Vesteralen

 

Dit viscamp ligt aan het einde van de Ryggefjord in Vesterålen op een werkelijk unieke locatie op de Lofoten. Het ligt volledig beschermt in de Møklandsfjorden met 10 kilometer naar het westen en 10 kilometer naar het noorden volledige beschutte fjorden. Vanuit deze fjorden is er vrije toegang tot de open zee. Dus bij goed en slecht weer kun je hier altijd perfect terecht. Als je dan toch al zo ver naar het noorden gaat dan wil je ook zeker weten dat je kunt vissen. Hier kan dat!

 

Dit gebied staat tevens bekend om de goede heilbot en koolvisvangsten in de afgelopen jaren. Je vist hier op gemiddelde waterdieptes tot rond de 100 meter wat betekent dat je geen hele zware materialen hoeft te gebruiken. Dat maakt de visserij dus sportief en uitdagend. Na de zomer worden hier regelmatig koolvissen van 1+ meter en er worden veel en grote heilbotten gevangen. Dit zijn dan ook redenen waarom veel gasten hier praktisch altijd vaker dan 1 keer naar toe gaan. Aan het begin van het seizoen vindt je hier ook de zeewolf in ruime mate. Maar ook zijn er weinig andere vissers in deze contreien. Zeker geen andere viscamps en ook de commerciële vissers gaan eerder naar de open zee.

 

 

Dit viscamp is perfect afgestemd op de behoeften van de visser. Er is een ruim fileerhuis direct naast de drijvende haven. Het heeft roestvrij stalen tafels, stromend water en in het algemene service gebouw is er een ruime hoeveelheid vriesruimte beschikbaar. Daarnaast is er ook voldoende ruimte om je kleding en vismaterialen overdekt neer te zetten. Dit viscamp is met 34 appartementen ook zeer geschikt voor grotere groepen. Het beschikt over een restaurant waar je kunt eten als je eens een keer geen zin hebt om te koken en in de lokale kroeg is het ’s avonds veelal erg gezellig. Voor grotere groepen is het ook leuk om het aparte barbecue huis af te huren en daar met z’n alleen een gezellige avond te organiseren.

 

 

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Het verblijf:

Er zijn twee verschillende soorten woningen beschikbaar. 

 

Huis type 1

40 m2, maximaal 3 personen, 1 slaapkamer met stapelbed, woonkamer met slaapbank, zithoek en TV, volledig ingerichte keuken, badkamer met douche/toilet en een onvergetelijk uitzicht over de fjord.

 

Huis type 2

50 m2, maximaal 4 personen, 2 slaapkamers met elk 2 eenpersoonsbedden, woonkamer met zithoek en TV, volledig ingerichte keuken, badkamer met douche/toilet en een onvergetelijk uitzicht over de fjord.

 

Deze diashow vereist JavaScript.

 

 

In totaal zijn er 34 hutten beschikbaar en is er plaats voor 200 personen. Op deze locatie is er in de zomermaanden ook een restaurant geopend en is het een trekpleister in de regio waar men ook kan kamperen. De natuur en de omgeving zijn hier dan ook inderdaad erg indrukwekkend.

 

Boten:

De locatie beschikt over 15 visboten van 18 voet (6 meter). Omdat Vesteralen een beschutte ligging kent zijn hier ook geen grote boten noodzakelijk. De boten zijn geschikt voor ruw weer en samen met de console en de krachtige 30 PK motor bieden ze ruimte aan maximaal 4 personen. Verder is er standaard een fishfinder en GPS voorzien. Doordat er hier geen grote visboten nodig zijn wordt de visreis uiteindelijk voor de gast door een laag benzineverbruik nog eens erg voordelig.

 

 

Deze diashow vereist JavaScript.

 

 

Het aftanken van de boten gebeurt in de eigen haven en deze kosten kunnen met credit card of cash worden afgerekend. Ter plaatse is ook een kleine hengelsportzaak waar eventuele benodigdheden kunnen worden verkregen als pilkers, shads, lijn, etc. De prijzen van de materialen liggen vanzelfsprekend wat hoger dus denk goed na wat je meeneemt. je kunt hier ook nog een halve of hele dag met een viskotter mee. Deze “Fram” wordt gevaren door een zeer ervaren kapitein die je op de beste plekjes brengt. De kosten zijn 3800 NOK (= 450 euro) voor een dag van 8 uur en er kunnen maximaal 8 personen mee. Vraag naar de details!

 

Prijs per week in € personen

1.4 – 6.5 en

5.8 – 28.10

6.5 – 5.8
Huis type 1 3 1595,- 1795,-
Huis type 2 4 1795,- 2045,-
Extra visboot 18 voet 30 PK 3-4 835,-  835,-

 

In de prijs inbegrepen: Logies inclusief water, elektra en eindschoonmaak en 18 voet visboot met 30 PK motor met fishfinder en GPS. Prijs is exclusief brandstof

 

  • De dichtstbijzijnde luchthaven is Evenes en een retourtransfer vanaf Evenes naar locatie 160 euro per persoon. Minimaal 2 personen. Duur 2,5 uur.
  • Bedlinnen en handdoek te huur voor € 25,- per persoon per week
  • Wifi is ter plaatse beschikbaar
  • De wisseldag is op woensdag
  • Dichtstbijzijnde supermarkt is op 15 km afstand
  • Ter plaatse dient een borg van 3.000 NOK (= 350 euro) per groep te worden overlegd welke bij vertrek wordt gerestitueerd.
  • Ontbijt gedurende de week is NOK 1100 pp (= 120 euro)
  • Vol pension gedurende de week is NOK 4750 pp (= 525 euro)

 

Weersverwachting
Rise

Weeronline.nl – Meer weer in Riseweeronline.nl Altijd jouw weer

facebook_100px  twitter_100px  youtube_100px

Meer weten over reizen in Noorwegen?

Vraag hier de beschikbaarheid en prijs van de door jou gewenste locatie op:

Stap 1 van 3

33%

Uw droomvis vangen?

Bekijk de verschillende bestemmingen en laat u inspireren door de foto’s en films. Of neem contact met ons op om uw eigen op maat gemaakte VISREIS te organiseren

alle reizen

Meer inspiratie en informatie

Blijf op de hoogte van de informatiebijeenkomsten die wij regelmatig houden en ontvang nieuwe reizen en bestemmingen