Groepsreis Suriname Jan 2023

Groepsreis Suriname Jan 2023

 

Voor onze locatie in Suriname hebben we, na onze succesvolle pilottrip, nu een groepsreis ingepland naar de Wonotobo watervallen. Vissen op lau lau, roodstaartmeerval, piranha, wolfsvis (anjoemara), peacock bass, etc en verblijf in relaxte lodge

 • Zondag 22 januari 2023 aankomst in Paramaribo en transfer naar Nickerie per bus en overnachting in River Breeze hotel in twee persoonskamers met ontbijt
 • Maandag 23 januari transfer per boot naar wonotobo lodge
 • 24 tm 29 januari 6 dagen vissen met 2 personen per monarch / boot + gids
 • 30 januari terug naar Nickerie + overnachting in River Breeze hotel of in Paramaribo in twee persoonskamers met ontbijt
 • 31 januari transfer naar luchthaven en avond vlucht naar Amsterdam

Inclusief ontbijt, lunch en diner water, koffie, thee en frisdrank. Er wordt gevist met eigen materiaal. Minimaal 7 en maximaal 9 klanten met 1 begeleider van VISREIS.NL.

De prijs hiervoor bedraagt 2195, exclusief vlucht, bijkomende kosten: bier, sterke drank en fooi. (Let op. de regering van Suriname is voornemens om BTW te gaan heffen in de nabije toekomst De kans ebstaat dus dat dit er eventueel bij gaat komen. Mocht dat zo zijn zullen we daar zsm melding van maken.)

Bekijk hier de film van onze pilottrip op de Coppename rivier:

 

 

Qua visserij is dit redelijk vergelijkbaar behalve dat je bij deze groepsreis vist op de Corantijn rivier, verblijft in een lodge en er meer soorten gevangen worden. 

 

De hoofdstad van Suriname is Paramaribo en het is een voormalige kolonie van Nederland. Dit heeft tot 1975 geduurd en sinds die tijd is het een onafhankelijke republiek. Gelegen in het noord oostelijke deel van Zuid Amerika is Suriname de toegangspoort naar het Amazone gebied. Dat betekent een grote verscheidenheid aan flora en fauna. Het merendeel van Suriname, zo’n 90 procent, is met oerwoud bedekt. Dit oerwoud maakt deel uit van het grootste tropische regenwoud op aarde, het Amazoneregenwoud, waarvan het grootste deel op Braziliaans grondgebied ligt.

 

Een groot aantal soorten vogels, reptielen en zoogdieren bewoont deze bossen en ook de kuststrook. Het is dan ook een lust voor het oog om hier te verblijven en verschillende van deze soorten tijdens je visreis tegen te mogen komen. Enkele voorbeelden zijn de verschillende apen, kaaimannen en grote hoeveelheid vogels. Maar niet alleen boven water is er een uitbundige fauna. Ook in het water is het een komen en gaan van veelal zeer grote soorten: piraiba (ook wel Lau-Lau genaamd), tarpon, anjoemara (wolfsvis), tijgermeerval, sidderaal, peacock bass, red tail, piranha, koebi etc. Eigenlijk te veel om op te noemen.

Bekijk hier de presentatie over deze locatie tijdens het Raven Fishing Event november 2020

 

 

Je verblijft in de lodge vlak bij de Wonotobo watervallen. Dat is voor de gehele periode je uitvalsbasis. Het viskamp is eenvoudig van opzet en is voorzien van veldbedden met klamboes. Bij dit verblijf geldt dat er geen stromend water aanwezig is en dat de emmer je douche is! Met andere woorden: het is een echt avontuur in alle opzichten.

 

In het kamp is er in de avond een generator die wordt aangezet om elektriciteit op te wekken maar aangezien je telefoon toch geen ontvangst heeft in het viskamp bij de watervallen en daar voorbij is het enkel noodzakelijk voor de foto camera. Je gaat vroeg ontbijten en dan de ochtend vissen tot het middaguur. Vervolgens kom je terug voor de lunch en een moment om te relaxen en daarna ga je nog een middag / avond sessie vissen. In overleg met de gids / begeleiding plan je de gewenste visserij voor de betreffende sessie in. De gids brengt je vervolgens naar de beste locatie hiervoor. 

Er wordt gevist vanuit 4,5 meter Monarch platbodems. De boten zijn voorzien van 15 PK motoren en worden door de gids bestuurd. Deze boten zijn perfect  voor de lokale visserij doordat ze snel en makkelijk wendbaar zijn en voldoende ruimte bieden voor 2 vissers per boot met 1 gids.

 

Voor de visserij is het noodzakelijk dat je je eigen materiaal meeneemt. Daarbij gaat het voor de lau lau om zeer stevige meerval hengels, popperhengels of 30 lbs boothengels. De lau lau kunnen de 100 kilo hier wel halen dus je moet een hengel met een serieuze ruggengraat hebben. Het werpgewicht ligt van 150 tot 250 gram. Denk daarbij aan de Black Cat Freestyle of Shimano Kaibutsu Light Pleasure. Handig daarbij is om de Shimano Baitrunner 12000 te gebruiken met dyneema met 50 kilo breekkracht. Als je een aanbeet krijgt heb je namelijk grote kans dat de vis de onderwater liggende takken en bomen opzoekt. Dan is een sterke hoofdlijn van groot belang. Bij de Wonotobo watervallen gebruiken we een extra voorslag van 20 a 25 meter met stevige nylon om eventueel schuren langs de rotsen op te kunnen vangen.

 

Je vist daarbij met maximaal 2 hengels tegelijk want door de stroming van de rivier heeft het geen zin om met meer hengels tegelijkertijd te vissen omdat de lijnen altijd bij elkaar uitkomen. Naast de gerichte visserij op de grote soorten en de zeer zware hengels is het verstandig om een stevige zeebaarshengel mee te nemen met een 5000 molen en dyneema van 20 kilo breekkracht. En een spinhengel rond de 30 – 70 gram en een baitcaster voor de kleinere soorten. De aanbeten van de grote vissen als lau lau en tarpon zijn veelal tijdens de getijdewisselingen. In de andere periodes kan je er met de aluminium boot op uit om op kleine zijtakken van de rivier op zoek te gaan naar de andere en iets kleinere rovers.

 

 

De onderlijnen zijn simpel qua setup: op de hoofdlijn plaats je een zip slider met afhankelijk van de stroming 100 tot 300 gram lood. Aan de hoofdlijn monteer je een bead ter bescherming van de knoop en vervolgens een tonwartel van minimaal 100 kilo breekkracht. Daaraan de kevlar of coated staal onderlijn van 60 tot 90 cm en de takel om de aasvis aan te bieden. Neem ook een goede beetmelder mee. Dat maakt je leven een stuk makkelijker. Zeker als je tussendoor of ’s nachts een tukkie wilt doen. Als aas gebruiken we lokale kleinere vissen of koppen ervan. Deze worden allemaal ter plaatse gevangen.

 

Naast de statische visserij op de grote soorten tijdens stromingsperiode van de getijdenwisselingen kan je in de rustige periode op pad met de 15 voet aluminium visboot met 15 PK motor die bij elk viskamp aanwezig is. Deze boot wordt bij een aanbeet van een grote soort gebruikt om er achter aan te kunnen varen en de vis goed te kunnen drillen. Maar in rustige tijden zijn ze perfect om op ‘kleinere’ soorten te vissen. Gebruik daarbij een medium spinhengel van 40 tot 80 gram en verschillende soorten kunstaas. Denk daarbij aan poppers, pluggen, blinkers, shads, jerks en ga zo maar door. Maar ook een enkele haak met een stuk vis er op is bijzonder effectief. Soorten als piranha, meerval, peacock, sidderaal, red tail etc geven op deze set een serieus gevecht en super sport. 

 

 

 

 

We vliegen vanaf Amsterdam direct op Paramaribo. Dat kan met Surinam Airways, TUI of KLM in ongeveer 10 a 11 uur tijd. Zodra we voldoende deelnemers hebben leggen we deze tickets dan ook direct vast. Aangekomen in Paramaribo reizen we direct naar Nickerie waar we de eerste verblijven in het River Breeze hotel in tweepersoonskamers. Het diner is hier voor eigen rekening maar het ontbijt is inbegrepen. De reis naar het hotel neemt ongeveer 3,5 uur in beslag. De volgende ochtend vertrekken we voor een hele dag de rivier opvaren in grote lokale lange boten. Normaal gesproken neemt deze reis 10 uur in beslag maar afhankelijk van de waterstand kan het zijn dat er omgevaren moet worden en de reis een extra overnachting in de jungle kent. Dit is uitzonderlijk en niet de verwachting maar kan bij een avontuurlijke reis als deze gebeuren. In de avond kom je aan in de lodge bij de Wonotobo watervallen en krijg je je kamer toegewezen. vervolgens vis je 6 dagen en gaat de reis in omgekeerde volgorde weer naar huis.

 

De kosten bedragen 2195 euro per persoon exclusief vlucht. 

 

Inbegrepen in deze reis:

 • centrale bijeenkomst voor uitleg en kennismaking 
 • airport transfers
 • hotelovernachting o.b.v. twee persoonskamer en ontbijt op eerste en laatste avond
 • binnenlandse reis per boot naar watervallen en terug
 • verblijf 7 nachten in accommodatie o.b.v. volpension
 • gedeelde kamer met klamboe, bedlinnen en handdoek inbegrepen
 • 6 dagen vissen met 2 personen per boot en gids

 

Bijkomende kosten:

 • Retour ticket vanaf Amsterdam naar Paramaribo (verwacht 800 a 900,- euro pp)
 • Persoonlijke uitgaven, drankjes en maaltijden
 • Additionele (alcoholische) dranken buiten pakket
 • Fooi voor de crew
 • Bijdrage van € 7,50 voor het reisgarantiefonds GGTO + € 25,- boekingskosten

 

Voor meer informatie of om je aan te melden stuur je een e-mail naar info@visreis.nl

Bekijk de ligging op de kaart