Ervaringen

Ervaringen

HALLE ZWEDEN

Halle Visvakantie.
Een verslag van de vis vakantie Halle in Zweden, de vakantie is geboekt via Visreis.nl, dit is een goed georganiseerd bedrijf voor vele visvakanties. De week visvakantie was gepland in Halle Zweden voor 5 personen, het is meer dan 1400 km rijden dus u moest er genoeg tijd om de reis te maken, konden we kiezen om per boot uit Denemarken over te varen naar Noorwegen en Oslo te Halle of over de twee bruggen van de tol, hebben we voor het laatste gekozen. In Halle aangekomen werden we vriendelijk ontvangen door de eigenaar, de eigenaar bracht ons naar het huisje.

 


.
We hadden de hele week mooi weer, vooral in de middag kwam er meer-wind over het water (3 tot en met 6) dat was spanend in de boot door dat het water over de boot sloeg de boot. De omgeving is erg mooi en rustig, echt genieten van de natuur. Zweden staat bekend om haar 1001 Meren en elanden. Deze eland die liep vanaf de rand van het bos is op de gevoelige plaat.
Het was een geslaagde vakantie.

Familie Peters.

 

ZUID WEST SCHOTLAND

Henk ging met zijn zoon naar Zuid West Schotland. Lees hier hun ontzettend leuke verhaal! 

 

NUSFJORD NOORWEGEN

Groep Brouwer uit Akkrum beleefde in augustus 2016 hun visavontuur in Nusfjord Noorwegen. Lees hier het uitgebreide en boeiende verhaal!

 

ANDAMAN

 

Onderwerp: Andaman Eilanden, wat een visreis!!!!

Hallo Joris,

Alweer twee maanden geleden dat we dankzij jouw goede adviezen een droomreis hebben kunnen maken. Wat was de visserij op de Andaman Eilanden intens fantastisch!!! Explosieve onverwachte aanbeten van Giant Travelly’s, Barracuda’s, Dogtooth Tuna’s enz.

12985616_10153685298219075_7520886558561029465_n 12993486_10153685296084075_1924252388845760572_n (1)

IMG_9278 IMG_9158

Zoo Gaaffff!!!!!  Nog elke dag zit ik met m’n gedachte daar. Dit gaat zeker een vervolg krijgen. Nogmaals dank.

Vriendelijke groet,

Frensch

 

 

SOROYA, NOORWEGEN

maart 2016

Dag Joris,

Tuurlijk kan ik een mooi verhaal vertellen, maar foto’s vertellen alles. De Heilbot was 45 kg en 1.45 m. De kabeljauw 25 kg en 1.40 m.

Ik heb van deze trip genoten en het was zeer goed georganiseerd.

Met een tevreden vissersgroet,

Gerard.

DSC_0045 DSC_0102


IJSLAND Flateryi

Hallo Joris,

Hierbij zoals beloofd een aantal foto’s.
Ook de afsluiters van de visreis (etentje in Vagninn en in het Viking Village) waren zeer geslaagd.
Topreis gehad dus en voor herhaling vatbaar.
Matti vertelde me dat mensen die naar Flateyri kwamen nergens anders meer willen gaan in IJsland. Dat is ook zo voor mij.
Hopelijk dus voor 2016 weer Flateyri.

Groeten, Alex

 

 FLATEYRI 2015 020 (1)BIS - kopie FLATEYRI 2015 064 (1) FLATEYRI 2015 117 (1)

HAVOYSUND NOORWEGEN

Hey Joris,

Bij deze het foto verslag van onze reis naar het mooie Havoysund. De mooiste ervaring en herinnering is wel dat vader Jacob, op zijn 69 jarige leeftijd zijn pr op 126cm en 23 kilo scherp heeft gezet.

We hebben zoals je op de foto’s kunt zien niet het meest fantastische weer gehad, maar we hebben wel een fantastische vakantie gehad met familie en vrienden. En hebben ter plaatse wederom mooie mensen leren kennen, die ons met raad en daad bij stonden om ons verblijf zo aangenaam mogelijk te maken.

Joris bedankt voor het verzorgen van deze reis voor ons.

1.1 2.1

3.1 4.1

6.11 7.1

10.1 11.1

16.1

“Kapitein” Rob

Aad “vispraat”

Erik “de viking”

Japio “de Verschrikkelijke”

Groeten, Rob

SOROYA NOORWEGEN

Hallo Joris,

Hier wat feed back mbt tot onze ervaringen de afgelopen trip naar Sorvear op Soroya. Allereerst prachtige vissen gevangen ook door mijn vismaat die nog nooit had gevist! Ik heb er geen visser van kunnen maken maar hij vond het een geweldige ervaring.

De kamer in het Radison was super, de dame aan de balie deed echter moeilijk omdat onze namen niet vermeld stonden op de voucher? Het reserveringsnummer stond er netjes op dus ik vond het een beetje vreemd dat ze daar zo lastig over deed. Tip zet de namen erbij voorkomt een hoop gesteggel.

Je had ons geïnformeerd over de bus in Alta, Probleemloos gevonden echter communicatie met de chauffeur was niet mogelijk de meest stugge Noor ooit, geen engels, duits, nederlands, frans of spaans. Dankzij een noors sprekende zweed konden we erachter komen hoe laat hij vertrok uit Alta anders hadden we daar nog rond gelopen.

P1000146 P1000164 P1000172

5 van de 6 dagen kunnen vissen met 1dag naar storskaltaren super dag met zn tweeën veel vis gevangen. Minimaal 500 kg en dan reken ik erg conservatief. Met 1 koolvis 5 kabeljauwen van +15 kg gevangen ca 1.20 m veel kleiner zat er gewoonweg niet. Ook  nog die dag 6 heilbotten gevangen kleinste 68 cm en de grootste 1.27 cm dus spektakel alom, oja koolvis van 1.10 cm is ook sport om te vangen. Dus in het kort een top dag!

Dat we door het knobbelige zeetje gesloopt waren laat ik maar even voor wat het is. De dagen erna veel zeer veel regen en wind die het nog net toeliet om te vissen dus goed genoeg.

Voor ons beiden was het een geslaagde vis vakantie al zal mijn maatje het wel bij deze ene ervaring houden. Bedankt voor de uitstekende organisatie en ik laat je horen als ik weet wat ik volgend jaar wil

 

Mvrg gr Ed

 

 

NAUTNES NOORWEGEN

Beste Joris

Ik moet even zeggen dat je de reis naar Noorwegen nautnes fiskevaer goed geregeld heb  voor ons. Het vervoer, appartement, de boot en de gids Kevin. Hij heeft ons goed geholpen en tips gegeven waarvoor onze dank. Hij is zijn geld dubbel en dwars waard. Ook hadden wij het weer mee met 20 graden zon en weinig wind. Wij hebben veel vis gevangen waarbij ook groten.

DUS VOLOP GENOTEN

Wij zullen dus ook terug gaan

Ps wij zullen je naam door geven bij onze visvrienden Gr Puck Verhart

20140910_155126_resized  20140911_122036_resized

20140911_130500_resized  20140915_141304_resized

20140915_170513_resized  20140916_141453_resized

Nautnes Noorwegen

Beste Joris, zoals beloofd hier een aantal foto’s van onze vis vakantie De eerste foto was van de eerste vis dag 2 uurtjes vissen. daar hebben we nog 1 gul verspeeld. en nog wel koolvis gevangen. 2e foto  laat zien hoeveel makreel we hadden  en zo ging het 2/3 dagen lang. Kevin en Tom hebben ons goed geholpen met het roken van de makreel. Uiteindelijk de mooie vissen. De leng van mij van 7kg en 113cm lang. We hebben totaal 3 lom gevangen. De haaien van Stephanie. We weten alleen niet wat voor soort die kleine zwarte haai is, het heeft hele groene ogen. Weet u wat voor soort dit is? die grote is de kathaai maar de kleine is voor ons een vraagteken. (Red: het zijn   Spaanse Hondshaai en Gladde Lantaarnhaai)   met vriendelijke groet,

20140802_130405 20140805_182206 20140805_182554 IMG-20140819-WA0013 Stephanie en Jeffrey

Flateryi, IJsland

Beste Joris, Onze visreis zit er weer op. Het was fantastisch zoveel grote vissen we hebben gevangen. Op 1 dag na konden we de zee op, dus je begrijpt wel dat we grote jongens hebben gevangen. Ook hebben we Robert een dag mee genomen. Toch weer veel geleerd en daar later weer  plezier van gehad. Ook konden voor het fjord van Flatery grote hoeveelheden zeewolf vangen. Op de heenreis hadden we wel de pech dat de fokker door de mist niet kon landen.Daarom moesten we een busreis van 7,5 uur maken. Maar op zich werd ook dit weer perfect opgelost en mocht dit de pret niet drukken!!

1 2 3

Frits van der Riet

NAUTNES, Noorwegen

Hoi Joris, Eindelijk ff tijd om verslag te doen. We hebben ondanks dat we veel slecht weer en veel wind gehad hebben toch een mooie week gehad. En die kerel met die pollak dat ben ik 🙂IMG_0162 We hadden een 25 pk bootje gehuurd maar kregen gelijk bij aankomst van Kevin en Tom een vikingboot west met 40 pk zonder bijbetaling. Super dus. Die jongens waren blij dat ze Nederlanders zagen. Voor de rest zaten er alleen contactgestoorde duitsers en polen. Weekje liep wel heel anders dan verwacht. Kabeljauw, leng en lom waren ook op vakantie dus die hebben we niet veel gezien. Welgeteld 5 gul en 1 klein lengetje van 12 cm gevangen met zn 2en. Koolvis wemelde het daarvan maar die waren allemaal zo groot als de gemiddelde makreel dus na 2 dagen waren we die ook beu. Die gekke duitsers vingen alleen maar koolvisjes en nog niet eens veel ook. Als we hadden gewild konden we zonder overdrijven de boot in een halve dag er mee vullen. Met n verenpaternoster was het elke worp prijs. Wel 1ste dag gelijk een paar pollak van zo rond de 3 kilo… 3 6 2e dag gingen de gidsen ook vissen op pollak en nodigden ze ons uit om achter hun aan te driften op hun stek. Nou dat hebben ze geweten. Wij samen 10 pollakken van 4,5 tot 6 kilo met als uitschieter die van 7,8 kilo. Zij hadden er samen 5. Grootste 5 kilo 🙂 Gelukkig had ik goed ingekocht en savagegear sandeels meegenomen. Bijna alle pollak daarop gevangen. De volgende dag was t windstil en konden we buiten vissen. Toen hebben we wat kleine gul, paar mooie schelvissen en wat pollak gevangen. Maar op de stek waar we met die jongens die pollakken gevangen hebben daar zijn we eigenlijk elke dag wel teruggeweest.. In totaal hebben we zo’n 40 dikke pollakken gevangen allemaal tussen de 4 en 7,8 kilo. 4 2 Ook nog geprobeerd om schar en schol te vangen maar waar die zandbanken zijn daar dat weet niemand. Zelfs de gidsen niet. En altijd kunnen vissen is ook niet helemaal waar hoor. We hebben 3 dagen windkracht 6 gehad en zijn tegen wil en ondank wel gegaan maar t was eigenlijk niet te doen. Het fjord is zo groot dat je met n noorden of zuidenwind ook daar gewoon golven van een meter of meer hebt. We hebben in totaal 1 dag buiten kunnen vissen. En daar hadden we net n mooi richeltje gevonden waar we schelvis vingen toen we ineens in de mist lagen. Binnen n minuut zat t potdicht! Echt bizar… 50 minuten varen de oceaan op.. Goed dat er gps op ons bootje zat anders zat ik nu nog in Noorwegen haha! 10 Oja… Die viskayaks heb ik gezien maar die verhuren die jongens liever niet… En ik snap wel waarom.. Echt veilig is t niet.(RED: een beetje oefenen en dan komt dat helemaal goed. Heb er een hele week echt lekker mee geivsy daar. Joris) Als je een flinke vis aanslaat lig je bijna om. Al met al hebben we ondanks die klote wind een superweek gehad! Een pollak week… Kevin en Tom hebben elke avond bij ons op balkon bier staan drinken, stik gezellige gasten! Groet Robin ps: 2 van onze duitse buren waren trouwens op de rotsen gevaren 🙂

1 boot op rotsen

Soroya, Skrei

Hierbij een klein verslag van me trip naar Sørvaer Sørøya . 4 maart ben ik vertrokken naar Sørøya Noord Noorwegen om een weekje op skrei te gaan vissen. Dinsdagnacht overnacht op Oslo airport en woensdag ochtend vroeg verder vertrokken naar Alta daar opgehaald door de bus en richting Sørvaer. Het weer voor de week was dramatisch veel wind waardoor we weinig konden gaan vissen totaal van de 6 dagen vissen 8-10 uur op het water gezeten. Maar goed dat hoort er nou eenmaal bij in deze periode soms kan je het treffen en soms niet Ik ging voor de 21 kilo vis ik had tot dus ver kabeljauw gevangen tot 20 kilo en 21 kilo was me doel maar dat pakte iets anders uit. 21kg 22kg Donderdag voor het eerst op het water geweest na 4 uurtjes totaal aangekomen op de stek na 15 min varen liet ik de big bob lively pollac zakken en het was bodem BOEM hangen. De vis moest van 90 mtr komen dus het duurde even maar ik voelde dat dit groot was. Eenmaal boven was het een bak van een skrei kabeljauw de weger gaf 31,5 kilo aan!!!!!!!!! eerste keer Sørøya eerste keer laten zakken en 31,5 kilo dat is waar ik voor kwam. Half uur later BOEM 22 kilo half uur later BOEM de vis waar ik voor kwam 21 kilo. Nog veel vissen gevangen van rond de 20 kilo ik kwam kapot terug in de haven maar voldaan. 315kg Daarna nog paar keer erop uit geweest altijd wel vis gevangen maar niet echt de grote meer weer was ook super slecht soms gingen we weg om dan na 15 min weer terug te gaan. Wrakvissen gaat hier in Nederland niet door met 1,20 golven daar gingen we weg met ruim 2 a 3 meter!!!!!!!!!   Vakantie was geslaagd ondanks het weer! gr Ray

MEHAMN, NOORDKAAP

Een bijzonder uitgebreid en leuk verhaal van maar liefst 11 pagina’s over een supermooie vistrip op de Noordkaap op onze locatie Mehamn! Zeer de moeite waard om eens te genieten van andermans verhalen en belevenissen. Geschreven door Willemijn Schonenberg.

SOROYA

Voor het volledige verslag met alle details over de SKREI visserij op Soroya klik hier

SKREI SOROYA

Hoi Joris, We zijn weer al even terug in het land, en had je belooft iets te laten weten. Ik ben je nu op dit moment foto’s aan het doorsturen via “wetransfer”, die moet je eerst downloden en daarna bekijken. Een uitgebreid verslagje en de verloop van onze reis komt later, maar ik kan, je wel al vertellen dat we “alle 3” onze PR “serieus scherper hebben gesteld, en dat we de vakantie zeker als geslaagd kunnen noemen. Helaas wel vrij slecht en “extreem” weer gehad, maar ongelofelijk veel en gigantisch grote vis gevangen. De grootste zaten rond de 30kg!!! Heel opvallend: Sjaak zijn “tweede” vis van de vakantie op de eerste dag (vlak voor de haven?) was gelijk een heilbot van 6-7kg!!!! De accommodatie was in orde maar vrij sober, keuken goed voorzien, de boten waren super en de gidsen “zeer” behulpzaam! Maar zoals ik al zei een uitgebreid verslagje volgt later. Helaas hadden we alle drie de dag na de vakantie al terug af te rekenen met de “dagelijkse stress” van onze maatschappij. Hoezo al heimwee naar het hoge noorden na één dag, vroeg mijn vrouw mij verbaasd???? IMG_3507 IMG_3493 IMG_3491 IMG_3476 IMG_3466 IMG_3453 IMG_3435 IMG_3414 IMG_3409 MVG Jerry Van Tilborgh     Pilottrip Andaman “Weet je dat ik al iedere nacht gedroomd heb van GT’s? no kidding! en ’s morgens om vier uur zit ik klaarwakker recht in bed, met mijn gedachten op alles behalve kantoorwerk gericht… wàt een ervaring was dat toch… ik heb al veel gezien en gedaan in mijn vissersleventje, maar dit was zo intens en intensief dat het in mijn bloed blijft zitten blijkbaar” greetz Tom SONY DSC SONY DSC

Zuid Noorwegen

De reis was in 2 dagen prima te doen. Het hotel in Denemarken was voor een overnachting prima, alleen was er op de terugweg een bruiloftsfeest vlak voor onze kamers, waardoor het tot 2 uur ’s nachts niet mogelijk was om te slapen. Deze locatie is bij uitstek geschikt voor gezinnen met beginnende vissers, waar ervaren vissers die met hun gezin weggaan tijdens hun vakantie hun hart kunnen ophalen (met niet al te grote vissen, maar wel op het water). De aanwezigheid van veel makrelen maakt dat de beginnende vissers met wat veertjes of een pilker vaak en veel beet hebben. Verder hebben we diverse malen beet gehad met trawlen. Ik heb zelfs even een geepje aan mijn plug gezien. Voor volgende mensen die naar deze bestemming gaan is het wel van belang dat ze worden geïnformeerd over het feit dat er in de wijde omtrek geen enkel fatsoenlijk restaurant te vinden is. Als je dan op zaterdagavond laat aankomt en zondag de winkel dicht is, moet je wel eten bij je hebben voor die dag. De dichtsbijzijnde eetgelegenheid was een Shell station, waar je een hotdog kon kopen. We hebben slechts 1 keer een restaurant gezien, op meer dan 30 km afstand. De vissen op de BBQ waren echter heerlijk en bij de Spar om de hoek kon je de meeste dingen die je nodig hebt ook wel kopen. Ik was wel blij dat we de dag voor vertrek nog even naar Wout van Leeuwen zijn gegaan. Daar heb ik nog een paar simpele boothengels voor de jongens kunnen kopen en tevens hebben ze ons prima geadviseerd over hoe en met welke materialen we in Noorwegen moesten vissen. Dit heeft prima gewerkt. Ook hebben we een fileermes gekocht en een fileer DVD meegekregen. Dit was erg handig, want we hadden nog nooit zelf vis klaargemaakt. Alles ging op deze manier perfect. Kortom, weer een prima vakantie gehad, waarbij ik voor het eerst alles zelf heb moeten doen en ontdekken: varen, vissen en fileren. De reis was schitterend en ik was erg blij dat we de grotere boot hadden besteld, want deze was perfect voor 4 personen en goed stabiel. Voor jou geldt dat ik je adviseer om deze locatie vooral voor gezinnen met beginnende vissers aan te bieden, waarbij de grootte van de vissen minder van belang is dan de hoeveelheid die je er kunt vangen. Binnen 10 min van het huisje kon je al vissen. Ik heb in 6 dagen vissen slechts 15 liter benzine verbruikt, want het was niet nodig om ver weg te gaan als je wat wilde vangen. Bedankt weer. Ik zou willen dat ik wat meer tijd had, want ik wil graag zsm nog een keer terug naar Ierland. Ik wil echter wel mikken op volgend voorjaar. En dan wil ik ook graag weer naar Costa Rica. Groeten, Tony Link

Zuid Noorwegen, juni 2012

hallo joris, de vakantie was heerlijk! gewoon de zee opgegaan als het ging en anders het binnenland in naar tangvall of kristiansand, winkelen voor de dame en foto’s maken op de rustige weggetjes. Goed gevangen… uhh we hadden 15 soorten vis grootste was een gul van 82cm en ruim 7 kg (weegschaal ging niet verder) en heel veel van 40-60cm maar dat kwam door onze manier van vissen, gewoon trollend met een klein plugje. In de oppervlakte tot 2mtr veel pollak en rond 4 mtr meer gul, totaal nog 8 zeeforellen gevangen, meeste trollend en 3 vanaf de kant, ook nog  geep,schelvis en een grote pieterman. wat ons betreft zeer geslaagd! Ik heb een klein verslagje online gezet: http://www.roofvisforum.nl/forum/viewtopic.php?f=33&t=85388 bedankt voor regelen van alles en tot de volgende keer! mvg mark, wendy en paul

NOORD NOORWEGEN, HAVOYSUND

Mei 2012 Het is zo ver, eindelijk gaan we een serieuze poging wagen om een heilbot te vangen. 14 mei vertrek vanaf schiphol naar Oslo, waar we zouden overnachten om de volgende ochtend door te vliegen naar Alta. En vanaf  daar was het nog 2,5 uur  in de bus naar Havoysund. Tijdens de busrit al meer rendieren gezien dan schapen op de afsluitdijk. Net na de middag komen we aan in het viskamp van Havoysund, waar we snel door visgids Ulf ons huisje voor de komende week krijgen toe gewezen. En met de mededeling dat de uitleg van de boten en het visgebied over een 2 uurtjes plaats vind. Omdat de visdrang te hoog was, snel maar ff een hengel opgetuigd om  wat in de haven te rommelen met een lepeltje. Hier was het de eerste worp al raak met de vangst van een koolvisje. 5 worpen later, 5 koolvisjes op de kant, van het formaat 25 tot 40 cm. Vismaat Aad, was intussen al op onderzoek gegaan naar de lokale supermarkt, waar onze meester kok de nodige ingrediënten voor het avond maal had aangeschaft. Na een korte bondige uitleg over het visgebied en de boten door gids Ulf en Stephan, was het dan eindelijk zover, we gaan vissen. We vonden op een 10 minuten varen van de haven een mooi talud, waar we de hengels al ff lekker krom konden trekken aan de nodige gullen van het formaat net onder de 90 cm. We konden met de motor licht in zijn achteruit mooi over het taludje driften en op deze manier lekker met onze meegebrachte zeebaars hengels vissen. Een gul was helaas de sjaak, en werd door onze huiskok omgetoverd in een mooie viscurry. S’avonds bood de gids aan om de volgende morgen met ons mee te gaan op onze jacht naar de heilbot. Deze dag wisten we helaas geen heilbot van formaat te vangen, wel hebben we deze dag een aantal stekken met potentie gezien, en natuurlijk veel natuurschoon in de vorm van papegaai duikers, zeearenden en tuimelaars. De vangsten van deze dag bestonden uit lom koolvis en kabeljauw en 1 heilbot van formaat wc deksel. Dag 3 hadden we het plan om naar de 2 eilanden te varen, maar eerst ff een paar koolvissen als aas vangen. Want we zouden nu ook een hengel met een hele aasvis uit zetten. En aan deze aas hengel kwam de eerste heilbot van formaat binnen, met boven de 90 cm. We hebben op deze stek nog een 2 uur door gevist zonder veder resultaat. Toen we de boot naar wat dieper water verplaatsen, kwamen we weer in de gullen en ander gespuis terecht. Je kan hier zoveel gul vangen als je wilt, weliswaar niet de uitschieters die je in Ijsland of Soroya kan verwachten, maar mooie vissen tot een pond of 25 liepen er regelmatig tussen door. De volgende dagen werden besteed aan de jacht op de heilbot, met 1 dag erbij dat we er 5 in de boot hadden en nog 2 verspeelde. Waren we het wachten zat dan verlegde we de boot naar  wat dieper water en gingen op de kabeljauw en koolvis. We hebben deze vakantie veel gevist, mede door het feit dat het hier in deze periode 24 uur per dag licht is. 1 dag was de wind te krachtig 8 beaufort, deze dag konden we dus niet uitvaren. We hebben deze dag wat vanaf de kant gevist, met hengels en aas dat door de gidsen kosteloos ter beschikking werd gesteld. Hiermee vingen we donderpadden en kleine schollen,en natuurlijk ook de koolvisjes. S’avonds werd er met het gehele kamp spareribs gegeten, en een stevige borrel gedronken. En voor de kaartliefhebbers werd er een poker toernooitje gehouden. Al met al hebben wij een mooie memorabele vistrip gehad. Wil je gevarieerd vissen, en wil je kans maken op een heilbot dan is havoysund een absolute aanrader. De meeste stekken liggen hier op korte vaar afstand van de haven,en als er wat meer wind staat is er wel een oppertje te vinden waar je lekker in de luwte kunt vissen. De boten zijn super onderhouden,en waren zeer geschikt om te backtrollen hierdoor kon je de boot mooi over een talud of zandplaat laten lopen. De dieptes waarop gevist werd varieerden van 18 tot 60 meter, de heilbot hield zich op tot een diepte van rond de 30 meter, ging je dieper dan kwam je al gauw in de gul en ander gespuis. Door het tegen de wind/stroom in varen konden we lichtere shad van 200 gram gebruiken en soms nog lichter. Met hengels met een werpgewicht tot 150 gram. Voor de heilbot gebruikte we een stevige 20/30 ponds hengel met een reeltje, gevuld 300 meter gevlochten lijn. Zelf viste ik met een 20 ponds jigstick en een klein 2 speed reeltje van Avet, een lekkere bijna gewichtsloze combi. Het kamp zelf is keurig onderhouden, voorzien van een drooghok voor de vispakken een klein winkeltje met visspullen die je op deze locatie kunt gebruiken,dit voor schappelijke prijzen. Tevens is er een vriescel mocht je een visje mee naar huis willen nemen. De begeleiding is erg goed, alles wordt gedaan om je een goede visvakantie te kunnen bieden. Groet Rob

Zuid Noorwegen, Snoeken juni 2012

Hoi Joris. We zijn net weer een weekje terug uit Noorwegen(Fetsund)en vandaar even een kort berichtje en wat foto’s. Het was weer even wennen aan de omstandigheden zoals de soms hard stromende rivier en de grote ondiepe zandplaten. Daarnaast speelde ook de weersomslag een grote rol. Toen wij aankwamen was het amper 13 graden(zaterdag) en dinsdag werden er al temperaturen gemeten van 26 graden!!! De watertemperatuur was ook flink gestegen van 8 graden naar 11 a 12 graden. Maar goed, we wisten de snoeken al snel te vinden al waren het wel wat kleine snoeken. We zagen in de ondiepe kommetjes en plasjes soms de snoeken paaien. Niet alleen de snoek was nog aan het paaien maar ook de brasems. Wel een spectaculair gezicht, dat wel maar vangen was wat lastiger. De lokale vissers zagen we langzaam trollend over de diepe grillege geulen vissen. Dat hebben wij natuurlijk ook geprobeerd maar zij hadden gps aan boord en konden zo de goede diepte-lijnen volgen van de geul. Voor ons was dat met de enkele waterkaart niet te doen. Gevolg veel kunstaas verspeelt en tijd. Daarom besloten we om dan maar de ondiepe hotspots te blijven bevissen. Het rare was dat we de ene dag op zo’n hotspot 20 snoeken vingen en de andere dag was er geen snoek meer te bekennen. Ook hebben we nog gevist op de bovenloop(richting grote stuw) van de Glomma. Ik ving daar trollend een mooie snoek van 93 cm en enkele kleine snoekjes. Maar ook hier was het lastig trollen door de vele obstakels onder water. Overigens is de Delta een prachtig natuurgebied. We hebben diverse bevers en elanden gezien. Ons onderkomen was inderdaad een prima uitvalbasis voor de delta en de Glomma. De bootjes vonden wij wat minder van kwaliteit(klein en instabiel) maar Gunnar was van plan om dat te verbeteren(op ons aanraden). Met een gezonde gebruinde huid en toch voldaan, kunnen we terugzien op een mooie visweek. Met vriendelijke groet, Frank

Havoysund, mei 2012

Hey joris. Ik heb een mooie vakantie gehad, er waren nog een paar oude bekenden van 2 jaar geleden bij Zweedse visser die tevens goed engels spraken ik zat met 4 Noorse vissers op de boot helaas is er geen pr gesneuveld maar ik heb genoeg gevangen Er zijn deze week z,n 20 heilbotten gevangen waarvan de grootste 1.7 meter was en 70 kilo zwaar toch heb ik een mooie vis kunnen vangen (zie foto) mooi voor je site. Ps ging het reizen goed? Hey ik spreek je en ben weer een vakantie rijker om nooit te vergeten en zie nu al naar augustus uit groet allias gullenmepper Ronald

EGYPTE SAFAGA, begin maart

Goede vangsten afgelopen week met jiggen, popperen en trawlen!!

GRAN CANARIA, begin oktober

Wij zijn weer sjuust aangekomen in dat kleine kikker landje, nogmaals bedankt voor de onvergetelijk trip. Graag blijf ik op d hoogte van de nieuwtjes,bedank u vader ook namens ons. groetjes die mafkezen uit woerden(holland) Huib,Hugo en Gerben ps.(is nog nooooooooooit eerder gebeurd!!!!) en succes met je anker

ZUID NOORWEGEN, FARSUND HUIS MALAKKA, 1 TM 8 OKTOBER

Hoi Joris, Fantastische week gehad, heel veel vis gevangen van haai tot poon tot lipvissen veel polak en zeer veel makreel al met al wel 15 verschillende soorten, (tip bij veel wind onder de eilandjes vissen simpel onderlijntje 2 haken stukje makreel erop stuk lood eraan succes gegarandeerd) Met Vriendelijke Groet, B. (Berrie) Landsman

IERLAND SNEEM, OKTOBER 2011

Beste Joris, Ik en mijn vader hebben het erg naar ons zin gehad. We hebben mooie vissen gevangen en leuke mensen ontmoet. Het was erg gezellig. Wat betreft de visdagen was er een beetje verwarring bij Frans. Hij ging er van uit dat we 5 visdagen hadden. 2 dagen diepzeevissen, 1 dag rots vissen en 2 dagen snoekvissen. Uiteindelijk hebben we 1 dag rotsvissen, 1 dag snoekvissen(op eigen verzoek de 2de dag geannuleerd) en 4 dagen diepzeevissen gedaan. Dit vonden we zelf het leukst omdat de vangsten goed waren en we erg getroffen hadden met de medevissers. De eerste dag 4 Nederlands waarvan er de 2de dag nog 2 van over waren. De andere 2 dagen zijn we met 4 Ieren mee geweest. Over het verblijf bij Frans zijn we redelijk tevreden.  Het eten en de gastvrijheid waren prima. Maar het hengelmateriaal en de mogelijkheid om de viskleren ergens te laten viel ons wat tegen. Al met al was het een leuke en goed georganiseerde trip. Dank je wel hiervoor. Groet, Akim Wagho

IERLAND SNEEM, SEPTEMBER 2011

Hoi Joris, Hier zijn een aantal foto’s van ons weekje Ierland. Er zaten mooie vissen tussen en met het weer hebben we het echt getroffen. Helaas zijn de echte kanjers uitgebleven, maar dat mocht de pret niet bederven. We verbleven in het B&B van Frans en Anne, onze uitvalsbasis, waar we goed te eten kregen. ‘S ochtends, maar ook in de middag en avond. (Soms was het zelfs zo veel dat we het niet opkregen, iets wat ons niet vaak overkomt) De eerste twee dagen op zee was het prima weer en gelukkig bleef de echte zeeziekte weg. We vingen veel makreel en pollak, met hier en daar een kabbeljauw. Later op de eerste dag vingen de mensen bij ons op de boot, die uit Limburg kwamen, nog een paar kleine roggen en haaitjes. De tweede dag waren we met z’n tweeën, en na een super start met wel 40 makrelen in 5 minuten zijn we op zoek gegaan naar wat groters. We hebben een tijd gevist op grote pollak en later op de conger aal. Helaas bleven deze beide weg. Wel hebben we wat bruinvissen en een walvis zien zwemmen, iets wat altijd leuk is natuurlijk! De volgende dag op de rotsen met onze gids John was wederom een mooie dag, met zelfs een strak blauwe hemel toen we begonnen. Het was een hele vette ervaring om gewoon die rotsen op te klimmen en echt daarvan af te gaan vissen. Tijdens die dag zijn we nog van stek veranderd en hebben over de hele dag makreel, pollak en wrasse gevangen. Helaas wilde onze auto niet meer starten toen we terugkwamen, maar dat is gelukkig ook weer opgelost met een paar startkabels! 🙂 De dag zalmvissen was qua weer minder mooi. Gelukkig vingen al binnen het uur onze eerste zalm. (Dit scheen al geweldig te zijn aangezien de vangst mager was recentelijk) Dit was de eerste en ook gelijk de laatste zalm, maar dat maakte niet meer uit, want we hadden in ieder geval wat. De meesten kwam terug met een ‘blank’. Lang heeft het niet geduurd of we waren bezig met het eten van de zalm. Onze gids Michael kende een mooi adresje waar ze hem konden klaar maken. Die smaakte erg goed! We sloten af met twee dagen snoekvissen, in een meer op een goed uur rijden vanaf ons B&B. Al vrij snel lag de eerste snoek in de boot, groot was hij niet maar het was een begin. Over de dag werd het weer slechter en zaten we veel in de regen. Uiteindelijk zijn we de dag geëindigd met 2 snoeken in de 50-70cm zone, een snoek van 89cm en de nog één van 96 cm. Helaas was Nick degene die allebei de grote jongens had gevangen, haha. Al met al een geslaagde week vissen in Ierland. Zeker voor herhaling vatbaar. Mark Smits en Nick Groot.

IJSLAND AUGUSTUS 2011

IJsland is een prachtig visland. Er is volop vis te vangen. Als de weergoden je goed gezind zijn is alles mogelijk. Wij hebben niets te klagen gehad over het weer. De wind had iets minder mogen zijn dan hadden we wat vaker op zee kunnen zitten om de beste stekken te bevissen. De locatie flateyri biedt bij veel wind mogelijkheden om, bijna, altijd uit te varen. De beschutting van de fjord maakt dat je altijd kan vissen.

Via visreis.nl hebben we een uitstekende 10 daagse trip gehad. Alles was tot in de puntjes goed georganiseerd. Overal werden we goed opgevangen, kregen goede uitleg, tips enz. De boot, de accommodatie, het vervoer, alles was tip top in orde.

Met Robert Schmidt hadden we een gids uit duizenden. Wat een geweldige vent. Het vissen in de Fjord biedt mogelijkheid om te experimenteren en daarnaast veel soorten vis te vangen. Ik meen dat we 10 soorten vis gevangen hebben. Het vissen bestond uit het werken met pilkers, shads maar ook gewoon met een stukje lood en een wapperlijn. Het vissen op zee ging prima met shads en pilkers tot 500 gram.  Zwaarder hebben we niet gevist.

Kortom ….. een vistrip die bij ons allen hoog scoort en bij ons allen tot een van onze favoriete bestemmingen/reizen hoort. Zeker nog eens over doen.

Groet namens;

Bart, Coen, Edwin, Jeanet en Steef

SOROYA AUGUSTUS 2011

Wat een geweldige reis is dit geweest! Ik ben voor de 2e keer in mijn eentje naar Soroya afgereisd, waar ik op de gidsboot met 3 Oekrainers, 6 dagen lang zou vissen. Het begon al goed op Schiphol, waar ik direct bij het droppen van mijn hengels, een nederlandse visser tegen kwam, die naar havosund zou gaan om te vissen. Ook hij zat op de gidsboot. We hebben tot aan alta gezellig samen kunnen praten, en kunnen kennis maken. Erg leuk! In Alta zijn we ieder in een andere bus gestapt, en naar onze locatie afgereisd.   In de 6 dagen dat we konden vissen, hebben we ook werkelijk 6 dagen gevist. Wat heb ik een geluk gehad met het weer. Er was altijd wel wat wind, maar ook heel veel zon. Dus we hebben niet all.een genoten van het vissen, maar ook van de zon, de omgeving, en het varen. De eerste 2 dagen hebben we veel gevist op kabeljauw. Daarbij zijn er mooie vissen naar boven gekomen, waaronder een kabeljauw van 17,2 kg. De meeste sport had ik die dagen aan een valsgehaakte kabeljauw van 12 kg. Deze was in de buik gehaakt, en kon al zijn kracht optimaal gebruiken. Het was dan ook zeer zwaar om hem binnen te halen. Wat een feest! De dagen daarna hebben we voornamelijk gebruikt om op heilbot te vissen, dat is wel een geduldig spelletje, maar als je er één aan je hengel hebt hangen en je slip gaat lopen, dan is dat echt een bizar machtig gevoel. Die vissen zijn zo sterk, en leveren een waar gevecht. Ik heb nog nooit zo’n gevoel gehad bij het vissen. Echt iets wat je vaker wilt meemaken. Elke keer als we een heilbot aan de haak hadden geslagen, werd er met een tweede of zelfs derde hengel tegelijkertijd ook een heilbot aangeslagen. Op onze boot werden diverse kleinere heilbotten gevangen met als grootste eentje van 27 kg. De laatste dag gingen we ook op heilbot vissen, maar onderweg kwam de wat suffe gids erachter dat we geen benzine meer hadden voor de hele trip, dus hebben we maar 3 uurtjes gevist, waarbij het weer heel winderig was, dus de drift ging eigenlijk veel te snel, maar toch vingen we weer 2 heilbotten tegelijk. Nadat we benzine hadden geleend, moesten we terug naar de haven. De andere boot bleef op dezelfde plek, en vingen nog eens 11 heilbotjes in de niet ideale omstandigheden. De gids had niet verwacht dat er uberhaupt wat gevangen zou worden die dag. Dus zo zie je maar. Ondanks dat ik alleen op weg ging, heb ik een zeer gezellige tijd gehad met alle zweedse mensen die daar ook bivakeerden, en ook de Oekrainers waren gezellige mensen. Dus ook in je eentje een visreis maken is aan te raden. Ik doe het in ieder geval met plezier!! Op de terug weg Op de terug weg heb ik bij kunnen kletsen met de man uit havoysund. En daar bleek ook een zweedse man te hebben gezeten die 4 jaar geleden bij mij op de gidsboot had gezeten in Soroya. We hebben kaartjes gewisseld. Goede manier om contacten te leggen zo’n visreis. Dus zelfs de lange terug reis van 15 uur hoeft niet saai te zijn. Joris Nieuwenhoff bedankt!! Joris Nieuwenhoff heeft me zelfs bij hem thuis uitgenodigd om bepaalde dingen uit te leggen voor de reis, en ook de reis zelf was weer perfect geregeld ondanks dat het een last minute reis was. Wat een service!! Je hoeft zelf niks te regelen,want het is allemaal geregeld door visreis.nl. Petje af!! Youri Holthuizen

SOROYA JULI 2011

Het avontuur was goed en kabeljauw,schelvis,lom,heilbot,koolvis,zeewolf,schol,schar formaat heilbot t/m een kilo of 10,kabeljouw een stuk of 6 van een kilo of 16 en veel van een kilo of 10 [ je krijgt maar een handdoek voor de hele week] Groet Frans en Richard

KAJAKVISCLINIC NOORDEN 19 JUNI 2011

Hierbij de foto’s van de gevangen snoek. Nogmaals bedankt voor de leuke dag Mvg Wouter Gatowinas

GLOMMA, MEI 2011

Hierbij alvast wat foto’s van Noorwegen 2011. We hebben een zeer goede en succesvolle week gehad. In totaal hebben we 160 snoeken gevangen en 1 baars. Waarvan 7 metersnoeken en 9 dikke negentigers. We moesten even wennen aan de manier van vissen op de Glomma, maar toen we dat eenmaal doorhadden ging het als een trein. We hebben ook zeer goed weer gehad en ondanks de lage waterstand goed kunnen hengelen. Sveinung had alles goed voor elkaar en altijd in voor een praatje. Volgens hem hebben we een record gevestigd!!!! Als het aan ons ligt gaan we volgend jaar weer een keertje terug. Maar misschien zijn er nog andere alternatieven. Zo heb ik ook gezien dat jullie ook een locatie hebben op Steinsfjorden/Tyrifjorden. Daar zijn we ook al 2 keer geweest en is ons ook zeer goed bevallen!! Groet Frank

COSTA RICA, APRIL 2011

Ha die Joris, Zoals beloofd nog even een terugkoppeling van onze visreis naar Costa Rica van 9 t/m 23 april. Een reis met fantastisch weer, en een uitstekend complex (Tango Mar), met prachtige appartementen, met uitzicht over strand en zee. Geweldig. De restaurants spiegelden iedere dag weer opnieuw overheerlijke gerechten voor, ook al waren de prijzen, in onze beleving wel wat aan de hoge kant. Want zeg zelf een hoofdgerecht van $28 is niet goedkoop te noemen. Maar Costa Rica schijnt überhaupt, met van alles en nog wat aan de hoge prijs te zijn. Voor diegene die naar Costa Rica willen i.v.m. de fauna, die zitten ook geramd want er is daar gelukkig nog heel wat fauna te bewonderen. Zo hebben wij zelf o.a. brulapen, kapucijnapen, spinapen (mijn persoonlijke vertaling van spidermonkey), neusberen, een hertje, een wild zwijn, kolibri’s, dolfijnen, schildpadden, pelikanen, gordeldieren, (dwerg-)papegaaien gezien. En dan heb ik nog veel dieren niet eens genoemd. Een bezoekje aan het natuurpark Curu was ook zeer de moeite waard, evenals het snorkelen bij Isla Tortuga. En wil je lekker zwemmen dan is er een uitstekende gelegenheid op het complex (met 3 zwembaden) of vanaf het strand. Voor wie niet van koud water houd een regelrechte aanrader. Alleen moet je bij het zwemmen in zee goed rekening houden met de sterke stroming en de stevige zuiging van terugtrekkende golven. En als je even niet op je hoede bent, dan kan je hetzelfde gebeuren als Ruud, precies 1 dag voordat we zouden gaan vissen. Ruud gleed op 12 april onderuit en kwam daarbij ongelukkig ten val. Resultaat : arm uit de kom. Met een harnas om kon Ruud met hulp van de dekmaat en mij nog wel een zeilvis met 1 hand binnendraaien. De enige zeilvis van deze trip. En dat viel ons zwaar tegen. Ruud had, voorafgaande aan onze vakantie, allerlei vangstberichten gelezen m.b.t. de zeilvisvangsten in Costa Rica. Daarbij waren vangsten van 4 to 10 zeilvissen eerder regel dan uitzondering. En met die verwachting waren we dan ook naar Costa Rica vertrokken. En daarbij hoopten we ook in totaal nog zo’n 3 of 4 roosterfish te kunnen scoren. En ook daarin werden we teleurgesteld. Slechts 1 roosterfish kon ik noteren, en Ruud heeft er slechts 1 aan de lijn gehad, die na een fraaie sprong uit het water echter losschoot. Thomas heeft van alles geprobeerd, maar het mocht niet baten. En als je dan na 5 visdagen de balans opmaakt dan was het vissen bijzonder mager. Wij tweeën vingen gezamenlijk in 5 visdagen (van 10 uur) in totaal : 1 zeilvis, 1 roosterfish, 1 sierra mackerel en 1 grote geep van ca. 120 tot 130 cm., 1 dorado.Daarnaast vingen we aan kleine vissen tot 70 cm. : een barred pargo van 50 cm., 2 snappers, 1 amberjack, 2 geelvintonijnen, een bonito van ca. 40 cm. en een pompano van ca. 25 cm. De minste dag was toch wel dag 4. We waren extra vroeg vertrokken, om half 6, omdat we de morgen goed wilden benutten voor het trollen op zeilvis. De zee zag er prachtig uit, maar de vissen hadden duidelijk geen zin. Als je dan rond 5 uur ’s middags terug bent met als resultaat 1 geelvintonijn dan is dat erg mager. Zeker als je bedenkt dat wij geen enkele billfish achter de lures omhoog hebben zien komen die dag. Daarmee heb ik denk ik genoeg gezegd over het vissen. Wij konden alleen maar in april i.v.m. het zoontje van Ruud die vanaf mei leerplichtig is, maar april blijkt, volgens Thomas, geen gunstige maand om in Tambor te vissen. Hij raadde ons aan, als wij ooit nog terug zouden komen, om dan vooral in november of december te komen. Het feit dat een aantal visdagen rond volle maan viel was ook erg ongelukkig, maar ja, dat kon niet anders. Om een lang verhaal kort te maken, wij hebben met zijn vijven een fantastische vakantie gehad waarbij het vissen wel tegenviel. Gelukkig was mijn doelstelling voor deze vakantie, het vangen van mijn eerste roosterfish, wel gehaald. Bedankt voor het regelen van de trip en wellicht tot ziens. Groetjes, Marcel Aalbregt.

COSTA RICA, JANUARI 2011

Beste Joris. Nog bedankt voor de goed geregelde visreis naar costa rica. Je had ons verteld dat de lokatie kleinschalig is,maar wij mijn zoon Stefan en ik, hebben ons zeer goed vermaakt. En waar wij voor kwamen,vis gevangen. Van de 6 beviste dagen,waren er drie met wat mindere vangsten,en drie toppers. Een dag met plus minus 60 jacs trevallys op de popper,en nog een paar needels, de volgende morgen hadden wij nog spierpijn,wat trekken die jongens. Ook een dag erbij met drie roosters,de  zwaarste woog plus min-30kg en een van pl-min-20kg. Ook nog verschillende andere soorten,onder andere tonijn bonito een groote snook,en een paar waarvan de namen mij zijn ontschooten. Thomas en Vigdis de eigenaars van Bahia Rica,bij hen hebben wij het uitstekend naar ons zin gehad,dank zij hun goede zorgen niets was hen teveel,om het ons naar het zin te maken. Hartelijke groeten. Piet en Stefan Klever.

IERLAND, SNEEM, SEPTEMBER 2010

Hallo Joris, We zijn terug van een zeer geslaagde visreis naar Ierland. Het doel van ons was om een rog te vangen en dat is zeker gelukt. De vliegreis was perfect, alleen was bij aankomst in Cork onze bagage in Amsterdam blijven staan, zodat we ons de eerste dag met de handbagage moesten behelpen. Deze werd de volgende dag netjes afgeleverd bij de Lodge in Sneem. De reis van Cork naar Sneem is vlot verlopen en we waren mooi op tijd in Sneem, waar we ontvangen werden door Frans en zijn echtgenote Anne. De Sneem River Lodge is een prachtig goed onderhouden onderkomen en als je goed verzorgt wil worden moet je daar zijn. Het enige waar je rekening mee moet houden, is dat het diner ’s avonds om 19:00 uur is, dus als je na een visdag ergens blijf hangen, mis je het voortreffelijke avondeten wat ons iedere dag weer verbaasde, gezien de hoeveelheid en smaak. Moet zeggen dat we zelden zo lekker gegeten hebben. Het is dan ook een aanrader om dit gewoon mee te boeken, want wij hebben de eerste 2 dagen in een restaurant gegeten, maar dat kon niet tippen aan het eten bij Anne en Frans. Ook het ontbijt en de lunchpaketten waren goed verzorgt.   We hebben eerst een aantal dagen met een boot op zee gevist en daar een grote diversiteit aan vissen gevangen. Makrelen onbeperkt, mooie Pollakken, gulletjes,verschillende soorten lipvissen, hondshaai, leng, kleine congers en natuurlijk veel mooie Doornroggen. Het is wel aan te raden om je eigen hengels voor het zeevissen mee te nemen. Je kunt in Sneem ook hengels huren bij de plaatselijke tackel shop tegen een kleine vergoeding. Het kust en rotsvissen was vanwege het op die dag slechte weer een beetje tegenvallend, waarbij ik moet zeggen, dat het rotsvissen spectaculair is vanwege de enorme kracht die de mooie lipvissen daar hebben. Die trekken je hengel bijna uit je handen. De gids weet van geen ophouden en we moesten eigenlijk zelf aangeven dat we echt moesten stoppen omdat we het eten niet wilden missen. Helemaal super is het om een dag te gaan vliegvissen met een ervaren gids, die via Frans was geregeld. We zijn (met wat geluk) op een prachtig zalmriviertje wezen vissen, niet veel gevangen, maar een belevenis als je die wilde zalmen rechtstreeks uit de zee voor je neus ziet springen. Die zijn dus wel heel wat sterker dan bij ons in de vijvers en blijven gaan. Andere guy’s ( uit het noorden) waren ook nog een dag wezen snoekvissen en ook dat was een sucses. Voor de meeste visserij is het echt aan te raden om een gids te nemen, die is zijn geld dubbel en dwars waard en als je met een groepje bent, vallen de kosten best mee. Al met al een geslaagde trip en zeker voor herhaling vatbaar. Met vriendelijke groet Richard en Mari

Noord Noorwegen, Havøysund, mei en september 2010

Hallo joris, sorry dat het zo lang geduurd heeft, maar hier zijn de foto’s alsnog! in 2010 zijn we 2 keer naar havoysund geweest, 1e keer in mei.. het was voor ons de 1e keer dat we naar havoysund gingen, na al een aantal maal op de camps van nordic sea angling op soroya geweest te zijn hadden de wens uitgesproken om meer op de heilbot te gaan vissen, en volgens de mannen van nsa moest je dan in havoysund zijn! na een vriendelijk onthaal met oude bekenden was het tijd voor vissen! eerst nog het materiaal en de stekken doorgenomen met de gids (wat overigens met alle klanten word gedaan!) en op naar het avontuur! vanaf de 1e dag werd het al duidelijk dat er een bizarre hoeveelheid kabeljauw zat! er was vaak geen eens op de bodem te komen, dan ging er al een gul met je shad vandoor! zo vingen we leuke vissen tot een pond of 24.. (ja, we zijn verwend door de grote gullen van soroya…) leuke visserij, maar niet waar we voor kwamen! na wat gezoek en gerommel, tot de ontdekking gekomen dat de gul niet veel ondieper zat dan een meter of 20. de visserij daar op aan gepast, door ondiepere stekken te zoeken! en toen duurde het ook niet lang voor de eerste (typische) heilbot aanbeet kwam. om een lang verhaal kort te maken, we vingen in 5 dagen met 3 vissers, 34 heilbotten, gemiddeld tussen de 6 en 33kg! roel sr had de zwaarste. (135cm, 33 kg) en daarnaast nog ontelbaar veel kabeljauw. we waren het er unaniem over eens, we moesten hier terug, en zo snel mogelijk!!!!! eenmaal thuis, joris gebeld om te vragen wat er nog mogelijk was… al snel kwam er antwoord, de laatste week van het seizoen was er nog plek voor ons. interesse?? jazeker!!!!! en zo werd de 2e trip een feit! nu zouden we gaan vliegen ipv met de auto, wederom alles perfect geregeld door joris, tickets, super hotel op oslo airport, en de transfers alles erop en eraan.. helaas liet het weer zich deze week van een wat mindere kant zien ,(tot  windkracht 9) toch hebben we elke dag kunnen vissen!  (gewoon in een beschutte baai gaan liggen) wederom een strijdplan g gemaakt met de visgids, die ons de goede stekken liet zien op de kaart, en ons advies over de kleuren van de shads gaf. meteen gaan vissen!! ook deze week vloog weer voorbij in het prachtige havoysund, ook deze week vingen we goed heilbot, wederom met 3 vissers, 32 heilbotten mogen vangen! opvallend was wel, dat het gemiddelde gewicht en grootte deze keer hoger was dan in mei. nu was het gemiddelde tussen de 12 en 25 kg, met uitschieters naar boven!  ik heb zelf mijn pr mogen verbeteren tot 152 cm en 50kg, een pracht van een vis! ook een aantal zeer zware vissen zijn verloren gegaan door losschieten, lijn breuk en domme pech, maar dat is vissen! voor 2011 is de trip al weer geboekt!!! vis groeten roel jr, roel sr en peter

IJSLAND, MEI 2010

Op de fishfinder wemelde het van de vis,ongelooflijk. Snel de motor uit en vissen maar. De pilker kwam niets eens tot aan de bodem of hij werd al gegrepen, een doffe dreun op de hengeltop en even ging de reel door de slip en het gevecht kon beginnen. Na een paar minuten kwam de kabeljauw moe gestreden boven. Een meter onder water even wachten tot de vis zijn lucht kwijt was en een mooie vis van rond de 80 cm kwam aan boord. Het was de zoveelste voor vandaag en ik was onderhand de tel een beetje kwijtgeraakt. Was het nummer 25 of 26 ik wist het niet meer. Ook de andere jongens aan boord vingen zeer regelmatig vis, allemaal kabeljauw tussen de 80 en de 90 cm en met een gemiddeld gewicht van rond de 6 of 7 kilo. Aan het eind van de dag hadden we met 5 man rond de 1200 kilo gevangen. We hadden van te voren afgesproken dat we de meeste vis weer terug zouden zetten. Een paar slecht gehaakte vissen hebben we meegenomen voor ons avondeten. De eerste dag had niet beter kunnen beginnen., wat een aanbeten en wat een vis. Elke drift was het weer raak. Dit kan alleen in IJsland, op onze eigen Noordzee maak je dit niet meer mee. Het avontuur begon eigenlijk al op Schiphol, met Iceland Air rechtstreeks in 4 uur tijd en comfortabel naar Reykjavik. Met een busje werden we naar ons hotel gebracht en de volgende ochtend vroeg met een binnenlandse vlucht naar Isarfjordur.Een prachtige vlucht van 45 minuten over het adembenemende IJslandse landschap. Bergen, fjorden, ijs en sneeuw en gletsjers. Het moment dat we uitstapten was een moment om nooit meer te vergeten. Wat een uitzicht, wat een landschap, wat wijds, de rust en wat een zuivere lucht. Onze gids stond ons al op te wachten en met een bus werden we naar onze eindbestemming gebracht. Flateryi een vissersplaatsje met amper 200 inwoners in het Noordwesten van IJsland.Het uitzicht was hier overweldigend. Flateryi gelegen aan een prachtig fjord en omgeven door bergen. Het huisje waar we een week zouden vertoeven lag nog geen 150 meter van het haventje waar onze boot al lag te wachten. Diezelfde middag kregen we van onze gids uitleg over de werking van de boot, gps, fishfinder, noodvoorzieningen en telefoonnummers. De bijzonder mooie zeewaardige boten  zijn geschikt om er met maximaal 5 vissers op te vissen. Op het gps systeem waren door de gids al een aantal goede visplekken ingeprogrameerd. De weersverwachting voor de volgende dag was niet zo geweldig en we besloten die ochtend dan maar in de haven op platvis te gaan vissen. Met een stukje kabeljauw aan een enkele haak werd de een na de andere schar gevangen. Elke minuut werd er wel één gevangen, zo iets had ik nog nooit meegemaakt en er zaten behoorlijke exemplaren tussen. Hartstikke leuk en zeker als je met licht materiaal vist  Aan het eind van de middag was het weer opgeknapt, de wind was gaan liggen en we besloten toch maar weer naar buiten te gaan. Het werd een avond om nooit te vergeten, een compleet vlakke zee en vreselijk veel kabeljauw. In het begin visten we weer met pilkers, maar de kabeljauw die we vingen waren allemaal rond de 85 cm. Daarom besloten we maar eens om met wat groter kunstaas te gaan vissen. De pilkers werden verwisseld voor grote shads van Storm en Savage lures, vooral de imitaties makreel en haring deden het goed. De staarten waren tussen de 23 en 25 cm lang. We kregen nog steeds veel beet, maar de “kleinere”exemplaren pakten alleen de staart en werden dus gemist, maar zo af en toe werd het kunstaas echt gepakt, je voelde ze als het ware er over heen glijden. Ja, dit waren dan de grotere exeplaren, wat een sport heb je er dan aan. Op deze avond werden er verschillende kabeljauwen van rond de meter gevangen met een uitschieter naar 110cm. Wat is vissen dan leuk, geweldig. Het leuke van het vissen in IJsland is, dat je tot ver in de avond door kunt gaan.Echt donker wordt het er niet.We visten meestal tot een uur of 11 ’s avonds, een bijzondere ervaring. Net voor we die avond naar huis wilden gaan kwam er nog even een walvis kijken wat we aan het doen waren, dit vergeet je je hele leven niet meer, wat een gigant. Met deze opgedane ervaring zijn we de volgende dagen veel gerichter en allemaal met groter aas gaan vissen. Van die “kleintjes”hadden we er genoeg gevangen. We kwamen er uiteindelijk ook achter dat als je de echte grote kabeljauw wilt vangen, je dan toch op zoek moet naar stukken water die langzaam af lopen. Uiteindelijk hebben we de laatste dagen veel grote kabeljauw gevangen, met uitschieters tot 127cm toe. Je weet niet wat je mee maakt, adreline giert je door de keel,bonkende top, het prachtige geluid van je slip, hier doe je het voor. Moe gestreden komen ze uiteindelijk aan boord. Onthaken, wat mooie plaatjes schieten en snel weer terug. Zulke  vissen verdienen het om terug gezet te worden. Werd er dan geen andere vis gevangen? Jawel, wijting, schelvis en koolvis werden af entoe tussendoor gevangen, maar voor deze vissoorten was het nog iets tevroeg in het seizoen. Wel hebben we nog gericht op zeewolf gevist en enkele mooie vissen gevangen. De zeewolf vang je driftend aan de uiteinden van de fjorden waar de bodem rotsachtig is, op dieptes tussen de 15 en 25 meter. Als aas gebruik je dan een stukje kabeljauw of nog beter als je het kunt krijgen een stuk inktvis. Heilbot hebben wij in die week niet gevangen, maar op een andere boot werd een heilbot gevangen van 210m met een gewicht van 108 kilo. Het materiaal wat we gebruikten bestond uit korte stevige boothengels voorzien van een reel of een goede zeemolen, met gevlochten draad. Kunstaas zoals pilkers (300 tot 400 gram), verschillende soorten shads (Storm 23 cm, gewicht rond de 400 gram), afhouders met grondlood om te vissen met een zwabberlijn. Sterke wartels zijn een must. Erg veel kunstaas behoef je echter niet mee te nemen, je komt niet of nauwelijks vast te zitten. Kortom,de liefhebbers van kabeljauwvissen komen hier volledig aan hun trekken, m’n persoonlijke pr heb ik hier uiteraard verbroken en ik ga zeker nog een keer terug om te genieten van het adembenemende landschap, de prachtige ongerepte natuur de zuivere lucht en de gigantische vissen die je hier kunt vangen. Het was een week om niet gauw te vergeten. Rest mij nog om de organisatie (Joris Nieuwenhoff van Visreis.nl) te bedanken voor de voortreffelijk georganiseerde visreis. Sipko Sipkens.

Noord Noorwegen, Havøysund, augustus 2010

Na een prima verlopen reis kwamen we dinsdag 24 augustus om 15.30 uur aan in Havøysund, een klein visserdorpje in de kop van Noorwegen op 71 graden noorderbreedte en slechts enkele kilometers verwijderd van de beroemde Noordkaap. We hebben een huisje pal aan het water met de boot recht voor de deur en een mooi uitzicht over het haventje. Wat willen we nog meer. Na tekst en uitleg van onze visgids en een stevige maaltijd hebben we onze visspullen in orde gebracht en na een paar uurtjes rusten en een ontbijtje om 02.00 uur in de nacht,  zijn we voor het eerst op volle snelheid naar de “hotspots” gegaan. We hebben 6 dagen lang onder prima weersomstandigheden kunnen vissen. We hebben kabeljauw, koolvis, schelvis, lom en roodbaars gevangen waarvan vele exemplaren tussen de 10 en 15 pond.  Er zit hier dan ook heel veel vis. We hanteren het principe “Catch en Release” en geven de vis na meten, wegen en een fotootje bij de grote exemplaren de vrijheid weer terug. Alleen een paar visjes voor eigen consumptie namen we mee. Jammer was wel dat de heilbot zich deze week maar sporadisch liet zien. Volgens onze visgids waren de omstandigheden er nu niet optimaal voor.  We hebben slechts 1 heilbot kunnen vangen van ca. 11 pond waarvan we overigens dezelfde avond prima hebben gegeten. Maar onze Zweedse visvrienden is het gelukt om er een van boven de 100 pond aan boord te krijgen wat s‘avond volgens traditie gevierd werd door de gelukkige met een sprong in de haven. Het was een prachtige visvakantie waarvan we dagelijks via een website familie en vrienden op de hoogte hielden van onze belevenissen. En een belevenis was het in een schitterende omgeving, varend en vissend in de talrijke fjorden maar ook op open zee. Dat we midden in de pure natuur zaten hebben we diverse keren ervaren bijvoorbeeld tijdens het spelen rondom onze boot van een tiental bruinvissen en dat nog wel een half uur lang. Een prachtig gezicht en zeker toen op nog geen 10 meter van onze boot een walvis verscheen. En s’avond kregen we een aantal keren bezoek van een vos die vanuit de bergen bij ons huisje vis kwam halen. Om dit verhaaltje af te maken kan ik alleen maar zeggen: we hebben een Top visvakantie gehad op een Top locatie. Het is dan ook zeker een plaats om nog eens naar terug te gaan. Onze reis is daarnaast perfect verlopen en complimenten voor Joris van Visreis.nl zijn dan ook zeker op zijn plaats. Inmiddels mijmeren we al weer over onze volgende visvakantie. Met vriendelijke vissersgroet, Sander.

ZUID NOORWEGEN, LINDESNES, juni 2010

beste joris, zoals beloofd zend ik u hierbij een beknopt reisverslag op.na een voorspoedige reis (alles perfect geregeld door u wat betreft overtocht met de colorline) komen wij aan in het huisje te ramsland .dit was echt een plaatje om te zien ,prachtige boot ,ligging 2 meter van het water.nu wat betreft de visserij de eerste drie dagen konden wij het fjord niet verlaten ivm wind.ter plaatse een belg leren kennen danny van wilrijk die al verscheidene jaren hier vist,die ons geholpen heeft in het fjord toch nog wat visjes te vangen.na drie dagen konden wij eindelijk op open zee geraken wat wij hier meemaakten was boven alle verwachtingen, koolvis zoveel je wilt ,mooie pollakken gullen maar omdat beelden meer zeggen dan woorden hierbij enkele foto’s.gevist met shads 20 gr, en pilkertjes max 60 gr.nogmaals bedankt joris voor een prachtig geregelde visvakantie door u.met vr. groeten dolf,kurt,chris en stoffel.

Heilbotsafari in havoysund , noord noorwegen mei 2010

Na een korte vlucht vanaf oslo landen we op alta, waar onze bus al klaar stond om ons naar onze eindbestemming een dorpje genaamd havoysund te brengen. na ongeveer 3 uur door de schitterende natuur van het hoge noorden te reizen ,doemde daar ineens tussen 2 bergen een vissersdorpje op en hier ging onze heilbot safari beginnen. na een korte uitleg over de regeltjes die hier gelden van de ter plaatse guide genaamd ulf, konden we onze eigen gang gaan. omdat we de hele dag gereisd hadden besloten we om onze visspullen alvast klaar te maken en de boot in te richten om de volgende dag hier geen tijd aan te verliezen .de volgende morgen stond er een strakke oosten wind en gingen we op advies van de gids rechtsaf de haven uit want je kunt hier ongeacht de wind eigenlijk altijd wel vissen, toch waren er vissers die het wel probeerden om in de volle wind te gaan vissen maar die kwamen al snel terug . al snel gingen de shads richting bodem om vervolgens weer langzaam naar de oppervlakte te draaien dit is de manier om heilbot te vangen volgens de gids, maar de shads en pilkers werden beneden direct gepakt door kabeljauw, dit ging zo 3 dagen door we (mijn vaste vismaat op deze trips tevens mijn oom ) hadden wel snel door dat hier verschrikkelijk veel vis zat ,wel vingen we 3 mooie heilbotten tot z,n 10 kilo toen viel de wind bijna weg en konden we dus linksaf de haven uit en daar moesten we zijn volgens de gids ,we besloten om de hele nacht door te vissen want je weet het maar nooit met de wind, wij waren die nacht de enige vissers op het water en dit was tevens de mooiste nacht van de week want de zee leek wel een biljartlaken spiegeltje glad was hij met een klein beetje stroming perfect. we hadden wat kleine koolvissen gevangen in de haven om de pilkers te voorzien van een strip vis om ook de machtige zeewolf te vangen en neem van mij aan je kunt er hier zoveel vangen als je wil, maar ons doel was de heilbot toen probeerde ik ook eens een hele koolvis aan een takel, laten zakken tot op de bodem en dan iets naar boven draaien en wachten dat duurde niet lang en de meters lijn verdwenen van de reel heilbot schreeuwde ik en op deze manier vingen we in totaal 9 heilbotten en de nodige kabeljauwen want die lusten ook graag een hele koolvis we hebben een topweek gehad , je kunt op deze bestemming zoveel kabeljauw en zeewolf vangen als je wil en tevens zit hier vergeleken bij andere bestemmingen veel heilbot er zijn in deze week met z,n 8 boten een 70 heilbotten gevangen bij deze joris wil ik je bedanken voor de goede begeleiding ( ons persoonlijk uitzwaaien vanaf schiphol) en natuurlijk de overige info. ps ik ga hier zeker nog een keer naartoe de visgroeten van ronald

Vakantie Huis Stranda Mei 2010

Na lang wikken en wegen of we wel of niet gingen, hakten wij, Arent, Richard Hette en Auke, enkele weken geleden de knoop door: Onze eerste visreis zou in de eerste week van mei plaatsvinden, plaats van bestemming: Huis Stranda te Fetsund, Noorwegen. Heel lang vissen we nog niet op snoek maar het is de afgelopen maanden een grote hobby van ons geworden en we besloten op een visreis te gaan. Na navraag bij enkele, in onze ogen, goede snoekvissers hebben we onze spullen besteld en kregen dit net voor vertrek allemaal binnen, waardoor de week voor de vakantie nogal hectisch was. Toch kregen we het voor elkaar om alles gereed te maken voor vertrek en om stipt zaterdag 00.00 mei vertrokken we voor de eerste etappe richting Frederikshavn waar de Stenaline Sage op ons wachtte. Rond half 7 ’s avonds kwamen we in Oslo aan, na een klein half uurtje rijden kwamen we in Fetsund aan. Wat als eerst opviel was dat het water laag stond, dit had volgens Gunnar, de eigenaar van het huis, te maken met de tijd van het jaar. Veel kracht om te vissen hadden we niet meer en besloten alles al klaar te maken voor de volgende dag. Na nog enkele biertjes gingen we op bed om de volgende dag vol energie te beginnen. De eerste dag was het mooi weer, weinig wind en volop zonneschijn. Gunnar liet ons eerst de goeie plekken zien. Vooral de gaten moesten we proberen, het water was nog vrij koud en de snoek zou nog vrij diep liggen en vrij passief zijn. Om een uur of half 12 gingen we met twee boten het water op, vol frisse moed. Al snel kwamen we er achter dat het toch niet zo makkelijk vissen was als in de poldervaarten van Menaldumadeel. We wisten nog niet echt waar we de snoek moesten vangen en het was vooralsnog hopen op de eerste aanbeet. Veel zijn we ook niet gewend, de natuur was echter een troost, prachtig zoals het erbij lag. Na zo’n 3 uur vissen wisten  Richard en Arent eindelijk de eerste snoek te verzilveren, een vis van zo’n 75 cm; gelukkig maar, ze zaten er toch wel! Ook wij hoefden nu niet lang op onze eerste snoek te wachten, in de monding van het Oyeren meer klapte een snoek gigantisch hard op de bijhengel en de vis zwom voor zijn leven. Na alle andere hengels ingehaald te hebben konden we veilig aan de dril beginnen, na een mooi gevecht wisten we de snoek te landen en de maat viel enigszins tegen: 76 cm.  Na zo’n aanbeet gingen de gedachten al uit naar iets groters en we vroegen ons af hoe grotere snoeken wel niet zouden vechten. We besloten na deze snoek weer stroomopwaarts te trollen, waarmee  we nog een snoekje van 32 cm wisten te verleiden. Nu bleek dat het verloop van de bodem zeer grillig was. We liepen vast op een stuk waar het 5 meter eerder nog zo’n acht meter diep was. We besloten even te gaan werpen met softbaits. Hier hadden we nog niet eerder wat mee gevangen maar we beredeneerden dat we ze al zinkend naar de bodem langzaam konden op tikken. Dit duurde niet lang of leverde ook een succes(je) op; een snoek van een kleine 60 cm zag in het blauw-witte stuk rubber een lekkere versnapering maar verkeek zich hierop Nadat we Arent en Richard tegenkwamen wisten deze ons te vertellen dat zij in een kort tijdsbestek hun totaal op zeven hadden staan.  Ook wij wisten nog een aantal snoeken te vangen en zo ook het dagtotaal op zeven te brengen. Echt reuzesnoeken waren het niet maar goed; iets is beter dan niets! We waren deze dag wel tot de ontdekking gekomen dat de snoek vooral op sterk  aflopende stukken lag. De tweede dag was het een zelfde type weer als de dag ervoor; rond een uur of 11 gingen we weer op pad en wisten beide na twee minuten trollen al een snoek te haken. Een mooie 70-er en 80-er waren degenen die ons kunstaas voor een vis aanzagen. Weer een kwartiertje verder stond de teller al op 4. We dachten nu het raadsel der snoeken in Noorwegen opgelost te hebben en  aan de lopende band te gaan vangen. Zoals wel vaker blijkt komt hoogmoed voor de val. Met onze oppurtunistische manier van vissen kwamen we vaker vast te zitten dan ons lief was en dit kostte ons een aantal stukken kunstaas. Toch wisten we op het einde van de dag nog mooie snoeken te vangen, waaronder een aantal 70-ers en 80-ers met als uitschieter een snoek van exact 90 cm, een nieuw PR Na de dag toch nog redelijk positief afgesloten te hebben, konden we de boten met een gerust gevoel de kant op tillen. De vierde dag was het tegenovergestelde van de dag ervoor; prachtig weer met een, in tegenstelling tot eerder in de week, zuidelijke wind. In Menaldum hadden we al enkele ervaringen met mooi weer en weinig vangen, ook vandaag zou zo’n dag worden. In totaal wisten we drie kleine snoekjes te vangen die het opmeten eigenlijk niet waard waren. In de andere boot bleven ze zelfs steken op de hatelijke nul. Ook de vijfde dag was een zelfde dag waarin alleen het weer mee zat. Dit leverde enkele fraaie plaatjes op. De vangst hield echter niet over: wij wisten trollend een snoek van 76 cm te verleiden tot een aanbeet en in het andere bootje werd al werpend met een shadje een snoek van zo’n 70 cm gevangen. Ook waren er weer een aantal missers.  Na een tweede slechte dag vergaderden we over waar het aan zou kunnen liggen: de wind kwam nu uit het zuiden, het was warmer dan de dagen ervoor, gewoon geen honger of….. We gingen die avond Lilleström, een leuk stadje 10 minuten rijden van het huisje,  even in om ons verdriet te verwerken. Hier was het gezelliger dan verwacht, waardoor we enigszins vertraging op liepen op de volgende dag. Dit zou onze laatste visdag zijn en we hoopten nu weer goed te vangen. Het was iets bewolkter en de wind kwam weer uit het noorden. Onze theorie over het feit dat het met noordenwind beter vangt kwam uit. Over de hele middag wisten we in totaal nog zo’n 15 snoeken, variërend van 65 cm tot 90+ te verleiden. Zo konden we onze vakantie toch nog positief afsluiten. Al met al een vakantie om niet snel te vergeten. Om op een eerste visreis met relatief weinig ervaring zo’n zestig snoeken van aanzienlijk formaat te vangen vinden wij een goede prestatie. Wat opviel was dat de snoek vooral bij de aflopende stukken lag te wachten op een over- of langs zwemmende plug. Vooral trollend wisten we de snoeken te verleiden, waar ook werpend en jerkend een klein aantal snoeken werd gevangen. Gunnar vertelde ons ook nog dat we vrij vroeg waren, de winter was nog maar net voorbij, waardoor de snoek dieper ligt dan normaal in mei.  Ook stond het water eigenlijk nog te laag om volop te kunnen snoeken ( zie foto hieronder).  De snoek van 1.14 m was echter één van de groteren die in de regio bekend staan. Als we een paar weken later waren geweest, zouden we in een tijd komen waarin de 100+ zeker haalbaar moest zijn. Misschien voor volgend jaar?

COSTA RICA MAART 2010

Stakingen, vertragingen, vermiste bagage, missen van de ferry. We hebben er wat voor over gehad om er te komen, maar toen we er waren……!!! Het eerste moment realiseer je hoe verwent we zijn met al onze westerse luxe, het tweede moment bedenk je dat je dat allemaal niet nodig hebt. En dan………..zit je midden in de jungle!!! Precies zoals wij het hebben wilden! De 1e dag hebben we rustig aangedaan om te wennen aan het klimaat en de omgeving. In de namiddag hebben we samen met Thomas een proefvaart met de Mono Congo gemaakt. De volgende dag werden we perfect op tijd gewekt, door……de brulapen, ze zaten recht boven ons in de bomen. (wat kunnen die beesten een keel opzetten zeg!) Om 5.00 uur uit bed, gevolgd door een heerlijk (naar onze wensen) ontbijt en om 6.00 uur vertrekken. De zon kwam net om de hoek kijken, wat gelijk al een aantal mooie plaatjes opleverde.   Het verdere verloop van onze vakantie is heel goed gegaan, ware het niet dat er regelmatig noordenwind was. Hierdoor zijn we diverse keren genoodzaakt geweest om in plaats van offshore te vissen, inshore te gaan. Dit vonden we uiteraard niet leuk, maar onze veiligheid stond voorop. De golven sloegen in onze gezichten. En…. dan heb je bonito’s nodig en laat deze nou net op die dagen moeilijk te vangen zijn. We vingen tig andere vissen maar deze aasvissen lieten zich niet haken. Hoe frustrerend kan zoiets zijn! Dan is het zoeken naar alternatieven een uitdaging. En met tonijn kun je ook goed vis vangen. Needlefish is er dol op! En ook bodemvissen is de moeite waard.   Gelukkig hebben we de vissen gevangen waarvoor we gekomen waren. Een aantal zeilvissen, roosterfish, snapper, needlefish. Gigantisch om een zeilvis te zien springen, vlak voordat je hem binnen haalt. Hoe heerlijk is de krachtmeting met een roosterfish. Wat een spektakel om te zien hoe hele scholen jack travelly’s door het water joegen, met ons in de achtervolging. Wat hebben wij onze armen lam gegooid met poppers en rapala’s. Ook blackfin tuna had er zin in en hapte gretig toe. Hoe fantastisch is het om te zien hoe schildpadden en dolfijnen om je heen zwemmen. Manta rays 2 meter hoog te zien springen. En het gevoel van pure vrijheid, jij, je boot en de zee, verder niemand om je heen. Dit is onbetaalbaar, PURA VIDA!     Lunch op de boot nabij monkeyeiland, waar je, als je geluk hebt, de apen ziet rondspringen. En het geluk was duidelijk met ons. Wilde apen die uit je hand eten, wanneer maak je dat nou mee? Naast het vissen is er zoveel te zien, we hadden tijd tekort.   Vigdis en Thomas zorgen ervoor dat het je aan niets ontbreekt. Zij willen dat je de beste tijd van je leven hebt. De persoonlijke aandacht die ze je geven is helemaal top. Dit maakt dat je je echt thuis voelt. En Joris opnieuw hartstikke bedankt voor alles, je hebt deze keer een gouden stek gevonden. Wij willen héééééééééééél graag zo snel mogelijk terug!!! Het liefst morgen al!!!!! Muchas gracias, Tony en Wilma

facebook_100px  twitter_100px  youtube_100px

Uw droomvis vangen?

Bekijk de verschillende bestemmingen en laat u inspireren door de foto’s en films. Of neem contact met ons op om uw eigen op maat gemaakte VISREIS te organiseren

alle reizen

Meer inspiratie en informatie

Blijf op de hoogte van de informatiebijeenkomsten die wij regelmatig houden en ontvang nieuwe reizen en bestemmingen