HART Heilbot Festival sept 2023

Skjervoy

HART Heilbot Festival sept 2023

10 dagen voor de prijs van 8!
 
Deze locatie ligt perfect beschut om de hoek van Torsvag met ook een directe toegang naar de open zee. Deze regio staat al lange tijd bekend als heilbotmekka en ligt net iets ten zuiden van Sørøya. Ook op deze bestemming richt de visserij zich op soorten als grote kabeljauw, koolvis, zeewolf en ga zo maar door, maar de kansen op heilbot zijn hier aanmerkelijk groter dan elders. De visserij begint hier vanaf mei en duurt tot oktober. Er zijn ter plaatse meerdere vakantiewoningen beschikbaar voor elk maximaal 4 en 6 personen. Het complex ligt direct aan het water, met de boten dus letterlijk voor de deur.
 

Van dinsdag 26 september tm donderdag 5 oktober 2023 tijdens het springtij!

10 dagen voor de prijs van 8!


Dit jaarlijks groeiende en gezellige festival is er eentje waar we ons elke keer weer op verheugen! Deze editie gaan we naar Skjervoy. Deze locatie ligt om de hoek bij Torsvag, is zeer beschut en beschikt over grote en mooie nieuwe boten. Hier openen we wederom de jacht op de illustere heilbot. Heb jij zin in een gezellige week met vismaten met hetzelfde doel? Ga met ons mee voor een superweek gericht op heilbot vissen! Daarbij propageren wij catch & release! En natuurlijk zijn we er zelf ook bij voor de persoonlijke begeleiding.
 
Zo ging het er in 2022 aan toe!
 

KLIK HIER VOOR DE BROCHURE OF VRAAG HIER DIRECT JE OFERTE AAN.


Inschrijven is mogelijk tot maart 2023 en vol = vol.
 
De reis bestaat uit:
– Bustransfer van Tromso naar Skjervoy
– Centrale eerste bijeenkomst in Nederland juni 2023
– Nederlandstalige begeleiding ter plaatse
– Vier of zes deelnemers per woning (tweepersoonskamers) en 4 per boot (indeling door organisatie)
– Handdoek, bedlinnen en eindschoonmaak inbegrepen
– Afsluitend diner in het restaurant met prijsuitreiking
– Natuurlijk zijn er ook weer leuke prijzen te winnen
– Persoonlijk fotoboek na afloop van de reis voor iedere deelnemer
 
Kans op mooie prijzen en nog mooiere herinneringen!
De kosten van deze reis bedragen € 1.095,– per persoon exclusief vlucht. Ook mogelijk voor individuele vissers. Bij minder personen per woning en boot zijn andere prijzen van toepassing
 
De visserij is hier optimaal. Er zijn heel veel plateaus van verschillende dieptes en daarnaast is er ook veel structuur aanwezig. het is dus een komen en gaan van heel veel mogelijkheden op deze locatie. Al met al zijn alle voorwaarden voor een perfecte visserij aanwezig. Je vist op dieptes van 20 tot 150 meter waar zowel grote als kleine vissen rondzwemmen. Om gericht te kunnen vissen, is het formaat van je (kunst)aas doorslaggevend. Er geldt hier dus letterlijk: klein aas – kleine vis en groot aas – grote vis.
 
Er worden ook hier bovengemiddeld veel heilbotten gevangen! Maar vergis je niet: de heilbotvisserij is er een voor doorzetters en het maken van uren is de sleutel tot succes. Vanaf juni tot en met oktober zijn deze prachtige platvissen regelmatig te vangen en met name de grote jongens hebben deze regio bekend gemaakt. Vroeger in het jaar kun je vaak ook al voor de heilbot terecht, maar dan moet je geluk hebben met de watertemperatuur. Ter plaatse is een zeer ervaren lokale gids beschikbaar die Engels spreekt en twee Nederlandstalige ervaren vissers van de organisatie kunnen je voorzien van de laatste informatie met betrekking tot de hotspots en de te gebruiken vistechnieken en materialen. Ook worden deze technieken op de centrale bijeenkomst nadrukkelijk besproken en toegelicht.
 
We hebben de beschikking over alle woningen en boten in het viskamp. Dat zijn zowel 4 als 6 persoonswewoningen. De vier persoonswoningen beschikken elk over 2 slaapkamers met 2 eenpersoonsbedden. Daarnaast hebben we nog grote appartementen voor elk 6 personen beschikbaar met 3 slaapkamers met twee eenpersoonsbedden per kamer.
 
Daarnaast hebben zowel de cabins en de appartementen een woonkamer met sofa en Sat TV, een volledig ingerichte keuken met vaatwasser, koelkast, magnetron, fornuis en oven en vanzelfsprekend een badkamer met douche en wc. De woningen staan op 250 tot 100 meter van de haven.
 
De 24,5 voet Jeanneau Merry Fisher Marlin boten met kajuit en 150 pk outboard motoren zijn standaard uitgerust met een fishfinder, GPS, AIS tracking systeem en zwemvesten. Alles is er op  ingericht om zelfs de meest ervaren bootvisser te overtuigen. Dit zijn absolute topboten die veel comfort, snelheid en vaargemak bieden. De boten zijn zeer geschikt voor 4 vissers te meer omdat ook het voordek gebruikt kan worden tijdens het vissen.
 
Er wordt gevist met boothengels in de 20 tot 30 lb-klasse. Wil je zeker weten dat je de echt grote vissen ook naar boven kunt krijgen, adviseren we om voor die 30 lb hengels te kiezen. Het beste contact heb je met Dyneema. Met een gevlochten, rekloze lijn van dit materiaal voel je namelijk precies wat er onder aan je lijn op 50 tot 100 meter diepte gebeurt. De trekkracht van de Dyneema dient rond de 25 kilo te zijn om serieus weerstand te kunnen bieden aan een grote vis tot 100 kilo. Het beste is het om minimaal 300, maar liever nog 500 meter lijn op je reel hebben. De onderlijnen die hier gebruikt worden, zijn van heavy duty nylon met  een dikte van 1 tot 1,2 mm.
 
Er wordt hier zowel met kunstaas als met natuurlijk aas gevist. Pilkers/ shads variëren van 250 tot 500 gram afhankelijk van de diepte en de stroming. Als je het jiggen zat bent, kun je makkelijk overschakelen op haring, makreel of koolvis als aas aan een takelsysteem. Dit systeem werkt uitstekend voor heilbot en grote kabeljauw. De grootste vissen worden over het algemeen met natuurlijk aas gevangen. Naast het zware werk op kabeljauw en heilbot is het overigens beslist ook leuk om met een “lichter” setje te gaan spinneren / pilkeren op wat bescheidener soorten. In de ondiepere gedeeltes is met bijvoorbeeld een medium spinhengel van 50 tot 150 gram en bijbehorende een attractieve visserij op gul en koolvis te beleven en je zult versteld staan wat je met dergelijk licht materiaal naar boven kunt brengen .Als je zelf niet in het bezit bent van een drijfpak/visoverall kan je dit ter plekke tegen een prijs van € 85,-  per week huren. Mocht je daar behoefte aan hebben dien je dit bij je reservering direct aan te geven in verband met een beperkte beschikbaarheid van deze materialen. 
 
Prijzen: Evenals afgelopen jaar stellen we mooie prijzen van HART ter beschikking met  top hengels en molens.
 
En zo ging het er in 2018 aan toe!
 
 
PS. Het is een eeuwenoude traditie dat wie een heilbot van 50 kilo of meer vangt een sprong in de haven doet. Aan deze traditie geven we tijdens deze reis dan ook graag opvolging! Het record  was 4 man tegelijkertijd de haven. Wat gaat het deze editie worden?
 
Het seizoen begint in mei en loopt door tot oktober. Het weer is in deze regio altijd een dominante factor. Derhalve raden we je dringend aan om een warme visoverall of zelfs een drijf- cq. overlevingspak mee te nemen of te huren. Als wij medio april in de Lage Landen alweer in het voorjaarszonnetje zitten, kan het in het Hoge Noorden nog sneeuwen. De weersgesteldheid in noord Noorwegen kan grillig zijn en binnen een uur tijd volledig omslaan. Daarom is het van belang om voor elk vertrek altijd te informeren naar het laatste weerbericht en de voorspellingen.
 
Zo ging het er in 2021 aan toe:
 
 
Zorg dus voor serieuze en warme viskleding en neem die ook altijd mee op de boot. Vergeet daarbij niet de handen en het hoofd. Het is verstandig om te kleding op te bouwen in lagen, om zodoende (indien nodig) ook wat uit te kunnen trekken.Naarmate je verder in het seizoen komt, worden de visdagen weer korter maar in mei en juni is het 24 uur per dag licht aangezien de zon dan helemaal niet ondergaat. Naarmate de zomer vordert, zal de zon uiteindelijk ’s nachts wel ondergaan. De lange dagen in deze periode zijn een prettige bijkomstigheid op deze locatie.In mei is de kabeljauw net afgepaaid en is dan volop aan het azen om alle energie die verloren is gegaan bij het paaien weer aan te vullen. In juni, juli en augustus zijn de vissen weer op volle sterkte en het is dan ook in deze periode dat over het algemeen de grootste exemplaren worden gevangen, die de meeste sport geven.Voor de heilbot geldt dat deze bij watertemperaturen vanaf 4,5 graden steeds dichter en vaker onder de kust komt. Naarmate de watertemperatuur dus hoger is, komt de heilbot dichter onder de kust om te azen en worden ze op dieptes vanaf 5 meter al gevangen. Let op: Ook de grote heilbotten van 50 kilo+!
 
DE WEDSTRIJD
 
– Er mag met alle soorten aas gevist worden (kunst en natuurlijk aas).
– Het gebruik van geur- en lokstoffen is toegestaan.
– Bij voorkeur worden de heilbotten naast de boot opgemeten en het gewicht bepaald middels de daarvoor beschikbare tabel.
– Alle heilbotten dienen (bij catch & release) met digitale foto gedocumenteerd te worden als geheel en ingezoomd op het meetlint.
– De hengel met heilbot dient te allen tijde door één en dezelfde visser gehanteerd te worden.
– Bij het landen van een heilbot mag de visser geassisteerd worden door medevissers.
– Er wordt gevist in de periode van woensdag 27 september 2023 vanaf 08.00 uur t/m maandag 2 oktober 2023 16.00 uur. Vissen die hierna geland worden tellen niet meer mee.
 
We vertrekken op dinsdag 26 september 2023 vanaf Schiphol met SAS naar Oslo en daarna direct door naar Tromso. Daarbij heeft iedere reiziger recht op 2 x 23 kilo bagage + 10 kilo handbagage. Hier staat de bus op ons te wachten en die zet ons na een ongeveer twee uur durende rit door de indrukwekkende omgeving af bij onze locatie in Skjervoy. We verblijven 10 dagen in het complex en je vist 8 volle dagen op een boot met een maximum van 4 vissers. Voor het doen van boodschappen hebben we ter plaatse een busje tot onze beschikking die door de organisatie wordt bestuurd om naar de supermarkt in het dorp te gaan.
 
Of vul direct het inschrijfformulier in! KLIK HIER VOOR DE BROCHURE OF VRAAG HIER DIRECT JE VRIJBLIJVENDE OFFERTE AAN

Bekijk de ligging op de kaart