Angola

Angola

 

Tarpon, marlijn, zeilvis, cubera snapper, jack crevelle, kapiteinsvis, barracuda, corvina, mahi mahi, tonijn, groupers, snappers en ga zo maar door. Hier vind je het allemaal. Dit is echt een onontdekte parel voor de visserij. Op slechts 8 uur vliegen vanaf Nederland direct aan de monding van de rivier Kwanza gaat het hart van iedere visser harder slaan. De mogelijkheden zijn hier werkelijk enorm. Rivier en monding vissen op tarpon, kapiteinsvis maar ook met licht materiaal op snappers. Actieve kantvisserij op Cubera Snapper en Jack Crevelle. Ongekend omdat hier geen rotsen zijn en waardoor je dus lichter kan vissen waardoor je dan weer een serieuze drill hebt aan deze fantastische rovers.

 

Of gericht op de grote rovers met trollen (live bait en kunstaas) of jiggen levert een enorme verscheidenheid aan vis op als tonijn, mahi mahi, zeilvis, marlijn, pompano, corvina, barracuda, groupers en ga zo maar door. Deze locatie is werkelijk uniek door de verscheidenheid aan visserij.

 

 

Het  mondingsgebied van de rivier Kwanza zorgt er voor dat hier veel voedsel samenkomt en vandaar ook dat de visserij hier zo ontzettend goed is. En het zijn niet alleen die aantallen vis die indrukwekkend zijn maar ook de grootte van de vissen. In de zomerperiode worden regelmatig kapiteinsvissen van 30 en 40 kilo gevangen. Maar ook de tarpons die hier gevangen worden gaan regelmatig de 80 kilo voorbij en dat zijn toch vissen waar je U tegen zegt. En dat allemaal vanuit de relaxte lodge die door zijn ligging perfect is voor de visserij maar ook om te geniten van de natuur en de zon.

 

 

Je verblijft hier in de Kwanza lodge. Hier zijn 24 tweepersoonsbungalows op palen die voorzien zijn van airconditioning. Bedlinnenen handdoeken zijn vanzelfsprekend inbegrepen. De lodge ligt aan de monding van de Kwanza rivier en vanaf het terras kijk je hier op uit. De zonsondergangen zijn hier iedere dag indrukwekkend. De bungalows zijn comfortabel en bieden alles wat je nodig hebt als een badkamer met douche toilet, airconditioing, twee persoonsbedden etc.

 

Verder is er natuurlijk het centrale restaurant waar je terecht kan voor alle maaltijden. Hier kan je binnen of op het terras genieten van de uitgebreide maaltijden die je hier krijgt voorgeschoteld. De maaltijden zijjn europees van aard en bijzonder smaakvol. Gedurende je verblijf zijn alle maaltijden inbegrepen en dranken zijn extra af te rekenen.

 

Naast het terras aan het restaurant ligt ook direct het zwembad waar het na een dag visen prima relaxen is. Daarna met een lekker koud biertje in de logstoel en de dag is compleet. 

 

Er zijn drie boten die je ter beschikking staan opdeze locatie. Alle drie de boten zijn geschikt voor 4 vissers. Voo r de visserij op tarpon en op zee zijn alle materialen inbegrepen. Er wordt gevist met 30 tot 80 lbs materiaal voor het trollen.

 

De boot voor op zee is een catamarn van 7 meter lang en wordt aangedreven door 2 buitenboordmotoren van 150 PK. Door de extra brede opzet van de boot heeft hij goede vaareigenschappen en is minder gevoelig voor golven en wind 

 

Verder zijn er twee boten waarmee op de rivier wordt gevist. Beiden zijn 6 meter lang en 

 

Op alle drie de boten is het materiaal inbegrepen ind e prijs. Mochte je met lichter materiaal willen vissen als dropshotten of met shads is het noodzakelijk om dat zelf mee te nemen . Spinhengels van 10 tot 50 gram zijn daarvoor het aangewezen materiaal met een 3000 molen en max 10 kilo dyneema.

 

Er zijn verschillende periodes die voor de visserij van belang zijn.

  1. Het vissen vanaf het strand is gedurende het gehele jaar goed en kent daar weinig beperkingen
  2. De zomer visserij (jul - aug) is optimaal voor kapiteinsvis, cubera snapper en jack crevelle. 
  3. In maart en april is het optimale seizoen voor de zeevisserij.
  4. De tarponvisserij is optimaal van december tm februari

De ene visserij sluit de andere hierbij niet uit en er worden ook zeker soorten buiten de piekperiodes gevangen. We geven hier enkel de piekperiodes weer.

 

Naar wens is het ook mogelijk om een extra safari te verzorgen naar het nabij gelegen Kissama Park. 

 

Voor deze locatie is het van belang om je goed te laten informeren over vaccinaties en profylaxe. De inenting tegen gele koorts is hier verplicht verplicht en malaria-preventie wordt aanbevolen. Neem contact op met je huisarts en laat je informeren over de benodigde vaccinaties. Verder dient je paspoort nog minimaal 4 lege pagina's te bevatten en minstens nog 1 jaar geldig zijn. Daarnaast dien je ook een visum te regelen. Doe dat niet eeerder dan 30 dagen voor vertrek want als het visum wordt verstrekt gaat de geldigheid direct in en die is maar 30 dagen. Je kan het visum online aanvragen en de kosten bedragen 50 us dollar.

 

In de winter is er geen tijdsverschil en in de zomer slechts 1 uur.

 

De kosten voor een verblijf op deze locatie zijn als volgt:

 

Zeevissen (big game )                    1200 euro dag

Tarpon vissen                                    600 euro dag

Rivier vissen                                      400 euro dag

De prijzen zijn per boot per dag inclusief brandstof, materiaal en kapitein

Een twee persoonskamer op basis van vol pension kost 275 euro per nacht

Retourtransfer                                    350 euro

 

Als je dan even gaat rekenen en je gaat 2 dagen tarpon, 2 dagen zeevissen en 2 dagen strandvissen en je bent hier met 4 personen kom je uit op een bedrag van 2250 euro per persoon en dat is inclusief alle maaltijden maar exclusief de dranken. Extra kosten kan je hier voldoen met credit card maar ook cash 

Bekijk de ligging op de kaart