Groepsreis Extremadura Black Bass / Snoek

 

Van 26 april tm 3 mei 2018 gaan we met een hele selecte en beperkte groep vissers naar deze locatie om hier gezamenlijk te genieten van de schitterende en uitdagende visserij hier. Zoals altijd begeleiden we ook deze visreis weer zelf en ondersteunen we onze gasten voor een optimale visweek. Dat alles met gelijkgestemde visliefhebbers en je hebt de perfecte ingrediënten voor een geslaagde visreis. daarnaast is het de periode waarin de black bass de eieren leggen en hun nesten beschermen. Hierdoor zijn ze in deze periode extra agressief.

 

    

 

  • Minimaal 8 vissers en maximaal 12 vissers.
  • 6 dagen vissen (afwisselend 3 met en 3 zonder gids)
  • vissen vanuit 6 boten waarvan er 3 met een gids zijn en 3 zelf te besturen. (geen vaarbewijs nodig)
  • Bellyboot is ook mogelijk voor de liefhebbers (max 4 personen per dag)
  • Verblijf in lokaal motel op basis van 2 of 3 persoons kamers, inclusief bedlinnen, handdoek
  • Visvergunning
  • Afsluitend einddiner
  • Eerste centrale bijeenkomst voor alle deelnemers in febrauri 2018
  • Leuk startpakket met kunstaas van Quantum
  • Fotoboek van de visreis

De prijs voor deze visreis bedraagt 945 euro per persoon en is exclusief vlucht, gedeelde huurauto en eigen verzorging. (Normaal 995 pp zonder startpakket en einddiner!)

 

Extremadura ligt net iets ten zuid westen van Madrid op ongeveer 2 a 2,5 uur rijden. In deze regio zijn er een groot aantal stuwmeren. Orellana, Serena, Garcia Sola, Cigara en Gargaligas zijn slechts enkele voorbeelden. De meren zijn allemaal verschillend en bieden op zichzelf al afwisselende visserij. Bij de een meer black bass en bij de ander meer snoek en komizo barbeel. De meren zijn voorzien van een groot assortiment aan roofvis die het voor de roofvissers een waar eldorado maakt. Hier kan je zowel in de gesloten tijd als de rest van het jaar je lol op. Neem nu het grootste meer La Serena met een oppervlakte van 13.000 hectare. Dit meer alleen al kan je een week bevissen en dan heb je nog niet eens de helft bevist.

 

De laatste jaren is deze locatie steeds bekender geworden om de vangsten van een afwisselende en relatief grote hoeveelheid aan roofvissoorten. Snoek, snoekbaars, black bass en barbeel (gewoon en komizo)! Maar vergeet hier ook niet de karpervisserij met exemplaren tot 40 kilo! En dat allemaal op acht lokale meren die op korte afstand van elkaar liggen. Ter plaatse zijn twee topgidsen die deze wateren al vele jaren als hun broekzak kennen. Justo en Craig zorgen er voor dat je op de juiste plekken terecht komt en zo optimaal mogelijk begeleid wordt.  Zo ging het er aan toe tijdens onze pilottrip!

 

 

Lees ook hier het artikel van Thomas Sintobin in de Hengelsport. Daarnaast zijn er ook nog 3 artikelen op Totalfishing verschenen. Deel 1, deel 2 en deel 3. En een leuk artikel van onze eigen trip. En hier nog een artikel.

 

De omgevingsfactoren zijn hier optimaal. De watertemperatuur is vrij constant en vrij hoog. Daarmee levert het een constante stroom aan voedsel en is het visbestand de laatste jaren gestaag toegenomen. Voor de roofvisserij geldt dat februari tm mei en september tm december de betere maanden zijn. Door dat het in Spanje gemiddeld warmer is dan in Nederland is het seizoen hier vele malen langer. De warmte in de zomermaanden is voor de roofvisserij niet optimaal en is dan ook beter te mijden.

 

 

Deze diashow vereist JavaScript.

 


De soorten die hier te vangen zijn.

Barbeel: er zijn maar liefst 5 ondersoorten waarvan de Comizo barbeel de meest aansprekende is die tot welk meer dan 20 kilo hier wordt gevangen.

 

 

Black Bass: actie en agressie ten top. Een aanbeet van een black bass is al een belevenis op zich. Daarnaast levert deze vissoort ook nog eens een “hell of a fight” met sprongen, salto’s, onder de boot door duiken etc. Geen wonder dat de Amerikanen dol zijn op deze soort. Ze geven een superdrill op licht materiaal en het is niet heel moeilijk om dubbele cijfers te schrijven met een dag vissen op deze soort.

 


Snoek: Deze zijn hier al tot 30 kilo (!) gevangen. Absolute wereldklasse dus en er zijn verschillende meren die een bijzonder uitbundig bestand aan snoek hebben. Twee gasten zijn er in geslaagd om in drie dagen tijd meer dan 100 exemplaren te vangen. Andere lokale meren hebben minder in aantal maar meer grotere exemplaren.

 


Kanaalmeervallen zijn een kleinere ondersoort van de meer bekende gewone meerval. Ze worden niet zo groot maar ze worden hier tot 15 kilo gevangen en zijn een welkome aanvulling op het soortenportfolio.

 


Karper: Er worden hier ook bij tijd en wijlen karpers op pluggen (niet vals gehaakt) gevangen. Met name grotere soorten neigen wel eens naar dit gedrag. Deze worden dus ook door roofvissers bij tijd en wijle gevangen. Maar voor de echte karperkenners is het geen geheim dat een wilde karper uit Orellana vele malen sterker is dan welke karper uit welk betaalwater dan ook. De karpers worden hier tot 80 lbs gevangen!

 

Deze diashow vereist JavaScript.

 

 

Er zijn in totaal 6 visboten beschikbaar; dat zijn 3 selfdrive boten van elk 5 meter en 15 PK motoren en 3 gidsboten. Twee maal een  5 meter lange Skiff voorzien van Lowrance GPS/fishfinders, 40 PK motor en elektro motor en daarnaast nog een Kimple Bass Hunter 450 met 50 PK motor ook met GPS en electro motor. Deze gidsboten zijn perfect voor 1 gids en 2 vissers en de selfdrive boten zijn met maximaal 2 vissers. Naast de visboten is het ook mogelijk voor de liefhebbers om te gaan belly boten. Er kunnen maximaal 4 personen per dag belly boten. 

 

We vissen lange dagen. ’s Ochtends om 8 uur ontbijten we in het lokale café waar iedereen verzameld. Hier krijg je voor 4 euro een half stokbrood met de lekkerste lokale ham en of kaas.  Daar bestellen we ook zo’n zelfde stokbrood voor de lunch en dan vertrekken we rond 8.30 a 9 uur richting het water. ’s Avonds om 20.00 uur verzamelen we weer in de lokale bar om een heerlijk avondmaal te bestellen voor 10 a 15 euro pp inclusief drankje. Het zijn dus lange en intensieve dagen. Wanneer er voldoende geïnteresseerden zijn neemt 1 van de gidsen de bellyboters mee en begeleid hen. Er kunnen maximaal 4 personen bellyboten en dat moet een dag van te voren worden aangegeven om ook de waadpakken, flippers en het andere materiaal voor te kunnen bereiden.  De bellyboten zijn van Hart of JMC en zijn standaard voorzien van een Lowrance hdi fish finder en ook een waadpak is inbegrepen. Het belly boot vissen is een aantrekkelijke en actieve manier van vissen die altijd voor spektakel zorgt. Dicht bij de actie, rust en een directe beleving van de natuur maken dit een aantrekkelijke combinatie. Deze visserij is overigens ook erg geschikt voor vliegvissers. 

 

Het verblijf is geregeld in twee vlak bij elkaar gelegen typisch Spaanse “Casa Rurals” in Puebla de Alcocer. Dit dorp ligt precies in het midden van de grote meren in de regio. Er zijn hier verschillende twee- en driepersoonskamers met in totaal plaats voor 12 personen. Bedlinnen en handdoeken zijn inbegrepen als ook Wifi en airco.

 

We zoeken de meest voordelige vlucht en gaan boeken wanneer we 8 deelnemers hebben. En hoe eerder we boeken hoe voordeliger het is  We verwachten dat deze kosten rond de 250 a 300 euro per persoon uitkomen inclusief 20 kilo bagage  en 10 kilo handbagage pp. De vluchten kunnen vertrekken vanaf Eindhoven, Amsterdam, Rotterdam of Weeze. Daarnaast moeten we ook afhankelijk van de groepsgrootte huurauto’s boeken. De verwachte kosten hiervoor zijn ongeveer 100 euro per persoon inclusief benzine.

 

Klik HIER voor het inschrijfformulier en zorg dat je mee kan. Want op = op en er zijn maximaal 12 plaatsen!

 

 

Weersverwachting
Orellana la Vieja

Weeronline.nl – Meer weer in Orellana la Viejaweeronline.nl Altijd jouw weer

facebook_100px  twitter_100px  youtube_100px

Meer weten over reizen in Noorwegen?

Vraag hier de beschikbaarheid en prijs van de door jou gewenste locatie op:

Stap 1 van 3

33%

Uw droomvis vangen?

Bekijk de verschillende bestemmingen en laat u inspireren door de foto’s en films. Of neem contact met ons op om uw eigen op maat gemaakte VISREIS te organiseren

alle reizen

Meer inspiratie en informatie

Blijf op de hoogte van de informatiebijeenkomsten die wij regelmatig houden en ontvang nieuwe reizen en bestemmingen