HART Kaap Verdie festival okt 2023

HART Kaap Verdie festival okt 2023

Mega op Maio!
 
EXTREEM EN AFWISSELEND IN DE ATLANTISCHE OCEAAN!
 
 
De Kaapverdische eilanden zijn een eilanden groep voor de kust van West Afrika en bieden een unieke ervaring. Hier waan je je echt nog in Afrika en kom je verder geen groepen toeristen tegen. Dit is een authentieke en unieke locatie om te vissen en te genieten van het land en de mensen. Maio is een van de eilanden van de Kaapverdische eilanden. En het eiland heeft ondertussen menig vissershart sneller doen kloppen. En dat is met name vanwege de verscheidenheid en formaten van vissen die hier gevangen worden. Van bonefish op een 10 grams hengel tot haaien van 500 kilo en alles wat er tussen zit! Hier kan je je soortenlijst flink bijwerken.
 
En dat is nu precies wat de avontuurlijke visser zoekt. Uitdaging, verschillende stekken en veel mogelijkheden qua visserij en vissoorten. Met dit nieuwe festival wordt je op je wenken bedient. In samenwerking met onze lokale partner hebben we dit compleet nieuwe festival ontwikkeld. Daarbij wordt een beroep gedaan op de kwaliteiten van de vissers en gaan we alle verschillende soorten visserij die mogelijk zijn op het eiland uitvoeren. Iedere dag is er dan ook een andere visserij gepland. En om dit festival te kunnen winnen dien je dus van alle markten thuis te zijn.
 
Van vrijdag 27 oktober tm zondag 5 november 2023
 
  1. Trollen op tonijn, wahoo, mahi mahi, marlijn, etc of op grote haai met de Dimeu 40 voet
  2. Jigging (light & heavy) met de Faeton 780 
  3. Bodemvissen met natuurlijk aas met lokale houten boot 
  4. Kantvissen op haai 
  5. Kantvissen op bonefish
  6. Kantvissen met natuurlijk aas
Er is plaats voor maximaal 6 groepen van elk 3 personen. Wees er dus snel bij om jou plaats te claimen. Het is ook mogelijk om als individu of koppel in te schrijven op voorwaarde dat we per 3 deelnemers een team kunnen vormen of tegen een meerprijs met minder personen. Het minimum aantal is 5 groepen om deze groepsreis door te kunnen laten gaan. LET OP; De vorige editie was in 1 week volgeboekt. Dus wees er op tijd bij om deel uit te maken van dit mooie avontuur. #jointheclub
 
- centrale bijeenkomst in september 2023 in Nederland
- 1 hotelovernachting in Praia in VIP hotel in gedeelde tweepersoonskamers
- 6 dagen vissen, iedere dag een andere visserij
- alle transfers in Kaap verdie
- alle hengelsportmaterialen en aas zijn inbegrepen
- verblijf in eigen 4 persoons appartement per team
- bedlinnnen, handoeken, water, elektra en eindschoonmaak inbegrepen
- vol pension exclusief dranken
- persoonlijke begeleiding door 1 persoon van Visreis.nl
- Mooie prijzen van HART te winnen voor het beste team, de grootste vissen, meeste soorten etc
- Fotoboek van de reis
 
De prijs van deze reis is 1995,- euro exclusief vluchten van TAP en BestFly (verwachting 600 a 700 euro pp). Zodra de vluchten Van TAP officieel bekend zijn gaan we deze vastleggen. Naar verwachting zal dat eind 2022 zijn. Bijkomende kosten zijn; vluchten BestFly, visum, verzorging tijdens de reisdagen, dranken ter plaatse en eventuele fooien.
 
Zo ging het er in 2022 aan toe:
 
 
De vissen die je hier kunt vangen zijn bijna eindeloos. Horse eye jack, wahoo, dorado, marlijn, zeilvis, amberjack, geelvintonijn, groupers, snappers, verschillende haaiensoorten als mako, tijger, verpleegster, hamer en citroenhaaien en daarnaast roggen, bonefish en blue runners. Of te wel; het is hier bijna eindeloos. Daarbij worden er ook grote exemplaren gevangen waarbij haaien tot 4,5 meter en ruim 500 kilo en roggen van 2 meter doorsnee en 200 kilo hier al gevangen zijn. Kortom je gaat tijd te kort komen!
 
Omdat Maio niet zo bekend is gaan er ook geen grote stromen toeristen naar toe en is het vrij rustig en kan je heerlijk genieten van de zon, zee, natuur en het heerlijke klimaat. Het is dan ook niet verwonderlijk dat dit de plaats is waar Michael zijn hart heeft verloren aan de visserij. Michael is Nederlander maar woont al enkele jaren op dit eiland en werkt hier als visgids en is ook nog eens een fanatiek visser. 
 
Bekijk hier de uitgebreide presentatie die we over de ze locatie hebben gegeven tijdens het online Raven Fishing Event in november 2020.
 
 
 
Michael heeft hier in de afgelopen jaren veel scouting werk verricht en met succes! Alle typen visserij zijn hier denkbaar. Jiggen, trollen en (bodem) vissen met natuurlijk aas maar ook vanaf de kust werpend vissen of op haaien en roggen.Tijdens het trollen zijn met name tonijn, wahoo en dorado de voornaamste soorten en soms komen ook marlijn en zeilvis in de juiste periode bij deze visserij aan bod. Maar ook  meerdere tijgerhaaien tussen 200 en 500 (!) kilo worden hier regelmatig gevangen. Dus ook afwisselende visserij is voor de liefhebber zeker mogelijk. De visserij op haai is op basis van strikte catch & release tenzij de vis te ernstig beschadigd is of geen kans meer heeft. Overige vissen worden zo af en toe voor het avondeten gebruikt maar verder ook netjes teruggezet als dat kan. De foto's spreken voor zich, dus laat je fantasie de loop en bedenk wat je hier allemaal zou willen vangen! Je komt zeker tijd te kort!
 
Zo zag onze eigen reis hierheen er uit.
 
 
Lees hier de avonturen van de Dutchanglers op Maio: deel 1, deel 2 en deel 3
 
Lees hier het verhaal van Marco Kraal en zijn vrouw op deze locatie.
 
Heb je genoeg gelezen en wil je je aanmelden? Klik dan HIER!
 
Er zijn verschillende 4 persoonsappartementen op het eiland. Ieder team heeft zijn eigen woning met 2 slaapkamers, woonkamer, keuken, douche toilet etc. De woningen zijn netjes en verzorgd en beschikken over meer dan genoeg comfort waarbij de kamers zijn voorzien van ventilatie en ook het bedlinnen, handdoeken en de eindschoonmaak is inbegrepen.
 
Michael heeft hier nu ook zijn eigen restaurant  / bar genaamd "Dutch Anglers bar". Hier kan je na het vissen terecht voor een heerlijk koud biertje of 2 en ook worden hier alle maaltijden verzorgd.
Voor vervoer van en naar het restaurant ter plaatse is gezorgd. Voor het ontbijt wordt je opgehaald en naar het restaurant gebracht. Hier ga je genieten van een uitgebreid ontbijt en kan je ook meteen je lunch smeren voor de middag. Na het ontbijt ga je met de begeleider naar de visserij die er voor die dag voor je is gepland. Vervoer is daarvoor geregeld. Na terugkomst van het vissen kan je opfrissen in je eigen appartement. Daarna wordt je weer opgehaald en kan je in het restaurant terecht voor een heerlijk koud biertje  en daarna wordt het diner geserveerd.
 
Met andere woorden: Aan alles is gedacht en jij hoeft alleen maar te vissen, te relaxen en te genieten.
 
 
 
Voor de zeevisserij maken we gebruik van de volgende boten:
 
- De Dimeu 40 voet voor het trollen op de grote soorten als marlijn, tonijn en wahoo of vissen op grote haaien
- De Faeton 780 met een yanmar inboord diesel wordt gebruikt voor het light en eavy jigging.
 
Deze boten zijn uitgerust met de nodige veiligheidsmaterialen en voorzien van gps en visfinders van Lowrance. Ze zijn voorzien van gevechtsstoelen en kajuit. Op alle boten is tevens een reservemotor gemonteerd voor de veiligheid.
 
Verder wordt er nog 1 visdag gebruik gemaakt van een ruime lokale houten boot om een dag met natuurlijk aas te gaan (bodem)vissen niet te ver uit de kust. Deze boot is ruim 8 meter lang en wordt gevaren door een lokale kapitein. De boot heeft een aasbun en een 15 PK motor. Met deze visserij gaan we gericht vissen op veel en verschillende soorten vis die onder de kust voorkomen. Een dagje back to basic en hier komt het mede aan op de kwaliteit van de vissers om succes te hebben emt licht materiaal.
 
Vanzelfsprekend zijn de boten voorzien van al het benodigde hengelsportmateriaal. Men beschikt hier over een ruim arsenaal van 20, 30, 50 en 80 lbs materiaal met de benodigde lures en ander kunstaas. Daarbij wordt gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen van bekende merken als Shimano en Penn.
 
Maar ook voor de kantvisserij is al het nodige materiaal aanwezig. Daarbij zijn er zelf ontworpen hengels beschikbaar om zwaar aas mee te kunnen werpen voor het haaivissen maar ook kortere exemplaren als er vanaf het strand gevist wordt. Iedere stek is hier anders en vraagt om ander materiaal en Michael is je graag van dienst en heeft het allemaal beschikbaar.
 
Voor alle visserij zijn de hengelsportmaterialen en aas dus inbegrepen. Het is dus niet noodzakelijk om je eigen materiaal mee te nemen. Mocht je dat toch willen doen is het mogelijk om voor de kantvisserij met kunstaas en natuurlijk aas dat te doen. Lichte of medium spinhengels van 2,4 tot 3 meter zijn hier de aangewezen materialen met een 4000 molen, dyneema met een breekkracht van 15 kilo en een fluocarnon onderlijn van 40/100.  
 
De locatie wordt gerund door Michael en hij is een Nederlander. Hij is de absolute visgek die je graag op iedere locatie wilt hebben als begeleider. Een liefhebber van het vissen en daarnaast kent hij op het eiland alle visstekken op zijn duimpje.
 
 
 
Het programma ziet er als volgt uit:
 
Vrijdag 27 oktober 2023 
 
Vliegreis Amsterdam – Praia met TAP air met 1 x 23 kilo bagage en 8 kilo handbagage pp
Bustransfer van luchthaven naar VIP hotel 
Overnachting in VIP hotel in tweepersoonskamers inclusief ontbijt
 
zaterdag 28 oktober 2023
 
Bustransfer VIP hotel luchthaven
Binnenlandse vlucht Praia – Maio met BestFly of veerboot
Aankomst en vervoer woningen en daarna naar restaurant Michael 
Welkom en uitleg praktische zaken
 
Zondag 29 tm vrijdag 3 november 2023 6 visdagen
 
Vrijdag 3 november 2023 Afsluitend diner met prijsuitreiking
 
Zaterdag 4 november 2023
 
Uitslapen + transfer naar luchthaven
Binnenlandse vlucht van Maio naar Praia met BestFly of veerboot
Avondvlucht Praia naar Amsterdam met TAP air
Thuiskomst zondag 5 november 2023 in de ochtend op Schiphol
 
 
Er is plaats voor maximaal 6 groepen van elk 3 personen. Wees er dus snel bij om jou plaats te claimen.
 
- centrale bijeenkomst in september 2023 in Nederland
- 1 hotelovernachting in Praia in VIP hotel in gedeelde tweepersoonskamers
- 6 dagen vissen, iedere dag een andere visserij
- alle transfers in Kaap verdie
- alle hengelsportmaterialen en aas zijn inbegrepen
- verblijf in eigen 4 persoons appartement per team
- bedlinnnen, handoeken, water, elektra en eindschoonmaak inbegrepen
- vol pension exclusief dranken
- persoonlijke begeleiding door 1 persoon van Visreis.nl
- Mooie prijzen van HART te winnen voor het beste team, de grootste vissen, meeste soorten etc
- Fotoboek van de reis
 
De prijs van deze reis is 1995,- euro exclusief vluchten van TAP en Best Fly (verwachting 600 a 700 euro). Bijkomende kosten zijn; verzorging tijdens de reisdagen, dranken ter plaatse en eventuele fooien.
 
Klik hier om je aan te melden voor deze reis.
 
En deze worden hier ook soms van het strand gevangen: 1000 LBS!
 

Bekijk de ligging op de kaart