Bessaker

Zeer gewild!

Bessaker

Zeer gewild!

 

Bessaker staat bekend om de uitstekende visserij en schitterende omgeving met bijbehorende natuur. Dit maritieme plekje ligt direct op het noordelijke deel van het schiereiland Fosen op slechts 2 uur rijden van de drie na grootste stad van Noorwegen Trondheim. Hier ben je echt te gast en wordt je perfect verzorgd. Hier ga je alle denkbare soorten vis vinden. Kabeljauw, koolvis, zeewolf, leng, lom, heilbot en ga zo maar door. Er is een zeer gevarieerd en groot visgebied beschikbaar dat niets te wensen over laat. Met lichte spinhengels gericht op pollak langs de rosten, met hele koolvisfilets op 150 meter diepte op grote lengen en met pilkers en shads op kabeljauw, koolvis en heilbot.

Het viscamp ligt beschut van de wind achter de grotere eilanden Børøya en Sarøya en er zijn ook talrijke kleinere eilandjes die bijdragen aan de beschutte visserij. Voor deze locatie geldt dat er altijd wel een plek te vinden is bij onverhoopt mindere weersomstandigheden. Vanuit het viscamp blijft het echter een zeer korte afstand naar de open zee met zijn rijke visgronden en overweldigende onderwaterstructuren.

Naast de locatie voor het vissen is ook de natuur hier fascinerend. Op slechts korte afstand rijden heb je grote kans om hier elanden, herten, dassen, vossen, visarenden en wat al niet meer tegen te komen in de bergen en bossen. Hier is het ook mogelijk om op de lokale meertjes te vissen op de sterkte en wilde forellen. Dus vergeet niet het je spinhengel mee te nemen. En voor de liefhebbers van het zalmvissen is het ook mogelijk om op 20 en 45 km afstand te vissen in de Steindalselva, Nordalselva of Stordalselva. Een vergunning is ter plaatse te verkrijgen. Dus voor de liefhebbers van deze visserij is een medium spinhengel van 50 tot 80 gram ook een belangrijk onderdeel van de uitrusting.

 

 
Er zijn hier verschillende mogelijkheden om te verblijven. Maar wees er snel bij want deze locatie is zeer gewild. Het strekt tot de aanbeveling om zeker een half jaar van te voren je visreis vast te leggen op deze locatie.
 
Zeehuis: max 6 personen
Van dit type woningen zijn er 4 beschikbaar en ze zijn direct aan het water zijn gebouwd. Ze bieden een woonoppervlak van 65 m2. Op de begane grond bevindt zich de badkamer met douche en toilet, de woonkamer met Sat TV internet, volledig ingerichte keuken met vaatwasser, fornuis, koelkast, koffiezetter etc. Op de eerste verdieping zijn er twee slaapkamers met in totaal 6 slaapplaatsen en er is nog een vide met nog eens 2 slaapplaatsen. Iedere woning heeft tevens een pantry waar de vriezer staat en waar hengels, visoveralls en ander materiaal kan worden gedroogd.
 
Rorbuer: max 7 personen
Van dit type woningen zijn er 5 beschikbaar. Ze staan voor de helft boven de zee gebouwd en hebben 72 m2 aan woonoppervlak. De begane grond heeft een badkamer met douche en toilet, een slaapkamer met twee eenpersoonbedden, een woonkamer met Sat TV internet, volledig ingerichte keuken met vaatwasser, fornuis, koelkast, koffiezetter etc. Op de eerste verdieping zijn er twee slaapkamers met in totaal 5 slaapplaatsen. Verder heeft deze woning ook een pantry waar de vriezer staat en waar hengels, visoveralls en ander materiaal kan worden gedroogd.
 
Witte Rorbuer: max 8 personen
In 2015 zijn er al twee gebouwd en in 2017 zijn er wederom 2 nieuwe rorbu gebouwd. Deze woningen zijn 80 m2 en hebben twee etages. Op de tweede etage zijn er 4 slaapkamers met in totaal 8 bedden en een ruime badkamer met douche en toilet. Op de begane grond is er een ruime en volledig ingerichte moderne keuken, een aparte woonkamer met eettafel en een badkamer met douche en toilet. De woning beschikt over een ruim terras en panorama ramen met uitzicht op het fjord. De woning beschikt over sat TV en wifi en naast de ingang is er een aparte droogruimte inclusief eigen vriezer.
 
Grote witte Rorbuer: max 9 personen
Deze woningen zijn 89 m2 en zijn gelijk aan de witte rorbuer behalve dat ze een eenpersoonkamer extra hebben.
 
 
 
Vakantiewoning: max 2 personen
Er is ook nog een aparte vakantiewoning van 35 m2 met woonkamer, Sat tv, internet, badkamer met douche / toilet en een praktisch en compleet ingerichte keuken met vaatwasser en een kleine pantry met vriezer en ruimte voor hengels en overalls. Er is 1 slaapkamer met twee eenpersoonsbedden.

 

Op deze locatie zijn er drie type visboten beschikbaar. Het gaat om de 19 voet aluminium visboten met 50/60 PK motoren en met 80/90 Pk motoren. Deze bieden plek aan maximaal 4 visser. Verder zijn er nog de 21 voet aluminium visboten met 115 / 140 PK motoren. Deze bieden ook plek aan maximaal 4 vissers. Beide type boten zijn uitgerust met viskist, hengelhouders, console, fishfinder en GPS plotter.

Het is hier ook mogelijk om  op een mooie 47 voet lange kotter te gaan vissen met maximaal 11 personen. Een halve of hele dag gericht op een specifieke vissoort is op deze manier extra gezellig omdat er meer vissers mee kunnen. De kotter gaat bij de juiste weersomstandigheden de uitgebreide zee op en de kapitein die hier natuurlijk al jaren vaart kent de regio als zijn broekzak. De prijs voor deze bijzondere belevenis is NOK 900 per uur en daarbij is de kapitein en de diesel inbegrepen. Een gemiddelde trip van 6 uur komt rond de  9450 NOK (€ 950,-) uit. Dit is ter plaatse te voldoen.

seizoen 1 : 1-10 tot 1-5
seizoen 2: 1-5 tot 1-10
 
                                  seizoen 1  seizoen 2
Vakantiewoning              825             825
Zeehuis                         1100           1595
Rorbuer                         1100           1595
Witte Rorbuer                1350          1695
Grote witte Rorbuer       1450          1925
 
In de prijs inbegrepen zijn: Elektra, water, verwarmingskosten, bedlinnen, handdoeken en eindschoonmaak

 
Visboten
  • Visboot aluminium 19 voet 50 PK fishfinder en GPSplotter           €  875,-
  • Visboot aluminium 19 voet 70 PK fishfinder en GPSplotter           €  965,-
  • Visboot 20/21 voet 115-140 PK fishfinder en GPS                         € 1195,-

 Prijs per week ex brandstof 

 

  • De brandstof is ter plaatse te verkrijgen in de supermarkt op loopafstand. Hier kunnen vanzelfsprekend ook de boodschappen worden gedaan.
  • 1 dag gidsen 6 uur 2800 NOK (max 3 pers)
  • Hengel en reel 1050 NOK week
  • Visoverall 1050 NOK week
  • Voor gezamenlijk gebruik zijn er twee overdekte fileerplaatsen met stromend water
  • De wisseldag op deze locatie is vrij

Bekijk de ligging op de kaart