Lough Corrib, Ierland

Lough Corrib, Ierland

 

SNOEK, FOREL, FEROX EN ZALM IN WEST IERLAND

 

Lough Corrib ligt op ongeveer twee uur rijden van Dublin. Op het schiereiland Inishmacatreer liggen de drie chalets en de hoofdlodge direct aan het water. Prachtige vergezichten, boot voor de deur het water en schitterende natuur maken een verblijf hier tot een belevenis. De visserij richt zich op het vissen op het meer zelf in de verschillende baaien, inhammen, dieptes en andere onderwaterstructuren met daarnaast de rivieren in de nabije omgeving als de Cong en de Corrib.


Varieteit en verscheidenheid zijn de belangrijkste aspecten van het vissen op Lough Corrib. Snoek, baars, bruine forel, gilaroo, ferox en zalm zijn de voornaamste soorten. Zowel de spinvisserij als de vliegvisserij zijn hier veel gebruikte methodes om de vissen na te jagen. Laat ook tijdens de driftsessies gewoon een doodaashengel achter de boot mee driften. het levert regelmatig succes op.

 

Het meer is groot, biedt veel mogelijkheden en vraagt om een stuk uitleg en advies. De eigenaar is je dan ook graag van dienst en hij is zelf een gepassioneerd visser. Het is daarbij niet zozeer het aantal vissen dat gevangen wordt maar met name de maat die een grote aantrekkingskracht heeft op vissers. Met gemiddeld zo’n 5 a 8 snoeken per dag voor een goede visser met daarbij een gemiddelde van 1 op de 4 van 100 centimeter plus is de kans om hier je PR te verbreken zeer reëel.

 

Als je wilt is het ook mogelijk om een dag zeevissen te organiseren in de buurt. Er zijn meerdere mogelijkheden in Westport, Connemara of Killala bay. Hengels etc en overig materiaal is ter plaatse te huur.

 

De chalets zijn netjes en bieden plaats voor 2 a 3 vissers en hierbij zijn het ontbijt en de lunch inbegrepen. De locatie is kleinschalig van opzet en biedt rust en ruimte voor de visser. Hier kom je dan ook volledig tot rust en voor de nodige activiteit kun je in de buurt terecht in de dorpen Cross, Headford en Cong. Daarnaast biedt de oude studentenstad Galway iedere avond het nodige vertier.

 

De vliegvissers kunnen hier hun hart ophalen. Vanaf medio februari is het seizoen voor de buine forel officieel geopend en samen met alle andere soorten loopt het seizoen door tm eind oktober. De vliegvisserij wordt ook hier veel vanuit de driftende boot toegepast en vanzelfsprekend in de rivieren zoals de Cong en Corrib.

 

De snoekvisserij is gelijk aan onze visserij in Nederland. Spin- en jerkhengels in verschillende gewichtsklassen en een wat langere doodaashengel en je bent helemaal compleet voor zowel forel, ferox, zalm en snoek. De traditionele ierse visboten zijn 17 voet en hebben een 2 of 3 pk 4 takt motor die voor de visserij hier perfect is en ruim voldoende. De eerste of tweede visdag gaat de eigenaar direct een halve dag met je mee om de verschillende locaties en aassoorten toe te lichten en je zo goed mogelijk op weg te helpen. Hij is zelf gepassioneerd visser en er is hem alles aan gelegen jouw visreis te laten slagen.

 

Het seizoen loopt van medio februari tm oktober. Over het algemeen komt de temperatuur hier niet onder de 5 graden Celcius waardoor er in de winter dan ook praktisch altijd gevist kan worden. let wel op het Ierse gezegde: Four seasons in one day! Of te wel de zon kan schijnen maar het kan er net zo snel regenen. Zorg dus voor goede regenwerende kleding die je ook altijd meeneemt.

 

De reis is vrij eenvoudig qua opzet. Je vliegt naar Dublin of Knock, je stapt in de huurauto die voor je klaarstaat en je rijdt naar je vakantiewoning. Vervolgens verblijf je daar een week inclusief bedlinnen, handdoeken, ontbijt, lunchpack, visvergunning voor Lough Corrib, de boot inclusief een halve dag persoonlijke begeleiding door de eigenaar op de eerste (of tweede) visdag. De vanafprijs voor dit pakket ligt op € 1100,- pp en is afhankelijk van de exacte data en beschikbaarheid van vluchten etc. Een andere opzet gedurende de week is mogelijk met dagen vrij, een dag zeevissen of anderszins. We stellen graag de voor jouw ideale visreis samen. 

Bekijk de ligging op de kaart