Cinnetic Zeeforel Cup Nov 2021

Moen, Denemarken

Cinnetic Zeeforel Cup Nov 2021

 
Groepsreis voor liefhebbers van de echte zeeforel visserij!
 
Met een kleine groep van minimaal 9 en maximaal 12 gasten en 1 begeleider van Visreis.nl hebben we hier een hele week om te werken aan ons PR zeeforel. En dit is een van de beste plaatsen om succesvol te zijn.
 
Het Deense eiland Møn, midden in de Oostzee, is beslist een van de mooiste plekken van Europa. Alle Deense landschappen zijn er vlakbij elkaar te vinden: akkers en moerassen, rietvelden en strandweiden, zandstranden en beukenbossen – en natuurlijk ook de imposante krijtrotsen aan de noordoostkant die als topstekken voor zeeforel wereldberoemd zijn geworden. Droom je al lang van een grote zeeforel, dan moet je hier zijn. Vissen van meer dan 50 cm zijn hier meer regel dan uitzondering, en bij onze testtrip vingen we meerdere vijftigers, met een vis van 75 cm/5-6 kilogram als topper.
 
Makkelijker wordt het niet! Je hoeft er alleen maar naar toe te reizen met je hengels en waadpak en de rest is allemaal voorzien! Eten, drinken, vergunnigen, verblijf.  Alles inclusief!
 
Aankomst vrijdag 5 november 2021
Vertrek vrijdag 12 november 2021
 
- verblijf in woning Sondergard in een gedeelde 2 of 3 persoonskamer 
- persoonlijke begeleiding door 1 persoon van Visreis.nl
- eindschoonmaak, bedlinnen en handooeken inbegrepen
- vergunning voor het vissen in Denemarken inbegrepen
- ontbijt, lunch en diner inbegrepen 
- bier en frisdrank inbegrepen (bier max 3 per dag)
- mooie hengels en molens te winnen van Cinnetic
- super gezellige week met kleine groep
 
Minimaal 9 en maximaal 12 deelnemers
 
De prijs voor deze reis bedraagt bij:
 
9 deelnemers : 595,- euro pp
10 deelnemers : 545,- euro pp
11 deelnemers : 515,- euro pp
12 deelnemers : 495,- euro pp
 
Bijkomende kosten: Eigen vervoer naar Denemarken, kosten veerboot Puttgarden - Rodby en terug, boekingskosten 25,- euro en reisgarantie 15,- euro per boeking
 
Er wordt gezorgd voor eten op alle dagen waarbij er een corvee rooster wordt opgesteld dat 2 personen per dag verantwoordelijk zijn voor het opruimen van de spullen en het schoonmaken van de keuken. Lunch wordt zelf gesmeerd tijdens het ontbijt.
 
Er zijn ook mooie hengels en molens te winnen van Cinnetic die perfect zijn voor deze visserij. Dus schrijf je snel in en als je vragen hebt neem contact met ons op. Tel: 0348 - 201 266 of info@visreis.nl
 
 
Lees hier in drie delen hoe het ging tijdens de "battle" tussen team Roofmeister en Visreis.nl op dit eiland. deel 1, deel 2 en deel 3 
 
En bekijk hier het filmverslag!
 
 
Bij Deense zeeforelwedstrijden gaan de wedstrijdvissers heel graag naar Møn omdat de allergrootste forellen steevast daarvandaan komen – vissen van vér boven de 80 cm…Ook wie graag op snoek vist, komt hier aan zijn trekken. Op dit eiland ligt namelijk de bekende binnenzee Stege Nor: een prachtige brakwaterplas die bekend staat als een van de allerbeste wateren van Europa voor snoek. Ideaal voor bellyboaters en kajakvissers, maar wadend of vanaf een bootje kan natuurlijk ook. Wij verzorgen graag een huurboot voor je. Verder kan je in het brakke water rond het eiland ook zeer grote baars vangen, en, vanaf mei, prachtige gepen. En wie heel veel geluk heeft kan zelf een heuse zalm vangen vanaf de kant – dat gebeurt elk jaar meermaals. Lees hier het inhoudelijke verhaal van Tom Sintobin in Zeehengelsport 263 over de visserij hier. En hier een artikel in Snoekerijen over de visserij al hier. 
 
 
 

We verblijven in het grote huis "Sondergard" dicht bij het bos en het strand.

Søndergård ligt in een van de mooiste natuurgebieden van Denemarken, net achter de witte krijtrotsen van Møn, aan de voet van de heuvels van Mandemarke en vlakbij de haven van Klintholm. Het strandleven, de zeelucht en de maratime-omgeving maken natuurlijk deel uit van de vakantie op Søndergård. Alles wat u nodig heeft is aanwezig en de plek is ideaal voor familiegroepen.

Het huis is 350 m2 groot en gebouwd in de Deense, architectonische traditie en bestaat uit een grote keuken, eetkamer, tv-kamer, woonkamer en activiteitenruimte met tafelvoetbal, enz. Er zijn 6 tweepersoonskamers en een kamer met 2 eenpersoonsbedden. Er zijn 6 tweepersoonskamers en een kamer met 2 eenpersoonsbedden. Er is de mogelijkheid voor extra bedden voor 4 personen in 2 slaapbanken. Dit betekent dat er in totaal plaats is voor 18 personen. Er zijn 3 badkamers en buiten is er een douche met open zicht op de sterren. Grote tuin en gemeubileerd terras met BBQ met uitzicht op de zee op het zuiden.

Verder zijn er faciliteiten zoals een fileerplaats, vriezer en stromend water.

Ook is er ruimte om de waadpakken te drogen.

Het gebruik van het huis is inclusief wifi, elektriciteit, water, verwarming en hout voor de houtkachel.

 

 

Je hoeft niet veel materiaal mee te nemen. Een spinhengel van 270-300 cm met een werpgewicht tot 30 gram is ideaal, in combinatie met een molentje uit de 2500-4000 reeks met 15/00 gevlochten lijn op de spoel. Daarmee ben je elke zeeforel de baas en kan je mooie afstanden gooien, zelfs als het wat harder waait. Verder nog een rolletje fluorocarbon 25/00-35/00 en wat kunstaas. Wij behaalden mooie resultaten met de Sandeel Inline van Savage Gear (12.5 cm) en met inline lepels van 21 en 28 gram.  Je kan er een dregje achter monteren of een grote enkele circlehook (Owner Mutu Light Circle nummer 1 of 2, afhankelijk van het formaat lepel). Maar overweeg ook zeker een releaseclip + dregje nummer 12 zoals in dit artikel van Tom Sintobin dudielijk wordt beschreven. Wij hebben hier zelf mee gevist en goede resultaten gerealiseerd. Lees hier het inhoudelijke verhaal van Tom Sintobin in Zeehengelsport 263 over de visserij hier. 

 

Daarnaast heb je natuurlijk een waadpak en ook een waadstok nodig, en een voldoende groot schepnet. Wie het leuk vindt of voorziet met kristalhelder en rimpelloos water te maken te krijgen kan ook een sbirulino (20-30 gram, sinking) en wat vliegen die garnalen imiteren inpakken.

 

Voor de liefhebbers van vliegvissen is dit natuurlijk ook een walhalla waar ze hun hart op kunnen halen.

 

Vanzelfsprekend krijg je van ons een overzicht met daarop alle visstekken duidelijk aangegeven en besrpeken we dagelijks de weersomstandigheden en de daarbij behorende beste visstekken.


Møn bereik je met de auto via Duitsland. De ferry vertrekt van uit Puttgarden (meerdere ferry’s per uur) en brengt je naar Rødby, vanwaar het nog een anderhalf uur rijden is tot op uw bestemming. In Stege kan je eventueel nog inkopen doen in een van de grote supermarkten als je daar zelf nog wat extra spullen nodig hebt. Daar vindt je ook de nodige restaurants en een Tourist Office.
 
 
Begin november kan het al koud zijn dus het is van belang om daar qua kleding rekening mee te houden als ook in je waadpaak. Maar qua visserij is dit wel een goede periode. De vissen zijn op zoek naar aas wat aanmerkelijk minder aanwezig in deze koudere periode. Ze moeten dus meer moeite doen en zijn sneller en makkelijker te verleiden dan in de zomerperiode. 
 

- verblijf in woning Sonergard in een gedeelde 2 persoonskamer 
- persoonlijke begeleiding door 1 persoon van Visreis.nl
- eindschoonmaak, bedlinnen en handooeken inbegrepen
- vergunning voor het vissen in Denemarken inbegrepen
- ontbijt, lunch en diner inbegrepen 
- bier en frisdrank inbegrepen (bier max 3 per dag)
- mooie hengels en molens te winnen van Cinnetic
- super gezellige week met kleine groep

Minimaal 8 en maximaal 11 deelnemers

 

De prijs voor deze reis bedraagt bij:

9 deelnemers : 595,- euro pp
10 deelnemers : 545,- euro pp
11 deelnemers : 515,- euro pp
12 deelnemers : 495,- euro pp

 

Bijkomende kosten: Eigen vervoer naar Denemarken, kosten veerboot Puttgarden - Rodby en terug, boekingskosten 25,- euro en reisgarantie 15,- euro per boeking en extra dranken boven de dagelijkse limiet.

 

Er wordt gezorgd voor eten op alle dagen waarbij er een corvee rooster wordt opgesteld dat 2 personen per dag verantwoordelijk zijn voor het opruimen van de spullen gebruikt voor en tijdens de maaltijd en het schoonmaken van de keuken. Lunch wordt zelf gesmeerd tijdens het ontbijt.

 

Om aan deze reis deel te kunnen nemen dien je je eigen vervoer ter plaatse te hebben. Het beste is om een auto met twee personen te delen. Dan kan je ter plaatse al je materiaal in de auto laden en naar de verschillende stekken rijden om te vissen. Indien er individuele einschrijvingen zijn bemiddelen we om een goede afstemming hiervan te krijgen.

 

Bekijk de ligging op de kaart