HOLLANDSE SKREI IN ALESUND

 

Hollandse Skrei met NICK en de WAHOO in Alesund!

 

Nick is de kapitein van de Wahoo. De Wahoo is de bekende Nederlandse sportvisboot die vanuit IJmuiden vistochten onderneemt in de vorm van wrakvissen, makreelvissen, platvis vissen, ankervissen, zeebaarsvissen of haaivissen. Maar dat gebeurt dus normaal gesproken vanuit Nederland.

 

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Vanaf 26 februari tm eind april gaat Nick samen met de Wahoo echter tijdelijk verhuizen naar Alesund in Noorwegen! Waarom zal je denken. Nou dat is vrij simpel. Vanaf eind februari tm eind april komt hier de skrei de haring achterna zwemmen en is het een groot kabeljauwen bal in de fjord van Alesund. Dit fenomeen vindt al jaren plaats en mede daarom is Alesund de vishoofdstad van Noorwegen. Wanneer de skrei de haring achterna komt is de fjord vol met grote, dikke en paairijpe kabeljauwen van 10, 15, 20 en soms wel 25 kilo. En dat is alleen is deze periode het geval. Dit is dus een unieke kans om hier een nieuw PR kabeljauw te realiseren. En dat op slechts 2 uur vliegen. De visserij kan zowel in het fjord als op de zee plaatsvinden en naast kabeljauw zijn hier ook soorten als koolvis, heilbot, roodbaars en zeewolf te vinden.

Er wordt samengewerkt met een professionele Noorse visser die al jaren hier vist en de Wahoo assisteert met raad en daad voor wat betreft de lokale visgronden en vistechnieken.

 

 

Het verblijf:

 

We hebben in samenwerking met het Scandic hotel in Alesund een mooi pakket samengesteld. Dit hotel ligt op 10 minuten lopen van de hoofdstraat Kongens gate en heeft uitzicht op de haven van Ålesund. Het biedt gratis WiFi, een fitnessruimte en toegang tot de sauna. Elke ochtend wordt er een populair ontbijtbuffet verzorgd. Dit buffet is inbegrepen in de prijs van de kamer. De kamers van Scandic Ålesund zijn voorzien van een houten vloer, een bureau en een zithoek. De superior kamers hebben uitzicht op zee en de haven. Het eigen restaurant van Scandic Ålesund serveert zowel internationale gerechten als lokale specialiteiten. Het biedt panoramisch uitzicht op de haven. De fitnessruimte van het hotel kijkt ook uit op het water.

 

Het hotel Scandic Ålesund bevindt zich op slechts 4 minuten lopen van het Art Nouveau Centrum. In de omliggende straten zijn winkels en restaurants te vinden. U kunt bij het hotel gratis gebruikmaken van leenfietsen. Verder hebben we met de chefkok afspraken gemaakt dat je je eigen vis mag meenemen en men deze voor 10 euro per persoon klaar maakt inclusief de garnituur. Dat wordt dus smullen!

 

Verder ligt het Scandic hotel direct tegenover de vertrekplaats van de Wahoo en is het slechts een paar minuten lopen naar de vertrekplaats. Op de plaats van vertrek is er een verwarmde ruimte waar je ook je visoverall, hengel en laarzen kan achterlaten zodat je de volgende dag weer in een droog vispak kunt stappen en niet alles mee hoeft te nemen naar je hotel. Alesund zelf is een aantrekkelijke en gezellige stad waar je het aan niets gaat ontberen. Er zijn veel mogelijkheden om een restaurant  of gezellige bar te bezoeken na een dag vissen

 

 

Deze diashow vereist JavaScript.

 

De Boot:

De visboot de Wahoo is speciaal is ontworpen voor de chartervisserij en pleziervaart. De Wahoo wordt gevaren door de zeer ervaren kapitein Nick en voldoet verder aan alle technische en veiligheidseisen die aan een snelle charterboot gesteld worden. Het schip is gebouwd volgens de normering onder de CE klasse B en is voorzien van de meest moderne elektronische navigatie apparatuur zoals dubbel uitgevoerde Garmin Plotters en een open scan radar. Daarnaast zijn er voldoende reddingsmiddelen waaronder een tweetal vlotten.

 

Zeevisboot Wahoo
Lengte 11,63 meter
Lengte werkdek 7-7,5 meter
Breedte 4,04 meter
Diepgang 1,18 meter
Laadvermogen tot 4 ton
Motor Volvo Penta D13 800 pk
Snelheid 30+ knopen
CE klasse B
Slaapplaatsen 2


Naast de technische voorzieningen is er ook aandacht besteed aan het comfort van de passagiers. Zo beschikt de boot over een tiental verwarmde zitplaatsen, Wifi, een ruim elektronisch toilet alsmede over een klein vooronder waar we snacks, broodjes en dranken verstrekken.

 

 

Deze diashow vereist JavaScript.

 

 

Vluchten:

Om er te komen verzorgen we de directe vlucht van KLM van Amsterdam naar Alesund in Noorwegen. De vlucht neemt 2 uur in beslag en kost rond de 260 euro per persoon inclusief 23 kilo bagage per persoon. We rekenen hier het standaard internet tarief plus 10 euro ticketfee. Na aankomst op Alesund komt Nick je persoonlijk ophalen van de luchthaven met de bus.

 

Hengel & molen:

Heb je zelf geen passende hengel? Dan kan je deze ter plaatse huren voor een bedrag van 40 euro voor een weekeind, 50 euro voor een midweek en 60 euro voor een week. Daarvoor heb je dan een 30 lbs hengel met 5000 molen met 300 meter dyneema met een breekkracht van 18 tot 20 kilo.

 

Vis meenemen:

Het is ook mogelijk om vis mee te nemen van deze visreis. Wettelijk is het toegestaan om 10 kilo filet per persoon mee te nemen naar huis. Maar let op: deze 10 kilo is onderdeel van je reguliere bagage. Voor een bedrag van 50 euro kunnen we enkele reis een extra koffer bijboeken waardoor het makkelijker is om de vis mee terug te nemen.

 

Pakketen en prijzen:

Er zijn drie verschillende pakketten beschikbaar:

Weekeinde:

 • Vrijdag aankomen zaterdag en zondag vissen en maandag terug
 • Inclusief lunches op visdagen en transfer van en naar de luchthaven
 • Inclusief vlucht en 25 euro boekingskosten en 12 euro reisgarantie per boeking
 • Prijs voor 1 persoon 850 euro (verblijf in 1 persoonskamer)
 • Prijs bij 2 personen is 705 euro per persoon verblijf in een tweepersoonskamer)

 

Midweek:

 • Maandag heen, dinsdag tm donderdag vissen en vrijdag terug
 • Inclusief lunches op visdagen en transfer van en naar de luchthaven
 • Inclusief vlucht en 25 euro boekingskosten en 12 euro reisgarantie per boeking
 • Prijs voor 1 persoon 1050 euro (verblijf in 1 persoonskamer)
 • Prijs bij 2 personen is 870 euro per persoon verblijf in een tweepersoonskamer)

 

Week:

 • vrijdag aankomen, 6 dagen vissen en vrijdag terug
 • Inclusief lunches op visdagen en transfer van en naar de luchthaven
 • Inclusief vlucht en 25 euro boekingskosten en 12 euro reisgarantie per boeking
 • Prijs voor 1 persoon 1600 euro (verblijf in 1 persoonskamer)
 • Prijs bij 2 personen is 1300 euro per persoon verblijf in een tweepersoonskamer)

 

Deze kosten zijn gebaseerd op een ticketprijs van 260 euro inclusief 1 stuks bagage van 23 kilo en 12 kilo handbagage per persoon. Wanneer de kosten voor het ticket hoger liggen is ook de pakketprijs hoger. Voor de liefhebbers die er op eigen gelegenheid willen reizen is dat natuurlijk ook mogelijk. We helpen je graag met de oversteek per veerboot op de juiste dagen.vanzelfsprekend vervallen dan de kosten voor het vliegticket.

 

Wil jij dit waanzinnige avontuur meemaken? Neem dan snel contact met ons op via info@visreis.nl 

Weersverwachting
Ålesund

Weeronline.nl – Meer weer in Ålesundweeronline.nl Altijd jouw weer

facebook_100px  twitter_100px  youtube_100px

Vraag hier de beschikbaarheid en prijs van de door jou gewenste locatie op:

Meer weten over reizen in Noorwegen?

Vraag hier de beschikbaarheid en prijs van de door jou gewenste locatie op:

Stap 1 van 3

33%

Uw droomvis vangen?

Bekijk de verschillende bestemmingen en laat u inspireren door de foto’s en films. Of neem contact met ons op om uw eigen op maat gemaakte VISREIS te organiseren

alle reizen

Meer inspiratie en informatie

Blijf op de hoogte van de informatiebijeenkomsten die wij regelmatig houden en ontvang nieuwe reizen en bestemmingen