Cinnetic Noordkaap festival juni 2022

Cinnetic Noordkaap festival juni 2022

 

WOENSDAG 15 TM 22 JUNI 2022

Minimaal 9 en maximaal 17 deelnemers 

Inschrijven is mogelijk tot eind maart 2022 maar vol = vol

 

De reis bestaat uit:
– Begeleiding ter plaatse door Visreis.nl
– Retourtransfer van Alta naar Skarsvag
– We hebben het gehele viskamp (max 18 personen) gereserveerd
– Handdoek, bedlinnen en eindschoonmaak inbegrepen
– Boot Arronet 18 voet 70 PK 4 takt, GPS / fishfinder en max 3 vissers per boot
– Afsluitend gezamenlijk diner
– Persoonlijk fotoboek na afloop van de reis voor iedere deelnemer
– Boekingskosten zijn inbegrepen

 

Kosten van deze reis bedragen € 1095,-  per persoon exclusief vlucht

 

Zo ging het er in 2019 aan toe: 

 

WEES ER SNEL BIJ! ER ZIJN MAX 17 PLAATSEN BESCHIKBAAR!  

 

KLIK HIER VOOR DE BROCHURE + INSCHRIJFFORMULIER

 

Vlak naast de Noordkaap op de meest noordelijke vislocatie van Europa ligt deze locatie in een imposante en mooie omgeving. Deze toplocatie is helemaal nieuw en zeer compleet qua verblijf, boten en mogelijkheden voor de visserij. Praktisch iedere visser heeft deze locatie op zijn bucketlist staan en wij bieden je de exclusieve mogelijkheid om hier te kunnen vissen. De Noordkaap is een super cool stukje van de wereld waar je gevist wilt hebben! Hier verzamelt zich altijd vis. Kabeljauw, koolvis, pollak, roodbaars, schelvis, zeewolf en heilbot zijn hier de voornaamste rovers. Je gaat het hier allemaal vinden. Door de ligging van deze locatie op het schiereiland biedt het bij een zuidoostelijke tot noordwestelijke windrichting nog een goede beschutting tegen eventuele wind. Het potentieel op deze plek is enorm.

 

Er is sprake van een afwisselende bodemstructuur waar je naast heilbot, kabeljauw en zeewolf onder meer zeeduivel, roodbaars en koolvis kan verwachten. Onder de scholen koolvis op de diepere gedeeltes azen de kabeljauw en heilbot. Al met al zijn alle voorwaarden voor een perfecte visserij aanwezig. Je vist op dieptes van 20 tot 200 meter waar zowel grote als kleine vissen rondzwemmen. Om hiertussen onderscheid te maken is de grootte van het (kunst)aas doorslaggevend. Er worden ook hier regelmatig heilbotten gevangen! Vergis je niet. De heilbotvisserij is er een voor doorzetters maar het maken van uren is de sleutel tot succes. Vanaf juni tot en met oktober zijn deze prachtige vissen regelmatig te vangen. In de huis baai op letterlijk 5 minuten varen is al een heilbot van 146 kilo gevangen en daags na ons pilot bezoek werd er een exemplaar van 80 kilo gevangen! 

 

Ter plaatse is een lokale gids beschikbaar die Engels spreekt en tevens is een medewerker van Visreis.nl aanwezig om de groep te begeleiden. Hij staat je graag de gehele week met raad en daad terzijde. Ter plaatse kan hij je voorzien van de laatste informatie met betrekking tot de hotspots en het te gebruiken materiaal en methode.

 

We hebben hier de beschikking over het gehele viscamp wat bestaat uit twee grote woonunits. In elk van deze gebouwen zijn 5 tweepersoons slaapkamers met elk 2 eenpersoonsbedden. Iedere kamer komt uit op de grote centrale woonkamer met keuken. Deze woonkamer en de bijbehorende keuken deel je dan ook met je medevissers. Deze ruimte is met 90 m2 comfortabel ingericht. De keuken is volledig ingericht en beschikt over alle gemakken als vaatwasser, 4 pits fornuis, oven, koelkast, magnetron etc.

 

Daarnaast ziet het er ook nog eens heel mooi uit aangezien alles in hout is uitgevoerd en in 2018 is opgeleverd. Per woonunit zijn er ook twee ruime douches en toiletten beschikbaar. De woonunits liggen op slechts enkele meters lopen van de boten en het servicehuis en de boten. De slaapkamers zijn niet heel ruim maar aangezien we toch aan het vissen zijn is dat voor niemand een punt.

 

Qua boten maken we gebruik van luxe 18 voet aluminium Arronet boten met 70 PK motor. Alle boten zijn standaard uitgerust met fishfinder en GPS plotter, zeekaart, peddels, zwemvesten en 10 hengelhouders. Het tanken voor de boten vindt plaats in het viskamp zelf mbv jerrycans die kant en klaar staan voorgevuld. De kosten hiervoor worden per boot genoteerd en zijn aan het einde van de week met credit card of cash af te rekenen. Deze boten laten niets te wensen over en bieden een hoge mate van vaarcomfort en de 70 PK biedt voldoende kracht om snel en comfortabel op de gewenste visstek te geraken. Voor de 20 vissers zijn er in totaal 7 boten beschikbaar. Dat betekent dat er maximaal 3 vissers per boot zijn.

 

Er wordt hier zowel met kunstaas als met natuurlijk aas gevist. Pilkers/ shads variëren van 50 tot 450 gram afhankelijk van de diepte en de stroming. Als je geen zin meer hebt om te jiggen, kan je makkelijk overschakelen op haring, makreel of koolvis als aas aan een takelsysteem. Dit systeem werkt uitstekend voor heilbot en grote kabeljauw. De grootste vissen worden over het algemeen met natuurlijk aas gevangen. Naast het zware werk op kabeljauw en heilbot is het overigens beslist ook leuk om met een “lichter” setje te gaan spinneren / pilkeren op wat bescheidener soorten. In de ondiepere gedeeltes is met bijvoorbeeld een medium spinhengel van 50 tot 150 gram en bijbehorende een attractieve visserij op gul en koolvis te beleven en je zult versteld staan wat je met dergelijk licht materiaal naar boven kunt brengen.

 

PS. Het is een eeuwenoude traditie dat wie een heilbot van 50 kilo of meer vangt een sprong in de haven doet. Aan deze traditie geven we tijdens deze reis dan ook graag opvolging!

 

We zijn bewust in het beste seizoen voor de gemixte visserij op heilbot, kabeljauw, koolvis, schelvis, zeewolf etc. De weersgesteldheid in noord Noorwegen kan grillig zijn en binnen een uur tijd volledig omslaan. Daarom is het van belang om voor elk vertrek altijd te informeren naar het laatste weerbericht en de voorspellingen. Zorg dus voor serieuze en warme viskleding en neem die ook altijd mee op de boot. Vergeet daarbij niet de handen en het hoofd. Het is verstandig om te kleding op te bouwen in lagen, om zodoende (indien nodig) ook wat uit te kunnen trekken. 

 

Het vertrek is op woensdag 15 juni 2022 en we gaan woensdag 22 juni weer terug. Amsterdam – Oslo – Alta met SAS en vervolgens het bustransport van Alta naar Skarsvag. Bij aankomst: toewijzing van de woningen en uitleg boten en gebruik boordapparatuur. Zes dagen vissen in 18 voet Arronet boten met 70 pk 4 takt motoren fishfinder en GPS. Minimaal 9 en maximaal 17 deelnemers per week en inschrijven is mogelijk tot maart 2022 en vol = vol.

 

Bijkomende kosten zijn onder meer voor de vlucht. Hoe eerder men boekt hoe lager de prijs! De verwachting is dat dit bedrag tussen de 400 en 500 euro uitkomt. Zodra het minimum aantal personen is bereikt kunnen we de eerste tickets vastleggen. Voor de vlucht is 2 x 23 kilo bagage en 8 kilo handbagage per persoon voorzien. De vlucht wordt ingepland om op 1 dag vanaf Amsterdam naar Oslo te vliegen en vervolgens direct door naar Alta. Overige bijkomende kosten: eigen verzorging (eten en drinken), benzine voor de boten, drankjes tijdens afsluitend diner. Bij minder personen per woning en boot zijn andere prijzen van toepassing.

 

Voor het doen van de benodigde boodschappen is er een supermarkt met een ruim assortiment in Honningsvag beschikbaar. Tijdens de heenreis wordt hier direct een eerste keer gestopt om de eerste boodschappen te kunnen doen. Tijdens de week zelf wordt er 2 of 3 maal een avond transfer met de bus van de locatie naar de supermarkt ondernomen om de resterende boodschappen te kunnen doen. Tevens is er op de laatste avond een afscheidsdiner waar ook de prijswinnaars bekend worden gemaakt. Na afloop van de reis ontvangen alle deelnemers een fotoboek als persoonlijke herinnering. Wil je informeren naar de beschikbaarheid van deze speciale groepsreis, neem dan contact op met: info@visreis.nl. 

 

Vanzelfsprekend zijn er weer leuke prijzen te winnen voor de mooiste en grootste vissen! Deze nieuwe groepsreis beloofd wederom een gezellige en mooie visweek te worden dus wacht niet te lang en schrijf je in want VOL = VOL!

 

Klik HIER voor de uitgebreide brochure.

Bekijk de ligging op de kaart