Beringzee

De Bering Zee. Grens tussen Rusland en Amerika. Dutch Harbor is een kleine plaats op Amaknak eiland wat onderdeel uitmaakt van de Aleoeten. De natuur is ruig en levert prachtige beelden op van flora en fauna. Ook het onderwaterleven is hier spectaculair. Het is niet voor niets dat dit de meest productieve visgronden zijn ter wereld. Meer dan 90 % van de mensen op het eiland hebben direct of indirect iets met de visserij te maken.

 

Vissen

Dit is ook de plek waar het wereldrecord heilbot met de hengel is gevestigd. Een kleine 459 lbs. of te wel 208 kilo! Ze zitten er dus. Grote vissen. De visserij spitst zich toe op kabeljauw, zalm en natuurlijk de heilbot. Een gemiddelde visdag duurt tussen 8 en 12 uur met minimaal 6 uur vissen per dag. Dat betekent dus dat de kapitein kosten nog moeite bespaart om de grote jongens te vinden. Dat zijn dus lange dagen. Maar uitrusten kan je thuis weer. Je vist vanaf een eiland en daardoor is er altijd een goede locatie te vinden ook als het weer niet helemaal meespeelt.

 

Materiaal

De boot heeft een ruime stuurhut, een groot achterdek zodat er meer dan voldoende werkruimte is voor 6 personen en is van het type no nonsense. Het is een echte werkboot waarmee je je zeker waant op de woelige baren. De schipper is hier geboren en van het type ruwe bolster blanke pit. Hij vist al meer dan 15 jaar in deze wateren. Het is bij deze reis niet noodzakelijk om je eigen materiaal mee te nemen. Mocht je dat wel willen doen dan kom je uit bij materiaal van 80 pond voor de heilbotten en natuurlijk lichter voor de zalmvisserij. Er wordt zowel met kunstaas als ook met natuurlijk aas gevist. Het gewicht van de verschillende lood of jigkopppen/pilkers loopt van 250 tot 800 gram. Ook de onderlijnen en haken moeten de krachten van deze grote vissen kunnen weerstaan. “Het mag dus best een onsje meer zijn”.

 

Weer en Seizoen

Het seizoen loopt van medio mei tm medio september. Dit is geen mooi weer locatie. Vanzelfsprekend maak je in de zomerperiode de grootste kans op goed weer maar neerslag valt er eigenlijk gedurende het jaar wel altijd. Neem dus vooral regenkleding mee en veel verschillende “lagen” kleding mee zodat je, indien nodig, wat uit kan doen. Voor hetzelfde geldt sta je echter in je t-shirt te vissen.

 

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Reis en Prijs

Je vliegt afhankelijk van de beste vluchtmogelijkheden van Amsterdam naar Achorage of Vancouver en vandaar uit door naar Dutch Harbor. Ter plaatse wordt je opgehaald en naar je hotel gebracht. Hier verblijf je 7 nachten op basis van een 2 persoonskamer, ontbijt, packed lunch en diner. Je gaat 6 dagen vissen, inclusief materiaal en ook je visvergunning is bij de prijs inbegrepen. Je kan deze reis maken als je minimaal 2 of maximaal 6 personen bijeen kan brengen. De richtprijs voor deze reis op basis van een tweepersoonskamer is € 2.850,- per persoon.

 

Klik hier en bekijk de brochure.

 

 

Weersverwachting
Kodiak

Weeronline.nl – Meer weer in Kodiakweeronline.nl Altijd jouw weer

facebook_100px  twitter_100px  youtube_100px

Meer weten over de reizen?

Vraag hier de beschikbaarheid en prijs van de door jou gewenste locatie op:
1 stap 1:
2 stap 2:
3 stap 3:

Uw droomvis vangen?

Bekijk de verschillende bestemmingen en laat u inspireren door de foto’s en films. Of neem contact met ons op om uw eigen op maat gemaakte VISREIS te organiseren

alle reizen

Meer inspiratie en informatie

Blijf op de hoogte van de informatiebijeenkomsten die wij regelmatig houden en ontvang nieuwe reizen en bestemmingen