Lykling

 

Dit viscamp ligt in een idyllische baai met een grandioos uitzicht in de regio Bømlo. Bømlo staat bekend om de indrukwekkende natuur en schoonheid van het landschap. Tel daarbij op de perfecte woningen en de goede vismogelijkheden en je hebt een heerlijke locatie om 1 of misschien wel 2 weken door te brengen. De woningen liggen aan de westzijde van het eiland en door de ervoor gelegen kleinere en grotere eilanden is er sprake van een goede beschutte ligging. De woningen liggen direct aan het water en je stapt bijna letterlijk vanuit je huis in de boot.

 

 

De regio kenmerkt zich door de vele eilanden en rotspartijen bij de kust. Ideaal voor de kleine vissen om zich te verbergen en voor de grotere exemplaren om hier te azen. Door de eilandrijke omgeving is er een groot verschil in reliëf onder water en een grote diversiteit aan visserij. Werpend naar de eilanden op pollak en koolvis met een medium spinhengel. Op diepte grote lengen van 20 + kilo met de 30 lbs boothengel maar ook de kabeljauw en scholen koolvis later in het jaar op een zwaardere spinhengel geven grote vissersvreugde. Je kunt hier zo veel en zaak afwisselen qua visserij als je maar wilt. En ’s avonds is het goed toeven op veranda in de ondergaande zon.

 

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Boten:

De visboten zijn met 22 voet (7,3 meter) erg ruim. Ze zijn geschikt om tot 6 personen mee te vissen. Door de hoge reling is het ook een veilige en zeer stabiele boot. De betrouwbare diesel is krachtig genoeg om je op de gewenste locaties te krijgen en daarnaast is hij ook nog eens erg zuinig. Door de breedte zijn ze ook zeer geschikt om de open zee op te gaan. De boten zijn uitgerust met stuurconsole en fishfinder en hebben goede vaareigenschappen waarmee ze door iedereen makkelijk te bedienen zijn. Ter navigatie is op iedere boot een mobiel GPS apparaat beschikbaar samen met de bijbehorende zeekaart van de regio waar alle hotspots op staan ingetekend.

 

Er is ook nog een kleinere open Hansvik boot van 15 voet met 10 PK motor beschikbaar. Deze is niet standaard voorzien van GPS/fishfinder en is voor de fjord een prima stabiele boot voor een vistocht met maximaal 3 personen.

 

Het tanken voor de boten vindt plaats in het viscamp zelf en is na afloop van de vakantie te verrekenen met de borg.

 

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Het verblijf:

De beschikbare woningen hebben een hoge standaard. Ze zijn geschikt voor maximaal 8 personen en hebben elk 4 slaapkamers met 2 eenpersoonsbedden. Er zijn daarnaast nog twee badkamers met WC en twee woonkamers per woning. Ze zijn bijzonder fraai gebouwd en bieden over twee etages maar liefst 110 m2 woonoppervlak. Aan de fjordzijde kijk je door de grote raampartij op het water. Er is nog een eetkamer en televisiekamer. Internet is ook aanwezig.

 

De keuken is volledig ingericht met oven, fornuis, vaatwasser, borden, bestek, koffiezetter, waterkoker en koelkast/vriezer. Het huis is van alle gemakken voorzien waarbij ook de eindschoonmaak is inbegrepen.

 

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Er is een overdekte fileerplaats beschikbaar naast de woningen met stromend water. Na het fileren dienen de visresten per boot buitengaats te worden gedeponeerd. Verder is er een grote gezamenlijke BBQ waar men gebruik van kan maken.

 

NOORWEGEN LYKLING from Visreis.nl on Vimeo.

 

De wisseldag is vrij en indien je een tweede opvolgende week boekt krijg je daarvoor € 150,- per woning korting. Deze locatie is ook zeer geschikt om gecombineerde vis-/ familievakanties te houden. Lekker varen, sightseeing, genieten van de natuur en zo af en toe een visje vangen is toch voor de hele familie een goed plan?

 

Prijs per huis per week  in €      personen 03.01- 14.03 31.10.- 19.12 14.03.- 25.04 12.09.- 31.10 25.04.- 30.05 29.08.- 12.09 30.05.- 04.07 04.07.- 29.08
Woning 8 1.175,- 1295,- 1495,- 1625,- 1845,-
Visboot dieselsloep 22 voet max 6 785,- 785,- 799,- 799,- 799,-
Visboot 15 voet max 3 360,- 360,- 380,- 380,- 380,-
Bedlinnen/handdoek pp 20,- 20,- 20,- 20,- 20,-
                 

In de prijs inbegrepen zijn de eindschoonmaak, kosten voor elektra, water en verwarming. Voor iedere groep is een borg van toepassing van € 400,- en is ter plaatse cash te overhandigen.

Weersverwachting
Lykling

Weeronline.nl – Meer weer in Lyklingweeronline.nl Altijd jouw weer

facebook_100px  twitter_100px  youtube_100px

Meer weten over reizen in Noorwegen?

Vraag hier de beschikbaarheid en prijs van de door jou gewenste locatie op:

Stap 1 van 3

33%

Uw droomvis vangen?

Bekijk de verschillende bestemmingen en laat u inspireren door de foto’s en films. Of neem contact met ons op om uw eigen op maat gemaakte VISREIS te organiseren

alle reizen

Meer inspiratie en informatie

Blijf op de hoogte van de informatiebijeenkomsten die wij regelmatig houden en ontvang nieuwe reizen en bestemmingen