Extremadura

 

Extremadura ligt net iets ten zuid westen van Madrid op ongeveer 2 a 2,5 uur rijden. In deze regio zijn er een groot aantal stuwmeren. Orellana, Serena, Garcia Sola, Cigara en Gargaligas zijn slechts enkele voorbeelden. De meren zijn allemaal verschillend en bieden op zichzelf al afwisselende visserij. Bij de een meer black bass en bij de ander meer snoek en komizo barbeel. De meren zijn voorzien van een groot assortiment aan roofvis die het voor de roofvissers een waar eldorado maakt. Hier kan je zowel in de gesloten tijd als de rest van het jaar je lol op. Neem nu het grootste meer La Serena met een oppervlakte van 13.000 hectare. Dit meer alleen al kan je een week bevissen en dan heb je nog niet eens de helft bevist. 

 

Nu ook als groepsreis van 26 april tm 3 mei 2018!

 

De laatste jaren is deze locatie steeds bekender geworden om de vangsten van een afwisselende en relatief grote hoeveelheid aan roofvissoorten. Snoek, snoekbaars, black bass en barbeel (gewoon en komizo)! Maar vergeet hier ook niet de karpervisserij met exemplaren tot 40 kilo! En dat allemaal op acht lokale meren die op korte afstand van elkaar liggen. Ter plaatse zijn twee topgidsen die deze wateren al vele jaren als hun broekzak kennen. Justo en Craig zorgen er voor dat je op de juiste plekken terecht komt en zo optimaal mogelijk begeleid wordt. 

 

 

Lees ook hier het artikel van Thomas Sintobin in de Hengelsport. Daarnaast zijn er ook nog 3 artikelen op Totalfishing verschenen. Deel 1, deel 2 en deel 3. En een leuk artikel van onze eigen trip. En hier nog een artikel.

 

P4050029


De omgevingsfactoren zijn hier optimaal. De watertemperatuur is vrij constant en vrij hoog. Daarmee levert het een constante stroom aan voedsel en is het visbestand de laatste jaren gestaag toegenomen. 
Voor de roofvisserij geldt dat februari tm mei en september tm december de betere maanden zijn. Door dat het in Spanje gemiddeld warmer is dan in Nederland is het seizoen hier vele malen langer. De warmte in de zomermaanden is voor de roofvisserij niet optimaal en is dan ook beter te mijden.

 

De soorten die hier te vangen zijn.

Barbeel: er zijn maar liefst 5 ondersoorten waarvan de Comizo barbeel de meest aansprekende is die tot welk meer dan 20 kilo hier wordt gevangen.

Black Bass: actie en agressie ten top. Een aanbeet van een black bass is al een belevenis op zich. Daarnaast levert deze vissoort ook nog eens een “hell of a fight” met sprongen, salto’s, onder de boot door duiken etc. Geen wonder dat de Amerikanen dol zijn op deze soort. Ze geven een superdrill op licht materiaal en het is niet heel moeilijk om dubbele cijfers te schrijven met een dag vissen op deze soort.

Snoek: Deze zijn hier al tot 30 kilo (!) gevangen. Absolute wereldklasse dus en er zijn verschillende meren die een bijzonder uitbundig bestand aan snoek hebben. Twee gasten zijn er in geslaagd om in drie dagen tijd meer dan 100 exemplaren te vangen. Andere lokale meren hebben minder in aantal maar meer grotere exemplaren. 

Kanaalmeervallen zijn een kleinere ondersoort van de meer bekende gewone meerval. Ze worden niet zo groot maar ze worden hier tot 15 kilo gevangen en zijn een welkome aanvulling op het soortenportfolio.

Karper: Er worden hier ook bij tijd en wijlen karpers op pluggen (niet vals gehaakt) gevangen. Met name grotere soorten neigen wel eens naar dit gedrag. Deze worden dus ook door roofvissers bij tijd en wijle gevangen. Maar voor de echte karperkenners is het geen geheim dat een wilde karper uit Orellana vele malen sterker is dan welke karper uit welk betaalwater dan ook. De karpers worden hier tot 80 lbs gevangen!

 

 

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Er zijn hier twee mogelijkheden voor het roofvissen.


1. Bellyboot

Deze optie met de bellyboot is een waar avontuur. Je wordt met bellyboot dagelijks naar de locatie van die dag gebracht (afhankelijk van eigen wensen en weersomstandigheden) en je vist langzaam drijvend de verschillende stekken af. Dat kan zowel richting de oever met oppervlakte aas of pluggen op snoek, baars en black bass maar ook met shads vertikalend op verschillende dieptes en andere vissoorten als meerval en barbeel.

 


De bellyboten zijn van Hart of JMC en zijn standaard voorzien van een Lowrance hdi fish finder en ook een waadpak is inbegrepen. Het belly boot vissen is een aantrekkelijke en actieve manier van vissen die altijd voor spektakel zorgt. Dicht bij de actie, rust en een directe beleving van de natuur maken dit een aantrekkelijke combinatie.


2. Gidsboten 

Indien je met de visboot wilt gaan neemt de gids je mee op zijn 5 meter lange Skiff en brengt je op de beste stekken van de verschillende meren afhankelijk van jouw wensen qua visserij en ook qua tijd van het jaar. De boot is voorzien van twee Lowrance GPS/fishfinders, 40 PK motor en 54 Lbs elektro motor. Voor de visserij vanaf de boot adviseren we om dit met maximaal 3 vissers te doen. Daarnaast is er ook nog een Kimple Bass Hunter 450 met 50 PK motor beschikbaar met GPS en electro motor. Deze boot is top voor 2 vissers en de gids. 

 

3. Huurboot

Een andere optie is om zelf (zonder gids) te gaan vissen met een 4 meter polyester boot en een 15 PK buitenboordmotor en elektromotor met fishfinder. Deze boot is geschikt voor 2 personen en is exclusief brandstof.


Ter plaatse heb je de beschikking over een ruime selectie van Shimano en Savage Gear hengels en wanneer je ook een reeltje of molen nodig hebt zijn daar Shimano en Okuma materialen voor beschikbaar. Er is ook een assortiment aan pluggen en ander kunstaas beschikbaar. Maar veel van onze gasten nemen zelf ook hun eigen selectie mee. Deze visserij is overigens ook erg geschikt voor vliegvissers. 
Voor beide typen visserij is een pakket samengesteld:


Verblijf in tweepersoonskamers inclusief ontbijtbuffet, transport naar vislocaties en terug, begeleiding door lokale visgids, hengels en molens / reels, assortiment kunstaas, kwaliteits bellyboot en flippers, zwemvest, accu met fishfinder en benodigde visvergunningen. Voor het vissen vanuit de visboot wordt de belly boot omgewisseld met de visboot die door de gids wordt gevaren.


De kosten voor dit volledige bellybootpakket bedragen bij:

3 dagen 4 nachten € 575,- per persoon
6 dagen 7 nachten € 675,- per persoon


De kosten voor het pakket met gids- of eigen huurboot bedragen bij:

3 dagen 4 nachten € 595,- per persoon
6 dagen 7 nachten € 995,- per persoon

 

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Karpervissen


De karpervisserij in de Orellana is een absolute must voor de echte karpervisser. Hier zwemmen grote scholen wilde karpers die harder vechten dan menige kweek of andere gecultiveerde karper uit de drukbezochte en-beviste meren van Frankrijk en omgeving. Hier zwemmen letterlijk nog duizenden karpers die nog niet eerder zijn gevangen.


Het Orellana meer is ontstaan in 1961 door de bouw van een dam in de Guadania rivier. Het meer is 37 kilometer lang en biedt veel verschillende visstekken voor de serieuze karpervisser. Hier zijn al karpers van 80 lbs + gevangen en de verwachting is dat er nog wel grotere exemplaren zwemmen. De gidsen hebben hier al 10 jaar ervaring op dit water en doen er alles aan om je een onvergetelijk visavontuur te laten beleven.


Voor het karpervissen is er een handig en compleet pakket samengesteld:

 

Het Fly & Survive pakket

Bij aankomst in Extremadura brengt een van de 4 x 4 terreinwagen je naar een van de speciaal voorbereide visplekken waar je je rustig kunt installeren, relaxen en genieten van topvisserij. De gids zorgt dat jullie goed geïnstalleerd worden en geeft uitleg over de lokale situatie en er worden kook faciliteiten meegeleverd (twee pits gasbrander, pannen, borden, bestek etc) als ook aas, etenswaren, drinken en andere noodzakelijkheden. Deze boodschappen kan je op voorhand bestellen en zijn additioneel in prijs. Indien gewenst kan je de laatste avond acclimatiseren in een appartement en een normaal bed.

 

Per persoon is er een tweepersoons Bivvy, 1 Nash stretcher per persoon, Bivvy tafel, Nash 3 lbs hengels ( 3 pp) , pod, landingsnetten, onthaakmat, weegschaal en weegzak. Verder nog een coolbox, bestek, borden en overig eetgerei. Het enige dat je zelf mee hoeft te nemen zijn de molens, terminal tackle (rigs, lood etc), swingers en piepers.

 

In dit pakket is tevens inbegrepen VITAL BAITS: 3 nachten = 3 kilo, 7 nachten is 5 kilo en 10 nachten = 7 kilo. Hierbij krijg je nog een 2,5 meter dingy mee waar een fishfinder op is gemonteerd en je het aas mee kunt uitvaren. Boodschappen, eten en aas worden al naar gelang de behoefte op de locatie langs gebracht. Afhankelijk van de benodigdheden en boodschappen wordt je om de twee a drie dagen bezocht door de gids. Als laatste is vanzelfsprekend ook de visvergunning inbegrepen in het pakket!


De kosten voor dit volledige pakket bedragen bij:
    – 3 of 4 nachten € 345,- per persoon
    – 7 nachten € 445,- per persoon
    – 10 nachten € 545,- per persoon


Deze pakketten om te karper vissen zijn beschikbaar van september tot eind mei. Hierbij is ook nog een accu met omvormer inbegrepen om zodoende eventuele camera’s en telefoons op te kunnen laden.  En vanzelfsprekend is het ook mogelijk om dit pakket speciaal voor de barbeel liefhebbers aan te bieden. Daarbij wordt gebruik gemaakt van dezelfde opzet alleen worden andere visstekken aangedaan. En als je wilt kunnen we ook drie dagen kaper en drie dagen roofvis verzorgen. Het is maar net wat je zelf wil!

 

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Voor de roofvissers is het verblijf geregeld in een typisch Spaanse “Casa Rural” in Puebla de Alcocer. Dit dorp ligt precies in het midden van de grote meren in de regio. Er zijn hier verschillende tweepersoonskamers met in totaal plaats voor 12 personen. Bedlinnen en handdoeken zijn inbegrepen als ook Wifi, airco en terras met BBQ plaats.

 

Voor het ontbijt gaan we elke ochtend naar de bar ‘El Anafre’. Daar kom je ’s ochtends samen met de gidsen en ontbijt je en bestel je ook meteen je lunch. Hier kan je ’s avonds ook terecht voor een heerlijke lokale Spaanse maaltijd. Voor een bedrag van 10 tot 15 euro euro heb je hier een prima drie gangen maaltijd.

 

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Dichtbij gelegen zijn de luchthavens van Madrid, Sevilla en Malaga. Transavia vliegt bijvoorbeeld dagelijks van onder andere Amsterdam naar Sevilla. Een gemiddeld ticket kost tussen de 100 en 200 euro per persoon. Vanaf hier regelen we een huurauto voor je en ben je in 3 uur tijd op de plek van bestemming. De uiteindelijke luchthaven stemmen we graag persoonlijk met je af.

 

Weersverwachting
Orellana la Vieja

Weeronline.nl – Meer weer in Orellana la Viejaweeronline.nl Altijd jouw weer

facebook_100px  twitter_100px  youtube_100px

Meer weten over reizen in Noorwegen?

Vraag hier de beschikbaarheid en prijs van de door jou gewenste locatie op:

Stap 1 van 3

33%

Uw droomvis vangen?

Bekijk de verschillende bestemmingen en laat u inspireren door de foto’s en films. Of neem contact met ons op om uw eigen op maat gemaakte VISREIS te organiseren

alle reizen

Meer inspiratie en informatie

Blijf op de hoogte van de informatiebijeenkomsten die wij regelmatig houden en ontvang nieuwe reizen en bestemmingen