Canada, zalm en steur

Chilliwack ligt op ongeveer anderhalf uur van Vancouver in het hart van de Fraser vallei met de beroemde Fraser en Harrison rivier. Naast deze twee hoofd rivieren zijn er nog andere kleinere rivieren en meren die het vissen in deze omgeving afwisselend maken. Het is puur natuur waarbij je met een beetje mazzel nog beren kan tegenkomen. Prachtige vergezichten, bergen en onaangetaste oerbossen. Genieten met een grote G.

 

Canada steur en zalm from Visreis.nl on Vimeo.

 

Hier wordt gericht gevist op de machtige witte steur en verschillende zalmsoorten. Onder begeleiding van zeer ervaren gidsen met professionele boten en dito materiaal ben je hier in beste handen. Onze partner ter plaatse heeft al meer dan 25 jaar ervaring met de lokale visserij en omstandigheden en behoort daarmee tot de absolute topaanbieders in de regio. Neem daarbij de meer dan aantrekkelijke prijs en je hebt een top visreis!

 

 

Deze diashow vereist JavaScript.


Onze gasten verblijven in het Chilliwack Coast Hotel. Het hotel biedt een schitterende omgeving met rivieren, parken, bergen en bossen met daarbij alle gemakken voorhanden. Dit is een luxe en goed verzorgd hotel waar het je aan niets gaat ontbreken. Het personeel is vriendelijk en er is een restaurant, bar fitness, sauna en zwembad om na een dag hard vissen nog te kunnen relaxen. Daarbij ligt het op loopafstand van de lokale restaurants, kroegen, bars en winkelgelegenheden. Wat wil je nog meer?

 

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Vissen

Alle soorten pacifische zalmen zijn vertegenwoordigd. Pink, sockeye, chum, chinook, coho, maar ook steelhead, cutthroat, beek-, regenboogforel en natuurlijk de witte steur. Dankzij de strenge catch & release regelingen is het bestand van de witte steur zeer goed onderhouden en ligt het gemiddelde gewicht bij 100 tot 200 lbs. Er zijn verschillende mogelijkheden om te gaan vissen. Dit is volledig afhankelijk van het seizoen en de wensen van de klant. Vliegvissen op zalm, zeeforel in de afgelegen bossen of steur en zalm op de rivieren per boot. Er zijn verschillende formaten boten beschikbaar zodat je met 2 tot 4 personen hier perfect kunt vissen. Met de gids overleg je waar je op wilt vissen de volgende dag. Dus niet enkel op 1 soort maar juist verschillende soorten en dus perfect om af te wisselen.

 

Deze diashow vereist JavaScript.

Materiaal

Voor het vissen op zalm en steur is al het materiaal aanwezig en inbegrepen bij de prijs. Dat geldt voor de complete hengelsets (op maat en handgebouwde hengels) voor zowel steur als zalm maar ook voor aas, kunstaas, landingsnetten, waadpakken,etc. Maar indien gewenst kan dat ook voor vliegvissers. Veelal nemen vliegvissers jun eigen materiaal mee en dat is natuurlijk geen enkel probleem. Daarbij wordt je bij alle onderdelen door professionele en ervaren gidsen bijgestaan. De jet boten zijn bijzonder professioneel en de ervaren gidsen zullen alles uit de kast trekken om je de vis van je dromen te laten vangen. We werken hier samen met een van de meest professionele organisaties ter plaatse met meer dan 25 jaar ervaring.

 

Deze diashow vereist JavaScript.

 

 

Hier geldt dat het weer ook een belangrijke factor is. De regenjas hoort zeker bij de uitrusting even als de pet, zonnebrand en bril tegen de zomerzon. Het waadpak wordt ter plaatse als onderdeel van de vismaterialen ter beschikking gesteld.

 

Weer en Seizoen

Het beste seizoen voor het vangen van steur loopt van maart tot en met november met een piek van augustus tm oktober. De gidsen weten precies waar de steur zich in welk seizoen ophoudt en zorgen ervoor dat je niet te kort komt.  De verschillende zalm soorten beginnen in mei en eindigen in november. Het officiële seizoen begint echter op 1 juni met de chinook. Deze soort wordt tot 60 lbs. zwaar en is de ultieme zalmsoort. Een aanbeet van een chinook van het juiste formaat levert een ruime mate van adrenaline op waar je de rest van de reis makkelijk op kan teren. De andere zalmsoorten zijn ook tot november te vangen. Al met al is er dus altijd wat te vangen.

 

Reis en Prijs

Je vliegt van Amsterdam naar Vancouver. Daarbij overleggen we graag welke vluchten je voorkeur hebben. De KLM vliegt direct maar ook Icelandair of Air Canada is een prima optie. Ter plaatse zorgen we voor een huurauto waarmee je naar het hotel kunt rijden. Dit is aanmerkelijk voordeliger dan een transfer en biedt je de mogelijkheid om ter plaatse ook nog iets anders te ondernemen.

 

Steur vissen in Canada from Visreis.nl on Vimeo.

In het standaard pakket vis je 6 dagen (8 uur per dag) en verblijf je 7 nachten op basis van een tweepersoonskamer. Tevens zijn ontbijt en lunch inbegrepen als ook alle benodigde vismaterialen. 
De prijs voor deze visreis bedraagt bij:

  • 2 deelnemers € 2.155,- per persoon
  • 3 deelnemers € 1.995,- per persoon
  • 4 deelnemers € 1.695,- per persoon

Deze prijzen zijn exclusief vlucht. Maar we kunnen het pakket natuurlijk zo inrichten zoals jij dat wilt. Bijvoorbeeld 3 dagen 4 uur vissen en 2 dagen 8 uur of een langer verblijf met daarbij camper is ook geen enkel probleem. Bijkomende kosten zijn, de vlucht, huurauto, visumkosten voor Canada, vergunningen voor zalm en / of steurvissen, brandstof voor de huurauto, diners, fooi (gemiddeld 150 CAD pp) en extra’s als saunagebruik etc. Een vergunning voor het steurvissen kost 90 CAD.

 

Bekijk hier onze uitgebreide brochure!

 

Weersverwachting
Chilliwack

Weeronline.nl – Meer weer in Chilliwackweeronline.nl Altijd jouw weer

facebook_100px  twitter_100px  youtube_100px

Meer weten over de reizen?

Vraag hier de beschikbaarheid en prijs van de door jou gewenste locatie op:
1 stap 1:
2 stap 2:
3 stap 3:

Uw droomvis vangen?

Bekijk de verschillende bestemmingen en laat u inspireren door de foto’s en films. Of neem contact met ons op om uw eigen op maat gemaakte VISREIS te organiseren

alle reizen

Meer inspiratie en informatie

Blijf op de hoogte van de informatiebijeenkomsten die wij regelmatig houden en ontvang nieuwe reizen en bestemmingen