Mehamn

In ons assortiment is dit een bestemming die past in de lijst van toplocaties die we in Noord Noorwegen aanbieden. Goed verzorgd, hoge kwaliteit en op een perfecte vislocatie. Wederom een volwaardige aanwinst in ons Noord Noorwegen portfolio. Mehamn ligt in de beschutte Sorfjorden die direct uitmondt in de Barents zee. Door de beschutte ligging is er weinig uitval aan visdagen. De mogelijkheden zijn hier werkelijk onuitputtelijk en er wordt hier veel en grote vis gevangen.

 

 

 

Naast de perfecte zeevisserij is er in de buurt van Mehamn een veelvoud aan meertjes die goede aantallen forel bevat en natuurlijk de rivier die zalm, zeeforel en arctic char biedt. Een medium spinhengel is dus zeker een aanrader om mee te nemen. Je kunt hier tot laat in het seizoen terecht waarbij het Noorderlicht aan het einde van het jaar een aantrekkelijke bonus is. Daarbij eventueel een snowscootertrip, ijsvissen, Quadvis tour, King Crab vissen maar ook gewoon de zee op en je hebt een waanzinnig avontuur.

 

De woningen zijn mooi en netjes ingericht. Tot 6 personen in drie tweepersoonskamers en een woning van 80 m2 is een ware luxe voor de vissers die hier hun avontuur gaan beleven. Voor alle vissers zijn er natuurlijk vriezers, droogruimte, overdekte fileerplaats, etc beschikbaar. En ook is er natuurlijk de sauna.

 

Vissen

De visserij is hier bijzonder goed. Door de afwisselende bodemstructuren is er een grote diversiteit aan voedselaanbod en dus ook aan vissoorten. Denk daarbij aan kabeljauw, heilbot, roodbaars, zeewolf, koolvis en lom. De visstekken liggen niet ver van de locatie en zijn in korte tijd bereikbaar.

 

De ligging van deze locatie is perfect. Beschut in de Sorfjorden die uitmondt in de Barents zee, is de kans klein dat je hier een visdag verliest door de wind. Zoals op alle noordelijke locaties zijn er in de afgelopen jaren hier hele grote vissen gevangen waaronder heilbotten tot ruim 200 kilo door commerciële vissers! Maar ook kabeljauw, zeewolf, roodbaars, koolvis en schelvis worden in grote aantallen en maten gevangen.

 

926_foto2 

 

Maar wat dacht je van een quad tour door de bergen waarbij je de meertjes afvist op artcic char en forel. In de lokale rivier kun je ook terecht om gericht op zalm en arctic char te vissen. Je kunt de visserij hier dus perfect afwisselen. Tm mei is het zelfs mogelijk om te ijsvissen. De hoeveelheid meertjes rondom de locatie maakt ook de forelvisserij hier een welkome afwisseling.

 

 

Materiaal

Er wordt gebruik gemaakt van 23 voet (7,5 meter) lange Dolmoy kajuit boot type walkaound beschikbaar met 80 tot 115 PK Selva motor. Natuurlijk is ook hier de GPS-plotter en fishfinder standaard.

 

De materialen voor het vissen zijn gelijk aan de materialen voor de andere Noordelijke locaties. Het zwaarste materiaal ligt tussen de 20 en30 lbs. Reels met dyneema van 15 tot 20 kilo trekkracht. Er wordt hoofdzakelijk met shads gevist maar ook pilkers variëren van 150 tot 600 gramafhankelijk van de diepte en de stroming. Als je het vissen met kunstaas zat bent kan je makkelijk overschakelen op een hele koolvis als aas aan een running boom op een 10 of 12 / 0 takelsysteem. Dit systeem werkt uitstekend voor heilbot en kabeljauw. Maar het is ook leuk om met een “lichter” setje te gaan spinnen / pilkeren op wat “kleinere” soorten.

 


Indien gewenst kan je hier ook tegen een meerprijs de juiste hengel en reel als ook een warmtepak huren. Dan hoef je dat allemaal niet per se mee te nemen. Ook is er ter plaatse een kleine maar zeer complete winkel waar de benodigde shads, pilkers en onderlijnen gekocht kunnen worden. Dat is wel zo handig want materiaal verlies je er niet veel en als je dan wat kwijt bent kan je het ter plaatse direct vervangen.

 

Weer en seizoen

Wil je vissen op de Noordkaap en een avontuurlijke invulling hiervan? Het seizoen is hier lang en je kunt hier in principe terecht wanneer je wilt tussen 1 april tm 31 oktober. Kabeljauw en heilbot worden hier in overmaat gevangen. In het begin van het seizoen laat de zeewolf zich ook nadrukkelijk zien. Maar neem je muts en wanten mee want het kan hier koud zijn…. Maar de beloning is overweldigend.

 

Reis en Prijs

Je vliegt op iedere willekeurige dag van Amsterdam naar Oslo en door naar Mehamn afhankelijk van de beschikbare vluchten. Dat kan met SAS airlines icm Wideroe of gecombineerd met Norwegian Airlines. Er wordt een transfer geregeld vanaf de luchthaven van Mehamn naar je locatie.

 

Boodschappen kun je lopend doen in het dorp en op de locatie zelf is ook een restaurant aanwezig waar je na een lange dag altijd welkom bent. De locatie biedt de mogelijkheid om iedere gewenste dag aan te komen en zo lang te verblijven als je wilt. De kosten voor een woning bedragen € 1.695 euro per week voor max 4 personen. Een 5e of 6e persoon kosten 395,- per persoon. Deze prijzen zijn inclusief water, elektra, bedlinnen, handdoek en eindschoonmaak. De kosten voor de visboot bedragen € 1495,- per week exclusief brandstof. De wisseldag is in principe maandag. Voor vluchten naar Mehamn kunnen we onze gasten vanzelfsprekend assisteren. Bijkomende kosten: eigen maaltijden en benzine voor de boten.

 

Nieuwsgierig en interesse in een eigen offerte op maat? Klik hier voor de uitgebreide brochure!

 

Deze diashow vereist JavaScript.

Weersverwachting
Mehamn

Weeronline.nl – Meer weer in Mehamnweeronline.nl Altijd jouw weer

facebook_100px  twitter_100px  youtube_100px

Meer weten over reizen in Noorwegen?

Vraag hier de beschikbaarheid en prijs van de door jou gewenste locatie op:

Stap 1 van 3

33%

Uw droomvis vangen?

Bekijk de verschillende bestemmingen en laat u inspireren door de foto’s en films. Of neem contact met ons op om uw eigen op maat gemaakte VISREIS te organiseren

alle reizen

Meer inspiratie en informatie

Blijf op de hoogte van de informatiebijeenkomsten die wij regelmatig houden en ontvang nieuwe reizen en bestemmingen