Colombia Exclusieve Pilot Trip 2019

 

Voor onze nieuwe locatie in Colombia hebben we een exclusieve pilottrip ingepland voor februari 2019 met 5,5 dagen vissen:

 

8 februari           vlucht naar Medellin

9 februari           transfer van Medellin naar Bahia Solano en middag vissen

10, 11, 12 , 13 en 14 februari popperen en jiggen

15 februari         transfer van Bahia Solano naar Medellin

 

met 2 of 6 pers + 2 pers begeleiding van VISREIS.NL

 

Normale prijs 2695,- euro NU VOOR 2395 ,- euro per persoon

op basis van 4 pers per boot. Eerst komt eerst maalt!

 

 

Hier onder staat de gedetailleerde informatie.

 

Next level popping & jigging

 

Onze locatie bevindt zich in Bahia Solana aan de westkust van Colombia aan de grote oceaan. Doordat er amper vislocaties zijn op dit afgelegen deel van Colombia is de visserij hier nog puur en volledig onontgonnen. Dat geldt zowel voor de offshore als de inshore visserij. Serieuze formaten vissen zijn hier geen uitzondering en als je dan het lijstje aan soorten achter elkaar zet is het niet de vraag of je gaat maar eerder wanneer!

 

 

Marlijn, zeilvis, tonijn, roosterfish, cubera snappers, sierra, wahoo, tarpon, amberjack, needlefish, snook, tandbaars en nog vele andere groupers en snappers. Al met al een indrukwekkende lijst die je zelden zo compleet krijgt op een zo weinig beviste locatie. Naast de waanzinnige visserij is ookde natuur hier een belangrijke factor die de beleving op deze visreis compleet maakt. Er is een schitterende flora en fauna met een hoop wilde dieren die je op land en in zee tegenkomt. De zee gaat direct over in strand gevolgd door de jungle. Dat staat dus garant voor imposante uitzichten en topvisserij. Een extra attractie zijn de bultrugwalvissen die je hier van juli tot oktober kan aantreffen. Ze zwemmen dan zo dicht onder de kust dat je ze soms vanaf het strand kan zien.

 

Visserij

 

Op deze locatie kan je al naar gelang het seizoen iedere vorm van visserij toepassen die allemaal effectief zijn. Vliegvissen, spinnen, popperen, jiggen, trollen met lures of levend aas. Iedere type visserij is denkbaar en levert gave visserij op. Het materiaal is hier reeds aanwezig en je hoeft enkel je eigen terminal tackle als jigs, onderlijnen, swivels, poppers, stickbaits etc mee te nemen. Je hebt hier een ruime keuze aan topmateriaal wat bestaat uit een selectie van het onderstaande materiaal:

 

• pe 8 popping/ stickbait outfit
• pe 5-6 popping/stickbait outfit
• light tackle outfit
• pe 4-6 jigging outfit

 

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Dit materiaal is van goede kwaliteit en bestaat uit onder meer uit Daiwa molens, Black Hole hengels, Shimano hengels, Jjigging World hengels en tevens is er top materiaal voor de visserij op Marlijn beschikbaar. Dit materiaal is standaard inbegrepen bij de visreis! Dus je hoeft hier enkel je terminal tackle te verzorgen!!! Vanzelf sprekend is het ook mogelijk om je eigen materiaal mee te nemen. 

 

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Omdat de hoeveelheid bagage beperkt is tot 10 kilo plus 5 kilo handbagage is het meenemen van een eigen set materiaal onderhevig aan extra kosten. De meerprijs per kilo is rond de 2 euro per enkele reis. Dit is bij inchecken bij de lokale vlucht met credit card te voldoen.

 

Verblijf

 

Het 3 sterren hotel Balboa is het beste hotel in deze stad en je verblijft hier op basis van vol pension op de eerste en de laatste dag in Bahia Solano. Er zijn meerdere tweepersoonskamers beschikbaar met elk een privé badkamer met douche / toilet. je verblijft hier op basis van een gedeelde twee persoonskamer. De locatie beschikt over een prachtig gelegen restaurant dat uitkijkt over de zee en waar alle maaltijden geserveerd worden. Tevens kan je hier bij de bar ‘s avonds nagenieten van de ongetwijfeld heerlijke visdag. Bij de receptie is een kluis aanwezig waar je de waardevolle materialen kan afgeven en gerust kan gaan vissen. Er is wifi en een zwembad waardoor je nog even kan relaxen voor of na het vissen!

 

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Vanaf deze locatie vertrekken de vistours en slaap je gedurende de visdagen vlak bij de grens van Panama in een comfortabele privé lodge enkel voor onze groep vissers. Ook deze privé lodge ligt aan het strand en bestaat uit twee lodges met elk 4 slaapkamers waardoor er in totaal 16 gasten kunnen verblijven + personeel. De kamers zijn voorzien van ventilatoren en 4 kamers hebben elk een eigen badkamer end e overige 4 slaapkamers delen elk 3 badkamers. Dit is een ultiem avontuurlijk verblijf wat ook nog eens comfortabel is. Dit is een verblijf aan de rand van de jungle en is niet zo comfortabel als het 3 sterren hotel in Bahia Solana maar heten, het uitzicht en het ligging van deze privé lodge op slechts 8 kilometer van de grens van panama maakt het super uniek. Maar dat betekent ook dat er ook wel eens een hagedis of ander beest over de veranda of in het restaurant kan rondlopen. Dat is allemaal onderdeel van het avontuur. Daarnaast is de persoonlijke service en de maaltijden een absolute pre op deze locatie.

 

Deze privé lodge wordt alleen gebruikt door onze vissers en ook de vislocaties worden enkel door ons bevist. het is hier dus nog volledig onaangetast. De eerste popping stekken liggen al op 300 meter van de privé lodge.

 

 

Boten

 

Op deze locatie beschikken we over drie perfecte visboten.

 

1. La Colombia: de 32 voet Pursuit met 2 x 250 PK Yamaha. Raymarine electronics en een ‘deep V-hull’ die het perfecte en stabiele vaareigenschappen geeft.

2. El Bizcocho: de 36 voet custom made center console met 2 x 200 PK Suzuki motoren. Tuna tube en Simrad electronics met chirp sonar, side scan sonar, structuur scan en 4G radar. Er is een special 3.8 meter lang verhoogd popping platform in de boot gebouwd.

3. Dayana: een lokale 32 voet ruime panga met 2 x 150 PK motoren. Fishfinder en GPS.

 

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Deze boten zijn perfect voor het popperen, levend aas vissen en jiggen. De boten zijn uitgerust met onder andere outriggers en levend aas bun. De 32 voet boot is geschikt voor maximaal 4 vissers en de 36 voet boot voor 5 vissers. De kruissnelheid van beide boten is ruim 30 knopen. Het zijn dus hoogwaardige, comfortabele visboten die niets te wensen over laten.

 

Seizoenen

 

Op deze locatie wordt het gehele jaar door gevist op tonijn, cubera, roosterfish en jack crevelles. Er zijn echter wel specifieke seizoen kenmerken die voor de visserij als extra gelden.

 

Januari en februari zijn de twee topmaanden voor de offshore visserij. Daarbij zijn blauwe, zwarte marlijn, 100 lbs + geelvintonijnen, trophy zeilvis en bul dorado de hoofdtargets.
In maart en april nemen de aantallen marlijn langzaam af maar is de inshore poppervisserij top. En is dit ook de beste periode voor grote geelvintonijnen. Mei en juni zijn zeilvismaanden aangezien de grote scholen aasvis van het zuiden optrekken en de zeilvissen deze volgen. Meerdere vissen per dag en double en triple hooks up komen dan ook zeker voor. Langzaam trollen met levend aas is in deze periode ook zeer productief voor grote roosterfish en pacifische tarpon. In juli en august wordt het iets koeler qua temperatuur en komt ook de marlijn weer dichter onder de kust en met name de inshore visserij op Cubera Snapper is dan op zijn top. September en oktober staan garant voor grote wahoo, goede inshore visserij en in de offshore visserij komen de blauwe en zwarte marlijn ook al weer voorbij. November en december zijn goede allround maanden met grote scholen dorados, zeilvis, cuberas, jack crevelles en amberjacks leveren een zeer afwisselende visserij. Een zeer gevarieerde visserij al met al.

 

 

 

Klik op de kaart voor interactieve weergave

 

Reis

 

Aangezien de locatie enkel per vliegtuig is te bereiken ziet de reis er als volgt uit.

 

Dag 1: reis naar Medellin. Privé transfer naar hotel en verblijf in een tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt.
Dag 2: vroege tansfer naar luchthaven en vlucht (45 minuten) naar Bahia Solano. Je kan in de middag al vissen
Dag 3: Volle dag vissen conform het overeengekomen aantal dagen.
Na de laatste visdag terug naar Bahia Solano voor laatste nacht hier.
De volgende dag transfer naar Medellin en terugvlucht of nog een nacht verblijf in hotel afhankelijk van de beschikbare terugvlucht

 

Belangrijk om te weten is dat Colombia tegenwoordig een veilig land is. De regio Bahia Solano waar deze visreis zich afspeelt is volgens ons eigen kritische ministerie van Buitenlandse Zaken geclassificeerd als geel en dus veilig gebied.

 

 

De prijzen voor deze complete visreis met 5 volle visdagen zijn als volgt:

– 2 personen 4095 euro pp
– 3 personen 3165 euro pp
– 4 personen 2695 euro pp

 

Inbegrepen in deze prijs zijn:

 

• airport transfer Medellin
• hotel Medellin o.b.v. twee persoonskamer en logies + ontbijt
• binnenlandse retourvlucht Medellin-Bahia Solano
• verblijf 6 nachten in accommodatie o.b.v. volpension
• 5 dagen bootcharter incl. lunch & drankjes*
• consumptie van 6 blikjes fris / bier p.p.p.d. tijdens de vistour is inbegrepen. Extra drankjes tegen meerprijs
• visvergunning
• hengel/reel
*korter/langer verblijf/meer of minder visdagen mogelijk

 

Bijkomende kosten

 

• Retour ticket Amsterdam, Brussel of Düsseldorf naar Medellin (800 a 900,- euro pp)
• Verloren of beschadigd hengelmateriaal wordt in rekening gebracht
• Persoonlijke uitgaven Medellin, drankjes en maaltijden
• Additionele (alcoholische) dranken buiten pakket
• Fooi voor de crew
• Bijdrage van € 15,- voor het reisgarantiefonds GGTO + € 25,- boekingskosten

 

Op de binnenlandse vlucht van Medellín naar Bahia Solano is 10 kilo bagage en 5 kilo handbagage per persoon inbegrepen. Extra bagage is beperkt mogelijk en kost 2 euro per kilo enkele reis extra. Om deze visreis te ondernemen is het raadzaam om ene zonnebril, dunne regenkleding, long sleeve shirts, (werp)handschoenen, dichte schoenen en een viscap mee te nemen.

 

Wil je het helemaal afmaken kan je de week hierna ook nog mee naar de jungle van Colombia om op monster Peacocks te vissen. Kijk HIER

 

Weersverwachting
Nabuga

Weeronline.nl – Meer weer in Nabugaweeronline.nl Altijd jouw weer

facebook_100px  twitter_100px  youtube_100px

Meer weten over de reizen?

Vraag hier de beschikbaarheid en prijs van de door jou gewenste locatie op:
1 stap 1:
2 stap 2:
3 stap 3:

Uw droomvis vangen?

Bekijk de verschillende bestemmingen en laat u inspireren door de foto’s en films. Of neem contact met ons op om uw eigen op maat gemaakte VISREIS te organiseren

alle reizen

Meer inspiratie en informatie

Blijf op de hoogte van de informatiebijeenkomsten die wij regelmatig houden en ontvang nieuwe reizen en bestemmingen