Mefjord

 

Op het noordelijke deel van het eiland Senja ligt, iets ten zuiden van Tromso, beschut de locatie Mefjord Brygge in het plaatsje Mefjordvaer. Wederom een hoogwaardige locatie waar het om maar een ding gaat en dat is vissen vangen! Een grote keuze aan verschillende accomodatioes van 1 tot 8 persoonsswoningen. Daarbij is het natuurlijk ook heel eenvoudig om grotere groepen tot 50 personen hier onder te brengen. Goed verzorgd, perfecte service en een zoals bijna alle stekken in Noord Noorwegen een perfecte vislocatie. Wederom een volwaardige aanwinst in ons Noord Noorwegen portfolio. De Mefjorden biedt een hoge mate van beschutting voor de visser waardoor er weinig uitval is aan visdagen. De visserij is hier werkelijk onuitputtelijk.

 

 

De locatie heeft verschillende woningen welke allemaal goed en hoogwaardig uitgerust zijn. Het uitrustingsniveau is zelfs voor Noorse begrippen hoog te noemen. Daarnaast zijn er natuurlijk vriezers, droogruimte, overdekte fileerplaats, etc beschikbaar. En zoals in de meeste Noorse locaties kan ook hier de sauna en de outdoor-jacuzzi niet ontbreken. Kijk maar eens naar deze film die een goed beeld geeft van de verschillende accomodaties direct aan het water en de boten.

 

MEFJORD from Visreis.nl on Vimeo.

 

De omgeving van Mefjord is overweldigend mooi en direct naast de locatie stroomt  er ook nog een riviertje de zee in waar de nodige salmoniden zich laten gelden. Direct ter rechter zijde loopt de fjord door tot dieptes van meer dan 200 meter diepte en ter linker zijde richting oceaan worden deze dieptes ook bereikt. Er ligt hier echter een prachtig plateau op een diepte van rond de 30 a 40 meter met de naam ‘Skreigrunnen’. De naam zegt het al en dit is een hoogpotentiële visstek die naast de kabeljauw ook veel heilbot, zeewolf en massieve koolvis oplevert.

 

Vissen

Zoals op alle locaties in noord Noorwegen is de visserij gewoon goed. Er is een veelvoud aan stekken die gegarandeerd (veel en grote) vis gaat opleveren. Van eilandjes en ondieptes tot aan 250 meterdiepte is er een veelheid aan mogelijkheden. Door deze verscheidenheid aan bodemstructuren is er een grote diversiteit aan voedselaanbod en dus ook aan vissoorten. Denk daarbij aan kabeljauw, heilbot, roodbaars, zeewolf, koolvis en lom. De visstekken liggen in de redelijk nabije omgeving van de woningen waardoor er geen uren gevaren hoeft te worden.

 

De ligging van deze locatie is perfect. Beschut in de Mefjord die uitmondt in de Noorse zee, is de kans klein dat je hier een visdag verliest door de wind. Zoals op alle noordelijke locaties worden hier veel en grote vissen gevangen. dat zijn de bekende soorten heilbot, kabeljauw, zeewolf, roodbaars, koolvis en schelvis. Ook schar, schol worden hier in het juiste seizoen goed gevangen.

 

 

Materiaal

Er staan 13 boten ter beschikking van 19 voet (6,3 meter), 50 PK 4 takt motoren, GPS-plotter en fishfinder. De boten zijn geschikt tot 4 vissers en zijn verder nog uitgerust met een windscherm. Perfecte boten die in de beschutte Mefjord en de Noorse zee perfect zijn om snel en comfortabel op de juiste visplekken te komen.

 

Voor de materialen om te vissen geldt hetzelfde als in de andere Noordelijke locaties. Het zwaarste materiaal ligt tussen de 20 en 30 lbs. Reels met dyneema van 15 tot 20 kilo trekkracht. Er wordt hoofdzakelijk met shads gevist maar ook pilkers variëren van 150 tot 500 gram afhankelijk van de diepte en de stroming. Als je het vissen met kunstaas zat bent kan je makkelijk overschakelen op een hele koolvis of makreel als aas aan een running boom op een 10 of 12 / 0 takelsysteem. Dit systeem werkt uitstekend voor heilbot en kabeljauw. Maar het is ook leuk om met een “lichter” setje te gaan spinnen / pilkeren op wat “kleinere” soorten.

 

Voor de liefhebbers bestaat de mogelijkheid om hier een grote en snelle boot te huren voor maximaal 8 personen. Op deze manier kom je op de plekken die je met je eigen boot niet kunt bereiken. En de stekkenkennis van de kapitein is natuurlijk zeer uitgebreid waardoor de visserij een bijzondere dimensie oplevert die je met je eigen boot niet kunt bereiken.

 

Indien gewenst kan je hier ook tegen een meerprijs de juiste hengel en reel als ook een warmtepak huren. Dan hoef je dat allemaal niet per se mee te nemen. Ook is er ter plaatse een kleine maar prima winkel waar de benodigde shads, pilkers en onderlijnen gekocht kunnen worden. Dat is wel zo handig want materiaal verlies je er niet veel en als je dan wat kwijt bent kan je het ter plaatse direct vervangen.

 

Weer en seizoen

Wil je vissen op een zeer goede en comfortabele locatie met een hoog serviceniveau? Hier kan het en het seizoen is lang. Je kunt hier in principe terecht wanneer je wilt tussen medio maart tm 1 oktober. Het is dus ook goed mogelijk om hier op skrei te vissen. Zeker als het plateau voor de deur ‘Skreigrunnen’ heet.  In deze periode van maart tm begin mei kan het hier goed koud zijn. Daarbij ligt de focus op grote kabeljauw / skrei  en zeewolf. Naarmate het seizoen vordert en de watertemperatuur toeneemt daalt het aantal zeewolven en stijgt het aantal heilbotten! Maar het is dus belangrijk om goed voorbereid aan te treden want het weer kan grillig zijn. Het is dan ook altijd verstandig een muts en handschoenen in de koffer te hebben. 

 

Reis en Prijs

Je vliegt op ieder willekeurige dag van Amsterdam naar Oslo en door naar Tromso of Bardufos afhankelijk van de beschikbare vluchten. Dat kan met SAS airlines icm Wideroe of gecombineerd met Norwegian Airlines. Er wordt een transfer geregeld vanaf de desbetreffende luchthaven naar je locatie.

 

Boodschappen kun je lopend doen in het dorp en op de locatie zelf is ook een restaurant aanwezig waar je na een lange dag altijd welkom bent. Ook een vol pension optie is hier tegen meerprijs mogelijk. De locatie biedt de mogelijkheid om iedere gewenste dag aan te komen en zo lang te verblijven als je wilt. Als richtprijs voor een standaard week met 6 volle dagen op je eigen boot, ruime zes persoonsvakantiewoning met bedlinnen, handdoek, eindschoonmaak, elektra en water bedraagt de richtprijs € 795,- per persoon op basis van 4 personen. Ga je met 8 personen in een groot appartement met  2 boten ligt de richtprijs rond de € 695,- per persoon. Let op: Dat zijn richtprijzen en exclusief vluchten!

 

De wisseldag is vrij en in overleg vast te stellen. Vluchten naar deze regio zijn te verkrijgen rond de 400 a 500 euro pp. Hierbij zijn we onze gasten vanzelfsprekend graag van dienst. Bijkomende kosten: eigen maaltijden en benzine voor de boten.

 

Nieuwsgierig en interesse in een eigen offerte op maat? Klik hier en bekijk onze uitgebreide brochure!

 

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Weersverwachting
Mefjordvær

Weeronline.nl – Meer weer in Mefjordværweeronline.nl Altijd jouw weer

facebook_100px  twitter_100px  youtube_100px

Meer weten over reizen in Noorwegen?

Vraag hier de beschikbaarheid en prijs van de door jou gewenste locatie op:

Stap 1 van 3

33%

Uw droomvis vangen?

Bekijk de verschillende bestemmingen en laat u inspireren door de foto’s en films. Of neem contact met ons op om uw eigen op maat gemaakte VISREIS te organiseren

alle reizen

Meer inspiratie en informatie

Blijf op de hoogte van de informatiebijeenkomsten die wij regelmatig houden en ontvang nieuwe reizen en bestemmingen