Nicaragua

TARPON EN TROPICAL GAR 

 

Gebied

Deze eco-vissers lodge is een waar pareltje in het middden van de jungle. De rivier San Juan stroomt van het meer van Nicaragua naar de oostkust. Na ongeveer 40 kilometer stroomafwaarts staat de lodge aan het begin een het prive wildpark midden in het tropische regenwoud.

 

De lodge is beperkt qua grootte en dus niet overstroomt met toeristen. In combinatie met de omgeving en de natuur is het een ware belevenis. Er is een overvloed aan flora en fauna. De kans is dan ook groot dat een verblijf van 1 week hier onvoldoende is. Je kunt hier naast het vissen ook terecht voor jungle tochten (eventueel te paard), kayakken en de hoeveelheid en soorten dieren die je hier tegen gaat komen maken deze visreis op voorhand al een ware belevenis.

 

Vissen

Het bijzondere aan deze locatie is dat deze rivier en zelfs het meer van Nicaragua tarpon, zaagvis en bullshark bevat. De tarpon migreert praktisch niet en is dus continue aanwezig. De bekende tarpon locaties aan de kust in onder meer Florida zijn in de bekende seizoenen overvol en  je vist boot aan boot voor die ene vis die van zout naar zoet water en omgekeerd migreert. Hier is daar geen sprake van. Je kunt hier het hele jaar door tarpon vangen. Vanzelfsprekend zijn er betere periodes dan andere. De beste zijn in april, mei en juni en ook september, oktober en november. Daarnaast vis je in het tropische regenwoud van Nicaragua en beleef je een waar avontuur.

 

 

 

Materiaal

Het leukste is het om je eigen materiaal mee te nemen. De keuze is eigenlijk redelijk eenvoudig. Een stevige spinhengel met een werpgewicht van 150 tot 250 gram. Een goede molen of reel met dyneema met een breekkracht van 30 a 40 lbs. Er wordt veel gevist met kunstaas dat wordt getrold. Daarnaast wordt er ook werpend vanuit de boot gevist en met levend of dood aas. Daarbij wordt voor de Tropical gar ook staaldraad gebruikt. De boten die gebruikt worden zijn open modellen van 5,5 tot 7,5 meter en hebben 70 pk motoren om snel en comfortabel naar de verschillende visstekken te komen.

 

Weer en seizoen

Tropisch regenwoud, jungle, dieren, spectaculair en 1 groot avontuur. In een tropisch regenwoud regent het van tijd tot tijd. Het meeste daarvan valt in het tweede deel van het jaar en als het valt is het vaak in een heftige en aangesloten kortere periode van maximaal een uur. Daarna is het vaak weer gewoon zonnig. Maar een goed regenjack is hier dus best handig.

 

De dagtemperaturen lopen van 25 tot 30 graden gedurende het hele jaar. Het zijn dus hoofdzakelijk korte broeken en t-shirts die je moet meenemen. En vergeet ook niet je zonnebrand en bril.

 

 

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Reis en Prijs

Je vliegt van Amsterdam via de VS of met een andere tussenstop naar Managua. De tussenstop is afhankelijk van de beschikbare vluchten. In Managua wordt je opgehaald op de luchthaven en naar je hotel gebracht waar je de eerste nacht verblijft. De volgende dag gaat de reis per bus of vliegtuig (naar eigen voorkeur en budget) naar San Carlos waar je met de boot wordt opgehaald en naar de lodge wordt gebracht.

Je verblijft in de eco-lodge in een ruime tweepersoonskamer met ventilator, bedlinnen en handdoek, inclusief ontbijt, lunch en diner. Je vist 5 volle dagen vanuit de boot met gids en begeleiding waarbij de benodigde visvergunning is inbegrepen. De richtprijs voor deze reis bedraagt € 2.495,- per persoon bij 2 deelnemers en transport per bus. Deze richtprijs is afhankelijk van de beschikbare vluchten en eventuele wensen mbt vervoer ter plaatse en lengte van je verblijf.

 

Wil je meer weten over deze avontuurlijke locatie? Klik dan hier en bekijk de uitgebreide brochure.

 

Weersverwachting
San Carlos

Weeronline.nl – Meer weer in San Carlosweeronline.nl Altijd jouw weer

facebook_100px  twitter_100px  youtube_100px

Meer weten over de reizen?

Vraag hier de beschikbaarheid en prijs van de door jou gewenste locatie op:
1 stap 1:
2 stap 2:
3 stap 3:

Uw droomvis vangen?

Bekijk de verschillende bestemmingen en laat u inspireren door de foto’s en films. Of neem contact met ons op om uw eigen op maat gemaakte VISREIS te organiseren

alle reizen

Meer inspiratie en informatie

Blijf op de hoogte van de informatiebijeenkomsten die wij regelmatig houden en ontvang nieuwe reizen en bestemmingen