Coronavirus

Woensdag 12 augustus 2020

Het is dan toch zo ver gekomen! Noorwegen heeft de grenzen voor Nederlandse toeristen voor de tweede keer gesloten. 
Het is echt met pijn in mijn hart dat ik dit moet schrijven maar helaas gaan ook de laatste reizen van dit jaar naar Noorwegen NIET door. Dat betekent ook dat het laatste beetje omzet wat we dachten te gaan realiseren ons door de neus wordt geboord. Bedankt aan al die mensen die het niet zo nauw nemen met de Corona regels en excuses aan al onze klanten die we moeten gaan teleurstellen en hun visreis, soms voor een tweede maal, moeten omboeken naar een latere periode en waarschijnlijk komend jaar.

Wij gaan hiervoor in de komende dagen, zo snel als het maar mogelijk is, contact opnemen met alle betroffenen om dat zo goed en zo snel mogelijk in orde te maken. Neem alsjeblieft geen contact met ons op want wij hebben het heel erg druk vanaf nu en we handelen de lijst met reizigers naar urgentie af. Dus zou je 20 augustus vertrekken dan hoor je heel snel wat van ons en was jouw visreis medio september ingepland dan kan het even een paar dagen duren. Maar geloof ons we zijn er heel erg druk mee bezig. Wat kan jij doen? Alvast nadenken wat een mogelijke nieuwe datum kan zijn voor jullie visreis. Zodat we dan sneller kunnen schakelen.

We rekenen op jullie begrip en doen er alles aan om iedereen zo goed mogelijk te helpen.

 

Donderdag 6 augustus 2020

 

Finland neemt maatregelen tegen reizigers uit Nederland omdat het aantal nieuwe coronagevallen hier weer stijgt. Nederlandse toeristen moeten veertien dagen in zelfisolatie als ze in Finland aankomen. De beperking geldt ook voor reizigers uit België en Andorra.

De maatregel gaat maandag in. Eerder waren er ook al beperkingen voor reizigers uit Nederland, maar die waren opgeheven nadat het dagelijks aantal nieuwe besmettingen was gedaald.
Voor Duitsland en Denemarken zijn geen nieuwe beperkingen ingevoerd omdat de nieuwe uitbraken daar regionaal zijn, aldus de Finnen.

 

 

Donderdag 30 juli 2020

 

1 stap vooruit en 2 terug. Noorwegen heeft de grenzen gesloten voor Belgische toeristen. Dat betekent dat Belgische toeristen bij aankomst in Noorwegen 10 dagen in (zelf)quarantaine  moeten gaan. Men moet dus beschikken over een vast adres in Noorwegen om te kunnen verblijven. Heb je die niet dan kan de toegang tot Noorwegen worden ontzegd. Dus voor onze Belgische gasten is dat geen goed nieuws.! Het gaat zaterdag 1 augustus in!

 

 

Maandag 13 juli 2020

 

Vanaf woensdag 15 juli is het weer mogelijk om naar Noorwegen te reizen. Het is wel mogelijk om via Zweden te reizen als je zoveel mogelijk in je auto blijft, niet de nacht doorbrengt in Zweden en de kortste route naar Noorwegen neemt. Het andere alternatief is met de veerbooten vanuit Denemarken naar Noorwegen of per vliegtuig.

Ook Denemarken is ondertussen open en kan je dus gewoon naartoe reizen.

 

 

Vrijdag 26 juni 2020

 

Noorwegen heeft gisteren bekend gemaakt dat voor de meeste EU landen op 15 juli de grenzen weer open worden gesteld.

 

Op 10 juli wordt een lijst van landen bekend gemaakt waarvoor de grenzen op die datum weer opengaan. Of de grenzen voor reizigers uit een bepaald land worden opengesteld is afhankelijk van het aantal besmettingen en het verloop daarvan in dat betreffende land. Dat betekent dat we op 10 Juli definitief kunnen melden of de reizen vanaf 15 juli doorgang kunnen vinden.

 

Op het moment dat het kan zullen we, in overleg met alle groepen, proberen iedereen op de originele datum te laten vertrekken. Dat wordt niet altijd even makkelijk om de passende tickets te regelen maar we doen ons uiterste best voor onze gasten.

 

 

Donderdag 25 juni 2020

 

Mexico aan de westkust aan de zee van Cortez, daar is onze locatie gevestigd die per vandaag weer gasten mag ontvangen en klaar is om te gaan vissen. In het hotel dienen mondkapjes gedragen te worden maar de boten liggen al in het water en zijn klaar om te gaan vissen.

 

Schotland is ook weer open vanaf 15 juli. Dus dat is ook goed nieuws. Hier wordt direct ook weer vanaf 15 juli gevist. Voor ieder land krijg je vanzelfsprekend specieke infomratie over wat wel en niet mag voor je reis.

 

 

Vrijdag 19 juni 2020

 
Denemarken heropent grenzen voor inwoners meeste Europese landen
 
Denemarken wil inwoners van de meeste andere Europese landen op 27 juni weer toelaten, op voorwaarde dat in die landen het aantal coronabesmettingen laag is.
Inwoners van landen met minder dan twintig nieuwe wekelijkse besmettingen per 100.000 inwoners kunnen dan naar Denemarken afreizen. Minister van Justitie Nick Haekkerup zei dat dit betekent dat inwoners van alle EU-lidstaten en Schengenlanden behalve uit Zweden en Portugal het land in mogen.
 
Voor Zweden kan wel een uitzondering gelden als zij in een gebied met weinig besmettingen wonen. Zo'n uitzondering geldt bijvoorbeeld voor ongeveer 2 miljoen Zweden die in de zuidelijke regio's wonen. Toen Denemarken de grenzen eerder deze maand opende voor Scandinaviërs en Duitsers, werden Zweden daar nog van buitengesloten vanwege het losse beleid en het hoge aantal besmettingen in dat land.
 
Aanvankelijk wilde Denemarken grensrestricties blijven handhaven tot 31 augustus. "Het gaat in Denemarken nu veel beter dan we toen hadden durven hopen", aldus minister Jeppe Kofod van Buitenlandse Zaken Jeppe Kofod. Toeristen die naar Denemarken willen, moeten wel voor minstens zes nachten een accommodatie boeken.

 

Dinsdag 16 juni 2020

 

IJsland heeft als eerste land de grenzen weer geopend! Alle geplande reizen naar deze locatie kunnen dus per heden doorgang vinden.  Voor all reizen die per heden doorgaan verzorgen wij per persoon 4 mondkapjes en 1 desinfeterende handgel. Handig om mee te nemen en voldoende om veilig mee te kunnen reizen. Tm 30 juni is voor alle reizigers een Corona test bij aankomst op de luchthaven verplicht. Voor de periode daarna is dat nog niet beslist. De kans bestaat dat er ook dan een test moet worden gedaan en dat de reiziger daarvoor zelf 100 euro moet betalen. dat zijn extra kosten en dat is natuurlijk vervelend maar dat kunnenw e helaas niet veranderen. Indien dat het geval is proberen we voor onze gasten ter plaatse een leuke extra activiteit verzorgen als tegemoetkoming.  Meer hierover volgt zodra we dat weten.

 

We hadden verwacht dat Noorwegen gisteren de landen bekend zou maken die mogelijk per 20 juli al toegang zouden krijgen. Maar helaas is dat niet gebeurt. Op dit oment mogen inwoers uit IJsland, Denemarken en Finland naar Noorwegen reizen. Officieel is het huididge statement dat de resterende landen per 20 augustus mogen komen maar er wordt tussen nu en 20 juli bekend gemaakt of er per 20 juli andere "veilige" Europese landen ook al mogen komen. Helaas dus nog geen uitsluitsel maar wanneer het bekend is melden we dat natuurlijk direct.

 

 

Zaterdag 16 mei 2020

 

De Noorse heeft op vrijdag 15 mei het volgende bekend gemaakt.

 

De Noorse overheid heeft alle grenzen gesloten voor iedereen, behalve Noorse burgers en buitenlanders die een verblijfs- of arbeidsvergunning hebben. De globale situatie evolueert op dit moment en het reisadvies wordt verder aangepast op 15 juni en 20 juli.

Op 15 juni zal de Noorse overheid beslissen of de grenzen al dan niet open gaan voor reizigers uit de Noordse landen. Op 20 juli komt er verder een beslissing of reizigers uit andere nabijgelegen landen überhaupt naar Noorwegen zullen kunnen afreizen deze zomer.

De overheid heeft de Noorse landsgrenzen gesloten voor alle buitenlanders die geen verblijfsvergunning of werkvergunning in Noorwegen hebben. Dit geldt als algemene regel alvast tot en met 20 augustus. Andere reizigers zullen aan de grens de toegang tot het land worden geweigerd op grond van Noorse wetsbepalingen inzake de bestrijding van overdraagbare ziektes.

Mensen met een Noors paspoort of verblijfsvergunning die vanuit een ander land Noorwegen zijn binnengekomen, moeten 10 dagen na aankomst thuis in quarantaine blijven, ongeacht ze ziektesymptomen vertonen of niet. Als ze symptomen van het virus hebben, moeten deze mensen onmiddellijk geïsoleerd worden.

Alle reizigers die vanuit het buitenland Noorwegen binnenkomen, moeten verplicht in quarantaine. Eén bepaling in de reglementering zegt wel dat personen die tijdens de reis van hun huis naar het werk de grenzen tussen Noorwegen, Zweden en Finland oversteken, geen quarantaine moeten ondergaan.

 

Concreet betekent dat alle reizen vanuit Belgie en Nederland naar Noorwegen die tot 20 juli beginnen nu ook actief worden verplaatst. Vervolgens is het afwachten hoe de situatie zich ontwikkelt. Daarbij worden er op 15 juni en 20 juli nieuwe beslissingen genomen waardoor het internationale reisverkeer eerder of later weer normaal moet zijn. De planning voor nu is dat dat uiterlijk op 20 augustus het geval gaat zijn. Op voorwaarde dat de huidige trend in de daling van het aantal Corona besmettingen doorzet.

 

Zondag 3 mei 2020

 

Duitsland heeft alle niet essentiele reizen tot 14 juni verboden. Dus  naar zweden en denemarken rijden om daar te gaan vissen zit er voorlopig niet in helaas.

 

 

Dinsdag 14 april 2020

 

De Deense overheid heeft de eerste maatregelen in de bestrijding van de Corona cirisis versoepelt. Maar de regels mbt in- en uitreizen van het land zijn dat nog niet. Je mag er dus nog niet in of door reizen. Vooralsnog blijven deze maatrgelen dus ongewijzigd en kan je nog steeds niet met de auto naar Zweden rijden. 

 

 

Maandag 30 maart 2020

Vliegmaatschappij Transavia schrapt alle vluchten tot en met 6 mei. Eerder had het bedrijf de vluchten tot en met 15 april al geannuleerd. 

Eerder vandaag maakte easyJet bekend vanaf maandag de hele vloot tot nader order aan de grond te zullen houden.

 

 

Vrijdag 20 maart 07.30 uur

 

Let op: De KLM geeft vouchers uit voor het verplaatsen van geplande vluchten. De waarde van de voucher ligt wel iets lager dan het oorsopronkelijke aankoopbedrag . Bepaalde kosten en extra's komen helaas niet in aanmerking voor teruggave. Dat betekent dat er bij een nieuwe boeking van de KLM toch sprake is van wat extra kosten.

 

Herboeken van vluchten Norwegian en SAS. Beide maatschappijen hebben een andere deadline voor het herboeken van vluchten dan de meeste andere luchtvaartmaatschappijen. De meeste airlines hanteren een jaar. Echter SAS en Norwegian hanteren een deadline tot 30 november 2020. Hoe dit precies in de praktijk gaat uitpakken kunnen we op dit moment nog niet benoemen. We zijn er druk mee bezig.

 

 

Woensdag 18 maart 2020 08.45 uur

 

Europa heeft haar luchtruim / grenzen gesloten voor alle niet essentiele vluchten / reizen. Dat betekent dat tm 17 april alle reizen worden geannuleerd en opgeschoven moeten worden omdat er niet gereisd mag worden.  We nemen met alle btrokken partijen individueel contact op om voor hen de reis zo optimaal mogelijk te herboeken.

 

 

Maandag 16-03-2020

 

Het is niet meer te doen om de landen op te noemen die reisbeperkingen instellen. Je kan beter aangeven welke landen geen inreisbeperkingen hebben. Jullie zulle begrijpen dat het bij ons enorm druk is en maar om 1 ding gaat. Voor de getroffen reizigers zijn we nu bezig om alternatieve data te vinden.

Vooralsnog is het nog steeds mogelijk om vanuit Nederland en Belgie naar Ierland te vliegen. Daar worden alleen reizigers uit risicolanden  (China, Italy, Spain, South Korea (Daegu, Cheongdo ofr Gyeongsan) en
Iran) gemeden. Maar eventuele aanscherpingen van het regime zijn niet ondenkbaar en houden we natuurlijk in de gaten.

 

Praktisch alle reizigers dienen er rekening mee te houden dat wanneer zij een reis hebben geboekt in de komende 14  tot 21 dagen deze niet plaats gaat vinden op die datum en verschoven moet worden. Met alle betrokken gasten nemen we persoonlijk contact op.

 

ONZE POLICY: In navolging van de meeste luchtvaartmaatschappijen bieden wij onze gasten de mogelijkheid om zonder extra boekingskosten de visreis te verplaatsen binnen een periode van 365 dagen. Dit moet wel met alle betrokken partijen individueel worden afgestemd en dat doen we met iedere individuele boeking wanneer dit nodig is. Dit geldt voor alle landen waar een inreisverbod van kracht is op dat moment.

 

 

Zaterdag 14 maart 15.30 uur

 

In navolging van Curaçao en Aruba heeft ook Bonaire zijn luchthaven gesloten voor binnenkomende vluchten uit Europa. De maatregel zal vooralsnog gelden tot 30 maart.

Het besluit is genomen na overleg met diverse Nederlandse ministeries. Cruiseschepen krijgen een aanmeerverbod opgelegd. Dat geldt voor de komende dertig dagen.

 

 

zaterdag 14 maart 2020 12.00 uur

 

Turkey suspends flights to nine European countries

As part of the country’s efforts to contain the spread of the coronavirus, Turkey has suspended all flights to Germany, France, Spain, Norway, Denmark, Belgium, Austria, Sweden and the Netherlands until April 17, Turkish Transportation Minister Mehmet Cahit Turan announced on Friday in a joint press conference with ministers of health and justice.

Turkey had suspended flights to and from China, Iran, Iraq, Italy and South Korea in February due to the pandemic.
All land travel to and from Iran has also been suspended, the minister said.

 

Concreet betekent dit dat alle vluchten met Turkish airlines van en naar Nederland worden geannuleerd tm 17 april 2020

 

zaterdag 14 maart 08.00 uur

 

Op dit moment is er meer duidelijk omtrent de situatie in Noorwegen. Indien je daar aankomt wordt je geacht 14 dagen in thuis quarantaine te verblijven. Je mag dus pas na een periode van 14 dagen het land uit. Als je het al land binnen zou kunnen komen. Toeristen van buiten de Scandinavische landen wordt bij aankomst actief gevraagd of ze direct terug willen reizen naar huis. Aangezien onze gasten een reis voor minder dan 14 dagen geboekt hebben is het in de huidige situatie dan ook af te raden om aan je reis te beginnen. Om het vervoer van de reis te veranderen en met de auto te gaan heeft ook geen zin aangeizen Denemarken haar landsgrenzen vanaf zaterdag 14 maart om 12.00 uur ook heeft gesloten.

Hier het reisadvies van de overheid voor Noorwegen:  

Reisadvies Noorwegen | Ministerie van Buitenlandse Zaken  Laatst gewijzigd op: 13-03-2020 | Nog steeds geldig op: 14-03-2020

De Noorse overheid heeft maatregelen getroffen om het risico op verspreiding van het coronavirus (COVID-19) te verkleinen. Er zijn inreisbeperkingen voor reizigers uit landen waar het coronavirus (COVID-19) is vastgesteld. Dit geldt dus ook voor Nederland. Dit geldt niet als u nu in Scandinavië bent en naar Noorwegen wilt reizen. Reist u van buiten Scandinavië, bedenk dan of het noodzakelijk is. Als u in Noorwegen wilt blijven, wordt u verplicht om minimaal 14 dagen in quarantaine te gaan. In die periode mag u het land niet verlaten. Daarom verandert de kleur van het reisadvies van ‘groen’ (geen bijzondere veiligheidsrisico’s) naar ‘oranje’ (alleen noodzakelijke reizen). 

 

Op dit moment en tot 26 maart 2020 is ons advies dan ook om NIET naar Noorwegen (en Denemarken) te reizen. Wanneer de situatie verandert melden we dat hier direct.

 

ONZE POLICY: In navolging van de luchtvaartmaatschappijen bieden wij onze gasten de mogelijkheid om zonder extra boekingskosten de visreis te verplaatsen binnen een periode van 365 dagen. Dit moet wel met alle betrokken partijen individueel worden afgestemd en dat doen we met iedere individuele boeking wanneer dit nodig is. Dit geldt voor alle landen waar een inreisverbod van kracht is op dat moment.

 

Kijk hier voor de verschillende reisadviezen naar alle landen van de overheid. https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/ Maar in verband met de grote veranderingen en de snelheid waarmee dit gaat is dit niet altijd up to date. Houd daar dus ook rekening mee!

 

 

vrijdag 13 maart 21.30 uur

 

Luchtruim Suriname dicht na eerste besmetting coronavirus

In Suriname is vrijdag het eerste geval van het nieuwe coronavirus vastgesteld. Vicepresident Ashwin Adhin heeft direct na de bekendmaking laten weten dat het luchtruim vanaf zaterdag dichtgaat. In de nacht van vrijdag op zaterdag wordt het luchtruim boven Suriname gesloten als gevolg van de reisbeperking.

De besmette persoon is woensdag met het vliegtuig vanuit Nederland in Suriname aangekomen en wordt thuis verpleegd. De patiënt was voornamelijk in Rotterdam en Delft geweest. Een andere maatregel die de regering heeft genomen, is dat sociale bijeenkomsten waar meer dan honderd mensen zouden komen, niet door mogen gaan.

 

Denemarken sluit ook vanaf zaterdag een maand lang alle grenzen. Alleen mensen met een goede reden mogen het land nog in, zoals mensen die in Denemarken wonen of werken. Ook goederentransport wordt voorlopig nog wel toegestaan.

In Denemarken zijn reeds sinds donderdag alle scholen en universiteiten dicht. Grote delen van het land waren daarnaast al op slot.

 

We zijn met betrokken partijen in overleg om dit voor een ieder zo goed mogelijk op te lossen en de geplande reis te verplaatsen naar een andere datum conform onze policy.

 

 

Visreis.nl en het Corona virus (in Noorwegen) 13 maart 10.30 uur

 

Gisterenavond bereikte ons het bericht dat Noorwegen op slot gaat en je er niet meer in komt. Dat is niet correct! Helaas zijn er tendentieuze media of personen die graag slecht nieuws willen brengen en niet nadenken over de consequenties.

 

Dit zijn de feiten:

 

Noorwegen heeft gisterenmiddag vergaande maatregelen getroffen bij de bestrijding van het coronavirus. Een belangrijke maatregel daarbij is dat iedere reiziger van buiten Noorwegen, Zweden, Denemarken, Finland en IJsland verplicht in thuisquarantaine moet ongeacht of men wel of geen klachten heeft. Deze maatregel is voorlopig van toepassing tot en met 26 maart.

 

Wat hier de praktische implicaties van zijn is echter niet duidelijk! Mag je nu wel of niet naar Noorwegen reizen de komende twee weken? Daarom heb ik gebeld met de Noorse ambassade. En ook zij geven aan dat het niet duidelijk is hoe deze maatregel in de praktijk moet worden uitgevoerd.  Het is niet verboden om naar Noorwegen te reizen maar vervolgens moet je 14 dagen in thuisquarantaine. 

 

Hoe dat in de praktijk moet worden gerealiseerd is nu niet duidelijk. Doordat het niet duidelijk is kunnen ook wij nu niet anticiperen op de maatregelen die we eventueel kunnen en moeten nemen om onze gasten zo goed mogelijk te ondersteunen. Vooralsnog adviseren wij om, in verband met de onduidelijke situatie, om NIET naar Noorwegen af te reizen.

 

Wel willen wij alvast duidelijk maken hoe wij hier nu en in de nabije toekomst mee om gaan. Dit geld voor alle klanten die ten gevolge van het Corona virus beperkingen ervaren waardoor de geplande visreis in het gedrang komt. Dat is ongeacht het land waar men de visreis naar toe heeft gepland.

 

In navolging van de luchtvaartmaatschappijen bieden wij onze gasten de mogelijkheid om zonder extra boekingskosten de visreis te verplaatsen binnen een periode van 365 dagen. Dit moet wel met alle betrokken partijen individueel worden afgestemd en dat doen we met iedere individuele boeking wanneer dit nodig is. Dit geldt voor alle landen waar een inreisverbod van kracht is op dat moment.

 

Let op: Als er geen beperking is om een land in of uit te reizen kan je je reis ook annuleren. Alleen zijn dan wel alle kosten hiervan voor rekening van de klant.

 

Wij blijven ons dagelijks informeren over de situatie met betrekking tot de Corona-epidemie en zodra we meer informatie hebben die relevant is voor onze gasten, plaatsen we die op onze website. Let op: deze situatie kan met het uur veranderen dus houd onze extra websitepagina in de gaten.