Mefjord

 

Op het noordelijke deel van het eiland Senja ligt, iets ten zuiden van Tromso, beschut de locatie Mefjord Brygge in het plaatsje Mefjordvaer. Wederom een hoogwaardige locatie waar het om maar een ding gaat en dat is vissen vangen! Een grote keuze aan verschillende accomodaties van 1 tot 8 persoonswoningen. Daarbij is het natuurlijk ook heel eenvoudig om grotere groepen tot 50 personen hier onder te brengen. Goed verzorgd, perfecte service en een zoals bijna alle stekken in Noord Noorwegen een perfecte vislocatie. Wederom een volwaardige aanwinst in ons Noord Noorwegen portfolio. De Mefjorden biedt een hoge mate van beschutting voor de visser waardoor er weinig uitval is aan visdagen. De visserij is hier werkelijk onuitputtelijk.

 

 

De locatie heeft verschillende woningen welke allemaal goed en hoogwaardig uitgerust zijn. Het uitrustingsniveau is zelfs voor Noorse begrippen hoog te noemen. Daarnaast zijn er natuurlijk vriezers, droogruimte, overdekte fileerplaats, etc beschikbaar. En zoals in de meeste Noorse locaties kan ook hier de sauna en de outdoor-jacuzzi niet ontbreken. Kijk maar eens naar deze film die een goed beeld geeft van de verschillende accommodaties direct aan het water en de boten.

 

Deze diashow vereist JavaScript.

 

 

De omgeving van Mefjord is overweldigend mooi en direct naast de locatie stroomt  er ook nog een riviertje de zee in waar de nodige salmoniden zich laten gelden. Direct ter rechter zijde loopt de fjord door tot dieptes van meer dan 200 meter diepte en ter linker zijde richting oceaan worden deze dieptes ook bereikt. Er ligt hier echter een prachtig plateau op een diepte van rond de 30 a 40 meter met de naam ‘Skreigrunnen’. De naam zegt het al en dit is een hoogpotentiële visstek die naast de kabeljauw ook veel heilbot, zeewolf en massieve koolvis oplevert.

 

Vissen

Zoals op alle locaties in noord Noorwegen is de visserij gewoon goed. Er is een veelvoud aan stekken die gegarandeerd (veel en grote) vis gaat opleveren. Van eilandjes en ondieptes tot aan 250 meterdiepte is er een veelheid aan mogelijkheden. Door deze verscheidenheid aan bodemstructuren is er een grote diversiteit aan voedselaanbod en dus ook aan vissoorten. Denk daarbij aan kabeljauw, heilbot, roodbaars, zeewolf, koolvis en lom. De visstekken liggen in de redelijk nabije omgeving van de woningen waardoor er geen uren gevaren hoeft te worden.

 

De ligging van deze locatie is perfect. Beschut in de Mefjord die uitmondt in de Noorse zee, is de kans klein dat je hier een visdag verliest door de wind. Zoals op alle noordelijke locaties worden hier veel en grote vissen gevangen. dat zijn de bekende soorten heilbot, kabeljauw, zeewolf, roodbaars, koolvis en schelvis. Ook schar, schol worden hier in het juiste seizoen goed gevangen.

 

 

Materiaal

Er staan 20 boten ter beschikking van 19 voet (6,3 meter), 50 PK 4 takt motoren, GPS-plotter en fishfinder. De boten zijn geschikt tot 4 vissers en zijn verder nog uitgerust met een windscherm. Perfecte boten die in de beschutte Mefjord en de Noorse zee perfect zijn om snel en comfortabel op de juiste visplekken te komen.

 

 

Voor de materialen om te vissen geldt hetzelfde als in de andere Noordelijke locaties. Het zwaarste materiaal ligt tussen de 20 en 30 lbs. Reels met dyneema van 15 tot 20 kilo trekkracht. Er wordt hoofdzakelijk met shads gevist maar ook pilkers variëren van 150 tot 500 gram afhankelijk van de diepte en de stroming. Als je het vissen met kunstaas zat bent kan je makkelijk overschakelen op een hele koolvis of makreel als aas aan een running boom op een 10 of 12 / 0 takelsysteem. Dit systeem werkt uitstekend voor heilbot en kabeljauw. Maar het is ook leuk om met een “lichter” setje te gaan spinnen / pilkeren op wat “kleinere” soorten.

 

 

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Voor de liefhebbers bestaat de mogelijkheid om hier een grote en snelle boot van 36 voet te huren voor maximaal 8 personen. Met deze Sargo Explorer Fly Bridge kom je beter op de plekken die je met je eigen boot niet kunt bereiken. En de stekkenkennis van de kapitein is natuurlijk zeer uitgebreid waardoor de visserij een bijzondere dimensie oplevert die je met je eigen boot niet kunt bereiken. De kosten hiervan bedragen voor 6 uur 1375,- euro inclusief kapitein en brandstof.

 

Indien gewenst kan je hier ook tegen een meerprijs de juiste hengel en reel als ook een warmtepak huren. Dan hoef je dat allemaal niet per se mee te nemen. Ook is er ter plaatse een kleine maar prima winkel waar de benodigde shads, pilkers en onderlijnen gekocht kunnen worden. Dat is wel zo handig want materiaal verlies je er niet veel en als je dan wat kwijt bent kan je het ter plaatse direct vervangen.

 

Verblijf

 

Ellinor Stua
Het is moderne woning in Noorse stijl. De woning bevat 1 tweepersoons- en 4 éénpersoonskamers, met een capaciteit van 6 personen. Er is een ruime woonkamer, eetkamer, volledig uitgeruste keuken en badkamer. Alle kamers zijn gemakkelijk bereikbaar vanaf de gang. De woning is uitgerust met kabel-TV en draadloos internet. Het heeft een reputatie als knusse omgeving. Ellinor Stua bevindt zich ongeveer 3 minuten lopen van het restaurant en de boten. Als gast ga je hier genieten van het prachtige uitzicht op de zee en de bergen. Wij raden vooral het huis voor een groep vrienden of een grote familie.

 

Noorderlicht appartementen
Mefjord Brygge ontwikkelt zich zeer dynamisch en dit is de meest recente investering. Dit is een gebouw complex bestaande uit drie Noorderlicht appartementen. Het is opgeleverd in 2016. De appartementen bevinden zich direct aan de pier bij de visboten en andere faciliteiten. Elk van de appartementen heeft toegang tot een ruim terras aan de fjord wat een prachtig uitzicht beidt op de fjord en indien aanwezig ook het de middernachtzon of het noorderlicht. Zeer comfortabel en modern, elk van de appartementen heeft 5 slaapkamers, grote woonkamer, ruime, volledig uitgeruste keuken en 2 toiletten. De appartementen bieden een ruime woonkamer met groot terras om te kunnen genieten van het uitzicht.

 

Solveig Stua & Ragna Stua
Het twee-appartement-huis is gebouwd in een typische stijl van Nordland met de zichtbare kenmerken hiervan in de gevel van de woning. Het is verdeeld in 2 moderne appartementen, elk met 5 x slaapkamers (1 slaapkamer met stapelbed, 3 slaapkamers met 2 losse bedden die kunnen worden gecombineerd tot dubbele en 1 slaapkamer met tweepersoonsbed), 2 grote badkamers, woonkamer met kabel-TV en draadloos internet, volledig uitgeruste keuken, ruime entree en portieken.

 

Big Cabin
Elk van onze grote ‘cabins’ heeft een klein terras met uitzicht op zee. De appartementen hebben een woonkamer met kabel-TV en draadloos internet, een slaapkamer met 2 x stapelbed en een loft met 2 normale bedden (reguliere trap naar de zolder), volledig uitgeruste keuken en een grote en ruime badkamer.

 

Ole-Wang Gården
Dit is een groot huis met 2 appartementen die kunnen worden gescheiden of als 1 eenheid fungeren. Elk appartement beschikt over 4 eenpersoonskamers, een woonkamer met kabel-TV en draadloos internet, volledig uitgeruste keuken en badkamer. OLE-Wang Gården is gebouwd volgens de oude foto’s van dit eens historische gebouw. Het buitengedeelte is volledig authentiek, maar van binnen is het aangepast aan de moderne normen. De Ole-Wang Gården was voorheen eigendom van een lokale handelaar, Ole Wang, die op 2e en 3e verdieping leefde, terwijl op de begane grond zijn familie winkel runde.

 

Ingebjørg-Stua
Dit is een appartement in een moderne stijl. Het bevat 2 eenpersoonskamers en 2 tweepersoonskamers, een woonkamer met kabel-TV en draadloos internet, volledig ingerichte keuken, badkamer en gang.

 

Small Cabins
Deze twee ‘kleinere’ appartementen hebben een klein terrasmet uitzicht op het fjord. Ze beschikken over een woonkamer met kabel TV en draadloos internet, volledig ingerichte keuken en een slaapkamer met 1 stapelbed en een grote ruime badkamer.

 

Kristine-Stua

Dit appartement is recent gerenoveerd in een mooie en moderne stijl. Het bevat 2 eenpersoons- en 2 tweepersoonskamers, ruime woonkamer die verbonden is met de eetkamer, volledig uitgeruste keuken en badkamer. Het beschikt over een mooi terras waar je kunt genieten van het uitzicht op de fjord en de bergen. De woning is voorzien van een flatscreen-TV en draadloos internet

 

Solbu
Dit is een groot huis, prachtig gelegen aan de uitlopers van de berg en de overkant van de weg naar de fjord. De woning is zeer ruim en biedt het hoogst denkbare niveau van comfort beschikbaar op Mefjord Brygge. Het beschikt over 4 slaapkamers (2 met tweepersoonsbed) en 2 met twee aparte bedden en biedt ruimte aan 6 tot 8 personen.

Er is een ruime woonkamer en eetkamer, twee volledig functioneel ingerichte keukens en drie badkamers. Kabel-TV en draadloos internet zijn tevens voorzien. Solbu bevindt zich op een korte 2 minuten lopen van het hoofdgebouw van Mefjord Brygge en ongeveer 3 minuten vanaf de visboten. Het ligt tegenover Ole Wang, heeft een eigen parkeerplaats, tuin met tuinmeubelen en een ruim terras om te genieten van de omliggende natuur en is perfect om ’s avonds heerlijk te ontspannen.

 

Senja Lodge
Senja Lodge is een traditionele en gezellige woning met een sfeer van de outdoor lifestyle, zoals wandelen, bergbeklimmen en skiën. Het beschikt over 4 dubbele slaapkamers, woonkamer met kabel TV, ruime lounge kamer, draadloos internet, volledig uitgeruste keuken, badkamer, toilet en terras met zitje en uitzicht op de fjord.

 

Hotelkamer met ontbijt
Voor kleine groepen vissers, backpackers, fietsers en wandelaars hebben wij leuke, schone en eenvoudige hotel kamers met gedeelde douches.

We hebben in totaal 10 kamers (9 van hen kunnen worden gebruikt als tweepersoonskamers) De kamers zijn uitgerust met kabel-TV en beschikken over draadloos internet. De wasbak is in de kamer maar douches en toiletten zijn gedeeld. De aparte ingangen voor mannen en vrouwen zijn gemakkelijk bereikbaar vanaf de gang. De kamers bevinden zich op de 3e verdieping van het hoofdgebouw en er is geen lift naar de kamers.

 

Weer en seizoen

Wil je vissen op een zeer goede en comfortabele locatie met een hoog serviceniveau? Hier kan het en het seizoen is lang. Je kunt hier in principe terecht wanneer je wilt tussen medio maart tm 1 oktober. Het is dus ook goed mogelijk om hier op skrei te vissen. Zeker als het plateau voor de deur ‘Skreigrunnen’ heet.  In deze periode van maart tm begin mei kan het hier goed koud zijn. Daarbij ligt de focus op grote kabeljauw / skrei  en zeewolf. Naarmate het seizoen vordert en de watertemperatuur toeneemt daalt het aantal zeewolven en stijgt het aantal heilbotten! Maar het is dus belangrijk om goed voorbereid aan te treden want het weer kan grillig zijn. Het is dan ook altijd verstandig een muts en handschoenen in de koffer te hebben. 

 

Reis en Prijs

Je vliegt op ieder willekeurige dag van Amsterdam naar Oslo en door naar Tromso of Evenes afhankelijk van de beschikbare vluchten. Dat kan met SAS airlines of met Norwegian Airlines. Er wordt een transfer geregeld vanaf de desbetreffende luchthaven naar je locatie of we verzorgen een huurauto al naar gelang jullie eigen wensen.

 

Boodschappen kun je lopend doen in het dorp en op de locatie zelf is ook een restaurant aanwezig waar je na een lange dag altijd welkom bent. Ook een vol pension optie is hier tegen meerprijs mogelijk. De locatie biedt de mogelijkheid om iedere gewenste dag aan te komen en zo lang te verblijven als je wilt. 

 

Deze diashow vereist JavaScript.

 

De wisseldag is vrij en in overleg vast te stellen. Vluchten naar deze regio zijn te verkrijgen rond de 400 a 450 euro pp. Hierbij zijn we onze gasten vanzelfsprekend graag van dienst. Bijkomende kosten: eigen maaltijden en benzine voor de boten.

 

Vispakket: appartement + 19 voet visboot met 50 PK motor en GPS/fishfinder

      juni tm aug overig
Big Cabin 4   2195 2045
Ole Wang 4   2195 2045
Small Cabin 2   1795 1645
Torleif Stua 5   2395 2245
Ingebjorg Stua 6   2775 2545
Kristine Stua 6   2775 2545
Ellinor Stua 6   2775 2545
Senja Lodge 6   2775 2545
Solveig- / Ragna Stua 8   3075 2945
Ole wang garden  8   3075 2945
Noorderlicht 7   3275 3145
Solbu 8   3275 3145
Extra boot     795 770

 

prijzen zijn inclusief water, elektra, bedlinnen, handdoek en eindschoonmaak

speciale aanbieding in september en oktober betaal 7 dagen en verblijf er 10!

 

Retourransfer vanaf Tromso 650 max 4 personen
Retourransfer vanaf Tromso 150 pp 5 of meer personen
Retourransfer vanaf Evenes 750 max 4 personen
Retourransfer vanaf Evenes 160 pp 5 of meer personen
Volpension (2 gangen diner) 110 pp p dag
Bootverzekering 60 week
Visgids 225 3 uur
Visoverall 100 week
Hengel + molen + lijn 120 week

 

 

 

Weersverwachting
Mefjordvær

Weeronline.nl – Meer weer in Mefjordværweeronline.nl Altijd jouw weer

facebook_100px  twitter_100px  youtube_100px

Meer weten over reizen in Noorwegen?

Vraag hier de beschikbaarheid en prijs van de door jou gewenste locatie op:

Stap 1 van 3

33%

Uw droomvis vangen?

Bekijk de verschillende bestemmingen en laat u inspireren door de foto’s en films. Of neem contact met ons op om uw eigen op maat gemaakte VISREIS te organiseren

alle reizen

Meer inspiratie en informatie

Blijf op de hoogte van de informatiebijeenkomsten die wij regelmatig houden en ontvang nieuwe reizen en bestemmingen