HOLLANDSE SKREI IN ALESUND

 

MET NICK EN DE WAHOO IN ALESUND!

 

NU OOK IN 2019 !

 

Nick is de kapitein van de Wahoo. De Wahoo is de bekende Nederlandse sportvisboot die vanuit IJmuiden vistochten onderneemt in de vorm van wrakvissen, makreelvissen, platvis vissen, ankervissen, zeebaarsvissen of haaivissen. Maar dat gebeurt dus normaal gesproken vanuit Nederland.

 

Deze diashow vereist JavaScript.

 

In 2018 is Nick voor de eerste keer met de Wahoo tijdelijk verhuisd naar Alesund in Noorwegen! Waarom zal je denken? Nou dat is vrij simpel. Vanaf medio februari tm eind april komt hier de skrei (paairijpe kabeljauw) de haring achterna zwemmen en is het een groot kabeljauwen bal in de fjord van Alesund. Dit fenomeen vindt al jaren plaats en mede daarom is Alesund de vishoofdstad van Noorwegen. Wanneer de skrei de haring achterna komt is de fjord vol met grote, dikke en paairijpe kabeljauwen van 10, 15, 20 en soms wel 25 kilo. En dat is alleen is deze periode het geval.

 

Dit is dus een unieke kans om hier een nieuw PR kabeljauw te realiseren. En dat op slechts 2 uur vliegen. De visserij kan zowel in het fjord als op de zee plaatsvinden en naast kabeljauw zijn hier ook soorten als koolvis, heilbot, roodbaars en zeewolf te vinden. Deze actie en visserij was in 2018 succesvol genoeg zoals je op de foto’s kan zien dat dit in 2019 wederom wordt ingepland.

 

De eerste dag waarop gevist wordt is 8 maart 2019 en de laatste dag is 5 mei 2019! In totaal zijn er dus ruim 50 visbare dagen.


(op de vrijdag is een standaard dag van onderhoud en rust gepland)

 

 

Het verblijf:

 

We hebben in samenwerking met het Scandic hotel in Alesund een mooi pakket samengesteld. Dit hotel ligt op 10 minuten lopen van de hoofdstraat Kongens gate en heeft uitzicht op de haven van Ålesund. Het biedt gratis WiFi, een fitnessruimte en toegang tot de sauna. Elke ochtend wordt er een populair ontbijtbuffet verzorgd. Dit buffet is inbegrepen in de prijs van de kamer. De kamers van Scandic Ålesund zijn voorzien van een houten vloer, een bureau en een zithoek. De superior kamers hebben uitzicht op zee en de haven. Het eigen restaurant van Scandic Ålesund serveert zowel internationale gerechten als lokale specialiteiten. Het biedt panoramisch uitzicht op de haven. De fitnessruimte van het hotel kijkt ook uit op het water.

 

Het hotel Scandic Ålesund bevindt zich op slechts 4 minuten lopen van het Art Nouveau Centrum. In de omliggende straten zijn winkels en restaurants te vinden. U kunt bij het hotel gratis gebruikmaken van leenfietsen. Verder hebben we met de chefkok afspraken gemaakt dat je je eigen vis mag meenemen en men deze voor 10 euro per persoon klaar maakt inclusief de garnituur. Dat wordt dus smullen!

 

Verder ligt het Scandic hotel direct tegenover de vertrekplaats van de Wahoo en is het slechts een paar minuten lopen naar de vertrekplaats. Op de plaats van vertrek is er een verwarmde ruimte waar je ook je visoverall, hengel en laarzen kan achterlaten zodat je de volgende dag weer in een droog vispak kunt stappen en niet alles mee hoeft te nemen naar je hotel. Alesund zelf is een aantrekkelijke en gezellige stad waar je het aan niets gaat ontberen. Er zijn veel mogelijkheden om een restaurant  of gezellige bar te bezoeken na een dag vissen

 

 

Deze diashow vereist JavaScript.

 

De Boot:

De visboot de Wahoo is speciaal is ontworpen voor de chartervisserij en pleziervaart. De Wahoo wordt gevaren door de zeer ervaren kapitein Nick en voldoet verder aan alle technische en veiligheidseisen die aan een snelle charterboot gesteld worden. Het schip is gebouwd volgens de normering onder de CE klasse B en is voorzien van de meest moderne elektronische navigatie apparatuur zoals dubbel uitgevoerde Garmin Plotters en een open scan radar. Daarnaast zijn er voldoende reddingsmiddelen waaronder een tweetal vlotten.

 

Zeevisboot Wahoo
Lengte 11,63 meter
Lengte werkdek 7-7,5 meter
Breedte 4,04 meter
Diepgang 1,18 meter
Laadvermogen tot 4 ton
Motor Volvo Penta D13 800 pk
Snelheid 30+ knopen
CE klasse B
Slaapplaatsen 2


Naast de technische voorzieningen is er ook aandacht besteed aan het comfort van de passagiers. Zo beschikt de boot over een tiental verwarmde zitplaatsen, Wifi, een ruim elektronisch toilet alsmede over een klein vooronder waar we snacks, broodjes en dranken verstrekken.

 

 

Deze diashow vereist JavaScript.

 

 

Vluchten:

Om er te komen verzorgen we de directe vlucht van KLM van Amsterdam naar Alesund in Noorwegen. De vlucht neemt 2 uur in beslag en kost tussen de 250 en 300 euro per persoon inclusief 23 kilo bagage per persoon. We rekenen hier met het standaard touroperator tarief met enkel 10 euro ticketfee. Na aankomst op Alesund staat de taxi op je te wachten om je naar het Scandic hotel te brengen. De kosten voor deze taxi zijn niet inbegrepen in de prijs en worden gedeeld met het aantal aanwezige vissers van die reisdag.

 

Hengel & molen:

Heb je zelf geen passende hengel? Dan kan je deze ter plaatse huren voor een bedrag van 50 euro voor een weekeind, 60 euro voor een midweek en 70 euro voor een week. Daarvoor heb je dan een 30 lbs hengel met 5000 molen met 300 meter dyneema met een breekkracht van 18 tot 20 kilo.

 

Vis meenemen:

Het is ook mogelijk om vis mee te nemen van deze visreis. Wettelijk is het toegestaan om 10 kilo filet per persoon mee te nemen naar huis. Maar let op: deze 10 kilo is onderdeel van je reguliere bagage. Voor een bedrag van 50 euro kunnen we enkele (terug)reis een extra koffer bijboeken waardoor het makkelijker is om de vis mee terug te nemen.

 

Pakketen en prijzen:

Er zijn drie verschillende pakketten beschikbaar:

 

Lang weekeinde:

 • Vrijdag aankomen, zaterdag en zondag vissen en maandag terug
 • Inclusief lunches op visdagen
 • 3 nachten verblijf in een 1 of 2 persoonkamer, inclusief ontbijt
 • Inclusief vlucht (250 euro) en 25 euro boekingskosten en 15 euro reisgarantie per boeking
 • Prijs voor 1 persoon 950 euro (verblijf in 1 persoonskamer)
 • Prijs bij 2 personen is 850 euro per persoon verblijf in een tweepersoonskamer)

 

Midweek:

 • Maandag heen, dinsdag tm donderdag vissen en vrijdag terug
 • Inclusief lunches op visdagen
 • 4 nachten verblijf in een 1 of 2 persoonkamer, inclusief ontbijt
 • Inclusief vlucht (250) en 25 euro boekingskosten en 15 euro reisgarantie per boeking
 • Prijs voor 1 persoon 1195 euro (verblijf in 1 persoonskamer)
 • Prijs bij 2 personen is 1045 euro per persoon verblijf in een tweepersoonskamer)

 

Week:

 • vrijdag aankomen, 6 dagen vissen en vrijdag terug
 • Inclusief lunches op visdagen 
 • 7 nachten verblijf in een 1 of 2 persoonkamer, inclusief ontbijt
 • Inclusief vlucht en 25 euro boekingskosten en 15 euro reisgarantie per boeking
 • Prijs voor 1 persoon 1895 euro (verblijf in 1 persoonskamer)
 • Prijs bij 2 personen is 1650 euro per persoon verblijf in een tweepersoonskamer)

 

Deze kosten zijn gebaseerd op een ticketprijs van 250 euro inclusief 1 stuks bagage van 23 kilo en 12 kilo handbagage per persoon. Wanneer de kosten voor het ticket hoger liggen wordt ook de pakketprijs hoger en als het voor minder kan gaat de prijs omlaag natuurlijk. Voor de liefhebbers die er met de eigen auto heen willen reizen is dat natuurlijk ook mogelijk. We helpen je graag met de oversteek per veerboot op de juiste dagen. Vanzelfsprekend vervallen dan de kosten voor het vliegticket.

 

Let Op: we nemen vanaf heden boekingen aan en zetten deze in optie! Uiterlijk medio december kunnen we pas definitief besluiten of er voldoende boekingen zijn om deze nieuwe editie van het skrei avontuur in Alesund commercieel goed in te kunnen vullen. Het heeft ten slotte geen zin om hier verlies op te draaien en het is een flinke onderneming. Als we eerder al genoeg boekingen hebben om het definitief door te laten gaan, bevestigen we dat natuurlijk ook meteen. Zoals het er nu uitziet is er veel interesse en zien we het dan ook positief tegemoet. Anders zouden we er ook niet aan beginnen natuurlijk. Namens Nick van de Wahoo en ons zijn we jullie graag van dienst.

 

De vliegtickets zetten we bij boeking direct vast en deze stijgen dan ook niet meer in kosten. Zodoende kunnen we voor de gasten ook tm medio december of zoveel eerder als mogelijk de gecommuniceerde prijs van het ticket garanderen. dan kunnen we bij een definitieve doorgang van dit avontuur alles vastleggen. tot die tijd is de boeking dus ook nog niet definitief en zit je nergens aan vast. Zodra de beslissing is genomen om het door te laten gaan is de boeking definitief en beginnen met de facturatie. 

 

We zijn exclusief partner van de Wahoo voor deze reis en we hebben betere prijzen dan Booking.com en kunnen de vliegtickets zonder extra kosten in optie zetten. Tevens valt de reis onder de reisgarantieregeling. allemaal zaken die je zelf niet voor elkaar kunt krijgen en waardoor je gegarandeerd de beste prijs en service krijgt.

 

Wil jij dit waanzinnige avontuur in 2019 meemaken? Neem dan snel contact met ons op via info@visreis.nl 

Weersverwachting
Ålesund

Weeronline.nl – Meer weer in Ålesundweeronline.nl Altijd jouw weer

facebook_100px  twitter_100px  youtube_100px

Vraag hier de beschikbaarheid en prijs van de door jou gewenste locatie op:

Meer weten over reizen in Noorwegen?

Vraag hier de beschikbaarheid en prijs van de door jou gewenste locatie op:

Stap 1 van 3

33%

Uw droomvis vangen?

Bekijk de verschillende bestemmingen en laat u inspireren door de foto’s en films. Of neem contact met ons op om uw eigen op maat gemaakte VISREIS te organiseren

alle reizen

Meer inspiratie en informatie

Blijf op de hoogte van de informatiebijeenkomsten die wij regelmatig houden en ontvang nieuwe reizen en bestemmingen