Leka

Leka

 

Het eiland Leka kan zich scharen onder de meest bekende eilanden bij ons vissers. Het valt in een woord vaak samen met Hitra, Froya, Lofoten en Soroya. En dat is niet voor niets! Want de visserij hier is erg goed. Als je als visser enigszins de kunst van het navigeren beheerst en ook enige kennis hebt hoe je een fishfinder en GPS moet gebruiken is het redelijk eenvoudig om hier succesvol te zijn.

 

De onderwaterstructuren rondom Leka zijn werkelijk fantastisch en zeer uitdagend. Alle gewenste vissoorten ga je hier vinden. Kabeljauw, zeewolf, koolvis, heek, leng, roodbaars, zeeduivel, wijting maar ook zeker de heilbot wordt hier met grote regelmaat gevangen. Zoals je op de zeekaart kunt aflezen zijn er plaatsen waar je binnen een kilometer van 250 meter naar 30 en weer naar 150 meter diepte gaat. En dat is niet op 1 plaats maar op echt heel veel. De ligging van het viscamp is ook zeer goed. Aan de beschutte zuidwest zijde van het eiland. Bij prima weer vaar je eenvoudig om het eiland heen naar de open zee en mocht het weer wat minder goed zijn kun je altijd in de beschutting van het eiland zelf terecht. Want als je dan toch al tot halverwege Noorwegen reist wil je natuurlijk ook vissen. Hier kan dat!

 

Je slaapt letterlijk in de Lekafjord en kunt bij wijze van spreken uit je slaapkamer vissen. De locatie zelf is niet alleen stijlvol maar ook met oog voor detail ingericht. Dat begint al bij de entree waar op de muur een levensgrote zeekaart van de omgeving als behang is aangebracht. De locatie beschikt over 12 appartementen. Vier op de benedenverdieping en acht op de eerste etage.

 

Ieder appartement bestaat uit een woonkamer met open keuken, een slaapkamer met twee eenpersoonsbedden en een aangrenzende badkamer met douche en wc. De sofa in de woonkamer kan uitgeklapt worden waardoor er drie personen kunnen slapen. De keuken is volledig ingericht qua borden en bestek voor 3 personen en er is een vaatwasser, inductiefornuis, koel-/vrieskast, waterkoker, koffiezetter en toaster aanwezig. Verder is er een eettafel en een zithoek met bank en TV. Het totale woonoppervlak bedraagt 40 m2.

 

Verder is er nog een groot appartement ‘Sklinna’ dat geschikt is voor 8 personen. Het is gebouwd in de stijl van een vuurtoren en biedt rondom zicht in de woonkamer. Dit is echt een schitterend appartement met een adembenemend uitzicht. Er is een eettafel voor 8 personen en een moderne keuken die van alle gemakken is voorzien zoals vaatwasser, fornuis, oven, koel-/vrieskast en borden en bestek voor alle aanwezigen. Er zijn drie slaapkamers waarvan 1 met 2 eenpersoonsbedden en 2 met elk een eenpersoonsbed en een stapelbed.

 

Om (’s avonds) gezamenlijk door te kunnen brengen is er ook een gezelschapsruimte waar alle gasten tegelijkertijd terecht kunnen. Hier is voor iedereen plek als je zin hebt om nog sterke verhalen uit te wisselen. Als het lekker weer is kan dat vanzelfsprekend ook buiten op het terras. Er is verder nog een grote gemeenschappelijke ruimte waar de hengelmaterialen gestald kunnen worden en de vriezers staan. Daar is ook de overdekte fileerruimte met stromend water.

 

Deze locatie is echt helemaal af! Super verzorgd, mooie boten en goede visstekken. Hier krijg je geen spijt van!

 

Er zijn hier 10 Kvaerno aluminium 19 voet visboten die zijn voorzien 60 PK motor en over een GPS plotter en fishfinder beschikken. De boten zijn geschikt voor 4 personen en zijn voor deze omgeving ideaal. De motoren zijn 4 takt en daarmee extra zuinig.

 

Verder is er nog een 22 voet Kvaerno kajuitboot met 115 PK motor. Deze boot biedt voor 6 vissers ruimte en is vanzelfsprekend ook voorzien van een fishfinder en GPS. Deze boten laten niets te wensen over en ook de Garmin apparatuur is eenvoudig en snel te bedienen. Hier kom je veilig en snel op de beste hotspots in de omgeving.

 

                                                                       personen                Prijs per week in €    

   

Appartement                                                              2                                 950,-

Extra persoon bij appartement                                 1                                120,-

Sklinna                                                                        6                                1.945,-

Extra persoon bij Sklinna                                           1                                120,-

Visboot alu19 voet 60 PK fishfinder, GPS                4                                 855,-

Visboot alu 22 voet 115 PK fishfinder, GPS             6                                 1.095,-

 

In de prijs inbegrepen zijn: Bedlinnen, handdoek, eindschoonmaak, elektra, water en verwarmingskosten. De prijs is exclusief brandstof.

 

Het is mogelijk om naar Trondheim, Namsos of Rørvik te vliegen en van daar uit met een huurauto verder te gaan.

Tanken gebeurd met jerrycans waarbij de eigenaar je zo nodig assisteert om per auto bij het 2 km verder op gelegen tankstation te komen. Dit is perfect te combineren met het doen van de boodschappen in de naastgelegen supermarkt.

Er is een overdekte fileerplaats met stromend water en er is voldoende vriezerruimte beschikbaar. Ieder appartement heeft hier zijn eigen vriezer en locker.

De wisseldag is vrij.

Bekijk de ligging op de kaart