Snoek en witvis in midden Ierland

 

Op anderhalf uur rijden van Dublin ligt de plaats Longford welke eersteklas snoek- en witvis visserij biedt op meren waar je geen andere visser tegenkomt. Geen grote meren waar je uren bezig bent op zoek naar de juiste stekken en die ene grote snoek maar juist minder grote meren maar met veel keus en overzichtelijk voor de visser. Midden in de mooie Ierse natuur zal je volkomen tot rust komen voor wat betreft het vakantiegevoel. Met betrekking tot het vissen is de verwachting dat je het druk gaat krijgen want dit zijn echt goede stekken. En het mooie is: je kan op beide plekken vissen. De liefhebber kan hier natuurlijk ook ’s avonds nog de lokale pub induiken dus uiteindelijk bepaal je zelf in welke mate je tot rust zal komen….!

 

Melview Lodge, Longford Ierland from Visreis.nl on Vimeo.

 

Vissen

Er zijn hier veel mogelijkheden om te gaan vissen. Deze locaties zijn in eerste plaats extreem geschikt voor het snoeken. Deze visserij kan op alle denkbare manieren uitgevoerd worden. Spinners, woblers, shads en jerks voor wat betreft kunstaas. Daarnaast is het hier ook zeer goed mogelijk om te vliegvissen en ook een dood aasvis achter de boot meeslepen tijdens het driften zal zeker snoek opleveren. Je kan ook afwisselen door eens een dag op forel te gaan vissen. En als laatste nog een geheime tip en dat is hier de witvisserij. Er worden forse brasems, zeelten en andere witvis in grote aantallen gevangen.

Materiaal

De snoekvisserij is gelijk aan onze visserij in Nederland. Spin- en jerkhengels in verschillende gewichtsklassen en een wat langere doodaashengel en je bent helemaal compleet. De boten in Longford zijn de traditionele 17 voet boten met een 4 pk motor die overal in Ierland gebruikt worden. Kevin de eigenaar is er alles aan gelegen je de beste stekken aan te wijzen en zal je de eerste dag op verzoek rondleiden. Ook hij kan met je meegaan als je dat wilt en als alternatief brengt hij alleen de boot naar de locatie zodat je zelf kan gaan vissen. In overleg met hem kan je kiezen uit meer dan 20 meren in de regio waar je kan gaan vissen en waar hij dus je boot naar toe kan brengen.

Weer en Seizoen

Het seizoen om hier te snoeken loopt van september tm mei. Over het algemeen komt de temperatuur hier niet onder de 5 graden Celcius waardoor er in de winter dan ook praktisch altijd gevist kan worden. let wel op het Ierse gezegde: Four seasons in one day! Of te wel de zon kan schijnen maar het kan er net zo snel regenen. Zorg dus voor goede regenwerende kleding die je ook altijd meeneemt.

 

Deze diashow vereist JavaScript.

Reis en Prijs

Je verblijft hier in een gezellige B&B in Longford direct bij de eigenaar Kevin. Je vliegt van Amsterdam direct naar Dublin waar de huurauto voor je klaarstaat op de luchthaven. Vervolgens rijdt je ongeveer 90 minuten en sta je midden in Ierland op je vakantiebestemming. Voor 4 personen inclusief vlucht met 20 kilo bagage pp en 15 kilo visgerei extra, huurauto in de categorie middenklasse (bijv: Opel Insignia) 7 dagen verblijf in de B&B op tweepersoonskamers met bedlinnen en handdoek, ontbijt en diner, 6 dagen twee boten van elk 17 voet inclusief motor en exclusief benzine en benodigde vergunningen is de richtprijs € 750,- pp. 

 

 

Klik hier voor de BROCHURE!

 

 

Weersverwachting
Longford

Weeronline.nl – Meer weer in Longfordweeronline.nl Altijd jouw weer

facebook_100px  twitter_100px  youtube_100px

Meer weten over de reizen?

Vraag hier de beschikbaarheid en prijs van de door jou gewenste locatie op:
1 stap 1:
2 stap 2:
3 stap 3:

Uw droomvis vangen?

Bekijk de verschillende bestemmingen en laat u inspireren door de foto’s en films. Of neem contact met ons op om uw eigen op maat gemaakte VISREIS te organiseren

alle reizen

Meer inspiratie en informatie

Blijf op de hoogte van de informatiebijeenkomsten die wij regelmatig houden en ontvang nieuwe reizen en bestemmingen