TORSVAG HEILBOT MEKKA

 

Torsvag heeft zich in de afgelopen jaren een naam verschaft als “heilbot mekka”. En dat is niet voor niets. Er worden hier gemiddeld veel en grote heilbotten gevangen. Ieder jaar worden er 100 + kilo exemplaren gevangen. Vanaf de noordwestelijke punt van het eiland Vanna ligt het zo’n 60 kilometer afstand van Soroya. Er is hier verder niets te doen behalve vissen en dat is precies wat hier gebeurt. De onderwaterstructuren in deze regio zijn optimaal. Beter dan dit wordt het niet qua visserij.

 

En wederom als groepsreis in september 2019

 

 

Dit is ook de regio waar de beroemde Per Johanson zijn heilbot visserij uitoefent dus dan weet je dat je op de juiste plek bent. Deze locatie is werkelijk een van de allerbeste van Noorwegen. Prachtige plateaus van verschillende dieptes waar de heilbot kan jagen en door de grote diepteverschillen van drop offs en troggen ontstaat er bij eb en vloed een harde stromingen die ideaal zijn voor het jagen op aasvis. Maar vergeet natuurlijk ook niet de rest van de vissoorten als kabeljauw, koolvis, zeewolf, schelvis, roodbaars, etc. Voor alle soorten heb je hier de ideale omstandigheden.

 

 

Het visgebied is uitgebreid en biedt je veel mogelijkheden. Bij minder weer kun je naar binnen toe en in de beschutting van de overige eilanden vissen. Bij goed weer zijn er talrijke plateaus en onderwaterbergen die veel en grote vissen herbergen. Ons advies: Als je heilbot wilt vangen moet je hier heen! De combinatie qua bereikbaarheid, visgronden, visboten en lokale ondersteuning bieden de beste uitgangspositie om die droom in te vullen.

 

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Boten:

Er zijn op deze locatie de volgende boten beschikbaar:

 

Tien Arvor kajuitboten 21,5 voet en 100 PK diesel inboord, GPS en fishfinder. De boot is goedgekeurd voor maximaal 4 personen en is 6,85 meter lang. De boot heeft een 100 liter tank en verschillende hengelhouders. Er is een aparte Lowrance HDS kleuren fishfinder en een aparte Lowrance HDS GPS plotter. Verder beschikt de boot over de benodigde zeekaart, verwarming en veiligheidsapparatuur als zwemvesten, brandblusser en noodpijlen.

 

Zes Arvor kajuitboot 23 voet AS de luxe en 150 PK inboord diesel, GPS en fishfinder. De boot is goedgekeurd voor maximaal 5 personen en is 7,3 meter lang. De boot heeft een 135 liter tank en is verder vergelijkbaar met de 21 voet versie.

 

De boten zijn tevens allemaal voorzien van een responder zodat de boten te allen tijde getraceerd kan worden door de basis locatie aan wal. Al deze boten zijn perfect uitgerust en zijn opgewassen tegen de heersende omstandigheden. Direct bij het viscamp is een grote dieseltank beschikbaar waar de boten bijgetankt kunnen worden. Aan het einde van de week kunnen de kosten voor de brandstof per credit card of cash worden voldaan.

 

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Het verblijf:

Er zijn in totaal 8 appartementen en 4 woningen.

 

Er zijn 6 appartementen geschikt voor 4 personen. Er zijn 2 slaapkamers met elk 2 eenpersoonsbedden. Daarnaast is er een woonkamer met sofa en Sat TV, een volledig ingerichte keuken met vaatwasser, koelkast, magnetron, fornuis en oven en vanzelfsprekend een badkamer met douche en wc.  De appartementen zijn voor ons vissers prima functioneel maar zijn niet zeer modern.

 

Appartement 7 en 8 zijn uit 2010 en daarmee iets moderner. Appartement 7 is met 2 slaapkamers met elk 2 eenpersoonsbedden geschikt voor 4 personen en appartement 8 heeft een extra eenpersoonskamer waardoor het maximaal 5 personen kan herbergen.

 

Buroysund House

Deze woning biedt plek aan 6 personen en de woning en de boten liggen in het naastgelegen Buroysund. Er zijn 4 slaapkamers met eenpersoons- en stapelbedden. De woonkamer beschikt over een bank en Sat TV, een ruime eettafel, een goed ingerichte keuken met vaatwasser, koelkast, fornuis en oven. Er is een extra ruimt e met vriezer, terras met tuinmeubelen. Verder is er de mogelijkheid om lokaal een auto te huren voor het vervoer van huis tot haven voor een bedrag van 150 euro per week exclusief diesel.

 

 

Torsvag House

Aan weerszijde van de haven ligt deze woning met een prachtig uitzicht over de haven en de zee. De woning biedt plek aan maximaal 8 personen. Het heeft 4 slaapkamers met elk 2 eenpersoonsbedden. Er is een badkamer met douche en WC en er is nog een extra toilet. Er is een groot terras met tuinmeubelen, een woonkamer met bank en Sat TV, eetruimte, een volledig ingerichte keuken met vaatwasser, magnetron, koelkast, oven en fornuis.

Deze woning staat aan de overzijde van de haven en ook hier moet je dus of een stuk lopen of een stukje rijden om bij de boot te komen. Hiervoor is het mogelijk om lokaal een auto te huren voor het vervoer van huis tot haven voor een bedrag van 150 euro per week exclusief diesel.

 

Torsvag Lighthouse

Aan de uitloper van de haven ligt deze schitterende ‘vuurtoren’. Het heeft twee verdiepingen en biedt plaats aan 6 personen en maximaal 8 personen. Hiervoor zijn er 3 slaapkamers met elk 2 eenperssonbedden en 1 slaapkamer met een dubbelbed. De woonkamer heeft een bank en Sat TV, eetruimte en er is een volledig ingerichte keuken met oven, fornuis, magnetron, vaatwasser en koelkast. Verder zijn er twee badkamers met douche en WC en een heerlijke tuin met terrasmeubelen.

Maar het belangrijkste is toch wel het ultieme uitzicht over de zee die deze woning biedt. Absoluut een aanrader en een belevenis die je niet snel zult vergeten.

 

Deze diashow vereist JavaScript.

 

 

Voor alle woningen zijn bedlinnen en handdoeken inbegrepen in de prijs evenals elektra, water, verwarming en eindschoonmaak.

 

Naast de verschillende woningen en appartementen is er een gezellig BBQ-huis wat kosteloos gebruikt kan worden. In de haven is er natuurlijk ook een overdekte fileerruimte met stromend water en vriezers voor eventuele vis die men mee wil nemen. Verder is er een gezamenlijke ruimte waar men in de avond een biertje samen kan drinken en mooie verhalen kan uitwisselen. Voor eventueel benodigde pilkers, shads of andere verloren zaken is er een keine maar zeer specifieke winkel met hengelsportartikelen die ter plaatse van pas komen.

 

Voor het doen van boodschappen kan er bij een transfer eerst gestopt worden in Tromso om de belangrijkste zaken in te kopen. Na aankomst in Torsvag zijn er twee mogelijkheden. De winkeleigenaar van de supermarkt (die op 10 km afstand ligt) haalt je op en brengt je terug of je besteld de spullen en hij brengt ze naar je toe in het viscamp.

 

Appartement 1-6 (max. 4 pers.) + 1 Arvor boot 21,5 voet                    € 2.495,-

Appartement 7 (max. 4 pers.) + 1 Arvor boot 23 voet                           € 2.950,-

Appartement 8 (max. 5 pers.) + 1 Arvor boot 23 voet                           € 3.150,-

Torsvåg house (max. 8 pers.) + 2 Arvor boten 23 voet                        € 4.950,-

Buroysund house (max. 6 pers.) + 2 Arvor boten van 21,5 voet          € 4.095,-

Torsvåg Lighthouse (max. 8 pers.) + 2 Arvor boten van 23 voet          € 5.295,-

Bij huur van de boot wordt ter plaatse een verplichte verzekering van € 100,- berekend

Overalls zijn te huur voor een bedrag van € 75,- per week

Hengels (Lawson) zijn te huur voor een bedrag van € 135,- per week

 

De dichtstbijzijnde luchthaven is Tromso en het is mogelijk om een transfer te regelen. De transfer duurt ongeveer 2 uur en kost voor een retour € 195,- per persoon met een minimum aantal van 4 personen en is inclusief kosten voor de veerboot. Een andere optie is om vanaf Tromso een huurauto te verzorgen. De wisseldag is woensdag.

 

 

 

Weersverwachting
Torsvåg

Weeronline.nl – Meer weer in Torsvågweeronline.nl Altijd jouw weer

facebook_100px  twitter_100px  youtube_100px

Meer weten over reizen in Noorwegen?

Vraag hier de beschikbaarheid en prijs van de door jou gewenste locatie op:

Stap 1 van 3

33%

Uw droomvis vangen?

Bekijk de verschillende bestemmingen en laat u inspireren door de foto’s en films. Of neem contact met ons op om uw eigen op maat gemaakte VISREIS te organiseren

alle reizen

Meer inspiratie en informatie

Blijf op de hoogte van de informatiebijeenkomsten die wij regelmatig houden en ontvang nieuwe reizen en bestemmingen