BEET IJSLAND FESTIVAL 2020

IN SAMENWERKING MET

ORGANISEREN WE HET BEET IJSLAND FESTIVAL 2020

 

Van 25 augustus tm 3 september 2020 in Flateryi, IJsland

 

Vissen in IJsland is een droom van vele vissers. Nu kan je hem waarmaken in deze compleet verzorgde 10-daagse visreis naar deze toplocatie. De reis wordt ook nog eens persoonlijk begeleid door Joris Nieuwenhoff en Arnout Terlouw. Zij gaan ter plaatse iedere dag met een andere boot mee om hun kennis en expertise te delen en op jacht te gaan naar de grote exemplaren.

 

 • Retourvlucht Amsterdam – Reykjavik met Icelandair met 46 (2 x 23) kilo bagage + 10 kilo handbagage pp
 • Retour binnenlandse vlucht Reykjavik naar Isafjordur
 • Eigen huurauto (cat. A / Z bv. VW Polo en 200 km /dag vrij) per woning
 • Bustransfer van binnenlandse luchthaven naar 3 sterren hotel in Hafnarfjordur, twee overnachtingen op basis van twee-, drie- of vierpersoonskamer en ontbijt op terugweg
 • Prijsuitreiking met afsluitend diner op de woensdag avond in Viking hotel in Hafnarfjordur
 • Luxe vakantiewoning inclusief flatscreen, gratis WIFI, bedlinnen, handdoek, water, elektra en eindschoonmaak
 • 6,5 dag hoogwaardige visboot, 130 pk diesel, fishfinder, gps, marifoon en zeekaart
 • Lokale en persoonlijke begeleiding door Arnout Terlouw en Joris Nieuwenhoff
 • Centrale bijeenkomst bij Wout Van Leeuwen in april / mei 2020
 • Gratis faciliteit voor het afleggen van de “vaarbewijs test”
 • 1 vrije dag voor excursies in en om Reykjavik (facultatief en tegen meerprijs)
 • 1 kwartaal abonnement BEET-magazine
 • Inclusief 1 vispakket per persoon, security & airport tax
 • Algemene verzekering voor de boot ter waarde van € 180,- per boot inbegrepen
 • Een fotoboek voor iedere visser van deze groepsreis

 

HOOFDPRIJS = 500 EURO      2e PIJS = 250 EURO

Beide prijzen voor dit festival bestaan uit vouchers als korting op een nieuwe visreis naar IJsland in 2021

 

Minimaal aantal 22 deelnemers en maximaal aantal 52 deelnemers. Individuele inschrijving is ook mogelijk op basis van een gedeelde tweepersoonskamer en 4 vissers per boot en woning. Inschrijven is mogelijk tot eind december 2019 en vol = vol.

 

Klik HIER voor de uitgebreide brochure met inschrijfformulier!

 

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Zo kan een dag vissen er ook voor jou uitzien!

 

 

Deze lezersreis is voor vissers die het leuk vinden om in groepsverband lekker te vissen en plezier te hebben. We vissen voor de lol en de gezelligheid. Maar de grootste vissen worden beloond met mooie prijzen. De grootste (langste) kabeljauw wordt beloond met de hoofdprijs! Dat is een reischeque van maar liefst 500 euro voor een nieuwe visreis naar IJsland. De tweede plaats krijgt een zelfde voucher ter waarde van 250 euro.

Verder zijn er ook prijzen voor de grootste koolvis en heilbot. Daarvoor zijn er schitterende prijzen van Fin-Nor te winnen in de vorm van hengels en molens. Het gaat hier om de Fin – Nor Megalite Travel hengels. Deze 30 lbs hengels bestaan uit 4 delen, hebben een werpgewicht van 400 gram waar je ook de grootste en zwaarste shads mee kan vissen. En dat met een transportlengte van slechts 58 centimeter is dit ideaal om in je koffer mee te nemen. De hengels zijn perfect voor de zwaardere visserij op grove gul, koolvis en heilbot.

 

De Fin-Nor Lethal 60 molens zijn mede door ons zelf uitgebreid getest en perfect voor de visserij in IJsland en Noorwegen. Ze hebben een slipkracht van 13,6 kilo / 30 lbs en een fijn afstelbare slip. Het is een absoluut werkpaard voor de zoute visserij.

 

Er komt dagelijks verslag op Beet.nl om de familie en vrienden van de deelnemers en de thuisblijvers dagelijks op de hoogte te houden.

Het verblijf:

 

Deze diashow vereist JavaScript.

 

We hebben alle 9 woningen in Flateryi vastgelegd voor dit gezellige festival en daarmee creëren we ons eigen “Visreis.nl dorp’. De woningen zijn netjes en verzorgd en beschikken over 3 slaapkamers met elk 2 eenpersoonsbedden. De keuken is volledig ingericht en de afstand tot de boten bedraagt maximaal 150 meter. Met andere woorden: veel beter dan dit gaat het niet worden! De lokale  supermarkt ligt op dezelfde afstand. Maar het is net zo leuk om even met de huurauto naar Isafjordur te rijden waar de keuze in de supermarkt groter is. 

 

Op deze locatie is een kleine maar gespecialiseerde hengelsport zaak zodat men niet meer alle materiaal hoeft mee te nemen maar dat ook ter plaatse kan aanschaffen. Wel zo handig! Deze winkels voorzien in het hoognodige materiaal voor de visserij op grote vissen op zee. Het kleinere materiaal voor in de fjord is handig om zelf mee te nemen. Indien gewenst  kunnen ook warmte overalls en hengels in de juiste gewichtsklasse gehuurd worden voor € 60,- en respectievelijk € 65,-. Deze dienen vooraf te worden besteld en ter plaats te worden afgerekend.

 

 

Deze diashow vereist JavaScript.

De reis

Bij Icelandair kan je op de heen- en terugweg maximaal 46 kilo per persoon meenemen verdeeld over 3 bagagestukken. Bij de 46 kilo op de terugweg wordt de 20 kilo visfilets (1 stuks bagage van max 23 kilo) ook meegerekend. Effectief kan er op de terugvlucht dus 23 kilo worden meegenomen indien je ook een vispakket hebt besteld. Een enkel bagagestuk mag niet meer wegen dan 23 kilo. Een hengelkoker mag als 1 bagagestuk worden ingezet. En je mag dus ook een hengelkoker van 10 kilo plus een tas of koffer van 13 kilo gebruiken samen als 1 bagagestuk van 23 kilo en daarnaast mag je dus nog 1 ander bagagestuk van 23 kilo meenemen.

 

De visserij

Kabeljauw: De “kleinere” exemplaren van 3 tot 8 kilo worden eigenlijk overal en in ruime mate mate gevangen met pilkers en bijvangers zoals gummi-makks. Tijdens onze eigen trips waren er geen overheersende kleuren die het beter deden dan anderen. De vissen waren niet kieskeurig en namen eigenlijk alle aangeboden aassoorten. Bijzondere visserij was het vissen met de grote shads. Kabeljauwen van 5 tot 8 kilo geven aan een medium pilker / zee(spin)hengel fantastische sport.

 

Indien je gericht op grote exemplaren wilt vissen adviseren we ten zeerste om met grote aasvissen aan de slag te gaan. Wees niet bang om koolvissen van 2 a 3 pond te gebruiken. Alleen op deze wijze heb je een goede kans om de grote hoeveelheid “kleinere” exemplaren te ontlopen. Gebruik voor deze visserij een takel met twee enkele haken van 10 of 12/0. Daarbij wordt er een haak in de buurt van de kop van de aasvis bevestigd en een haak bij het staartstuk. Voor deze visserij adviseren we om een 20-30 lbs boothengel en loodgewichten tot 400 g te gebruiken.

 

Viking Hotel.

Op de terugweg verblijven we hier 2 nachten. Het is een bijzonder mooi hotel waar we op de laatste avond van een speciale IJslandse maaltijd gaan genieten. Dan vindt ook de prijsuitreiking plaats. Je verblijft hier in een 2, 3 of 4 persoonskamer en krijgt in de ochtend ook een ontbijt. 

 

Deze diashow vereist JavaScript.

 

De Wedstrijd

– Er mag met alle soorten aas gevist worden (kunst en natuurlijk aas).
– Het gebruik van geur- en lokstoffen is toegestaan.
– Alle vissen dienen (bij catch & release) met digitale foto gedocumenteerd te worden als geheel en ingezoomd op het meetlint.
– Vissen die worden meegenomen kunnen in de haven worden opgemeten.
– De hengel met kabeljauw dient te allen tijde door één en dezelfde visser gehanteerd te worden.
– Bij het landen van een vis mag de visser geassisteerd worden door medevissers.
– Er wordt gevist in de periode van woensdag 26 augustus 2020 vanaf 09.00 uur t/m dinsdag 1 september 2020 om 13 uur. Vissen die na dit tijdstip geland worden tellen niet meer mee.

 

 

 

De prijs voor deze volledige 10 daagse visreis is als volgt:

  aantal personen         prijs

 •    2                   € 1775,-         
 •    3                   € 1715,-         
 •    4                   € 1665,-         
 •    5                   € 1615,-         
 •    6                   € 1545,-

De prijs is in euro per persoon voor het volledige pakket. Wanneer je geen vispakket wenst halen we € 100,- per pakket van de prijs af.

 

Bijkomende kosten:
– Eigen verzorging
– Brandstof voor de boten
– Drankjes tijdens prijsuitreiking

 

LET OP: De prijzen zijn op basis van beschikbaarheid en op basis van stoelen in de voordeligste categorie. Wanneer deze stoelcategorie is volgeboekt kan er sprake zijn van een meerprijs. We behouden ons het recht voor om de prijzen aan te passen bij grote kostenwijzigingen mbt de inkoop. Meld je dus snel aan voor deze compleet verzorgde visreis! Klik HIER voor de uitgebreide informatiebrochure inclusief inschrijfformulier! Wij hebben er nu al zin.

 

 • Visreis.nl
 • Joris Nieuwenhoff
 • ’s Gravensloot 39
 • 3471 BP Kamerik
 • Email   : info@visreis.nl
 • Mob     : 0628 – 30 83 45

 

Weersverwachting
Isafjördur

Weeronline.nl – Meer weer in Isafjördurweeronline.nl Altijd jouw weer

facebook_100px  twitter_100px  youtube_100px

Meer weten over de reizen?

Vraag hier de beschikbaarheid en prijs van de door jou gewenste locatie op:
1 stap 1:
2 stap 2:
3 stap 3:

Uw droomvis vangen?

Bekijk de verschillende bestemmingen en laat u inspireren door de foto’s en films. Of neem contact met ons op om uw eigen op maat gemaakte VISREIS te organiseren

alle reizen

Meer inspiratie en informatie

Blijf op de hoogte van de informatiebijeenkomsten die wij regelmatig houden en ontvang nieuwe reizen en bestemmingen