Cinnetic Skrei Festival april 2024

Loppa Bergsfjord

Cinnetic Skrei Festival april 2024

Kabeljauw XXL! Krijg 10 en betaal 8 dagen!
 
 
Met groot genoegen presenteren we de derde editie van het Cinnetic Skrei Festival van woensdag 10 april tm vrijdag 19 april 2024. De eerste editie in 2022 was een superreis  en groot succes.
 
Wil jij samen met een kleine groep enthousiaste vissers jouw persoonlijke record kabeljauw eens flink aanscherpen? En ben jij niet bang voor een beetje winterweer? Ga dan mee op deze epische visreis naar Loppa in het hoge noorden van Noorwegen.
 
Omdat het weer een dominante rol kan spelen op deze reis doen we er alles aan om hem zo optimaal mogelijk te laten verlopen en jou de beste kans te geven om je persoonlijke record te verbeteren. Daarom is deze reis geen week maar 10 dagen en hebben we 8 hele visdagen. Als er dan een en twee visdagen uitvallen door het weer houden we nog voldoende visdagen over!
 
Zo ging het er in 2023 aan toe
 
 
Om op skrei te vissen, moet je in maart / april in Noord Noorwegen zijn! Maar dat brengt ook met zich mee dat het weer winters en uitdagend gaat zijn en soms zelfs een complete spelbreker. En als je dan kan vissen, dan zijn de temperaturen ook niet echt om over naar huis te schrijven. Al met al geen visreis voor personen die het snel koud hebben of liever op een zonnige locatie verblijven. Een goede gezondheid en goede kleding is noodzakelijk om mee te kunnen op deze epische groepsreis op zoek naar de enorme skrei van deze regio. Ons doel is dat we verschillende exemplaren van 25 kilo en meer gaan vangen.
 
We hebben bewust gekozen voor onze locatie in Bergsfjord genaamd Loppa. De reden hiervoor is vrij eenvoudig. Zowel de beschutting als ook de boten op deze locatie zijn optimaal en de vaarafstanden naar de visgronden zijn beperkt. Loppa ligt direct tegenover het alom bekende Soroya en daarmee midden in de strike zone van de skrei doortocht die hier jaarlijks plaats vindt. Waar je op Soroya amper beschutting hebt voor de weersomstandigheden is er in Bergsfjord enorm veel beschutting door de eilanden Loppa en Silda die direct voor het dorp Bergsfjord ligt. Daarom is de kans op uitval van visdagen op deze locatie over het algemeen klein en in combinatie met het perfecte visgebied is dit een optimale invulling voor het Cinnetic Skrei Festival 2024. 
 
De reis bestaat uit:
- Centrale eerste bijeenkomst in Nederland begin 2024
- Transfer van luchthaven naar locatie
- Nederlandstalige persoonlijke begeleiding ter plaatse en op de visboot
- Vier tot zes deelnemers per woning (2 per tweepersoonskamers)
- Vier deelnemers per boot (indeling door organisatie)
- Handdoek, bedlinnen en eindschoonmaak inbegrepen
- Gezamenlijk afsluitend diner en prijsuitreiking
- Natuurlijk zijn er mooie prijzen te winnen van Cinnetic
- Persoonlijk fotoboek na afloop van de reis voor iedere deelnemer
 
Je maakt kans op mooie prijzen, verbetering van je persoonlijk record en nog mooiere herinneringen!
 
Bekijk hier de uitgebreide digitale brochure of stuur ons een e-mail voor een vrijblijvende offerte.

We hebben de beschikking over 3 woningen en 3 boten. Het is echter zo dat wanneer 2023 normaal verloopt en er dan voldoende inkomsten zijn ook de 4e woning en 4e boot eind 2023 klaar zijn voor gebruik. Dat betekent dat we dan uitgaan van 4 woningen en 4 boten. Het definitieve besluit voor de 4e woning en boot valt in de tweede helft van 2023. De deelnemers 1 tm 12 kunnen definitief meer waarbij nummers13 tm 16 dus op de wachtlijst komen te staan totdat we zeker weten dat de 4e woning en boot beschikbaar zijn. Wil je dus mee op deze groepsreis? Wees er dan op tijd bij want het aantal plaatsen is beperkt.
 
De woningen waar we gebruik van maken zijn allemaal compleet gemoderniseerd en voldoen aan de wensen van de moderne tijd.
  • The Fisher’s Mancave beschikt over 3 slaapkamers met 2 twee persoonsbedden.
  • Halibut Heaven heeft 3 slaapkamers. 2 kamers met 2 enkele bedden en 1 kamer met 2 stapelbedden voor 2  personen.  
  • Cape Cod heeft 4 slaapkamers met losse 1 persoons bedden.
  • Steinbit Escape is momenteel in verbouw en als het seizoen 2022 normaal verloopt is deze woning eind 2022 gereed voor gebruik. Deze woning is geschikt voor maximaal 6 personen.
Alle woningen zijn voorzien van een volledige ingerichte keuken open keuken met fornuis, koelkast, koffiezetapparaat en toebehoren. De woningen worden in principe bezet met 4 personen zodat er voldoende ruimte en comfort is voor alle deelnemers. Verder wordt er 1 slaapkamer van de woning Halibut Heaven gebruikt voor de begeleider van Visreis.nl.
 
Direct bij de haven staat het overdekte fileerhuis met meerdere tafels, stromend water en een ruime vriezer. Bij deze fileerruimte heb je ook de mogelijkheid om je viskleding te drogen. 

De Wildeboat 650 XW is uitgerust met een afsluitbare kajuit waar 5 personen in kunnen zitten. De uitrusting en bagage kunnen ook droog worden bewaard. De Wildeboat 650 XW S is uitgerust met een 150 PK Yamaha / Honda motor. De kracht, snelheid (max ca 60 km per uur), rust en betrouwbaarheid van deze boot maakt haar uiterst geschikt voor zeevissen.
 
Alle boten zijn uitgerust met zwemvesten, hengelhouders, nieuwste fishfinder, dieptemeter, tracking system, en noodpijlen. De boot heeft voor extra veiligheid ook nog AIS. Dit zijn absolute topboten die veel comfort, snelheid en vaargemak bieden. De boten zijn zeer geschikt voor 4 vissers te meer omdat ook het voordek gebruikt kan worden tijdens het vissen. Deze boten zijn ruim, hebben 10 hengelhouders en zijn perfect voor de visserij in Noord Noorwegen. Alle boten zijn voorzien van een gaf om de vissen op een zorgvuldige en nette wijze te kunnen landen en onthaken.
 
Het vissen gebeurt met hengels van 20 tot 30 lbs. Wil je zeker weten dat je de echt grote vissen ook naar boven kan krijgen adviseren we om de 30 lbs + hengels te kiezen. Daarbij kan je bijvoorbeeld als hengel de Combat Deep Blue Sea tot 30 lbs in combinatie met de Cinnetic Cautiva II Devil Alu 5500 of de Rayforce Devil 6500 molen gebruiken. 
 
Het beste contact heb je met dyneema. Je voelt dan namelijk precies wat er onder aan je lijn op 50 tot 100 meter diepte gebeurd. De breekkracht van de dyneema is rond de 25 kilo om serieus en gecontroleerd weerstand te kunnen bieden aan een grote vis. Het beste is het om minimaal 300 maar liever nog 500 meter lijn op je molen of reel te hebben. De onderlijnen die hier gebruikt worden hebben een dikte van 1 tot 1,2 mm.
 
De huidige planning voor de reis ziet er als volgt uit:
 
Vertrek: woensdag 10 april 2024
Amsterdam – Kopenhagen 07.00 – 08.25 * 
Kopenhagen – Oslo 09.10 – 10.20 
Oslo – Alta  12.05 – 14.00
 
Bus vanaf Alta en veerboot vanaf Oksfjord naar Bergsfjord 
 
Zo ging het er in 2022 aan toe:
 
 

Op de eerste ochtend: verplichte safety drill (uitleg boten en gebruik boordapparatuur)
 
Acht (!) dagen vissen op de 6,6 meter lange en 2,7 meter brede Wilde kajuitboot, walkaround en 150 PK motor en GPS / fishfinder. 
 
vrijdag 19 april 2024
Veerboot vanaf Bergsfjord naar Oksfjord en verder met de bus naar Alta
Alta - Oslo 14.30 – 16.25 uur
Oslo – Kopenhagen 17.15 – 18.25 uur
Kopenhagen – Amsterdam 20.05 – 21.30 uur 
 
Maximaal 12 deelnemers. 
 
De reis bestaat uit:
- Centrale eerste bijeenkomst in Nederland begin 2024
- Transfer van luchthaven naar locatie en retour
- Nederlandstalige persoonlijke begeleiding ter plaatse en op de visboot
- Vier tot zes deelnemers per woning (2 per tweepersoonskamers) 
- Vier deelnemers per boot (indeling door organisatie)
- Handdoek, bedlinnen en eindschoonmaak inbegrepen
- Gezamenlijk afsluitend diner en prijsuitreiking
- Natuurlijk zijn er mooie prijzen te winnen van Cinnetic
- Persoonlijk fotoboek na afloop van de reis voor iedere deelnemer
 
Kans op mooie prijzen, verbetering van je persoonlijk record en nog mooiere herinneringen!
 
De kosten van deze reis bedragen € 1.145,-- per persoon exclusief vlucht
 
Individuele inschrijving is ook mogelijk! Indeling blijft op basis van 4 personen per woning, en gedeelde tweepersoonskamers.
 
Bijkomende kosten:
• Vlucht Amsterdam – Alta* Verwacht 550,- euro pp met 2 x 23 kilo bagage en 10 kilo handbagage pp
• Eigen verzorging (eten en drinken)
• Brandstof voor de eigen boot
• Drankjes tijdens diner

Bekijk hier de uitgebreide digitale brochure. Je kan ons ook direct een e-mail sturen om in te schrijven.

Bekijk de ligging op de kaart