Hart Noorwegen festival juni 2022

Loppa

Hart Noorwegen festival juni 2022

 
Het Hart Noorwegen festival 2022 in Loppa!
 
Het gebied ligt direct tegenover Soroya en kenmerkt zich door een bijzonder uitdagende bodemstructuur. Het ligt iets ten oosten van Oksfjord, maar de onderwater structuur is hier aanmerkelijk beter voor de visserij. Het eiland Silda is 10 kilometer lang en 4 kilometer breed en ligt als een grote beschermende muur voor het dorp Bergsfjord. Rondom het eiland liggen de visrijke plateaus van 20 tot 100 meter diepte waarnaast het direct de diepte in gaat tot wel 300 en 500 meter. Ook rondom het eiland Loppa zelf liggen deze uitdagende en zeer visrijke gebieden. En dat is allemaal op slechts 15 tot 30 minuten varen afstand. Dit zijn bij uitstek de hotspots voor grote heilbotten, kabeljauw, koolvis en zeewolven. 
 
De reis vindt plaats van woensdag 8 tm 15 juni 2022 en bestaat uit:
 
- Centrale eerste bijeenkomst in Nederland april 2022
- Transfers van luchthaven naar locatie
- Nederlandstalige persoonlijke begeleiding ter plaatse en op de visboot
- Vier tot zes deelnemers per woning (2 per tweepersoonskamers) 
- Vier deelnemers per boot (indeling door organisatie)
- Handdoek, bedlinnen en eindschoonmaak inbegrepen
- Gezamenlijk afsluitend diner en prijsuitreiking
- Natuurlijk zijn er mooie prijzen te winnen van Hart
- Persoonlijk fotoboek na afloop van de reis voor iedere deelnemer
 
 
Bekijk hier de uitgebreide brochure + inschrijfformulier.
 
Kijk hier de film van de reis die Martijn Dekkers voor de Beet / Rovers maakte samen met Michel Rijnberg en Rob Verhagen. Met slechte weersomstandigheden hebben ze prima weten te vissen en nog 21 heilbotten weten te vangen! Met hier een mooi artikel van Michel Rijnberg. En lees hier het artikel van Martijn Dekkers in Beet van januari 2019. En hier een artikel in 2 delen van Rob Verhagen. Deel 1 en deel 2

 

 

We hebben bewust gekozen voor onze locatie in Bergsfjord genaamd Loppa. De reden hiervoor is vrij eenvoudig. Zowel de beschutting als ook de boten op deze locatie zijn optimaal en de vaarafstanden naar de visgronden zijn beperkt. Loppa ligt direct tegenover het alom bekende Soroya en daarmee midden in de strike zone van alle soorten vis die hier voor komen. Waar je op Soroya amper beschutting hebt voor de weersomstandigheden is er in Bergsfjord enorm veel beschutting door de eilanden Loppa en Silda die direct voor het dorp Bergsfjord ligt. Daarom is de kans op uitval van visdagen op deze locatie over het algemeen klein.
 

Kijk hier naar de film van Daniel Weyers over zijn avonturen met onder meer Tamme Smit, Marco Kraal en Natalie van de Berg in Loppa.

 

Kijk hier deel 2, deel 3 en deel 4

 

Voor de liefhebbers is het ook mogelijk om een heerlijke wandeling te ondernemen naar het hoger gelegen Bergsfjordvatnet. Deze wandeling neemt ongeveer 15 minuten in beslag en je komt bij een prachtig bergmeer uit waar je op verschillende forelsoorten kan vissen. Neem dus vooral ook je lichte spinhengel of misschien zelfs wel je vliegenhengel mee. Dit is een welkome afwisseling en bijzondere mogelijkheid om deze soorten te vangen.
 
We hebben de beschikking over 3 woningen en 3 boten. Het is echter zo dat wanneer 2021 normaal verloopt en er dan voldoende inkomsten zijn ook de 4e woning en 4e boot eind 2021 klaar zijn voor gebruik. Dat betekent dat we dus uitgaan van 4 woningen en 4 boten. Het definitieve besluit voor de 4e woning en boot valt dus medio 2021. De deelnemers 1 tm 12 kunnen definitief meer waarbij nummers13 tm 16 dus op de wachtlijst komen te staan totdat we zeker weten dat de 4e woning en boot beschikbaar zijn. Wil je dus mee op deze groepsreis? Wees er dan op tijd bij want het aantal plaatsen is beperkt.
 
De woningen waar we gebruik van maken zijn allemaal compleet gemoderniseerd en voldoen aan de wensen van de moderne tijd.
 
  • The Fisher’s Mancave beschikt over 3 slaapkamers met 2 twee persoonsbedden.
  • Halibut Heaven heeft 3 slaapkamers. 2 kamers met 2 enkele bedden en 1 kamer met 2 stapelbedden voor 2  personen.  
  • Cape Cod heeft 4 slaapkamers met losse 1 persoons bedden.
  • Steinbit Escape is momenteel in aanbouw en als het seizoen 2021 normaal verloopt is deze woning eind 2021 gereed voor gebruik. Deze woning is geschikt voor maximaal 6 personen.
 
Alle woningen zijn voorzien van een volledige ingerichte keuken open keuken met fornuis, koelkast, koffiezetapparaat en toebehoren. De woningen worden bezet met maximaal 4 personen zodat er voldoende ruimte en comfort is voor alle deelnemers. Verder wordt er 1 slaapkamer van de woning Cape Cod gebruikt voor de begeleider van Visreis.nl.
 
Direct bij de haven staat het overdekte fileerhuis met meerdere tafels, stromend water en een ruime vriezer. Bij deze fileerruimte heb je ook de mogelijkheid om je viskleding te drogen. 
 
De Wildeboat 650 is uitgerust met een afsluitbare kajuit waar 5 personen in kunnen zitten. De uitrusting en bagage kunnen ook droog worden bewaard. De Wildeboat 650 XW S is uitgerust met een 150 PK Yamaha / Honda motor. De kracht, snelheid (max ca 70 km per uur), rust en betrouwbaarheid van deze boot maakt haar uiterst geschikt voor zeevissen.
 
Alle boten zijn uitgerust met zwemvesten, hengelhouders, nieuwste fishfinder, dieptemeter, tracking system, en noodpijlen. De boot heeft voor extra veiligheid ook nog AIS. Dit zijn absolute topboten die veel comfort, snelheid en vaargemak bieden. De boten zijn zeer geschikt voor 4 vissers te meer omdat ook het voordek gebruikt kan worden tijdens het vissen. Deze boten zijn ruim, hebben 10 hengelhouders en zijn perfect voor de visserij in Noord Noorwegen. Alle boten zijn voorzien van een gaf om de vissen op een zorgvuldige en nette wijze te kunnen landen en onthaken.
 
Het vissen gebeurt met hengels van 20 tot 30 lbs. Wil je zeker weten dat je de echt grote vissen ook naar boven kan krijgen adviseren we om de 30 lbs + hengels te kiezen. Daarbij kan je bijvoorbeeld als hengel de Hart Toro boothengel in combinatie met de Hart Kombat JS 6500 molen gebruiken. 
 
Het beste contact heb je met dyneema. Je voelt dan namelijk precies wat er onder aan je lijn op 50 tot 100 meter diepte gebeurd. De breekkracht van de dyneema is rond de 25 kilo om serieus en gecontroleerd weerstand te kunnen bieden aan een grote vis. Het beste is het om minimaal 300 maar liever nog 500 meter lijn op je molen of reel te hebben. De onderlijnen die hier gebruikt worden hebben een dikte van 1 tot 1,2 mm.
 
De Reis:
 
Vertrek: woensdag 8 juni 2022
Amsterdam – Kopenhagen 07.00 – 08.25 * 
Kopenhagen – Oslo 09.20 – 10.20 
Oslo – Alta  12.05 – 14.00
 
Veerboot vanaf Alta direct naar Bergsfjord 
Bij aankomst of op de eerste ochtend: toewijzing van de woningen en safety drill (uitleg boten en gebruik boordapparatuur)
 
Zes dagen vissen op de 6,6 meter lange en 2,7 meter brede Wilde kajuitboot, walkaround en 150 PK motor en GPS / fishfinder. 
 
Retour: woensdag 15 juni 2022
Veerboot vanaf Bergsfjord naar Alta 
Alta – Oslo 14.30 – 16.25 uur
Oslo – Kopenhagen 17.15 – 18.25 uur 
Kopenhagen – Amsterdam 20.05 – 21.30 uur 
 
Maximaal 16 deelnemers, minimum aantal deelnemers 12
Inschrijven is mogelijk tot begin december 2021 maar vol = vol.
 
De reis bestaat uit:
- Centrale eerste bijeenkomst in Nederland april 2022
- Transfers van luchthaven naar locatie
- Nederlandstalige persoonlijke begeleiding ter plaatse en op de visboot
- Vier tot zes deelnemers per woning (2 per tweepersoonskamers) 
- Vier deelnemers per boot (indeling door organisatie)
- Handdoek, bedlinnen en eindschoonmaak inbegrepen
- Gezamenlijk afsluitend diner en prijsuitreiking
- Natuurlijk zijn er mooie prijzen te winnen van Hart
- Persoonlijk fotoboek na afloop van de reis voor iedere deelnemer
 
Kans op mooie prijzen, verbetering van je persoonlijk record en nog mooiere herinneringen!
 
Kosten van deze reis bedragen € 1.095,-- per persoon exclusief vlucht
 
Individuele inschrijving is ook mogelijk! Indeling blijft op basis van 4 personen per woning, en gedeelde tweepersoonskamers.
 
Bijkomende kosten:
• Vlucht Amsterdam – Alta* verwacht 500,- euro pp met 2 x 23 kilo bagage en 10 kilo handbagage pp 
• Eigen verzorging (eten en drinken)
• Brandstof voor de eigen boot
• Drankjes tijdens diner
 
⃰ Het vliegschema is nog niet definitief. Er zijn leuke prijzen te winnen voor de mooiste en grootste vissen! Deze editie van dit festival belooft een gezellige en mooie visreis te worden dus wacht niet te lang en schrijf je in want VOL = VOL! 
 

Bekijk hier de uitgebreide digitale brochure met inschrijfformulier. Je kan ons ook direct een e-mail sturen om in te schrijven.
 

Bekijk de ligging op de kaart