Fin-Nor Heilbot Festival 2019

 

Van donderdag 26 september tm 3 oktober 2019 tijdens het springtij!

 

Dit wordt al weer de vierde editie van het jaarlijks groeiende en gezellige festival. Hier openen we wederom de jacht op de illustere heilbot is geopend. Heb jij zin in een gezellige week met vismaten met hetzelfde doel? Ga met ons mee voor een superweek gericht op heilbot vissen! Daarbij propageren wij catch & release! En natuurlijk zijn we er zelf ook bij voor de persoonlijke begeleiding.
   


Zo ging het er in 2017 aan toe!


 KLIK HIER VOOR DE BROCHURE + INSCHRIJFFORMULIER

De Reis
Donderdag 26 september 2019 Amsterdam – Oslo – Tromso met SAS en 2 x 23 kilo bagage + 10 kilo handbagage. Bustransport van Tromso naar Torsvag. Bij aankomst: toewijzing van de woningen en uitleg boten en gebruik boordapparatuur. Zes dagen vissen in 21,5 voet luxe Arvor boten met kajuit en 100 pk diesel motor en kleuren fishfinder / GPS en AIS tracking systeem. Donderdag 3 oktober 2018 Bustransport van Torsvag naar Tromso, Tromso- Olso – Amsterdam met SAS als op de heenreis. Inschrijven is mogelijk tot eind maart 2019 maar vol = vol. Minimaal 11 en maximaal 32 deelnemers.

 

Vertrek: donderdag 26 september 2019
Amsterdam – Oslo 10.45 – 12.30 *
Oslo – Tromso 14.55 – 16.30

 

Bustransport van Tromso naar Torsvag
Bij aankomst: toewijzing van de woningen en safety drill (uitleg boten en gebruik boordapparatuur)

Zes dagen vissen in 21,5 voet luxe Arvor boten met 100 PK diesel motoren kleuren fishfinder en kleuren GPS van Lowrance en een AIS tracking systeem

 

donderdag 3 oktober 2019
Bustransport van Torsvag naar Tromso
Tromso – Oslo 12.40 – 14.30 uur
Oslo – Amsterdam 16.40 – 18.25 uur

 

Maximaal 32 deelnemers, minimum aantal deelnemers 11.
Inschrijven is mogelijk tot maart 2019 en vol = vol.

 

De reis bestaat uit:
– Bustransfer van Tromso naar Torsvag
– Centrale eerste bijeenkomst in Nederland juni 2019
– Nederlandstalige begeleiding ter plaatse
– Vier deelnemers per woning (2 tweepersoonskamers) en per boot (indeling door organisatie)
– Handdoek, bedlinnen en eindschoonmaak inbegrepen
– Afsluitend diner in het restaurant met prijsuitreiking
– Natuurlijk zijn er ook weer leuke prijzen te winnen
– Persoonlijk fotoboek na afloop van de reis voor iedere deelnemer

 

Kans op mooie prijzen en nog mooiere herinneringen!

De kosten van deze reis bedragen € 1025,– per persoon exclusief vlucht

 

Bij minder personen per woning en boot zijn andere prijzen van toepassing.

Angebot3Custom

 

Torsvag

Torsvag staat al lange tijd bekend als heilbotmekka en ligt net iets ten zuiden van Sørøya. Ook op deze bestemming richt de visserij zich op soorten als grote kabeljauw, koolvis, zeewolf en ga zo maar door, maar de kansen op heilbot zijn hier aanmerkelijk groter dan elders. De visserij begint hier vanaf mei en duurt tot oktober. Er zijn ter plaatse meerdere vakantiewoningen beschikbaar voor elk maximaal 4 personen. Het complex ligt direct aan het water, met de boten dus letterlijk voor de deur.

Vissen

De visserij is hier optimaal. Er zijn heel veel plateaus van verschillende dieptes en daarnaast is er ook veel structuur aanwezig. het is dus een komen en gaan van heel veel mogelijkheden op deze locatie. Al met al zijn alle voorwaarden voor een perfecte visserij aanwezig. Je vist op dieptes van 20 tot 150 meter waar zowel grote als kleine vissen rondzwemmen. Om gericht te kunnen vissen, is het formaat van je (kunst)aas doorslaggevend. Er geldt hier dus letterlijk: klein aas – kleine vis en groot aas – grote vis.

Er worden ook hier bovengemiddeld veel heilbotten gevangen! Maar vergis je niet: de heilbotvisserij is er een voor doorzetters en het maken van uren is de sleutel tot succes. Vanaf juni tot en met oktober zijn deze prachtige platvissen regelmatig te vangen en met name de grote jongens hebben deze regio bekend gemaakt. Vroeger in het jaar kun je vaak ook al voor de heilbot terecht, maar dan moet je geluk hebben met de watertemperatuur. Ter plaatse is een zeer ervaren lokale gids beschikbaar die Engels spreekt en twee Nederlandstalige ervaren vissers van de organisatie kunnen je voorzien van de laatste informatie met betrekking tot de hotspots en de te gebruiken vistechnieken en materialen. Ook worden deze technieken op de centrale bijeenkomst nadrukkelijk besproken en toegelicht.

 

august14%20(25)%20(Small) 1_ka2%20(144)

Materiaal

De Arvor boten zijn 21.5 voet lang en zijn voorzien van 100 pk diesel motoren. De boten zijn daarnaast standaard uitgerust met een fishfinder, GPS, AIS tracking systeem en zwemvesten. Alles is er op op ingericht om zelfs de meest ervaren bootvisser te overtuigen. De boten zijn zeer geschikt voor 4 vissers te meer omdat ook het voordek gebruikt kan worden tijdens het vissen.

Er wordt gevist met boothengels in de 20 tot 30 lb-klasse. Wil je zeker weten dat je de echt grote vissen ook naar boven kunt krijgen, adviseren we om voor die 30 lb hengels te kiezen. Het beste contact heb je met Dyneema. Met een gevlochten, rekloze lijn van dit materiaal voel je namelijk precies wat er onder aan je lijn op 50 tot 100 meter diepte gebeurt. De trekkracht van de Dyneema dient rond de 25 kilo te zijn om serieus weerstand te kunnen bieden aan een grote vis tot 100 kilo. Het beste is het om minimaal 300, maar liever nog 500 meter lijn op je reel hebben. De onderlijnen die hier gebruikt worden, zijn van heavy duty nylon met  een dikte van 1 tot 1,2 mm.

dsc_0367dsc_0473

 

Er wordt hier zowel met kunstaas als met natuurlijk aas gevist. Pilkers/ shads variëren van 250 tot 500 gram afhankelijk van de diepte en de stroming. Als je het jiggen zat bent, kun je makkelijk overschakelen op haring, makreel of koolvis als aas aan een takelsysteem. Dit systeem werkt uitstekend voor heilbot en grote kabeljauw. De grootste vissen worden over het algemeen met natuurlijk aas gevangen. Naast het zware werk op kabeljauw en heilbot is het overigens beslist ook leuk om met een “lichter” setje te gaan spinneren / pilkeren op wat bescheidener soorten. In de ondiepere gedeeltes is met bijvoorbeeld een medium spinhengel van 50 tot 150 gram en bijbehorende een attractieve visserij op gul en koolvis te beleven en je zult versteld staan wat je met dergelijk licht materiaal naar boven kunt brengen .Als je zelf niet in het bezit bent van zaken als een drijfpak/visoverall en of zwaar hengelmateriaal kun je dit ter plekke tegen een prijs van respectievelijk € 65,-  en € 125,- per week huren. Mocht je daar behoefte aan hebben dien je dit bij je reservering direct aan te geven in verband met een beperkte beschikbaarheid van deze materialen. 


Prijzen:

 

Evenals afgelopen jaar stellen we mooie prijzen van Fin-Nor ter beschikking met hengels uit de Tidal serie en molens als de Offshore en Lethal spinning en meer van dit topmerk. Fin-Nor producten worden al sinds 1933 gefabriceerd en kennen een bijzonder goede prijs-kwaliteitverhouding.

En zo ging het er bij de afgelopen editie aan toe!

 

 

PS. Het is een eeuwenoude traditie dat wie een heilbot van 50 kilo of meer vangt een sprong in de haven doet. Aan deze traditie geven we tijdens deze reis dan ook graag opvolging!

Seizoen

Het seizoen begint in mei en loopt door tot oktober. Het weer is in deze regio altijd een dominante factor. Derhalve raden we je dringend aan om een warme visoverall of zelfs een drijf- cq. overlevingspak mee te nemen of te huren. Als wij medio april in de Lage Landen alweer in het voorjaarszonnetje zitten, kan het in het Hoge Noorden nog sneeuwen. De weersgesteldheid in noord Noorwegen kan grillig zijn en binnen een uur tijd volledig omslaan. Daarom is het van belang om voor elk vertrek altijd te informeren naar het laatste weerbericht en de voorspellingen.

 

dsc_0019dsc_0127

Zorg dus voor serieuze en warme viskleding en neem die ook altijd mee op de boot. Vergeet daarbij niet de handen en het hoofd. Het is verstandig om te kleding op te bouwen in lagen, om zodoende (indien nodig) ook wat uit te kunnen trekken.Naarmate je verder in het seizoen komt, worden de visdagen weer korter maar in mei en juni is het 24 uur per dag licht aangezien de zon dan helemaal niet ondergaat. Naarmate de zomer vordert, zal de zon uiteindelijk ’s nachts wel ondergaan. De lange dagen in deze periode zijn een prettige bijkomstigheid op deze locatie.In mei is de kabeljauw net afgepaaid en is dan volop aan het azen om alle energie die verloren is gegaan bij het paaien weer aan te vullen. In juni, juli en augustus zijn de vissen weer op volle sterkte en het is dan ook in deze periode dat over het algemeen de grootste exemplaren worden gevangen, die de meeste sport geven.Voor de heilbot geldt dat deze bij watertemperaturen vanaf 4,5 graden steeds dichter en vaker onder de kust komt. Naarmate de watertemperatuur dus hoger is, komt de heilbot dichter onder de kust om te azen en worden ze op dieptes vanaf 5 meter al gevangen. Let op: Ook de grote heilbotten van 50 kilo+!

De wedstrijd

– Er mag met alle soorten aas gevist worden (kunst en natuurlijk aas).

– Het gebruik van geur- en lokstoffen is toegestaan.

– Bij voorkeur worden de heilbotten naast de boot opgemeten en het gewicht bepaald middels de daarvoor beschikbare tabel.

– Alle heilbotten dienen (bij catch & release) met digitale foto gedocumenteerd te worden als geheel en ingezoomd op het meetlint.

– De hengel met heilbot dient te allen tijde door één en dezelfde visser gehanteerd te worden.

– Bij het landen van een heilbot mag de visser geassisteerd worden door medevissers.

– Er wordt gevist in de periode van donderdag 26 september 2019 vanaf 08.00 uur t/m woensdag 2 oktober 2019 16.00 uur. Vissen die hierna geland worden tellen niet meer mee.

 

IMG_1315

Reis & prijs

We vertrekken op donderdag 26 september 2019 vanaf Schiphol met SAS naar Oslo en daarna direct door naar Tromso. Daarbij heeft iedere reiziger recht op 2 x 23 kilo bagage + 10 kilo handbagage. Hier staat de bus op ons te wachten en die zet ons na een ongeveer twee uur durende rit door de indrukwekkende omgeving af bij onze locatie in Torsvag. We verblijven een week in het complex en je vist 6 volle dagen op een boot met een maximum van 4 vissers. Voor het doen van boodschappen stoppen we bij de supermarktvlak voor Torsvag om de belangrijkste zaken in te kopen. Na aankomst in Torsvag zijn er twee mogelijkheden. De winkeleigenaar van de supermarkt (die op 10 km afstand ligt) haalt je op en brengt je terug of we gaan met de lokale bestelbus zelf even boodschappen doen. Zo makkelijk kan het zijn.

 

Of vul direct het inschrijfformulier in! KLIK HIERVOOR DE BROCHURE + INSCHRIJFFORMULIER

Weersverwachting
Torsvåg

Weeronline.nl – Meer weer in Torsvågweeronline.nl Altijd jouw weer

facebook_100px  twitter_100px  youtube_100px

Meer weten over de reizen?

Vraag hier de beschikbaarheid en prijs van de door jou gewenste locatie op:
1 stap 1:
2 stap 2:
3 stap 3:

Uw droomvis vangen?

Bekijk de verschillende bestemmingen en laat u inspireren door de foto’s en films. Of neem contact met ons op om uw eigen op maat gemaakte VISREIS te organiseren

alle reizen

Meer inspiratie en informatie

Blijf op de hoogte van de informatiebijeenkomsten die wij regelmatig houden en ontvang nieuwe reizen en bestemmingen