Abborrtrask Lapland


Deze locatie is heel bijzonder. Hier komen namelijk weinig tot geen mensen en ben je letterlijk en figuurlijk 1 met de natuur. Hier moet je een goede voorbereiding treffen want hier loop je niet even naar de lokale hengelsportzaak om even een nieuwe of andere kleur plug of vlieg te halen. Hier in deze regio van Lapland heeft bijna iedere inwoners zijn eigen meer. Er zijn meer dan 4000 meren en er zijn slechts 6599 inwoners. Daarmee is Abborrträsk een klein dorpje maar de mensen zijn hier erg hartelijk en doen er alles aan om je een fantastische visreis te bezorgen. Er zijn hier letterlijk nog meren waar geen visser of an Amsterdam naar Helsinki en vandaar uit naar Arvidsjaur op nog geen 20 minuten van Aborrtrask.

 

Hier ben je op jezelf en je visma(a)t(en) aangewezen en vis je in meren waar niemand anders aanwezig is. Dit is een avontuur met puur natuur. De periode dat je hier kan vissen is maar kort en loopt van 1 juni tm 15 september. Maar wat een waanzinnige locatie is dit!

 


Er zijn verschillende soorten visserij mogelijk die je ook gedurende je verblijf kunt variëren. Voor het vissen op beekridder en forel zijn er bijvoorbeeld 6 met elkaar verbonden meren van het natuurreservaat waar je enkel op basis van vliegvissen en catch & release terecht kan. Deze meren zijn erg exclusief en de vergunning voor deze prachtige superspot kost € 150,- per persoon. Maar er zijn ook reguliere meren waar je op beekridder, vlagzalm en forel kunt vissen.

 

De combinatie van forel, baars en vlagzalm is te vinden op de rivieren en de lokale meren waarbij zich ook de snoek weer met name op de meren ophoud. De zalm visserij vindt hier plaats op de Byske rivier en die ligt ook op slechts enkele minuten rijden zoals eigenlijk alle meren en viswateren in deze regio. De zalm visserij is met name de eerste en de laatste 2 a 3 weken het best waarbij het seizoen van 1 juni tot 1 september loopt.

 

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Onze man plaatse is Sonny en hij woont hier al jaren samen met zijn vrouw. Hij kent de regio op zijn duimpje en laat geen moment ongelegen om je op de juiste visplek af te zetten. Het idee is vrij simpel. Jij geeft aan waar je die dag wilt vissen en Sonny zorgt er voor dat de visboot op de juiste plek komt en de vergunningen zijn geregeld zodat jij de hele dag kan vissen. En zo nodig komt hij je op de afgesproken tijd komt hij je weer ophalen. In deze regio heeft hij op verschillende meren boten liggen die allemaal voor 2 personen geschikt zijn. Daarbij krijg je een elektro motor en 2 accu’s mee.  En mocht je een meer uitzoeken waar nog geen boot ligt zorgt hij ervoor dat er een komt te liggen.

 

Een andere optie is gebruik te maken van de belly boten die Sonny ter plaatse ter beschikking heeft. Dit is een ideale manier om rustig en toch op spectaculaire wijze je vissen te vangen. En er zijn hier nog voldoende meren waar nog nooit een visser is geweest en waar de snoeken nog nooit een plug of spinner hebben gezien!

 

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Om te verblijven zijn er verschillende mogelijkheden. Er zijn een aantal appartementen in het dorp zelf. Een daarvan heeft 2 slaapkamers met elk 2 bedden en 1 appartement heeft 3 slaapkamers met elk 2 bedden. Verder is er vanzelfsprekend een ingerichte keuken en een badkamer met douche en toilet. Deze appartementen bevinden zich vlak bij een kleine supermarkt.

 

Er zijn ook nog een aantal appartementen in het bos in een natuurreservaat. Hier vis je op beekridder, forel, vlagzalm, snoek of baars en geniet je van het totaalpakket aan natuur, visserij en rust! De woningen hebben geen elektriciteit of stromend water maar alle benodigdheden komen direct uit de natuur. Dit is echt back to nature! De woningen bieden ruimte voor 5 tot 8 personen. Verwarming is met de houtkachel en koken vindt plaats op gas.

 

Een standaard pakket ziet er als volgt uit per 2 deelnemers:

• Transfer vanaf de luchthaven van Arvidsjaur
• Welkomstdiner (ex drankjes)
• Zeven nachten verblijf in tweepersoonskamer met bedlinnen en handdoek met gedeelde woonkamer / keuken
• Alle benodigde vergunningen voor de meren, rivieren en Byske rivier voor de zalm
• Lokale begeleiding door Sonny
• 1 visboot per 2 of 3 personen met elektro motor


De prijs voor dit standaard pakket bedraagt € 995,- pp Wanneer je wilt vliegvissen in de 6 exclusieve meren op beekridder is er sprake van en extra bedrag voor de vergunning van € 150,- per persoon. 
Als je hier naar toe wilt is het de bedoeling dat je aangeeft wat je wensen zijn en dan stellen we een programma op maat voor je samen. Het is echter ook mogelijk om een eigen programma op maat te krijgen buiten de zomerperiode om. Bijvoorbeeld als je wilt jagen, vissen, van de natuur genieten, het noorderlicht bekijken, op elandsafari, ijsvissen of op sneeuwscooters rond rijden. Je zegt het maar. In samenwerking met onze lokale partner maken we graag een programma op maat.

 

Om hier te komen kan je natuurlijk met eigen auto hier heen rijden maar je kan ook met het vliegtuig hierheen. Je vliegt dan op de luchthaven van Arvidsjaur op slechts 20 minuten van Abbortrask. De vanafprijs voor een vlucht ligt bij 250 euro per persoon en je kan er met een zestal uur al staan vanuit Amsterdam. Tevens is er in de zomerperiode een direct vlucht van Amsterdam naar Skellefteå die de reis erg kort en overzichtelijk maakt!

Weersverwachting
Abborrträsk

Weeronline.nl – Meer weer in Abborrträskweeronline.nl Altijd jouw weer

facebook_100px  twitter_100px  youtube_100px

Meer weten over reizen in Noorwegen?

Vraag hier de beschikbaarheid en prijs van de door jou gewenste locatie op:

Stap 1 van 3

33%

Uw droomvis vangen?

Bekijk de verschillende bestemmingen en laat u inspireren door de foto’s en films. Of neem contact met ons op om uw eigen op maat gemaakte VISREIS te organiseren

alle reizen

Meer inspiratie en informatie

Blijf op de hoogte van de informatiebijeenkomsten die wij regelmatig houden en ontvang nieuwe reizen en bestemmingen