Nederland, Amsterdam / Zaandam

FISHING GUIDE AMSTERDAM

 

“ Mijn naam is Michael Stalenhoef. Van beroep ben ik door Sportvisserij Nederland erkend full-time visgids. Tevens ben ik auteur voor div. nationale en internationale roofvis magazines zoals dé Roofvis, Rovers/Beet, Der Raubfisch, Fisch und Fang, Blinker en Total Fishing. Ook het werken vóór een draaiende camera is voor mij niet meer vreemd. Ik heb mogen samenwerken met de volgende tv zenders: RTL 7, het Duitse NDR en voor het Russische Avalon TV. Ook kunt u mij terug vinden op social media zoals Facebook, You tube en Instagram. Verder heb ik meer dan 50 roofvis wedstrijden achter mijn naam staan waaronder div. eerste plaatsen bij het NKS  ( Nederlands Kampioenschap Snoekbaarsvissen ). Samen met mijn hoofdsponsor Zebco-Europe/Quantum kunt u mij regelmatig tegenkomen op nationale en internationale hengelsportbeurzen. “

 

 

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Vissen op snoekbaars, snoek of baars?

Wilt u genieten van een compleet verzorgde vistrip op snoekbaars, snoek of baars? Dan bent u hier  aan het juiste adres. Michael Stalenhoef bied u de mogelijkheid om misschien wel de vangst van uw leven te vangen. Fishing Guide Amsterdam is gelegen aan de rivier de Zaan nabij de prachtige Zaanse Schans. Omdat Michael’s visboot, een Alumacraft Competitor 165 Tiller, voor zijn woonark ligt, kan hij via de Zaan gaan vissen waar en wanneer hij maar wil. Het Alkmaardermeer, Noordzeekanaal, de Nieuwe Meer en natuurlijk de Zaan. Al deze visgronden liggen bij Fishing Guide Amsterdam letterlijk en figuurlijk om de hoek. Bent u niet in het bezit van een geldige vispas? Geen probleem. Aan boord bij Michael kunt u een geldige dagvergunning aanschaffen. Geen tijd of zin om uw eigen lunch te maken? Ook hiervoor kan gezorgd worden. Voor een leuke en leerzame catch and release vistrip moet u echt bij Fishing Guide Amsterdam zijn. Wilt u leren verticalen, dropshotten, trollen, long line fishing, casting of toch op de ouderwetse manier, met de pen, achter bijvoorbeeld de snoekbaarzen aan? Geen probleem, alles is mogelijk! You name it, we do it.

 

Alumacraft Competitor 165 Tiller.

Deze allround zeer stabiele aluminium ‘vismachine’ heeft een lengte van 500 cm en is 220 cm breed. De Competitor is uitgerust met een Suzuki 50 pk 4-stroke benzine motor en heeft de volgende elektromotoren aan boord, de Minn Kota Vector 55 lbs backtroller en de Minn Kota Riptide 55 lbs boegmotor. Dieptemeters uit de Helix serie van Humminbird maken het feest aan boord compleet. De 165 Tiller heeft plaats voor 3 vissende gasten. Aan boord is meer dan genoeg opbergruimte om uw persoonlijke eigendommen veilig en droog op te kunnen bergen. Ook de door bij wet voorgeschreven reddingsvesten, verbanddoos en brandblusser zijn natuurlijk aan boord.

 

 

 

De Zaan, Noordzeekanaal, Alkmaardermeer en de Nieuwe Meer

De Zaan is een 13.5 km lange rivier in Noord Holland. Deze begint vanaf de Tapsloot (Starnmeer) en komt uit in het Noordzeekanaal. Met een maximale diepte van ongeveer 7 meter is de Zaan ook zeer geschikt als ‘winter water’. 

 

Het Noordzeekanaal is een 21 km lang kanaal in Noord Holland en loopt van Amsterdam naar IJmuiden, waar het uitmondt in de Noordzee. Over het algemeen heeft het NZK een diepte van ongeveer 16 meter KP ( Kanaal Peil ) maar richting IJmuiden zijn er plekken te vinden die 19 meter halen.

 

Het Alkmaardermeer, in de volksmond ook wel bekend als Akerslotermeer, is een meer in Noord-Holland. Het meer heeft op diverse stekken een zeer grillig bodem verloop. Op sommige plekken staat meer dan 25 meter water. Het is enkel toegestaan om met een (dag)vergunning van Dilvis op het Alkmaardermeer te vissen.

 

De Nieuwe Meer ligt ten zuidwesten van Amsterdam. Aan de zuidzijde van dit Meer grenst het Amsterdamse bos. Vanaf 1956 werd De Nieuwe Meer sterk vergroot door zandwinning. Sindsdien heeft het Meer een diepte tot zo’n 35 meter.

 

Bed & Breakfast

Wilt u een meerdaagse vistrip boeken en bent u op zoek naar een of meerdere overnachting?   Fishing Guide Amsterdam werkt op dit gebied samen met Het Heerenhuis. De sfeervolle kamers hebben uitzicht op de weidelanden en zijn allemaal voorzien van een tv,  eigen badkamer en toilet. Verder is er gratis parkeer gelegenheid, gratis wifi en ontvangen de B & B gasten een korting van 10 % op hun lunch en diner. U wordt met de Alumacraft voor de deur opgehaald.

 

Wat wel en wat niet bij Fishing Guide Amsterdam

  • Gebruik van (kunst)aas, hengels, molens ed. is bij de prijs inbegrepen.
  • Aanvangstijd in overleg. Een hele dag duurt ± 7 uur.
  • Om met Fishing Guide Amsterdam mee het water op te gaan, dient u te kunnen zwemmen.
  • Dranken als thee, koffie en frisdrank zijn bij de prijs inbegrepen.
  • Het nuttigen van alcohol/drugs aan boord is vanuit veiligheidsoverwegingen verboden!
  • U dient in het bezit te zijn van een geldig VisPas met bijbehorende begrippenlijst.
  • Personen jonger dan 12 jaar dient ter alle tijden onder begeleiding te staan van een oudere.
  • U dient zich te allen tijde te houden aan de Nederlandse regelgeving, wetgeving en/of visserijwet.
  • U dient aan boord zich te houden aan de regels en aanwijzingen van Fishing Guide Amsterdam .
  • “Catch and Release only”. Het is voor 100% uitgesloten dat gevangen vis wordt gedood of meegenomen voor consumptie of anders.

 

Algemene contactgegevens Fishing Guide Amsterdam

 

Braakdijk 34 R

1509 BK Zaandam

The Netherlands, Europe

Tel: +31(0)6 1837 9367

www.fishingguideamsterdam.com

michael@fishingguideamsterdam.com

 

 

 

 

Weersverwachting
Zaandam

Weeronline.nl – Meer weer in Zaandamweeronline.nl Altijd jouw weer

facebook_100px  twitter_100px  youtube_100px

Meer weten over de reizen?

Vraag hier de beschikbaarheid en prijs van de door jou gewenste locatie op:
1 stap 1:
2 stap 2:
3 stap 3:

Uw droomvis vangen?

Bekijk de verschillende bestemmingen en laat u inspireren door de foto’s en films. Of neem contact met ons op om uw eigen op maat gemaakte VISREIS te organiseren

alle reizen

Meer inspiratie en informatie

Blijf op de hoogte van de informatiebijeenkomsten die wij regelmatig houden en ontvang nieuwe reizen en bestemmingen