overlevingspak mee te nemen of te huren. Als wij medio april in de Lage Landen alweer in het voorjaarszonnetje zitten, kan het in het Hoge Noorden nog sneeuwen. De weersgesteldheid in noord Noorwegen kan grillig zijn en binnen een uur tijd volledig omslaan. Daarom is het van belang om voor elk vertrek altijd te informeren naar het laatste weerbericht en de voorspellingen.

 

Zorg dus voor serieuze en warme viskleding en neem die ook altijd mee op de boot. Vergeet daarbij niet de handen en het hoofd. Het is verstandig om te kleding op te bouwen in lagen, om zodoende (indien nodig) ook wat uit te kunnen trekken.Naarmate je verder in het seizoen komt, worden de visdagen weer korter maar in mei en juni is het 24 uur per dag licht aangezien de zon dan helemaal niet ondergaat. Naarmate de zomer vordert, zal de zon uiteindelijk ’s nachts wel ondergaan. De lange dagen in deze periode zijn een prettige bijkomstigheid op deze locatie.In mei is de kabeljauw net afgepaaid en is dan volop aan het azen om alle energie die verloren is gegaan bij het paaien weer aan te vullen. In juni, juli en augustus zijn de vissen weer op volle sterkte en het is dan ook in deze periode dat over het algemeen de grootste exemplaren worden gevangen, die de meeste sport geven.Voor de heilbot geldt dat deze bij watertemperaturen vanaf 4,5 graden steeds dichter en vaker onder de kust komt. Naarmate de watertemperatuur dus hoger is, komt de heilbot dichter onder de kust om te azen en worden ze op dieptes vanaf 5 meter al gevangen. Let op: Ook de grote heilbotten van 50 kilo+!

 

De wedstrijd

  • Er mag met alle soorten aas gevist worden (kunst en natuurlijk aas).
  • Het gebruik van geur- en lokstoffen is toegestaan.
  • Bij voorkeur worden de heilbotten naast de boot opgemeten en het gewicht bepaald middels de daarvoor beschikbare tabel.
  • Alle vissen dienen (bij catch & release) met digitale foto gedocumenteerd te worden als geheel en ingezoomd op het meetlint.
  • De hengel met vis dient te allen tijde door één en dezelfde visser gehanteerd te worden.
  • Bij het landen van een heilbot mag de visser geassisteerd worden door medevissers.
  • Er wordt gevist in de periode van vrijdag 5 juni 2020 vanaf 20.00 uur t/m donderdag 11 juni 2020 16.00 uur. Vissen die hierna geland worden tellen niet meer mee.

We vertrekken op vrijdag 5 juni 2020 vanaf Schiphol met SAS naar Oslo en daarna direct door naar Tromso. Daarbij heeft iedere reiziger recht op 2 x 23 kilo bagage + 10 kilo handbagage. Hier staat de bus op ons te wachten en die zet ons na een ongeveer 45 minuten  durende rit door de indrukwekkende omgeving af bij onze locatie in Lauklines. We verblijven een week in het complex en je vist 6 volle dagen op een boot met een maximum van 4 vissers. Voor het doen van boodschappen stoppen we bij de supermarktvlak in Tromso op de heenweg en is er een kleine huurauto beschikbaar ter plaatse om de belangrijkste zaken in te kopen. Zo makkelijk kan het zijn.

 

Of vul direct het inschrijfformulier in! KLIK HIER VOOR DE BROCHURE + INSCHRIJFFORMULIER

Bekijk de ligging op de kaart