Åland scherentuinen

Åland bestaat uit een bonte verzameling grotere en kleinere eilanden die tussen Zweden en Finland liggen. Deze eilanden vormen het hart van de scherentuinen. We werken op Aland met 2 verschillende locaties. Aan de noordzijde van het eiland staan acht prachtige 5 sterren bungalows, zoals ze typerend zijn voor Scandinavië. Ook in het midden van Aland beschikken we voor de koudere periodes over dezelfde hoge kwaliteit bungalows. Veel hout, mooi afgewerkt en luxe ingericht.

 

De bungalows zijn ruim opgezet en geschikt voor 6 tot 8 personen. Daarbij zijn ze voorzien van vaatwasser, sauna, magnetron, oven, toilet, douche, etc, etc. Ze staan vlak aan de kust en daarmee ook aan de haven waar de boten zijn gelegen. Doordat er veel eilanden zijn in de directe omgeving zijn er altijd wel nieuwe plaatsen waar je nog niet gevist hebt. Tevens zijn er in de nabije omgeving geen andere bungalows te bekennen en bevindt je je dus midden in de natuur en bij de open zee.

 

Vissen

De visserij is hier de eredivisie van de snoekvisserij. Het brakke maar schone water van de scherentuinen en de lage visdruk zorgen er voor dat er een gezonde populatie snoek, snoekbaars en baars rondzwemt. Vroeger in het seizoen wordt hier ook gericht op zalm en zeeforel gevist. Er is dus een ruim assortiment aan vis waar je je op kan richten. Ook de type visserij kan heel divers zijn. Trawlen, jerken, spinneren, verticalen of vliegvissen. Het is allemaal mogelijk en zodoende biedt het voldoende variatie om een heerlijke visweek door te maken op deze prachtige locatie. Naast het vissen vanuit de boot is het vanzelfsprekend ook mogelijk om vanaf de kustlijn te vissen.

 

Aland eilanden from Visreis.nl on Vimeo.

 

 

Materiaal

De benodigde materialen zoals spin-, jerk- en vliegenhengels zijn niet anders dan in Nederland. Deze materialen zijn ook te gebruiken voor de gerichte visserij op zalm en zeeforel met dien verstande dat het wel de zwaardere materialen zijn om een mogelijke zalm tot 15 kilo tegenwicht te kunnen bieden. Dit gebeurt zowel trawlend als met kunstaas (woblers en lepels). De boten zijn uitgerust met 15 pk motoren en geschikt voor 2 vissers. Deze brengen je eenvoudig en snel op de plaats van bestemming. Verder is het mogelijk om ook onder begeleiding van een professionele gids een dag te gaan vissen. Altijd handig is ook een goed net of een boga grip om de vis netjes te kunnen landen.

 

Weer en Seizoen

Geen gesloten seizoen! Dus ideaal om in de periode die we in Nederland niet door kunnen brengen met roofvissen er een weekje er tussenuit te gaan en je geluk hier te beproeven. Vanzelfsprekend wordt ook hier de catch & release methodiek gepredikt. Een enkel visje ter consumptie is natuurlijk altijd een welkome optie. De visserij is hier eigenlijk het gehele jaar door mogelijk. De focus ligt echter van maart tot en met november. Deze regio kent milde zomers met aangename gemiddelden rond de 22 graden. Het is buiten de zomerperiode aan te raden om voldoende waterwerend materiaal of misschien zelfs een drijfpak mee te nemen. Het kan er in de winterperiode koud worden. In de koudere periode is het beter om in de binnenwateren te vissen en voor de warmere periode is het beter om meer op het grotere water te vissen. Voor beide periodes beschikken we over prachtige bungalows.

 

 

Deze diashow vereist JavaScript.

 

 

Reis en Prijs

Deze reis is gebaseerd op eigen vervoer en verzorging. Ter plaatse heb je een week lang de beschikking over de bungalow inclusief beddengoed, handdoeken en eindschoonmaak, een boot van 4 meter 30 met 15 pk motor, eerste dag begeleiding van een professionele gids, waterkaart, instructie bij de boot, visgebied en materiaal bij aankomst, vergunning voor de gehele week, ferry retourovertocht Puttgarden – Rodby en retourovertocht Kapelskarr – Mariehamm. De prijs is grotendeels afhankelijk van het aantal deelnemers. Ga je met twee personen is de richtprijs 750 euro pp, ga je echter met 6 personen en heb je beschikking over 3 boten dan is de richtprijs 550 euro pp. Let op; ook de zomer- of winterperiode speelt nog een rol in de prijsstelling. Bijkomende kosten zijn eigen vervoer, kosten voor tolwegen, benzine voor de boot en eigen verzorging.

 

Klik hier om de brochure te bekijken

 

Weersverwachting
Godby

Weeronline.nl – Meer weer in Godbyweeronline.nl Altijd jouw weer

facebook_100px  twitter_100px  youtube_100px

Meer weten over de reizen?

Vraag hier de beschikbaarheid en prijs van de door jou gewenste locatie op:
1 stap 1:
2 stap 2:
3 stap 3:

Uw droomvis vangen?

Bekijk de verschillende bestemmingen en laat u inspireren door de foto’s en films. Of neem contact met ons op om uw eigen op maat gemaakte VISREIS te organiseren

alle reizen

Meer inspiratie en informatie

Blijf op de hoogte van de informatiebijeenkomsten die wij regelmatig houden en ontvang nieuwe reizen en bestemmingen