Malediven Festival dec 2022

Zon, zee en vis!

Malediven Festival dec 2022

 
Voor deze groepsreis vertrekken we op 8 december 2022 en komen we weer terug op 17 december 2022. Dus lekker tussen Sinterklaas en kerst even uitwaaien van alle drukte en kerst gewoon weer thuis met de family! Er zijn in totaal 13 plaatsen beschikbaar voor deze groepsreis en er gaat 1 persoon mee van Visreis.nl om te zorgen voor een vlekkeloos verloop van de visreis. Het minimum aantal deelnemers bedraagt 11.
 
Inclusief:
 • Verblijf in gedeelde tweepersoonskamers 
 • (single kamers (beperkt beschiokbaar) tegen meerprijs mogelijk op aanvraag)
 • Vol pension 3 maaltijden per dag 
 • Water, frisdrank, koffie en thee inbegrepen
 • 6 volle dagen vissen van 06.00 tm 16.00 uur
 • Roulerend schema over de verschillende visboten
 • Veerbootovertocht van luchthaven Male naar eiland Keyodhoo
 • Indien gewenst hengelmateriaal inbegrepen 
 • Centrale bijeenkomst in Nederland
 • Fotoboek van de groepsreis
 • Waanzinnige tropische stranden, mooie avonturen en blijvende herinneringen
 
Exclusief:
 • Internationale vlucht naar Male
 • Terminal tackle; poppers, jigs, onderlijnen etc.
 • Fooien
 
De prijs van deze reis komt neer op 1945,- per persoon en is compleet verzorgd. De verwachte kosten van de internationale vlucht komt naar verwachting tussen de 800 en 1000 euro per persoon uit en stemmen we gezamenlijk.
Let op! Deze visreis is niet voor vliegvissers opgezet!
 
Deze eilandengroep staat bekend vanwege de meest ultieme plaatjes van schitterende witte stranden en azuurblauwe zeeën. De Malediven bieden dan ook de ultieme zomer strand vakantie. En voor ons vissers passen daar dan nog dikke GT’s, tonijn, wahoo, barracuda, zeilvis, marlijn of grouper bij. Dan hebben wij een ideale visreis en ben je hier in ieder geval aan het juiste adres. 
 
De Maldiven of Malediven, officieel de Republiek der Maldiven, bestaat uit in 26 atollen in de Indische Oceaan ten zuidwesten van India. In totaal zijn er maar liefst 1190 koraaleilanden verspreid over een oppervlakte van ongeveer 90.000 km². Daarbij is de totale landoppervlakte slechts een kleine 300 km². Het grootste eiland is 5 km² en er zijn slechts 9 eilanden die groter zijn dan 2 km².
Tweehonderd eilanden zijn bewoond en daarvan zijn 88 eilanden ingericht als toeristenoorden.
 
Deze locatie is gelegen op het eiland Keyodhoo en ligt op 80 kilometer van de hoofdstad Male. Het eiland is een typisch visserseiland van het Vaavu Atol. Dit atol is amper bewoond en amper ingericht voor het toerisme. Je komt dan ook terecht midden tussen de lokale bevolking zonder de overdreven grote en dure resorts. Overweldigende zandbanken, verlaten eilanden en onaangetaste riffen waar je oneindig kan snorkelen.
 
Op Keyodhoo zijn er verschillende kleine winkels voor de dagelijkse behoeften en verder ook een school, mini kliniek, een moskee, restaurant en souvenir shop. Een deel van het strand is gereserveerd voor toeristen maar er worden ook tochten naar verlaten eilanden aangeboden met schitterende eilanden. In de twee kleine lokale cafe’s kan je genieten van de lokale delicatessen in combinatie meet koffie of thee. En in de lokale haven is het levendig in de middag als de boten terugkomen van zee. Er is een volleybalveld en er wordt gekaart waarbij je tussen de lokale bevolking bent. Geen resort dus met strakke stranden en overdreven luxe maar gezamenlijk met de lokale bevolking, herinneringen maken en genieten van de vriendelijke mensen en het indrukwekkende eiland.
 

Keyodhoo is een van de meest oostelijke eilanden van de Malediven en daarmee heb je direct toegang tot de onuitputtelijke Indische Oceaan. Voor de visserij heb je hier de mogelijkheid om alle denkbare soorten visserij te doen. Popperen, jiggen, trollen, levend aas, vliegvissen, en wat je al niet meer kan bedenken. Hier is het allemaal mogelijk. En de lijst met te vangen soorten is haast eindeloos. Giant travelly, bluefin trevally, jacks, zeilvis, marlijn, dogtooth tonijn, geelvintonijn, grootoogtonijn, bonito, mah mahi, barracuda, wahoo, haaien, groupers, snappers en ga zo maar door. En daar zitten regelmatig ook zeer grote exemplaren tussen!
 
Veelal wordt er gevist op de buitenste riffen van de atollen. Hier loopt de bodem steil naar beneden tot wel 1000 en 2000 meter diepte, ook wel drop off genoemd. Dit is de plek waar de golven op de riffen breken en dat is ook de favoriete verblijfs- en fourageerplek van veel vissoorten waaronder de GT. Langs de atollen lopen diverse stromingen en “Ripps”. Door het grote getijde verschil en de ondiepe plekken van het atol ontstaat er een voor de visserij interessante stroming. Hier wordt ook vaak getrold met kunstaas of natuurlijk aas. Bijzonder succesvol is het zuidelijkste puntje van het Vavuu Atol. Hier loopt de drop off naar meer dan 2000 meter diepte en komen verschillende stromingen samen. Er wordt ook aan de binnenzijde van de atollen gevist alleen is de kans dat je daar de vis verliest door lijnbreuk aanmerkelijk groter. 
 
In tegenstelling tot de luxe resorts is het op het eiland Keyodhoo wel toegestaan om vanaf de kant / strand of zandbank te vissen. Dit is vaak een ideale plek voor vliegvissers om wadend op zoek te gaan naar onze geschubde vrienden. Mocht je met de boot willen vliegvissen is er altijd een gids / spotter mee aan boord.
 
Deze locatie bevindt zich op een typisch vissers eiland en niet op een toeristen resort eiland. Dat betekent dat vissen die te beschadigd zijn of onvoldoende kracht hebben om terug te worden gezet worden gebruikt als voedsel voor de gehele lokale bevolking. Dus waar mogelijk is er sprake van catch & release maar er wordt ook vis gebruikt als reguliere voeding. Haaien zijn beschermd en dienen te allen tijde en zo snel mogelijk te worden terug gezet.
 
 

 
 
Het verblijf is ingericht naar Europese maatstaven met de nodige luxe voor een onvergetelijke vakantie op de Malediven, gecombineerd met het lokale leven op een typisch lokaal eiland. Naast het vissen zijn er ook uitstapjes mogelijk naar zandbanken, onbewoonde eilanden en ongerepte riffen. En vanzelfsprekend kan je ook tijdens het vissen een pauze nemen op een lokale zandbank en even een verfrissende duik nemen.
 
We hebben voor deze groepsreis de volgfende kamertypes gereserveerd 
 
 • DELUXE (4 kamers)
 • SUPERIOR (3 kamers)
Je verblijft in twee persoonskamers met dubbelbedden en indien gewenst kan er een apart eenpersoonsbed extra worden geplaatst. Alle kamers zijn voorzien van volledige airconditioning, eigen douches, wastafels en toiletten. Schoon en fris linnengoed, handdoeken en badlakens zijn standaard inbegrepen en de kamers worden dagelijks schoongemaakt. Tevens is er ook gratis wifi, open keuken, een gezellige woonkamer en het eigen restaurant. Roken is enkel toegestaan in de tuin en buiten.
 
In het aparte restaurant worden alle maaltijden geserveerd voor de gasten. Heerlijke lokale gerechten met veel vis, fruit, rijst en heerlijke lokale gerechten. Je gaat hier niets te kort komen. Deze locatie gaat je compleet verwennen met de onvergelijkbare "ALL-INCLUSE-PACKAGE" waarbij drie maaltijden, snacks en frisdranken (water, cola, sappen, koffie en thee) zijn inbegrepen. Afhankelijk van de dagindeling kan de lunch als picknick of BBQ op een van je verblijfsdagen worden gehouden. Tevens is het mogelijk om zonder extra kosten te snorkelen, of een bezoek te brengen aan een verlaten eiland of zandbank op NIET visdagen.
 
Op het eiland heeft de eigenaar tevens een vrij uitgebreide en complete hengelsportzaak waar je eventueel benodigde materialen ook kan kopen zoals extra poppers, stickbaits, pluggen, onderlijn etc. Niet heel voordelig maar het meeste is aanwezig voor het geval je nog iets te kort mocht komen.
 
Let op: Op het eiland wordt ivm het geloof geen alcohol geschonken en het is ook niet toegestaan om zelf mee te nemen. De verwachting is dat dit op termijn mogelijk gaat veranderen.
 
De dhoni is de traditionele manier van transport op de Malediven. Oorspronkelijk waren de dhoni's vissersboten of boten om goederen mee te vervoeren, maar nu dienen ze voor meerdere doeleinden. Uitgerust met een dieselmotor brengen de dhoni's toeristen van Male naar de verschillende eilanden van de atollen of worden ze gebruikt voor een excursie naar de nabijgelegen eilanden.
 
De bouw van een dhoni is al sinds eeuwen onveranderd gebleven en is puur handwerk zoals het enkel op de Malediven plaats vindt. Door de jaren heen werden de dhoni's perfect aangepast aan de heersende omstandigheden in de Maledivische wateren en weersomstandigheden. De romp is gemaakt van het zeer harde hout van de kokospalm. Het hout heeft de eigenschap zo sterk en veerkrachtig te zijn dat een eventuele botsing van de boot amper schade oplevert.
 
De moderne dhoni van vandaag heeft door de grotere dieselmotoren een hogere snelheid gekregen waardoor de rompen smaller zijn dan in de vroegere jaren. Ook zijn er opbouwen gerealiseerd voor het beschermen van de motoren en passagiers.
 
We maken gebruik van de volgende boten tijdens deze week
 
             Boot                                   lengte      # vissers           visserij
 • Jupiter                                    15 m          3                  T, P, J, B
 • Submarine                              15 m         4                   P, J, LA, B
 • Fishing Dhoni                         15 m          4                  T, P, J, B, LA, 
 • Whiteshark                             11,6 m       3                  T, P, J, LA, B
 • Centre Console 2 x 60 PK       7,6 m        2                  P, J, V
B = bodemvissen, T = trollen, P = popperen, J = jiggen, LA = Levend aas, V = vliegvissen.
Voor deze week wordt er een roulatieschema opgesteld voor de boten.
Voor de veiligheid is er op iedere boot een radio, reddingsvesten en een uitgebreide EHBO-kit met verband- en ontsmettingsmiddelen.
 
De boten zijn voor verschillende soorten visserij zoals jiggen, popperen, bodem vissen, trollen, levend aas vissen. Op de boeg, achtersteven en bovendekken zijn geschikte hengelhouders gemonteerd evenals Hummingbird fish finder, Canon downrigger, outrigger, netten, gaf en AFTCO Tailer (staartlus). Omdat “stand up” vissen de voorkeur geniet is er ook een Blackmagic Gimbal & Harness (Standard tm XL) aan boord. Dat maakt de drill van een serieuze tonijn wel iets comfortabeler.
 
Indien je zelf geen materiaal hebt is het mogelijk om dat hier te gebruiken. Perfect materiaal van onder andere Penn, Daiwa, Accurate en Shimano. Dat geldt voor het jiggen, trollen en popperen. Hiervoor worden geen extra kosten in reklening gebracht. Het is wel noodzakelijk dat je je eigen terminal tackle meeneemt als poppers, jigs, stickbaits, haken en onderlijnen.
 
Voor deze groepsreis vertrekken we op 8 december 2022 en komen we weer terug op 17 december 2022. Dus lekker tussen Sinterklaas en kerst even uitwaaien van alle drukte en kerst gewoon weer thuis met de family! Er zijn in totaal 13 plaatsen beschikbaar voor deze groepsreis en er gaat 1 persoon mee van Visreis.nl om te zorgen voor een vlekkeloos verloop van de visreis.
 
Inclusief:
 • Verblijf in gedeelde tweepersoonskamers 
 • (single kamers (beperkt beschikbaar) tegen meerprijs mogelijk op aanvraag)
 • Vol pension 3 maaltijden per dag 
 • Water, frisdrank, koffie en thee inbegrepen
 • 6 volle dagen vissen van 06.00 tm 16.00 uur
 • Roulerend schema over de verschillende visboten
 • Veerbootovertocht van luchthaven Male naar eiland Keyodhoo
 • Indien gewenst hengelmateriaal inbegrepen 
 • Centrale bijeenkomst in Nederland
 • Fotoboek van de groepsreis
 • Waanzinnige tropische stranden, mooie avonturen en blijvende herinneringen
 
Exclusief:
 • Internationale vlucht naar Male
 • Terminal tackle; poppers, jigs, onderlijnen etc.
 • Fooien
 
De prijs van deze reis komt neer op 1945,- per persoon en is compleet verzorgd. 
 
 
 
Seizoenen
 
Er zijn twee seizoenen in de Malediven, en elk seizoen biedt een verscheidenheid aan visserij door de wisselingen in de stromingen, kleine maar belangrijke verschillen in de watertemperatuur en planktonbewegingen. 
 
NOORD-OOST MONSOEN (november-april)
Deze stroomt van december van oost naar west door de atollen. De helderheid van het water verbetert tot ruim 30 of meer meter aan de oostelijke zijden van de atollen. Door deze stroming ontwaakt het leven bij de kanaalranden en riffen. Hier verzamelt zich een verscheidenheid aan vissoorten. De stroming is over het algemeen sterker in februari, maar het oppervlaktewater is dan wat rustiger. De watertemperatuur stijgt tot 30 graden en de billfish jaagt vaak iets dieper. Deze omstandigheden blijven rustig tot begin april als de regenwolken uit het zuidwesten langzaam opbouwen. Vanaf dat moment loopt de stroming door de atollen naar het westen. Het water is dan zeer planktonrijk en de helderheid van het water is in deze tijd meestal 10 tot 15 meter.
 
ZUID-WEST-MONSOEN (mei - oktober)
In het zuidwestelijke moessonseizoen heb je goede kans om aan de westzijde van de atollen geelvintonijn te vangen op 10 tot 20 kilometer varen. De stroming is meestal minder sterk waarbij de helderheid van het water op 30 meter plus ligt. De watertemperatuur is gemiddeld iets lager, wat betekent dat de vissen zich dichter bij de atollen ophouden. Aangezien de weersomstandigheden in deze periode minder goed voorspelbaar zijn (mogelijke wind en regen voor een periode van 3-4 dagen), is het belangrijk om te overwegen om in deze periode te vissen. Dit is de periode met de meeste regen per maand. Deze periode kan je echter de grootste variëteit aan vissen bieden, als je op de juiste visgronden kan geraken. Op de Malediven heb je wel het geluk dat er amper dagen zijn die helemaal grijs verlopen. De zon laat zich tussen de buien door vaak zien.
 
Om te popperen op GT en voor het vliegvissen zijn de omstandigheden en vismogelijkheden het gehele jaar doorlopend aanwezig. En ook de visserij rondom de riffen op grouper, snapper, barracuda, meerdere trevally soorten, Giant Trevally, pompano, etc. kunnen hier het gehele jaar gevangen worden.
 
 
              
 
 
Transfers
 
Bij aankomst in Male worden we opgevangen door medewerkers van de lodge die ons vervolgens begeleid naar de prive veerboot die ons direct naar het eiland en locatie brengt. In verband met het geloof is vrijdag een rustdag en wordt er dan ook niet gevist op het eiland. dat is dan ookde reden om op vrijdag 9 december 2022 aan te komen en op vrijdag 16 de4cember weer terug te reizen naar de luchthaven van Male.
 
Algemeen
 
De inwoners van de Malediven zijn moslims. Daarbij is het van belang om enkele gewoontes en tradities te benoemen.
 
De consumptie van alcohol en varkensvlees is verboden op de Malediven. Alcohol mag alleen worden geserveerd in toeristische resorts. In dit verblijf, op een door de lokale bevolking bewoond eiland, wordt GEEN alcohol geserveerd en geconsumeerd. Ook niet door het zelf mee te nemen! Ook de invoer en het gebruik van drugs is strikt verboden!
 
Vrouwelijke reizigers dienen hun schouders en knieën bedekt te houden op het eiland. Voor alle reizen met onze Dhoni is het dragen van Europese zwemkleding natuurlijk toegestaan. Ook is er op het strand op Keyodhoo een aparte plaats waar je in zwemkleding kan verblijven!
 
Moslims bidden 5 keer per dag. Daarbij is het eerste gebed om 5 uur in de ochtend en dit kna mogelijk te horen zijn.
 
Deze locatie steunt het initiatief "Protect the Maldives." Om het delicate ecosysteem van de Malediven te beschermen volgen we de regels van het project en vragen we onze gasten deze ook te respecteren. Bij aankomst ontvang je de brochure van "Protect the Maldives" en gevraagd worden deze eenvoudige regels te volgen. Het informatiemateriaal dient in de woning te blijven voor gebruik door de volgende gasten.
 
Om de Malediven te bezoeken dien je een geldig paspoort te hebben dat nog minimaal 6 maanden geldig is vanaf de datum van vertrek. In het vliegtuig of op de luchthaven krijg je formulier voor een toeristenvisum dat je moet invullen. Neem de boekingsdocumenten mee die wij je per e-mail hebben toegestuurd. Deze heb je nodig bij de paspoortcontrole bij binnenkomst. Zonder deze documenten kan je de toegang worden geweigerd! De bagage wordt bij binnenkomst gescreend. Het is niet toegestaan om alcohol, drugs, pornografie en varkensvlees mee te nemen naar de Malediven. De Malediven is een 100% moslimland.
 
Bij aankomst wordt je door een van onze teamleden ontvangen bij de uitgang van de luchthaven. Je herkent hem aan het T-shirt en bord met het Jupiter-logo. Mocht je hem missen  ga dan naar de "Help Desk" balie links van de uitgang. Onze medewerkers helpen je ook bij de speedboot terminal (op de luchthaven) en of bij de ferry terminal (in Male).
 
Het is handig om kleine coupures US dollare bij je te hebben voor het geven van fooien op het eialnd na afloop van de groepsreis. De begeleider van Visreis.nl assisteert hierbij indien gewenst.
 
In het verblijf zelf kan je contant in US Dollar of met creditcard betalen.  
Voor betalingen met credit card en bankoverschrijving zijn wij genoodzaakt een transactievergoeding toe te passen:
 
• Visa & Mastercard: 3,5% van de rekening
• Amex & American Express: 4,5 % van de rekening
• Bankoverschrijving: 2,5 % van de rekening
 
Let op: De Malediven accepteren enkel nieuwe dollarbiljetten (2006-2016)! Extra diensten of gebruik buiten de inclusieve services worden vastgelegd op een aparte rekening en aan het einde van het verblijf verrekend.
 
Door de ligging rondom de evenaar is de kracht van de zon hier doorlopend hoog. Onbeschermd zonnen of zwemmen gaat per definitie tot verbranding leiden. Dus smeer je regelmatig in met een goede zonnebrandcrème met de hoogste beschermingsfactor, zelfs bij bewolkt weer. Voor diegene die gaat snorkelen is het aan te bevelen om een T-shirt met lange mouwen aan te trekken als bescherming tegen de zon. Voor je gehele verblijf is het motto om de zon zo veel mogelijk te mijden. Voor het vissen is een zonwerend shirt met lange mouwen en buff met UV bescherming aan te bevelen in combinatie met een viscap.
 
Voor het beschermen van je voeten in het water raden wij aan om neopreen schoenen mee te nemen evenals een muggenspray voor tijdens het slapen..
 
Met een fooi kan je aangeven hoe tevreden je bent met de service van het team. Je kan het aan medewerkers individueel geven of in de fooienpot in het restaurant stoppen. De fooien uit de fooienpot worden gelijkelijk verdeeld over het hele team.
 
De vlucht naar de locatie wordt in samenspraak met de deelnemers afgestemd.
 

Bekijk de ligging op de kaart