Mexico Baja

Mexico monsters west coast

Mexico Baja

Mexico monsters west coast
 
AFWISSELEND BIG GAME
 
De zee van Cortez, Baja, East Cape. Het zijn allemaal dezelfde benamingen voor een waar vissersparadijs. Het rustige en perfect verzorgde hotel ligt afgelegen en direct aan het strand. Alle kamers voorzien van airconditioning en is er ook een zwembad aanwezig. De visserij is hier zeer bijzonder. Je stapt direct voor het hotel op de boot en op slechts eens paar honderd meter uit de kust vind je de eerste drop off. Je hebt dus geen lange aanvaartijden maar zit dicht bij de actie.
 
 
Hier een mooi online artikel in BD Outdoors over deze locatie.
 
Je kunt op deze locatie helemaal zelf bepalen wat je wilt. Kajakvissen of met een panga naar de middenwateren of je kiest voor de cruisers om naar de verdere plekken te kunnen of gewoon voor de extra luxe. Je kunt hier vliegvissen (ook op sailfish), trawlen, spinnen, bodemvissen, jiggen; je kan het zo gek niet verzinnen.
 
Er zijn te veel soorten om op te noemen: dorado, tonijn, wahoo, roosterfish, amberjack, jack crevalle, skipjack, bonito, sailfish, marlijn, groupers, barrcuda’s etc. Met andere woorden je zult dagen te kort komen op deze prachtige en onondekte locatie.
 
Klik hier voor de uitgebreide digitale brochure.
 

 

Het hotel waar je verblijft is anders dan de andere hotels in deze regio. Het is niet zo groot en toeristisch als de meesten hier en biedt daarmee een mooi contrast ten opzicht van het massatoerisme in omliggende grote steden als Cabo san Lucas of La Paz. Met een 30 tal kamers ligt het afgesloten van de drukte en direct aan zee. Het dagelijkse ontbijt en diner kan buiten worden genoten op het terras met uitzicht op de oceaan.

 

Dit is echt een prachtige locatie waar het je aan niets zal ontbreken. Alle kamers zijn voorzien van airconditioning en zijn ruim van opzet. Verder is er aan het eigen zwembad een gezellige sportsbar ingericht waar na het vissen de verhalen verteld worden over de aantallen en de lengtes van de vissen die wel en net niet gevangen zijn. En dat alles onder het genot van bijvoorbeeld een ijskoude Corona is een prettige combinatie.

 

Het personeel is bijzonder vriendelijk en zal er alles aan doen om jouw verblijf optimaal te laten verlopen. Mocht je naast het vissen ook interesse hebben om te gaan duiken of snorkelen kun je hier perfect terecht en zul je versteld staan van de uitbundige onderwater taferelen. Dit is ter plaatse snel en gemakkelijk georganiseerd evenals andere extra activiteiten.

 

De panga’s zijn van het type walk around, 8,5 meter lang, volledig ingericht op het vissen en bieden plaats aan maximaal drie vissers. Met een bimini-top voor de schaduw, een krachtige 4 takt motor van 80 tot 150 pk en een gids staat niets je in de weg om in- en offshore je slag te slaan. Deze boten zijn geschikt voor maximaal 3 personen. Mocht je willen vliegvissen dan adviseren we om met maximaal 2 personen te gaan.

 

De cruisers zijn voor het grotere en luxere werk en voorzien van een vechtstoel. Ze beginnen bij 28 voet en ze zijn geschikt tot maximaal 5 personen. Deze boten worden gevaren door een kapitein en een deckhand. De boten zijn voorzien van alle benodigde apparatuur als marifoon, GPS en fishfinder. Daarnaast zijn er vanzelfsprekend de benodigde outriggers om het aas op de juiste manier aan te kunnen bieden.

 

Met beide typen boten kan worden getrold waarbij het verschil is dat er vanaf de panga met minder hengels gevist kan worden. Voordeel is dat er bij de panga continue wind is die over de boot waait en daarmee verkoeling aanbrengt op warme dagen in tegenstelling tot de cruisers waarbij je achter de stuurhut uit de wind zit. Verder is de visserij vanuit de panga met stand up drills en is er geen vechtstoel aan boord.

 

De boten vertrekken iedere ochtend rond de klok van 07.00 uur van de huiseigen pier waarbij de gasten eenvoudig kunnen instappen en ook de proviand direct wordt ingeladen. De terugkeer is rond 15 a 16 uur. 

 

Het seizoen loopt van maart tot en met november. In de zomermaanden juli en augustus lopen de gemiddelde temperaturen op tot 35° C. Door de lage luchtvochtigheid en de ligging direct aan zee is het echter goed toeven op deze tropische locatie. Belangrijk is wel om de juiste voorzorgs-maatregelen tegen de zon te nemen. Dus pet, zonnebrand, en zonnebril zijn geen overbodige luxe. Regendagen zijn hier een betrekkelijk onbekend fenomeen.

 

Je vliegt van Amsterdam via Mexico City, New York of Houston naar la Paz of Cabo San Lucas. Vanaf daar is het een uurtje met de taxi naar het hotel. Je slaapt in een twee persoonskamer, inclusief ontbijt, lunch en diner. De benodigde visvergunning wordt verstrekt en ook de lokale belastingen en fooi voor het hotelpersoneel zijn reeds bij de prijs inbegrepen.

 

De richtprijs voor deze reis bedraagt € 1.750,- per persoon bij 3 deelnemers in een driepersoonskamer. Daarnaast gaan we voor deze richtprijs uit van 2 dagen vissen met een cruiser, 2 dagen panga en 2 dagen kajakvissen. Vanzelfsprekend kun je op basis van je eigen voorkeur deze visdagen indelen of anders samenstellen. Het is maar net wat je zelf wil. Bijkomende kosten zijn vluchten, fooi voor de kapitein/deckhand, eventuele hengelhuur, drankjes, taxikosten en aasvissen.

Bekijk de ligging op de kaart